Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 212
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ама вие сериозно ли?! Как така задачите от вторият модул не се разписват?! Та това е безумие 😡
На мен още не са си направили труда да ми пратят имейл 🤔 За ПИ по БЕЛ го изпратиха в събота вечерта, сигурно и днес ще го получа  в късните часове.
Тази школа няма вече нищо общо с онази, която беше преди 2 години. Добре, че след 2 месеца повече няма да ми се налага да им ползвам услугите.

# 676
За сега Регалия според мен добре се справят с ПИ. Даже мисля, че реалното НВО ще бъде по-лесен ( за да се отчетат успех в ДО) ,Но като организация са добре, въпреки че няма как да се сравняват с присъствен ПИ. Моят син на преразказа пак под 30т - 29 само, но теста е по- зле от предния път. Абе потъваме славно. Няма май да се доберем до ЕГ. И с тия съкратени бройки и липса на квоти. Само който е учил в женски клас знае какъв кошмар е и е зле и за момичетата.

# 677
  • София
[quote author=lulumba link=topic=1310924.msg42568805#msg42568805
Най-благородно завиждам на невлюбените набори. Щото моят е влюбен и е драма голяма. Направо радвайте се, че не се случва баш сега, когато не му е времето. Ама аз съм омммм.
[/quote]
И аз вече съм така "Омммм...", но както каза някой срещу чувствата не мога да се боря. Остава ми да използвам ситуацията, за да я накарам извън срещите да се съсредоточи върху учебния материал. Поне покрай това момче разреди доста срещите си с женската компания, която пък изобщо не й влияе добре.
Тези онлайн пробни изпити май се превърнаха във пълен фалш 😶
Доколкото разбирам най-читавата школа, където се доближават до реалния НВО е Регалия? Там могат ли да се запишат и външни деца?
Иска ми се май месец да направи поне един пробен изпит, надявам се присъствен.
На тестовете, които й давам аз, прави елементарни грешки, и то не от незнание, а от бързане, разсеяност..
 после като седна до нея и си ги решава напълно вярно 🙄

# 678
  • София
desita_g, в Регалия може да се запишат външни деца само онлайн, за присъствени ПИ само децата от школата.
Присъствени ПИ за външни ученици имат ОТ през април, но дали ще се осъществят офлайн не е ясно.

# 679
  • София
Кали,  за БЕЛ нищо ли няма да кажеш Sad
Не съм го разглеждала подробно, за да си изградя мнение, което да споделя. Затова замълчах за БЕЛ.
Само с текста за преразказа се запознах, докато го четох на сина. Стори ми се труден, но пък детето се справи чудесно.
Подсещам се да направя ПИ по БЕЛ на един файл и да го изпратя на пощата.
Нямаме още ключа с верните отговори, обаче. Може би в края на следващата седмица ще го получим.

# 680
  • В светлината на слънцето
Могат в Регалия. Моят е точно от външните. Чакаме още оценката на преразказа - 3 страници бил написал. На първия модул по негови изчисления (с ключа) е средна хубост (не е включил тезата, понеже не знае как да я пресметне). Та явно ще си чакаме окончателния резултат за ясен ориентир. Много му куца граматиката и по нея има още какво да работи. Учудващо с литературата е добре, а първият срок бе трагедия. Надявам се до матурите да дръпне още.
В математиката обаче има мнооого трески за дялане. Даже не ми се коментира резулата от ПИ (СМГ). Единственото успокояващо е, че една от задачите от втори модул е решил без никаква грешка - и като разписване. Другите две изобщо не е правил, защото решил, че ще ги обърка и няма смисъл. А все нещо можеше да напише - после размисли и видя, че може, ама късно е либе за китка. Първият модул - каша и половина, даже две каши. Писано, без мисъл - половината грешки от разсейване в началото и оттам цялата задача.
Айде, оплаках се.
Сега коментирахме сертификата по английски. Опитвам да го откажа, защото баш около матурите се пада и на него само това му трябва. Да видим. Хич не му е претупал точно сега, ама как щяло така.

# 681
  • София
Докато се борехме с болести съвсем изпуснахме материала. Обаче искам да ви питам нещо решено ли е за 1 и 2 април и след ваканцията кой се връща? За София питам.

# 682
  • София
В Регалия е изтекъл срокът за записване за наближаващите пробни изпити Sad

# 683
На Вектор има утре.
Някой знае ли дали е с определен час или както при Регалия е активен през целия ден?

# 684
  • София
Mrs.Jons, и аз се чудя за ваканцията. Преди дни чух Фандъковада казва, че ще предложи 1 и 2 да са ваканция, Стаматов пък да  се учи онлайн, а пък сутринта по Нова  Кастрева каза, че на 1 и 2 има шанс да се върнат на училище 5, 9, 11 и 12 клас.
Иди разбери кога и как ще учат 🤔

# 685
  • Варна
Дъждче, ето това пише в профила на детето във Вектор:
"Пробните изпити по БЕЛ за 7. и 12. клас вече са достъпни и ще бъдат достъпни до 17:00 часа днес.
Това означава, че трябва да започнете да правите втората част от изпита за 7. клас или третата част от изпита за 12. клас най-късно в 16:59 часа."
Утре е математиката, днес беше БЕЛ. Ако някой го е правил вече, да ви се е получил един въпрос да излиза като грешен без да е показан верния отговор?

# 686
  • София
Говорите се за пробните изпити. Досега само в "Регалия" се е пробвал моят син. За първи път му беше онзи ден, по БЕЛ. Чакаме резултатите. Няма кой знае какви очаквания за преразказа. както казах твърде лаконичен е бил. Ама пък да си направи изводите. По-добър е в граматическата част. Сега чакаме математиката.
Момичетата за юнака не представляват никакъв интерес, особено пък сега с този локдаун. И добре, че не е влюбен още, че иначе не знам как щеше да се подготвя за изпитите. Smiley  И без това е доста разсеян. Игрите, игрите са ми на дневен ред на него.
Ох, с тези предпоследни наредби от държавните люде ми идват в повече. Всяко решение е предпоследно. Е, ще изчакаме още някой ден да видим дали ще има ваканция на 1 и 2, или ще учат.   Simple Smile

# 687
  • София
Кали,  за БЕЛ нищо ли няма да кажеш Sad
Не съм го разглеждала подробно, за да си изградя мнение, което да споделя. Затова замълчах за БЕЛ.
Само с текста за преразказа се запознах, докато го четох на сина. Стори ми се труден, но пък детето се справи чудесно.
Подсещам се да направя ПИ по БЕЛ на един файл и да го изпратя на пощата.
Нямаме още ключа с верните отговори, обаче. Може би в края на следващата седмица ще го получим.
Преразказът на Междучасие беше абсолютно неподходящ според мен за 7-класници, още повече, че половината текст беше орязан и съответно се губеше съвсем смисъла, ето този разказ беше:
https://chitanka.info/text/3196-chorapite
Чудя се как си избират текстовете за преразказ и толкова ли е трудно да дадат нещо адекватно.
Другата част от изпита така и не видях.

# 688
  • София
Другата част от изпита така и не видях.
Пратих в пощата; само чакаме ключа.
Мен не ме притесни текста за преразказ. Може би, защото синът е правил страшно много и текстовете са били от елементарни и лесни, през откровено скучни, трудни и закопаващи. На този конкретно каза, че му се е получил един от най-хубавите преразкази.

# 689
  • София
И моята девойка каза, че преразказа й е бил лесен, но на теста е имало въпроси, които са я затруднили.
Дългоочакваният имейл пристигна преди 2 часа. Най - вероятно ще го прави отново в понеделник, защото се прибра току що и седна да си прави домашното за курса, а утре след като свърши ще излиза отново с приятелки. Ако има вече деца, които са го направили, може да споделите как ви се струва.

Общи условия

Активация на акаунт