Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 25 860
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Butterfly, колко ти беше Тсх преди бременността? Тсх ми беше миналата седмица 0,004, но и преди бременността ми беше толкова. Мислих че ще скочи малко, но уви. Другата седмица  ще ходя на ендокринолог и пак ще  пусна изследвания.  Моята ендокриноложка държи да изследвам и Фт3 и ФТ4. Те ми бяха в норми преди бременността. Не пия никакви лекарства за жлезата и затова често изследвам.
Беше ми 1 преди бременността, на мен ендокринологът освен TSH ми е казал да изследвам и FT4 и ги следя всеки месец - всички бяха в норма преди бременността. Но аз и с предните бременности го вдигах в началото, но за един месец успяваше да се нормализира.

Fairytale когато се сменя доза изследването е хубаво да се прави 30 дни (при бременност и до 45 дни в небременно състояние) след като е променена дозата, за да се види как се е повлиял организма. Ако скоро си си променила дозата изследването утре може да не е достатъчно обективно.

# 91
Butterfly, колко ти беше Тсх преди бременността? Тсх ми беше миналата седмица 0,004, но и преди бременността ми беше толкова. Мислих че ще скочи малко, но уви. Другата седмица  ще ходя на ендокринолог и пак ще  пусна изследвания.  Моята ендокриноложка държи да изследвам и Фт3 и ФТ4. Те ми бяха в норми преди бременността. Не пия никакви лекарства за жлезата и затова често изследвам.
Беше ми 1 преди бременността, на мен ендокринологът освен TSH ми е казал да изследвам и FT4 и ги следя всеки месец - всички бяха в норма преди бременността. Но аз и с предните бременности го вдигах в началото, но за един месец успяваше да се нормализира.

Fairytale когато се сменя доза изследването е хубаво да се прави 30 дни (при бременност и до 45 дни в небременно състояние) след като е променена дозата, за да се види как се е повлиял организма. Ако скоро си си променила дозата изследването утре може да не е достатъчно обективно.
Това е хубаво, че Тсх бързо ти влиза в норми. На мен ендокриноложката ми каза, че може и цялата бременост да съм с подтисната жлеза. Дано да не стане така, че се притеснявам нещо да не му стане на бебето. Тя ми препоръча да се изследвам  всеки месец, но ми забрани да пия Еутирокс.

# 92
Здравейте и от мен. Simple Smile
Аз също имам хашимото и моята ендокриноложка ми каза, че Тсх трябва да бъде под 2 през цялата бременност.
Аз пия Еутирокс 62,5 мкгр и за сега поддържам под 2.

# 93
  • London
Моя тсх последно беше 0,700 и ендокриноложката беше много доволна 🤔 Но аз съм с предишно заболяване, което обхващаше много хормони(включително и на щитовидната) та сега като я изследват пускат tat, mat, T3, T4 .. букет от изследвания всеки път 😆

Аз днес се свързах с early pregnancy unit на моята болница заради едно странно придърпване от към дясната страна. Като по чудо ме вместиха още утре за скан, да видим дали всичко е наред. Стискайте палци, момичета, доста съм се притеснила 🙁

# 94
RainbowFlower, спокойно, всичко ще е наред. Супер че са те вместили за преглед по-рано. Нормално е да има болежки от разтягането на матката.

# 95
  • sofia
Малеее, всички отчет утре.

RainbowFlower, сигурна съм , че ще мине добре и ще се успокоиш.

Явно голяма част от нас имат проблем с ТСХ, дано го държим ниско.

# 96
Аз пък съм чела, че трябва преди бременност да е под 2 за да може при бременност да не стане прекалено висок.
На 24 миналия месец си вдигнах дозата, не е минало много време от тогава. Аз се надявам да спадне колкото повече време минава от стимулацията, защото тя също повишава ТСХ. А и след като утре съм на преглед исках да му занеса изследвания от същия ден. Освен това аз не само си вдигнах дозата, ами и започнах да оставям часове между приема и ядене/пиене, което при мен оказва влияние.
Ще го видим утре... Все пак приемам предположения за ендокринолози в София.

# 97
Аз пък съм чела, че трябва преди бременност да е под 2 за да може при бременност да не стане прекалено висок.
На 24 миналия месец си вдигнах дозата, не е минало много време от тогава. Аз се надявам да спадне колкото повече време минава от стимулацията, защото тя също повишава ТСХ. А и след като утре съм на преглед исках да му занеса изследвания от същия ден. Освен това аз не само си вдигнах дозата, ами и започнах да оставям часове между приема и ядене/пиене, което при мен оказва влияние.
Ще го видим утре... Все пак приемам предположения за ендокринолози в София.
Аз така си вдигнах дозата на еутирокса, за да  ми е ниско тсх за трансфера и като падна в нулите и не мърда вече 4 месец. Затова не трябва  да си вдигаме дозите. Ендокриноложката ми се скара, но вредата вече е станала. Така съм се предозирала, но това ще ми е за урок.

# 98
Колко е било ТСХ когато сте тръгнала да го сваляте? От колко на колко си вдигнахте дозата?

# 99
И аз днес бях на контролен на ендокринолог, защото и при мен е 2.6.Ходя при Яначкова в Щерев и съм доволна.Чела съм и тук във форума хубави отзиви за нея.
Консултира ме и относно добавки и витамини, които съм си самоназначила😃.
Rainbow стискам палци.
И на всички момичета с болежки и притеснения кураж и положително мислене❤

# 100
Колко е било ТСХ когато сте тръгнала да го сваляте? От колко на колко си вдигнахте дозата?
4,40 започнах с 25 мг, но защото преди ми беше изписан еутирокс 50, реших да пия 50 по-бързо да стане 1, а стана 0.

# 101
Здравейте, дами,
Включвам се с вчерашен + тест, 2 дни закъснение и евентуално термин 19 декември.
До вчера имах ПМС като стягане в яйчниците, болки в гърдите. Тази сутрин се събудих без никакви оплаквания и имам притеснение, че може и да не се получи.... Особено липсата на болки в гърдите, а все съм чела, че това е най-честия признак за бременност. С предишната ми бременност не си спомням как беше с гърдите, но повръщах по 10 пъти на ден първото тримесечие, и по 3-4 пъти до към 22 седмица. Та, ще видим дали ще остана с вас или не е било писано. Кажете, вие как сте с болките в гърдите, имате ли, нямате ли.

# 102
isit_or_isitnot добре дошла и до успешен финал!
На мен това ми е 3та бременност и при никоя не съм имала болки в гърдите или гадене. Аз имам стягане и лека болка в корема, особено когато се изморя или съм повече време права или в движение.

# 103
  • sofia
isit_or_isitnot, аз също нямам никакви симптоми, само зърната са ми по-чувствителни.

Butterfly, в събота правихме голяма разходка и по същия начин имах стягане, смятам, че е нормално при умора да се случва.

# 104
4,40 започнах с 25 мг, но защото преди ми беше изписан еутирокс 50, реших да пия 50 по-бързо да стане 1, а стана 0.
На мен точно ми излезе резултатът 2.05 и след малко съм на лекар.
Препоръчвам Ви следващия път да не вдигате дозата, ами просто да увеличите времето между приема и хранене/пиене. Това също оказва влияние.
Сега как се опитвате да го качите?
Симптоми спрях да гледам, много лъжат. Онзи ден имах невероятно гадене, от тогава няма нищо. Всичко си е наред, преди малко чух сърчицата и на двете.
И аз съм панирана (до степен да си запиша час за всяка седмица), но симптомите нищо не ми говорят.

Общи условия

Активация на акаунт