Трудно съжителство със свекървата.

• 21 547
  • 571
  •   1
Отговори
# 255
Хора, моля ви, стига с тия тОлумби. Тулумбички.
Иначе, ако муа по толкоз тулумби и пуши по кутия на ден цигари, едва ли го е закъсала толкова тази свека. Да се вземе в ръце и да си живее живота в къщата, а не да се бута в семейството на сина си.

Това ли те подразни?! - толумбички или тулумбички?!
Не случайно дребнавостта е кофти качество!

# 256
  • София
Неграмотността също.

# 257
Грамотност се нарича, просто работата ми е свързана с думи и ме дразнят неграмотни хора, да. Това говори и за други неща. Simple Smile

# 258
Относно темата- написаното от авторката е силно преувеличено, според мен. То- толумбички, цигарки, невдигната чиния, потрисам се от тази дребнавост. Тя разяжда авторката. Набрала е много злоба в себе си.
Никъде не казва нищо за възрастта й, защото е едно свекървата да е на 60 г. и е друго да е на 80 г.
Страхотни съвети й давате- да изгони мъжа си, нали той /"маминото синче"/не слушка жена си и е дошъл от вилната зона, беден като цървул. А и тя работи на смени, за което също е виновно свекървището.
А, че детето ще остане без баща, майната му, важно е мама да покаже "власт" и  "характер"! Не, че ако продължи да му прави скандали заради майка му, той няма да си преосмисли избора.
Каква ли щеше да бъде реакцията на авторката, ако нейната маминка искаше да живее през зимата при щерка си! Сигурно щеше да й купува и на нея тулумбички и да й мие чинийката.
Тя, свекървата и толумбички да не яде, и да помага, и в къщурата във вилната зона да си живее, снахата пак няма да я търпи. Класика!

Никой не е предлагал директно биене на шут на мъжа, хайде стига. Но тя, като стопанка на дома трябва да има думата за реда в него и има право да изисква, даже и да не е само неин апартаментът. А при положение, че е такъв, вече правото и нараства. Значи свеки има право да и ходи по нервите, а тя няма право да не я харесва, така ли???

# 259
Ако бабата е на 80 и е в добро здраве, какво?! Не може да си вдига чиниите от масата, щото е минала 60 ли? Нали като е на вилата така или иначе ги прави тези неща? Моята баба е на 91 и копае на двора.

# 260
Грамотност се нарича, просто работата ми е свързана с думи и ме дразнят неграмотни хора, да. Това говори и за други неща. Simple Smile

Хайде да не се следим за грамотност във форума. Ако те дразни, не го чети! И аз не чета някои неща.

# 261
Имах същия проблем , години ( 15 ) наред . Мълчах , търпях и накрая превъртях .
Събрах багажа на свеки  и мъжо , струпах го пред входната врата , и я тряснах .
Гушнах си децата , и  на тях обещах спокоен живот . Не мина месец и престапулка направи баща им . След няколко дни и майка му . Простих Разговори уууу, много . Сега лятото сме в лятната вила . Сеем зеленчуци , тя ми показва и помага . Зимата е при нас .
Помага ми много , и аз вече я приемам , като родна майка . Но първо минахме през ада .

# 262
Само да уточня. Ако баща и майка се разделят, детето не остава без баща. Има си. Но са разделени с майката.

# 263
Имах същия проблем , години ( 15 ) наред .Мълчах , търпях и накрая превъртях .
Събрах багажа на свеки  и мъжо , струпах го пред входната врата , и я тряснах .
Гушнах си децата , и  на тях обещах спокоен живот . Не мина месец и престапулка направи баща им . След няколко дни и майка му . Простих Разговори уууу, много . Сега лятото сме в лятната вила . Сеем зеленчуци , тя ми показва и помага . Зимата е при нас .
Помага ми много , и аз вече я приемам , като родна майка . Но първо минахме през ада .

При описаното и от авторката, нормално е да превърти човек. Не е ден, не е два, че да ти стои свекървата на гости. На колкото ще да е години, не е на легло, едни чинии няма да ѝ натегнат да измие или нещо да пипне вкъщи. Демонстрация било държанието ѝ срещу поведението на снахата! А какво поведение да има тая снаха в при тия обстоятелства. Да ходи ухилена и щастлива? Освен, както при Душка се е получило, да превърти, в един момент човек избушва. Голяма вина има и синчето, разговорите за майка му не са глупости с които го занимават. Той, като си трае, мама ще си прави каквото реши. Нормално е, като живееш с някого за дълго, да се включваш в домакинството и с работа, и с някои покупки. Естествено, че няма тя да ги издържа, но би могла, както се казва от хорски срам, да предложи поне, а не да иска пари за един хляб. Не е нормално положението, не мисля, че някоя би го изтърпяла, ако по някакъв начин не се стигне до разбирателство.

# 264
Еех, Душке, Душке. Имала глава да пати. Поздравявам те за искреността и споделения опит🍀

# 265
За жалост няма как да я превъзпиташ на тези години. Нищо няма да промени държанието й.
Направо говориш и с нея и с мъжа ти заедно, че не може да се продължава така. От една страна, тя по-млада няма да става, от друга жилището ви е малко, а детето расте. Да я продават тази вила като става само за летата и да си купи нещо мъничко около вас.
Но подхващай ги и двамата, няма да стане само с мъжа. Слагаш картите на масата, да няма скрито покрито.

# 266
Добре де, защо не й вземете едно апартаментче под наем в съседния блок примерно? Или след 1 сезон ще последват сметки "абе не е ли по-добре да дойде при нас и да не харчим излишно". Свекървата е зле, но и снахата леко се престарава. Значи слага се ядене за всички и после бабата си носи чиниите в мивката, а снахата прибира останалото? Нещо като демонстративно отделяне. Ако всички си оставят чиниите самостоятелно, става. Но ми се струва, че се очаква само бабата да го прави, за да не дразни снаха си. И след 30-40г гледаш същата снаха станала баба и прави точно същите постановки.

# 267
Айде айде да и взимат те на нея,бабиера дърпа фаските пък някой друг да я мисли!Спрете се,ремонт ѝ е правен,като е знаела,че не може да живее сама да го е заявила!И поведението и е точно ,като на гости ама с претенция и позиция!Тая не е там да помага,а да пречи и да контролира!
Писах ви по-горе явно не сте се сблъсквали с такъв тип човек...точно вие защитниците ѝ ще и съберете багажа първи

# 268
Бабата къде е живяла, къде е отгледала сина си, на вилата ли?
Имам чувството, че макар авторката да казва "мой апартамент", вероятно семейството на мъжа и има някакъв принос, за да се държи бабата така властнически. Но има или няма, не е нормално поведението и.
Но аз за пореден път не разбирам, защо не са отправени претенции към мъжа, а към майка му. Той, докато майката е на вилата не пазарува ли, не мие ли чинии, не готви ли? На хотел ли е? Ако той няма навици, дори без бабата ще и е трудно на авторката. Мъжът не вижда ли, че жена му изнемогва.

Това, с тулумбичките ми е странно, малко на психична болест ми прилича, да се омете една кутия. Обикновено бабите не ядат, гледат да има за внуците. Но и това не го разбирам"купих нещо специално на детето". В една къща се купува или за всички, или за никого. Аз не мога да си представя да купя нещо на сина си и да кажа, че е само за него, на какво ще го науча. Друг е въпросът, че често съм на диета, другите също обикновено отказват.
Авторката да реши проблема с мъжа си. Много семейства вземат възрастни родители при себе си зимата, но в случая възприетите маниери авторката да е слугиня на всички не са в реда на нещата.

# 269
Ами може да му се е яло на детето и това да е имала предвид авторката. Примерно казва "мамо ядат ми се бонбони" и майката купува една кутия бонбони. Свеки обаче ги изяжда и не оставя за внучето. Ами нагло е... И това поведение, още повече от баба, говори много.
А именно, че на нея изобщо не ѝ пука за тези хора, а само ги използва.
Майка ми по-скоро би умряла от глад от колкото да изяде храната предназначена за внучките ѝ. А даже и да не е нещо, което е предназначено за децата, а просто знае, че обичат или биха го яли, пак не го яде. Бабите обикновено така правят. Моята също. Даже още го прави нищо, че съм на 30 😀 Ако си обичат внучетата де...

Общи условия

Активация на акаунт