Седмокласници 2020/2021 - Тема 9

• 36 334
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
От 5 клас беше само едно стихотворение - Хайдути, мисля.

ДО е тоталният провал на българското образование, ясният показател какви са приоритетите на държавата ни, и, за съжаление, тоталният демотиватор за децата.  И за капак, после по медиите ще пишат - българчетата са сред най-неграмотните в ЕС. Много се дразня!

# 121
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В темата за Американския колеж обсъждат евентуална промяна на датата на изпита предвид предложението на Фандъкова за онлайн обучение 5 - 12 клас.
Ако съм разбрала правилно новините, осмокласници и първокласници ще вземат по 300 лв. през следващата учебна година без значение какви са доходите на семейството.

Нали се сещаш, че обещанията преди избори са... Wink

всички "горе" се оляха с предложения и промени в последния момент.... Sad

# 122
Ами, аз не мисля, че ДО има връзка с безумния брой произведения. Може да има други недостатъци, но произведенията са си все толкова и все толкова досадни независимо дали се вземат присъствено или дистанционно.

# 123
  • гр.Варна
Има поща!
Пуснах задачите от ПИ на МГ-Варна,организиран от СМБ.
За съжаление все още нямам отговорите.

# 124
  • София
В темата за Американския колеж обсъждат евентуална промяна на датата на изпита предвид предложението на Фандъкова за онлайн обучение 5 - 12 клас.
Ако съм разбрала правилно новините, осмокласници и първокласници ще вземат по 300 лв. през следващата учебна година без значение какви са доходите на семейството.

Помощите за 1 и 8 клас ги имаше и миналата година, но беше с подоходен критерий. Тази година било за всички, ама до септември може и да отпадне, както се отметнаха от детските за всички. 😬

# 125
  • гр.Варна

Помощите за 1 и 8 клас ги имаше и миналата година, но беше с подоходен критерий. Тази година било за всички, ама до септември може и да отпадне, както се отметнаха от детските за всички. 😬
Те се отметнаха от детските за всички,но ще може единият родител да ползва данъчно облекчение за едно дете-4500лв. ,за 2 деца-9000лв,за три и повече деца 13500лв. от годишната данъчна основа или съответно 350,900 и 1350лв ДОД.
Важно е да се знае, че тези данъчни облекчения ще се ползват от 1 до 31 декември 2021-а чрез работодател или при подаването на годишната данъчна декларация за 2021-а.
т.е. Ние както имаме две деца,ще ни възстановят 900лв.,което си е нещо Simple Smile
п.с. Не че съм фен на целият този цирк....Напротив!Исках само да уточня,че все пак ще се ползваме от някакви благинки.Ние с ММ-за пръв път в живота си Simple Smile
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvi-danyci-shte-ni-vyrna … prez-2021-2254703

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:00 от Bonanza

# 126
сега облекчението е на 200 лева от дохода, което е 20 лева на дете за година.
Wink значи не ви е за първа година. Simple Smile

това беше опит за шега.
продължавам да мисля, че всички предизборни обещания са вятър и мъгла. )

# 127
  • София
Знам за облекчението, но докато не дойде началото на 2022 и то не е отменено, тогава ще ги броя тези пари като приход.😂 Много не вярвам да оцелее това обещание.

# 128
  • гр.Варна
сега облекчението е на 200 лева от дохода, което е 20 лева на дете за година.
Wink значи не ви е за първа година. Simple Smile

това беше опит за шега.
продължавам да мисля, че всички предизборни обещания са вятър и мъгла. )
Ох,да,забравих за баснословната сума от 20лв на дете,която получих!
Тя е толкова голяма,че просто се чудя на кого-какво да купя по-напред. SmileSmileSmile
Е,то по тази логика получихме и еднократно обезщетение за раждането на първо и второ дете Simple Smile
Шегата настрана,ама наистина трябва да има такива облекчения от данъчните основи.Не стига,че внасяме доста големи суми в хазната,а за децата ни-нищо!
Здраве да е Simple Smile)))

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:26 от Bonanza

# 129
  • София

Те се отметнаха от детските за всички,но ще може единият родител да ползва данъчно облекчение за едно дете-4500лв. ,за 2 деца-9000лв,за три и повече деца 13500лв. от годишната данъчна основа или съответно 350,900 и 1350лв ДОД.
Важно е да се знае, че тези данъчни облекчения ще се ползват от 1 до 31 декември 2021-а чрез работодател или при подаването на годишната данъчна декларация за 2021-а.
т.е. Ние както имаме две деца,ще ни възстановят 900лв.,което си е нещо Simple Smile
п.с. Не че съм фен на целият този цирк....Напротив!Исках само да уточня,че все пак ще се ползваме от някакви благинки.Ние с ММ-за пръв път в живота си Simple Smile
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvi-danyci-shte-ni-vyrna … prez-2021-2254703
[/quote]

Не е точно така - биха възстановявали по 45 лв./ дете, ако се приеме. т.е. за двете деца - 90 лв. Така ни обясни нашата счетоводителка, като й показахме тази новина.

# 130
  • гр.Варна

Не е точно така - биха възстановявали по 45 лв./ дете, ако се приеме. т.е. за двете деца - 90 лв. Така ни обясни нашата счетоводителка, като й показахме тази новина.
[/quote]

Почти за едно и също говорим. Simple Smile
За едното дете евентуално  ще получим 450лв,а за двете-900лв за 2021г. Не знам как за едно дете ще вземете 45лв, а за две-90 .Това на месец ли? Не е точно така.Гледа се в годишен аспект и сумите са каквито съм написала по-горе,а в месечен се получава 37.50лв (450лв/12месеца)за едно дете или 75лв (900лв/12месеца)за две деца на месец.

# 131
отдавна не обръщам внимание на приказките им, понеже виждам точно колко се прави за повишаване на раждаемостта и за подпомагане на родителите и децата - станах направо равна на Крез, със 150лв. еднократна помощ за раждане на трето дете и пребогата с тези 20 лева на година, които ми връщат от две години насам.
да сме живи и здрави, а ако на държавата разчитаме... жив зян ще е.

# 132
Бум, отрязаха ни за две седмици присъствените школи, ДО си остава и то. Тъкмо започнаха с заниманията и влязоха в някакъв ритъм и се върнахме в изходна позиция.

# 133
Нашите на школата дори не успяха да започнат ПО ! Омръзна ми вече , ама много!

# 134
  • София
Мисля, че и аз като набора ще "дръпна казанчето" и каквото - такова. Нямам сили вече. Следващите пет седмици съм плътно присъствено на работа (ако затворят градините ще се гръмна), не искам повече да хабя отпуска без да си почивам, тези дни не са ми дадени за епидемии и глупости, те са за възстановяване...

Общи условия

Активация на акаунт