Декемврийски бебета 2021 Обич във душите и сбъдването на мечтите.

• 26 171
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Prayer, аз също трябваше по календари да съм 6+2, но на прежледа го измери 5+2, видя се и жълтъчен сак. Успокои ме, че няма място за притеснения. Даже беше много изненадан от какво съм се разтревожила толкова. Гледахя ме в Надежда, с хубава апаратура. После звъннах и на друг АГ за второ мнение и той също ме успокои. След 10 дни пак ще ходя. Съща така изрових информация колко мм плоден сак но коя седмица отговаря и също се поуспокоих. Не давам линк, защото не знам калко е достоверна таблицата.
Гледах си първия преглед със сина ми и също има малко разминаване - в 6 по календар, са го измерили 5+3 в Токуда.
Какво да ти кажа, ппитеснетието с нищо няма да помогне, може само да навреди. Каквото има да става, ще стане, не можем да го променим като не зависи от нас. И това ти го казва една хипохондричка, която едва се бори със страховете си. Прекрасен съвет са дали дамите с медитацията.
Всъшност какво каза аг-то за разликата? А защо вместо да ходиш всеки ден на преглед не си пуснеш чхг да видиш как расте и ще се успокоиш.

# 421
  • Бургас
Prayer, аз също трябваше по календари да съм 6+2, но на прежледа го измери 5+2, видя се и жълтъчен сак. Успокои ме, че няма място за притеснения. Даже беше много изненадан от какво съм се разтревожила толкова. Гледахя ме в Надежда, с хубава апаратура. После звъннах и на друг АГ за второ мнение и той също ме успокои. След 10 дни пак ще ходя. Съща така изрових информация колко мм плоден сак но коя седмица отговаря и също се поуспокоих. Не давам линк, защото не знам калко е достоверна таблицата.
Гледах си първия преглед със сина ми и също има малко разминаване - в 6 по календар, са го измерили 5+3 в Токуда.
Какво да ти кажа, ппитеснетието с нищо няма да помогне, може само да навреди. Каквото има да става, ще стане, не можем да го променим като не зависи от нас. И това ти го казва една хипохондричка, която едва се бори със страховете си. Прекрасен съвет са дали дамите с медитацията.
Всъшност какво каза аг-то за разликата? А защо вместо да ходиш всеки ден на преглед не си пуснеш чхг да видиш как расте и ще се успокоиш.

Минлата седмица пусках ЧХГ - 5600 беше.

# 422
Prayer а пуска ли ЧХГ след 48часа пак, за да се види как расте?

# 423
Момичета, тази вечер имах ужасно кървене за окло 5-6 часа.В 4 сутринтра всичко спря но много се изплаших. Обадих се в болницата и ме извикаха спешно на кръвен. Нямах никакви болки, ни имах съсиреци и съм много притеснена. Прегледаха ме на вагинален и казаха че плодното сакче си било там и матката изглеждала добре. Кървенето не било от матката. Съвсем се обърках. Взеха ми кръв и след няколко часа ще ми се обадят за резултатите. От тях зависило дали бебчо е добре или не. На 5 седмици и 2 дена съм. Някои имзл ли е подобен случай? Щ е се побъркам от тревоги. Страх ме е от резултата. Може ли бебето да е наистина добре след такова кървене? Казаха че се случвало често в началните месеци.
Успокой се, лежи и почивай, взимай си каквото са ти изписали и всичко ще бъде наред.

Точно на 6 +0г.с. имах същото, което ти обясняваш, червена и обилна кръв за няколко часа, без болки и съсиреци и сакчетата си бяха там. Седмица по късно чухме сърчица, даже няма пълна седмица.
До днес продължавам да зацапвам кафенишкаво - розово всеки ден, вече 8+4 г.с.
Докторката ми казваше,че се случва много често, особено ако си инвитро.

Ох,благодаря, успокоих се.
Между другото,както вече казах вчера бях на кръвен и екограф заради кървенето. Видяха плодното сакче и жълтото тяло, бяха си добре, но е малко казаха да се види сърце(5 седмици и 2 дена). Кръвните резултати на ЧХГто са 4 726. Това добре лие? Трансфера беше на 10/04/21?
Успех на всички декемврийски бебенца:-)

# 424
  • Бургас
Prayer а пуска ли ЧХГ след 48часа пак, за да се види как расте?

Не, защото дойде кървенето и изпреварих второто ЧХГ.
Но! Връщам се от преглед. Аз съм в 7+3г.с., както писах по-рано, а бебчето е в 6+3г.с.. Не чух сърце, но тя каза, че съвсем ясно вижда как цветният й доплер се движи и за разлика от миналата седмица, сега се вижда вече ембрионче 🥰. Каза, че не вижда притеснения, да е изостанал притеснително плода. Ако имало такова, или наваксва, или миналия път не са видяли добре. Глътка отдих е, поне докато не чуя сърцето. И записах час за след празниците. Да се надявам, че вече ще е "малко човече" 💗🙏

# 425
Люба, много съжалявам. Прегръщам те, бъди силна.

Prayer, нали и аз се оплаквах, че моите и двете са седмица назад. Днес на прегледа се оказа, че са наваксали. Явно и това е ок.... Това, което правих аз е да спя на лявата страна. Аз го знам за по-късна седмица, но кумата ми каза още от сега да го спазвам и сега гледам повечето време да съм на ляво. Не знам дали е от това, но друго различно не съм правила.
Подкрепям за притеснението. Затова и ходя на преглед всяка седмица. Иначе не се справям.
И както точно се успокоих, ей сега направих антигенен тест за Ковид и хоп, положителен. Чувствам се добре, ако не друго.

# 426
Люба..съжалявам, загубата е огромна, но ще бъдеш майка отново! Не е било твоето бебче..
Обикновенно така се получава най-вече заради хромозомни аномалии и може би е било за добро.

Аз се връщам от преглед днес и доктора,който ме беше наплашил, просто не е премерил добре едното бебе. И двете са добре, дори са наваксали разликата от 3-4 дни и освен това са се уеднаквили на размери. Едното води с 1 ден а бяха 4 по едно време.
Мисля,че се успокоих за няколко дни😁
Назначиха ми час за БХС на 25.05 и ми дадоха схема за постепенно спиране на лекарствата приемани от трансфера. Ще ги спирам горе-долу до часа за БХС.
Радвам се на всички с хубави новини и се надявам на още и още...
След 1 месец зацапване, мисля че най-накрая започва леко полеко да изчезва и това. Още си имам,но май е по-оскъдно.
Малко гъбясах, но се очакваше аз съм си предразположена, изписаха ми еднократна доза  гиназол и чакам резултати от микробиология.
Дано да изкараме едни щастливи и спокойни празници!

# 427
Здравейте, включвам се и аз след прегледа днес. По календар 6+2, по ехограф 6+4 и чухме сърцето ❤ Направо щеше да се пръсна от радост 😊 Док ми пусна пакет основни вродени тромбофилии за всеки случай, дано излезнат по-скоро, че покрай тези почивни дни не можели да кажат кога точно ще станат....
Люба съжалявам за развоя при теб, много скоро ти желая нова радост и до финал 🍀
Весели празници на всички, нека бъдем здрави и да имаме много късмет, и вече никой да не напуска темата, а само нови мами да се присъединяват 😊🍀🙏🍀🙏

# 428
  • Шоколандия
Здравейте отново, не пиша, защото няма какво толкова да споделям. Все още не ми е дошъл първият преглед и чакам да стане 14ти, за да видим има ли няма ли нещо, ако има какво и колко е. Днес обаче бях при ЛЛ за направление, който ми направи профилактичните кардиограма и мерене на кръвно. Изненада ме резултатът от кръвното - 140/80. Стандартно винаги ми е било 110/70. Такова го поддържахи цялата предна бременност. Тези стойности ми се струват странни, най-малкото че не чувствам някакво неразположение. ЛЛ каза да си го следя и ако поддържам високи стойности над 140 да се свържа с него, за да ме изпрати на кардиолог. Много ми е странно всичко това. Родителите ми са хипертоници, не съм си мислила, че на 31 ще имам проблем с кръвното.

Ако последния път се оплаках от гадене, мисля че открих че ми се гади, когато съм гладна. Затова се старая през час два да хапвам нещо дребно - соленки, ягоди, зелени ябълки. За сметка на това съм понамалила порциите, защото много ме притеснява да не прекаля с кг, че стартирам от 92...

# 429
Здравейте, записвам се и аз с термин 25.12.2021 Heart

# 430
Здравейте, записвам се и аз с термин 25.12.2021 Heart

Добре дошла:-)
Аз още не си знам моя термин, но на 8 Май ще разберем. Успешна бременност.

# 431
  • London
Люба, много съжалявам за развоя. Пожелавам ти следващата бременност да е до финал ❤

Fairytale, браво за бебоците 😍
Дано си изкарала ковид ей така безсимптомно 🤗 Много мои познати го изкараха, кой само с главоболие, други без никакви неразположения.

Alison, много е вълнуващо нали 😍 Аз вчера щях да се разплача, на ММ му беше много интересно и го видях как му се насълзиха очичките 🤗

Chocolate lover, да не би да е било моментно такова завишаване на кръвното ? Аз винаги съм била с ниско кръвно, но мери ли ми го лекар веднага скача 😆 За това ме карат вкъщи да го измервам сутрин и вечер поне 7 дни, за да им доказвам, че винаги е 100/65. Понякога пада и повече, та се наливам с айряни със сол.

# 432

Prayer, нали и аз се оплаквах, че моите и двете са седмица назад. Днес на прегледа се оказа, че са наваксали. Явно и това е ок.... Това, което правих аз е да спя на лявата страна. Аз го знам за по-късна седмица, но кумата ми каза още от сега да го спазвам и сега гледам повечето време да съм на ляво. Не знам дали е от това, но друго различно не съм правила.
Подкрепям за притеснението. Затова и ходя на преглед всяка седмица. Иначе не се справям.
И както точно се успокоих, ей сега направих антигенен тест за Ковид и хоп, положителен. Чувствам се добре, ако не друго.
и аз съм с + тест за Ковид...

# 433

Как се чувстваш Амандине? Аз вчера бях чудесно, днес съм ужасно. Започна и кафяво зацапване и, разбира се, паниката.

# 434

Как се чувстваш Амандине? Аз вчера бях чудесно, днес съм ужасно. Започна и кафяво зацапване и, разбира се, паниката.

Вчера бях парцал, много изтощена и с главоболие, кашлям също. Температура само вечер 37 и нещо, пия биозин мама,  витамин Д, селен, Б-комплекс, утре и Вит С ще започна, ще деля ампулата с децата , че трябва малка доза също пчелен клей, мед. Всичко съгласувано с лекар. Като цяло няма фатални последици при бременни, но е неприятно. Пий много течности и почивай, ще се справим. Бързо и леко възстановяване ти желая.
 Аз съм една идея по- добре днес сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт