Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

• 29 174
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Плевен / София
Кате, Бенал може да е "разцъфнала" след като вече не трябва да се състезава за любовта на Мехди...Малко черен хумор, но може да подейства и по този начин...

# 601
Добро утро Hug

Кате, Gift Heart благодаря за снимките и новините Flowers Bouquet

Нямам идея какво ще гледаме след години, още ли ще ме занимават с Бенал, Мюжгян изглежда на 7-8 години,какви събития ще има след толкова години, че акцентират на този период... предпочитах да гледам Зейнеп и Баръш в ново  обкръжение, без махленските истории/по- точно истерии/...

# 602
Голяма мистерия се заформи покрай този епизод и напускането на Ибо. Вчера по някое време пуснаха отново фрага в YouTube, нищо не е променяно по него, но временно го бяха спряли. Нямам идея защо Rolling Eyes

От момичетата на сета вчера разбрахме, че продължават да снимат. Да се надяваме, че нещата ще влезнат в ред, че в сряда конкуренцията се увеличава с излъчването на "Червения камион" - нов пожарникарски сериал. Не е имало дизи на такава тематика до момента, та не се знае каква част от публиката ще спечелят Fire Engine

# 603
Работата май отива на финал и няма лошо.
Колкото и да ми е симпатичен Енгин, Ибо много ще ми липсва
Все пак това започна като историята на Зейнеп (и Мехди), така че нека по- скоро да видим щастливия й край с Баръш и толкова.

А това вечно усмихнато и щастливичко бебче беше голямо попадение.

# 604
  • Бургас
Поздрави, групичка! Heart Kissing Heart
От сега ми липсват обсъжданията, но....опитвам да се разсейвам с търсене на нещо друго..За сега неуспешно! Ще има да си глеееедам стари серии ...Heart Eyes
За мен стратегията, която ни приложиха с нямането на серия, ще бъде успешна! Изтече много инфо предварително, а с новите снимки( Кате, благодарско, че ни държиш в час Blue Heart) още ще гадаем ще го бъде ли или не нашия герой! Със сигурност в сряда доста любопитни ще има пред екраните, дори и за" последно сбогом с Мехди"! Аз ще бъда, а вие? Hug

# 605
  • Плевен / София
Със сигурност в сряда доста любопитни ще има пред екраните, дори и за" последно сбогом с Мехди"! Аз ще бъда, а вие? Hug
Бройте ме и мен....
-----------------------------------
Прочетено в Перлите на турското кино®️
Скрит текст:
Един доста интересен пост, на който попаднах в една прекрасна група.
Да видим и вашето мнение.
„Мислех, че гледам сериал за насилието над жени, но колкото повече гледах, толкова повече виждах, че единствената жертва на насилието е Мехди.
Те извършиха насилие, атакувайки живота му по различни начини ... Фактът, че е хоспитализиран няколко пъти, не е случайно. Първо, след като защити този неблагодарен баща, след това в нов салон и по-късно в затвора. Той сериозно рискува да умре два пъти ... Докато наистина не беше изваден.
Те извършиха насилие, когато той беше арестуван два пъти. И двата пъти са несправедливи. Актът на отвличане е разбран погрешно (но няма да го разкривам).
Те извършиха насилие, когато убиха сестра му.
Когато жена му го напусна за една нощ и го замени с шефа си като бельо.
Когато тя го погледна в очите и каза със студенината на айсберг, че вече не го обича ... отнема светлината в очите му и волята за живот.

Когато превърнаха един добър човек, наречен „областна благословия“ в изгубен ... изгубен ..., който вече няма цели и стимули да живее.
Когато се опита да се измъкне от бездната, но всеки път потъваше все по-надолу и по-надолу.
Когато Бурхан се върна в града и отново отвори раните му от загубата на баща си ... когато се притесни за семейството си и реагира нерационално само защото дълбоко в себе си знаеше, че този човек ще съсипе живота им, но никой не го послуша.
Когато поиска прошка от жената, която обичаше повече от себе си, и в замяна получи, че разводът ще стане след 1 седмица.
Когато се опита да възстанови живота си, като започна нов бизнес, но след това не успя.
Когато, вярвайки на Дженгиз, той се съгласи да ръководи бизнеса, но се включи в план, който го унищожи.
Когато се канеше да се откаже от Зейнеп, защото Бенал, жената, в която никога не беше влюбен, очакваше дете от него.
Когато се роди дъщеря му и той беше в затвора.
Когато трябваше да се ожени, само за да види дъщеря си.
Когато се опита да покаже на всички, че се е променил, но НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА.
Когато той безкористно помагаше на всички и в знак на благодарност получи само един шамар.
Когато, за да спаси жената, която все още обичал, той я покрил с тялото си и на следващия ден те забравили за това.
Когато високомерно му отнеха дъщеря.
Когато замислиха зад гърба му да го унищожат.
Когато продължи да получава презрение и недоволство от жената, която винаги е обичал.

Когато (вероятно защото все още не сме виждали края) той е загубил живота си, за да спаси този човек.
Бих могъл да продължавам и продължавам ... всеки, който обективно е гледал сериала, знае, че Мехди е бил единствената жертва и че неговият характер е несъразмерен с яростта."
С подчертаното не съм съгласна, а за другото мисля по различен начин, но сега нямам време да пиша. Не веднъж съм казвала, че Мехди не осъзна до какво доведе заключването на Зейнеп и падането на колене го прие като слабост, а не като истинско желание за прошка....

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 13:02 от gostenka68

# 606
Здравейте, момичета Simple Smile
Таман си мислех, че ще мога да ви настигна с ударно гледане на епизодите след една седмица, то пък сценарият се обръща заради напускане на главен артист. Smirk  Ще си остана май с прочетеното. Твърде сложен казус са заложили в началото, за да го претупат с нечия смърт в разгара на конфликта, според мен.
Ама горното "обективно"мнение ме из-уми. Thinking
Цитат
„Мислех, че гледам сериал за насилието над жени, но колкото повече гледах, толкова повече виждах, че единствената жертва на насилието е Мехди.
Освен ... ако субектът и обектът на насилие не са един и същи герой. Grinning

# 607
Здравейте,момичета,от няколко дни Ви следя,съжалявам,че не съм Ви открила по-рано.. Аз изгледах филма до тук на един дъх,от две три седмици чакам и аз като вас сериите.Много се разстроих от новината за Ибрахим,според мен филма няма да е същия..все се надявях,че ще правят,ще струват и ще има хепи енд за тях със Зейнеп.. Sad Гризе ме заглавието на филма,сякаш в началото връщането й,квартала,домът,Мехди,всичко криеше смисъл,а сега всичко стана и ще стане коренно различно,сама не мога да разбера,бихте ли помогнали?

# 608
Ех, че свободно тълкуване правят тези рускини... (предполагам, че е от руски преведено, предвид словореда на извадката от групата)

Всъщност ако Мехди е жертва, то е такава на собствения си необуздан и импулсивен нрав, на собствената си наивност и честолюбие, които прогресивно му играеха все по-лоши шеги.
Зейнеп беше повече от толерантна, предвид ситуацията, в която я набутаха - едва ли не насила я омъжиха, тъкмо започна да свиква с него, хоп- бременна любовница, змийско гнездо и постоянен психически тормоз от страна на Мюжгян, ревността на Мехди...какво ли не преживя тя. И въпреки всичко се опитваше да разбере, да приеме....
Чашата ѝ преля, когато Мехди твърде много започна да се влияе от отровното настройване на Мюжгян, започна да се държи като диктатор, не като съпруг, започна да я ограничава и да се опитва да ѝ дава наклон относно практикурането на професията си, начина си на обличане и т.н...
Кулминацията беше заключването, а в последствие и следенето, трошенето на коли, да не говорим за отвличането.

Да, може той в собствените си представи да е бил прав, онеправдан, да е нямал лоши намерения, но нали знаете поговорката - с какво е постлан пътят към ада...
Много насилие има извършено под насдлов "ама аз не исках да наранявам"...

Появяването на Бурхан в махалата можеше да не свърши фатално, ако Мехди не реагираше като разярен бик на червено, всеки път щом дори името му се споменеше... Колко пъти Бурхан се опита да зарови миналото, да има втори шанс за щастие с Мюжгян?
Ако не беше ината на Мехди, щяха да са живи.

Зейнеп - дори най-после сгодена за Баръш, все още не е напълно сигурна в действията и поведението си, именно заради вечното ѝ чувство на вина и принадлежност към миналото, как го решиха това "размени като мръсно бельо"

Големи интерпретации, после се чудим защо се шири и просперира насилието над жени..ми те не са никакви жертви, бе! Горките мъже, принудени да заключват и обсебват, тц тц!

В следващия епизод Мехди ще си вземе сбогом, но се надявам, че сериалът все пак ще продължи достатъчно дълго, за да доразвие всичко качествено...защото имам чувството, че повечето фенове започнаха да гледат на напускането на Ибрахим като равносилно на финал на сериала като цяло...

Колкото до обсъждането - все ще намерим какво да нищим, за нищо на света не давам да разпускаме седянката тук! Олмаз!

# 609
daiana66 Flowers Hibiscus Добре дошла!

Цитат
Твърде сложен казус са заложили в началото, за да го претупат с нечия смърт в разгара на конфликта, според мен.

Напълно съм съгласна. Освен ако Мехди не признае еднозначно вината си и я формулира точка по точка, за да е ясно кой е виновен.

Защото вината е само и изцяло негова.
В един момент, когато разводът беше факт, отвличането беше факт, Зейнеп имаше вина, че започна да си вменява вина за състоянието на Мехди. И точно това уж прозрение, че тя може би носи вина за съсипания му живот, досъсипа живота му.

Сега сценаристите имат отговорната задача да напълнят със смисъл оставащите серии.

Катя, много благодаря за синтезираните новини и анализ на случващото се сега и по принцип. Много ми е приятно да чета сериалния обзор в и зад кадър. Flowers Hibiscus

# 610
На моменти се чудя дали гледаме един и същ филм Rolling Eyes И друг път сме установявали колко различни са гледните ни точки в тази тема и във фейсбук групата... Само се надявам тези разлики да не идват от пристрастията към артиста, който не се разграничава от пресъздавания образ, защото иначе всички обичаме Ибо... нейсе Kissing Smiling Eyes

Daiana66, добре дошла и от мен Kissing Heart На въпроса ти - според мен, Зейнеп извървя много дълъг път, в който беше поставена пред тежки житейски избори, но това ѝ помогна полека да се разплати с внушените ѝ дългове и да се освободи от собствените си демони. След ужасна поредица от вътрешни борби, сега я виждам почти успяла да стъпи здраво на краката си и да докаже, че човек независимо от положението, в което се намира, в резултат на изборите, които прави и най-вече на известна доза здрав разум, може да промени съдбата си към добро. Нещо, което Мехди не успя да направи.

В началото на сериала се постави въпроса за дълга, който Зейнеп има към родната ѝ майка, когато Скине я застави да избира между нея и Нермин. След това трябваше да избира между Фарук и Мехди. След това между свободата ѝ и бъдещето на Кибрит. Между приятелството и гордостта. После между собствената ѝ любов и бъдещето на нероденото дете. След това между работа ѝ и брака и т.н.

Всичко това ѝ помогна да се приеме такава, каквато е - с две майки, коренно различни една от друга. С двама бащи, които не са я обичали. С двама мъже, с които връзките ѝ се провалиха по различни причини и трети, с който изглежда, че най-накрая може да намери щастие и спокойствие.

От друга страна, Мехди е изцяло трагичен герой, защото не можа да надмогне махалата и тъмнината, която е получил по наследство от там и накрая сам разруши възможността да е щастлив. Всички негови избори се основаваха на традициите и в по-голямата си част бяха грешни. Въпреки че беше харесал Зейнеп още в автосервиза, се ожени за нея, защото майка му я беше избрала за снаха.На сватбата се сби с Джелял заради старата семейна вражда. Внушеният дълг, че трябва да се грижи за бащата на Зейнеп. Вечната грижа за сестрите и живеенето в комплект. Невъзможността да вземе решение относно Бенал и бъдещото му дете. Ревността, че Зейнеп има по-висока, непозната за него среда и т.н. Всичко това го повлече надолу и в моментите, когато трябваше да сложи спирачки, той сякаш даваше още газ към дъното.

Да не преразказвам целия сериал, че явно по-скоро си го изгледала от мен и епизодите са ти още пресни в съзнанието.

До тук като основно послание на сериала, за себе си откривам, че старите и закостенели разбирания убиват индивида, вкарвайки го в редица капани като "ние", "дълг", "чест", "очаквания" и т.н. затова човек трябва да може да поставя граници и да отстоява правото си на лично щастие. Никой не може и не трябва да спира прогреса, казано иначе Wink

------------------------------------
Ново

"След нападението над домовете на Баръш и Зейнеп, семейства, притеснени за тяхната безопасност, се събират под един покрив. Как тези събития ще повлияят на връзката на Зейнеп и Баръш по пътя им към брака?"

"Баръш, решен да защити близките си"

При нападението над къщите на Зейнеп и Баръш има съобщение от Мехди. Как двамата ще реагират на тази конспирация срещу Мехди? Фактите се разкриват.

Притиснат в ъгъла от Дженгиз и Мето, Мехди се впуска в голяма борба за решаване на проблемите, които е причинил и за да защити близките си

Ще успее ли повиканият от Али Ръза Деликанлъ Сади да спре извършителите на нападението?

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 15:15 от super_katia

# 611
  • Бургас
Heart EyesВай, вай, вай.... имаме си фото с предисловие за озет?
Хубаво е, че се поразмърдахме и ние, привет на новите момичета! Flowers Tulip

Беа, разсъжденията ти пак впечатляват, а това е пост на една латиноамериканка, преведен с Google.Групата е „прекрасна“, защото образът на Мехди е издигнат в култ и там никой и за секунда не допуска аномалии в поведението му!

Гости и аз като теб не съм съгласна, но не само с подчертаното, а и с цялостното мнение, за малтретирания Мехди.
Имах съсед, който всяка вечер се биеха с жена си, чупеше и хвърляше мебели през прозореца, но когато дойде за свидетел при подялба на имуществото ми, се показа повече човек от собствения ми, вече бивш съпруг. Доброто сърце може ли да оправдае необуздания, неконтролируем характер? Диктатор или тиранин – Мехди сам се сгромоляса на дъното и то с огромната помощ на жените край себе си! Майка му с желанието да го ожени, за да го предпази от съдбата на бащата. Мюжгян с вечното настройване срещу Зейнеп, че тя не е от техния свят. Джемиле с оправданията, Бенал – с единственото, което се оказа по-силно от любовта към Зейнеп – детето! И начело на това женско воинство, разбира се Зейнеп! Не мога да отрека вината и за всичко което започна с тази женитба, но не мога да приема и с равнодушие всичко, което изтърпя, заради връхлетялата я любов!

И тук Кате съм абсолютно съгласна с теб! Всеки от двамата направи своите избори: Зейнеп с доста разум, Мехди – основавайки се на традициите и махалата.Затова сега всеки следва да обере и плодовете на своя избор! Зейнеп заслужава доза щастие и спокойствие с Баръш. А Мехди...Мехди ще се върне към корените си, там където реши, че и дъщеря му ще расте...Далечен, чужд и най-вече враждебен се оказа светът,  извън Балат.
И може би тази малка пауза, беше нужна за успокоение  страстите на феновете, за да можем да изгледаме и останалите сюжетни линии спокойно и с нужното уважение към целия творчески екип! Heart Heart Eyes

# 612
  • Плевен / София

Ама горното "обективно"мнение ме из-уми. Thinking
Цитат
Освен ... ако субектът и обектът на насилие не са един и същи герой. Grinning
И мен ...Също и че Зейнеп го е зарязала и сменила с Баръш, като бельо И се питам един и същ сериал ли гледаме....И по лошото, е че има харесващи това мнение....Свят широк....идеали за хора много...

# 613
Благодаря Ви много,за пояснението и прекрасните тълкувания,чудесно мислене! Аз все пак съжалявам за любовта им,според мен остана недоизживяна,скапана от всички тези препядствия,много ме е яд,че не се получи,за мен образа му също е трагичен адски много проблеми,но крие едно благородно сърце,което все се надявах,че ще се изпълни с любов и ще се освободи от тези вътрешни войни..Ще гледам с нетъпение и ще следя вас,благодаря отново! 🌹🙃

# 614
Daiana66, пак заповядай Flowers Tulip

Момичетата, посетили снимачната площадка вчера са качили видео с изненадата за рождения ден на Наз. На който му е интересно да види атмосферата, оставям линк https://www.instagram.com/tv/CM4KCU7ADGd/?igshid=eapyqttd6q7t Всички ми изглеждат приветливи и естествени Heart Джерен, по-тъмното момиче е написало много хубави думи за всички актьори. Успяха и мен да усмихнат Blush

---------------------

А това е трейлъра към новия сериал, в който участва нашата Кибритка

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:34 от super_katia

Общи условия

Активация на акаунт