Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 210
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И у нас се крещи при всеки опит да коментираме изпитите, училищата, възможностите...Не знам как ще свърши всичко това.
И все си казвам, квото такова, да са живи и здрави.

# 706
Да са живи и здрави децата е най-важно, но нали и ние трябва да оцелеем някак. Не съм от пиещите, но си купих едни билкови хапчета и явно на тях ще разчитам.

# 707
  • София
За мен тези карти са много тъпи, ама и аз съм ги поръчала. Един път сме  отваряли едните и това беше. Даже не ги знам къде са.
Цената пък  за препис на някакви цитати хич няма да я коментирам. Ако ги има някъде, съветвам да си ги разпечатате.

Какви са тези цитати?..

Скрит текст:
Ходи ли щерката на националната? Нали се чудеше дали да я пускаш, та не разбрах...

ПИ в междучасие изобщо се отказах да го карам да прави, те не връщат проверените работи - за какво ми е това, за спорта?

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 02:46 от katiABV

# 708
Имах безсънна нощ, момичета. Снощи синът ми се прибра от урока си по математика много разстроен. Плака и ме моли да го спра от уроците при тази учителка-същата, за която преди няколко теми беше писано. Каза, че не издържал вече-държала се с него лошо, нагрубявала го, обиждала го, иронизирала го... Съжалявам, че не послушах детето си по-рано и не я смених още в началото. По време на урока му вчера получих няколко съобщения, в които ми изпрати домашното му-някакви пробни изпити, на които се беше представил зле. Написа ми, че била на път да се откаже от него, че нямало да си губи времето с него и т.н. Мога само да си представя как протичат уроците. Сигурно е там само телом. Много се мразя за това, което му причиних. Сега съм поставена в трудната ситуация да търся учител в края на годината.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 08:42 от ivanedelcheva

# 709
  • Варна
ivanedelcheva, не помня да си споменавала от къде си, но ако си във Варна май се сещам коя е учителката. Както и преди, реакцията ми във вашата ситуация би била да преместя детето. Никой резултат на НВО не може да струва колкото увереността, себеуважението и психиката на детето ми! Доколкото си спомням, синът ти е отличен ученик, вероятно няма пропуски по материала, значи му трябва повечко упражнение, а за това никак не е нужно да ходи при частен учител на живо. Сигурна съм, че можете да намерите и такъв онлайн или школа. Не знам какви са амбициите на детето и какви резултати гоните, но мисля, че всеки отличник трябва да е в състояние да постигне около 80т и без чужда помощ. Стига да не му е съсипана нервната система от стрес и да работи съвестно, разбира се.

# 710
Да, Dive, от Варна съм. Благодаря ти за подкрепата и милите думи. Обмислям варианти. Той иска в Първа ЕГ. По БЕЛ е добре, макар че изпит е, всичко става. Още чакам резултатите на Регалия. Много емоционално дете е-може да се издигне и срине за секунди. Типичен Стрелец:) Но се скъсва от учене и подобно отношение от учител за мен е недопустимо. Подлагах думите му на съмнение докато не видях сълзите му. А това не беше хленч, не беше каприз, той просто се разпадаше, ридаейки, молейки ме... Затова ми е много зле. Трябва да слушам повече детето си. Уча се. Мога да използвам много епитети, да бъда много, много конкретна, но публичността на дебата и професията ми ме възпират да кажа точно какво мисля за въпросната учителка. Та тъй...

# 711
  • Варна
ivanedelcheva, няма нужда от повече обяснения - който чете темата не може да не се сети за въпросната учителка! Не помня някой да беше съгласен с подхода й. За Първа баловете от миналата година не са чак толкова чудовищни като за НЕГ в София, примерно. Щом детето е съвестно и учи, ще се справи и без услугите на тази госпожа. Ако държите на частни уроци, доколкото знам във Вектор някои от учителите дават, обадете се да питате, ако нямате други алтернативи.
А що се отнася до стрелците - няма кой да разбере по-добре от мен - аз съм стрелец, отглеждащ стрелец Wink Трябва ни само увереност и окуражаване и можем всичко! Вероятно важи и за другите зодии Simple Smile

# 712
ivanedelcheva, разплаках се, когато прочетох поста. Нито едно НВО не си заслужава подобно извращение. Дори и да не намерите друга учителка, тази не може да бъде полезна на детето и вредите, които ще донесе ще са много повече от ползите.

# 713
ivanedelcheva, погледнете и курсовете на Университет за деца. Имат присъствени и онлайн. Февруари месец с дъщеря ми гледахме открития урок в You Tube и на мен много ми допадна подхода на учителя.
https://uni4kids.bg/portfolio-item/online-creative-math/
Mоже да абонирате сина си и за практикума на Регалия. Cегашната ситуация колкото недостатъци има, толкова и предимства. Aко не присъствено, в онлайн курсовете ще го включат навсякъде. От това, което описвате полза няма, а и е важно да съхраним психичното здраве на децата, което ще им трябва не само за предстоящите изпити.

# 714
  • София
ivanedelcheva, дори и да не успеете да намерите учител за следващите 2 месеца, щом детето е ученолюбиво, може и сам да се до подготви. В интернет има вече толкова много информация. Пожелавам ви да намерите най - добрият вариант при който детето ще е спокойно и щасливо.

https://m.24chasa.bg/novini/article/9654847
Кога и дали, никой не знае.

# 715
  • София
ivanedelcheva, изключително неприятно е това, но светлина винаги има. Моето мнение е, че един такъв "учител" може да отнеме увереността и на знаещо много дете, казвам го от личен опит с моя "учителка" по математика:(.Вярвам, че ще успеете да върнете усмивката и увереността на детето си с друг преподавател. Дори си мисля, че във вашия случай е наложително да започне уроци с друг, за да види, че наистина може. Прегръдка от мен и успех Kissing Heart

# 716
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чувствам се адски тъпа.
http://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2021/03/proekt_DPP_ … dnevna_dualna.pdf

кои са балообразуващите предмети?
като пише 1/2/../7 паралелки, каква е разликата между тях или няма разлика?

# 717
ivanedelcheva, aз не бих пазила името и авторитета на такъв "учител". Знам, че в момента това е последната ви грижа, но като се поуспокоят нещата, помислете в посока на даване на гласност на случая навсякъде където можете, защото нито едно дете не заслужава подобно отношение.
Сега прегърни синът си и му кажи, че ти вярваш в него и само това е важно Heart Eyes

# 718
  • В светлината на слънцето
ivanedelcheva, много неприятно. Помня коментарите преди за тази учителка. И аз мисля, че щом детето е отличник, по-добре да прекъсне и да продължи със самоподготовка и повече ПИ, вместо тази госпожа да продължава да го мачка. Ей, ама много се ядосах. Това за мен не е педагог. Heart

Имаме най-после оценен преразказ от Регалия - 28 точки. Като знам от каква кръгла 0 почна, бива. Ще чакаме и цялата оценка. Има още работа де, но се надявам до матурите да изчисти нещата.
Трябваше да имаме достъп от вчера за 48 часа до задачите от ПИ мат в СМГ. Нищо нямаме. Трънки и глогинки. Писах им, да видим какво ще кажат. Може и технически проблем да има, а може и при нас да е проблемът.
Има ли някой друг с този ПИ? Отварят ли се предоставените линкове?

# 719
  • Варна
Ivanedelcheva, сърцето ми се къса като чета какво си написала и през какво минава момчето ти. Нито едно дете не заслужава такова отношение от учител. Истина е, че има деца, на които подобен леко агресивен подход, би ги мотивирал.Но не и да се стига до сълзи и молитви. А и всеки педагог трябва да усети какъв подход да прилага. Само като си представя детето как е изкарал 1 час при тази госпожа и направо ми идва да ревна и аз. Dive, silan са много прави, че нищо не може да коства увереността и спокойствието на децата точно на финалната права на НВО одисеята.
 Добавам се : сигурна съм, че с твоята подкрепа и кураж детето ще се прави. Ще търсиш ли Нова учителка или ще опитате да продължите сами? Преди по-малко от месец аз също записах сина ми на индивидуалени уроци по математика. Доволна съм и той ходи с желание. Ако имаш нужда ми пиши да ти дам повече информация и контакти.
Всичко ще бъде наред!

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 11:20 от Лилла

Общи условия

Активация на акаунт