Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 214
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
При нас вчера мина родителската среща . За да боря стреса след нея си поръчах сандали  Satisfied
Сега сериозно, очаквах повече оплаквания. Всъщност оплаквания пак си имаше и то големи, но слава Богу нас не ни касаят. Доволна съм, че госпожите по БЕЛ и мат. споделиха конкретно, кои 4 деца Rolling Eyes взимат участие в час и моят беше сред тях. Само да не си помислите, че е някой активист. По другите предмети положението съществено се различава.
В началото на РС се включи и директорката на училището. В темата за приоритетните предмети за 7 клас вмъкна, че от догодина няма да са само БЕЛ и мат. и изброи още физика, химия, история, география и мисля биология., които ще са включени в НВО. Трудно ми е да ви предам облекчението, което видях в очите на синът ми, когато асимилира, че него не го касае.

Рязко сменям темата, но искам да кажа, че аз изпитвам истинско облекчение от факта, че в момента изобщо не го вълнуват момичетата, нито в училище нито извън училище. Един дерт по-малко имам Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 10:29 от vox

# 661
И моята щерка за момента никак не се вълнува от противоположния пол, слава богу, надявам се да остане това за гимназията и да не й се размъти главата точно сега.
Честито на приетите вече. Моето ще опита и в училищата по изкуства, но там датите са дори след НВО, така че ще си чакаме...
И при нас имаше онлайн родителска онзи ден, но нищо съществено не се каза, общи приказки и за дисциплината.

# 662
  • София
Някой задълба ли в проекта за прием за София?  Само гимназиите в топ 10 са обявили квоти и то не във всичките си паралелки.

Силно се надявам да не остане така. Естествено, имам момче. Ако бях с момиче, щях да съм доволна.

# 663
  • София
Болните в темата да оздравяват бързо! Hug
Честито на приетите вече! Flowers Four Leaf Clover

Моят син също не се интересува от момичетата засега, само игри го вълнуват.
И нашата родителска среща мина, за мен поне беше разочароваща. Учителката по БЕЛ съобщи, че класната работа ще е седмицата преди НВО, да не си въобразяваме, че ще си почиват преди изпитите. На въпроса дали и кога ще правят ПИ, отговори, че тя гони разпределението си и часовете ще ѝ стигнат, колкото да вземе учебния материал. Astonished Досега не са писали нито една теза в училище, нито един преразказ и домашните са все едни от учебника... никакви такива... Имам още да се оплаквам, но няма смисъл. Трябваше още в 5.клас да си го преместя, като виждах какво се очертава, но както и да е. Малко остана.

# 664
  • Варна
E, момичета, вие поне сте имали РС! Нашата последна беше в началото на 6.клас. От тогава ни вопъл, ни стон. А точно сега е доста лесно да се организира РС онлайн, но вече цяла година никой не го прави.
При нас пък точно на тезите учителката по БЕЛ много държи и са писали вече десетки. Мога да твърдя, че добрите резултати на щерката в това отношение са изцяло заслуга на учителката в училище. Преразкази правят по-рядко, а ОЛВ мисля не са правили (щях да съм чула воя). Много държи и на цитати, реплики, характеристики на героите, както и на граматиката. Не съм видяла детето да се спуква да учи по БЕЛ, но явно учителката добре им преподава и систематизира нещата. Де да можех да се похваля така и по другия основен предмет... Там гледам аз да помагам колкото мога, но не чува майка си магарето и вечно ми спори! Днес са започнали неравенства и след часа репликата беше: "Нещо прекалено ми ги рекламира тия неравенства, а те хич не ме грабват, да знаеш! Ще има да те питам много!". И вместо да седне да учи, грабна си ролерите и хвръкна, пък неравенствата майка й да ги мисли...

# 665
  • София
Все пак, редуциране на материала за НВО, ще има (според Д.С., а и други). Повече ясноти - след края на ваканцията.

И целият му пост:
"След много разговори с родители, учители и директори добре би било:
-       На 1 и 2 април да продължат учебните занятия за цялата страна в електронна среда;
-       При благоприятна възможност учениците от 12 клас да преминат присъствено от 5 април, според графика си за учебното време;
-       От 12 април да бъдат възстановени присъствено учебните занятия за детските градини, 1,2,3,4 класове и за поне по три випуска на ротационен принцип, като бъде приложена ротация присъствено за по 5 учебни дни и след тях преминаване в електронна среда;
-       Веднага след априлската ваканция да бъдат оповестени промените в изпитното съдържание за НВО 7клас и ДЗИ 12 клас, като бъдат съобразени с продължителното провеждане на обучение в електронна среда;
-       НВО за 4 и 10 клас да се проведе според предварителния график, като се приложи вариант за незадължителност при реализирането му, без да се поставя оценка, като резултатите му се използват за корекция на учебните програми;
-       В края на учебната година да бъдат планирани и проведени присъствено изходни външни оценявания по всички предмети и класове, БЕЗ ДА СЕ ПОСТАВЯ оценка, за да се установят наличните дефицити и пропуски в нивото на усвояване на учебния материал и да се планират дейности по констатираните пропуски."

Това последното не ми се коментира въобще...

# 666
  • В светлината на слънцето
Бързо оздравяване на всички болни! Heart
Най-благородно завиждам на невлюбените набори. Щото моят е влюбен и е драма голяма. Направо радвайте се, че не се случва баш сега, когато не му е времето. Ама аз съм омммм.

# 667
Покрай изборите му се изгубиха медийните изяви. Гледа и той да блесне с нещо, че ще вземем да го забравим. Simple Smile
Конкретно за материала вероятно ще има съкращаване, но останалите му писания не са за коментар. Не познава дори наредбите, писани по времето, когато беше зам. министър.

# 668
  • София
Покрай изборите му се изгубиха медийните изяви. Гледа и той да блесне с нещо, че ще вземем да го забравим. Simple Smile

Толкова точно казано за него.

Значи ще чакаме края на ваканцията, да видим какво ще отпадне.

При нас за РС нищо не се чува, но засега и нужда не виждам от такава.

И моят се интересува повече от игри, отколкото от момичета и това ме устройва идеално, защото върху първото мога да упражнявам контрол, ама върху чувствата....
Харесва ми, че е все още концентриран, не губи мотивация и въпреки успокоението от приема в ЧУ, не се е отпуснал и продължава със същото темпо подготовката си.

Утре май ще очакваме ПИ по МАТ на "Междучасие" да пратят.

# 669
Ох, момичета, вие сте за завиждане с тези младежи и девойки, които все още не са заинтересовани от противоположния пол🙂. Около нашия младеж се въртят едни напористи девойки, които го карат да се чувства като цар Лъв по време на Неочаквана ваканция. Не ми се пише от известно време, защото единствено  ще трябва се оплаквам от тоталната липса на мотивация при един, до скоро, сериозен и ученолюбив младеж. Но явно приоритетите се променят в движение.

# 670
  • София
Дидева, благодаря за инфото за олимпиадите, балообразуването и план-приема за София (най-после го отворих, че нещо гугъл хром тази седмица неработи добре).
У дома героите са уморени, но поне сменихме предмониторната апатия с ринене на сняг и малко ски след училище...
Е, днес приготвихме "картофи по скиорски - по-добри са от тези по фейсбукски"...
Скрит текст:
И рязко минахме на макарони...

# 671
  • София
Vox, значи твоята депресия е нищо сравнена с моята Joy  - 3 чифта за 2 седмици

Kally May, и последното изречение му пасва, щом аз го хванах, а не мога да се меря с Дидева. Wink

Софийският План прием не мисля, че ще има голяма разлика, като изключим намаляване на брой паралелки в желани училища Sad . Предполагам и с квотите ще остане същото, за тия дни съм си го ставила да го разгледам внимателно. Топ гимназиите с квоти са езиковите (АЕ 1 и 2, НЕ 1 и 2, ИсЕ, ФЕ), а без - математическите (СМГ и НПМГ) и ТУЕС.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 11:30 от Desem

# 672
  • София
Отзив за школа Междучасие,  дано търсачката го показва на бъдещите шарани, които ще се записват при тях на пробни изпити по математика. След провала на първия пробен, когато предоставиха резултатите с близо месец закъснение и дори имаше грешно оценени деца, на втория пробен не се занимавах, защото внимавах да не се ядосам (а и беше присъствен, което улесняваше нещата за тях ). Днес са пуснали нещо пародийно за пробен изпит! Вторият им модул е без разписване, трябва да попълниш само отговора и подсказват, че е цяло число!?!?!? Детето ми съобщи този цирк Simple Smile))

Освен това в мейла има поне една драстична правописна грешка (няма да го чета втори път, да си го четат и наслаждават)

Мнението ми за техния пробен изпит по БЕЛ от предишната седмица също е... бляк  - нивото на автора е като да е внучката на собственичката на Школа Междучасие - трагична амалгама от тикток ниво и българска класика. Като погледнах частично текстовете, въпросите и старателно текста за проверка бях отвратена и не задълбах. Сега няма да влизам в детайли,  защото пак се набирам... Обаче тъкмо го забравих и хоп, нова изненада!

С една дума - търся качествен пробен по мат. в идната седмица.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 11:07 от ЗаСлон

# 673
  • София
Да, тъкмо влизам да се възмутя и аз, ЗаСлон ме е изпреварила.
Що за втори модул е това? Някой страшно го е домързяло да проверява разписвани задачи.
Ама на НВО няма да е така и това обезсмисля самия ПИ в тая му форма. Изглежда точно като "Дай да отбием номера". Присъственият ПИ беше добре, ама това сега е ... Confused

# 674
  • София
Що за фирмичка е това, представям си какво им е на преподавателите...
Кали,  за БЕЛ нищо ли няма да кажеш Sad

Общи условия

Активация на акаунт