Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 884
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Добре дошла isit_or_isitnot!Симптомите са нещо толкова относително и индивидуално, не им се вглеждай по-добре.Мен гърдите започнаха да ме болят на седмица закъснение.

# 106
Колко е било ТСХ когато сте тръгнала да го сваляте? От колко на колко си вдигнахте дозата?
4,40 започнах с 25 мг, но защото преди ми беше изписан еутирокс 50, реших да пия 50 по-бързо да стане 1, а стана 0.
На мен точно ми излезе резултатът 2.05 и след малко съм на лекар.
Препоръчвам Ви следващия път да не вдигате дозата, ами просто да увеличите времето между приема и хранене/пиене. Това също оказва влияние.
Сега как се опитвате да го качите?
Симптоми спрях да гледам, много лъжат. Онзи ден имах невероятно гадене, от тогава няма нищо. Всичко си е наред, преди малко чух сърчицата и на двете.
И аз съм панирана (до степен да си запиша час за всяка седмица), но симптомите нищо не ми говорят.
Браво! 2 е добър резултат, въпреки че си бременна с близнаци.
В коя седмица  си, че чухте сърчица?
Спазвала съм да не ям нищо два часа след еутирокса. Пиех го още като стана от сън. Сега не правя нищо да скочи ТСХ, надявам се от самата бременост да се завиши стойността. Нали при бременност ТСХ скача много. При предната ми бременост пиех Еутирокс 75мг., а преди бременността 50 мг. През цялата бременност ендокринологът ме държеше под 1.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 11:47 от Titanka

# 107
Днес ставам 7+1, но те са малко назад, предполагам че е защото са две. Още не съм изпаднала в паника.
Да, чакайте... Трябва да се качи.

# 108
Момичета, много съм притеснена. Не ми спира това кефеникаво зацапване. А по цял ден лежа, стана ли малко да се раздвижа и ми зацапва. Днес ми течеше и до като лежа.. Звънях на док, каза ми, че нищо повече не можем да направим, само да лежа... полудявам вече с това лежане...

Вие как сте? Имате ли течения/зацапване?

# 109
  • sofia
Момичета, много съм притеснена. Не ми спира това кефеникаво зацапване. А по цял ден лежа, стана ли малко да се раздвижа и ми зацапва. Днес ми течеше и до като лежа.. Звънях на док, каза ми, че нищо повече не можем да направим, само да лежа... полудявам вече с това лежане...

Аз имах зацапване с малката ми дъщеря, продължи няколко дни без да съм имала болки и отмина. Мисля, че ако е кафеникаво не е нещо фатално, но дали не трябва да те видят?

# 110
Зацапване имам всеки ден, док каза,че е от кринона, който ми дразни шийката. Слагаш ли нещо вагинално?
Имах и доста обилно кървене, бяха си там двете сакчета. Днес съм на второ мнение при един доктор за да видя как са.
Четах и по американските форуми, страшно много жени са с постоянни зацапвяния и дори кървене и си износват бебетата! Слушай си доктора и си лежи!
Относно симптомите, моите се появяват и изчезват, когато си искат и ме хвърлят в паника, но вече не им обръщам толкова внимание. Вчера например гърдите почти не ме боляха, еми днес си болят с пълна сила...

# 111

Аз имах течение, като при цикъл, но само няколко часа. Докторът ми изписа Дицинон на таблетки и Витамин С и само да лежа. Най-важно е да лежиш, щом докторът ти е казал, че повече от това не може да се направи, значи е така. Четох във форума, че много момичета  си изкарват бремеността  със зацапване. Всичко ще е наред, почивай си!

# 112
Благодаря ви отговорите, момичета!

lyuba84, и според док не е фатално щом е белезникаво/кафеникаво. Гледа ме в 5+2 и 5+4 все заради това зацапване и двата пъти ми казах, че няма отлепване, това течение било от изронване на част от лигавицата на матката и било тръгнало да си изтича.. Днес съм в 6 г.с.

Bibi23, нищо не слагам вагинално, док каза, че няма нужда излишно да дразним щом има някакво течение (Утрогестана го пия), по същата логика и ме гледа само на коремен.

Пия и магнезий и Но-шпа, и въпреки това си усещам матката да "шава", и нещо да тече из влагалището, и то докато все така лежа...

# 113
  • sofia
Лимонка, сигурна съм, че всичко е в нормите. Почивай си, щом са те гледали... Моя доктор предпочита вагинално да поставям Утрогестан, защото причинявал сънливост иначе.
Защо ни изписват това лекарство, за застраховка ли? Доктора ми каза не си първа младост, много мило.
До момента никога не съм приемала подобни препарати.

# 114
Не се притеснявайхе от утрогестана, той няма да навреди,само може да помогне. Бебетата имат нужда от прогестерон.
По-добре да е повече, отколкото до има недостиг.

# 115
Миналата седмица имах малко зацапване и тичах съм спешното. Днес на прегледа доктора каза, че няма нужда от притеснения, освен ако не е ярко червено и обилно.

# 116
Лимонка, сигурна съм, че всичко е в нормите. Почивай си, щом са те гледали... Моя доктор предпочита вагинално да поставям Утрогестан, защото причинявал сънливост иначе.
Защо ни изписват това лекарство, за застраховка ли? Доктора ми каза не си първа младост, много мило.
До момента никога не съм приемала подобни препарати.

Аз точно преди една седмица (в 5 г.с) си пусках прогестерон, резултата излезе 23.270 ng/ml, което спрямо всички схеми си е в нормите. Два дни след това, когато прокървих за първи път и док ми го изписа Утрогестана. Превантивно.. Иначе аз съм на 27г. и ми е първа бременност, не знам до колко го изписват "на килограм".

# 117
Прегледът ми мина, видя се един плоден сак. Всичко е нормално, след 2 седмици  пак на преглед  за сърчице. Вляха ми  и интралипид.

# 118
  • sofia
Прегледът ми мина, видя се един плоден сак. Всичко е нормално, след 2 седмици  пак на преглед  за сърчице. Вляха ми  и интралипид.
Значи всичко е наред Simple Smile

На мен ми излезна ПКК-идеална, а ТСХ - 2,8 и ми увеличиха приема на Еутирокс.

Преди години с предишните ми бременности ме гледаха в месеца веднъж, а сега и мен на 2 седмици искат да ме следят. Дано поне гледането на деца не се е променило Thinking

# 119
Значи всичко е наред Simple Smile

На мен ми излезна ПКК-идеална, а ТСХ - 2,8 и ми увеличиха приема на Еутирокс.

Преди години с предишните ми бременности ме гледаха в месеца веднъж, а сега и мен на 2 седмици искат да ме следят. Дано поне гледането на деца не се е променило Thinking
Само първите месеци е на 2 седмици, а после на месец. Но аз мисля да се запиша на ЖК при друг доктор, а не при този, който ми следи бремеността и пак ще стане в месеца 2 прегледа.
Важното е, че пиеш Еутирокс, ще се смъкни стойността.

Общи условия

Активация на акаунт