Или ако го няма изяж ги, пък слез купи една кутия да има и за другите
Това са някакви елементарни норми на поведение.
Егоист е бг родителя и ще кажа защо. Той пуши, пие алкохол това са нужди. Детето иска нова игра за PS това са глезотии. Масовия случай е така.
Бившия ми мъж ме докарваше до нервен срив като отидем на ресторант поръча си две големи ракии и една бира после с основното и каже на децата айде без десерт, че ще ни е много висока сметката. Ми за да не е висока лиши себе си от нещо, защо трябва да лишиш детето? Или изобщо не ходете на ресторант.
Едва ли всяко семейство може да си позволи всичко, всичко каквото му хрумне за пиене и ядене. Правят се компромиси, българският родител обаче е по-склонен да направи компромис с качеството на сиренето за детето, но да има пари за цигари и ракия, отколкото да направи компромис със своите желания, еми сори егоистично е.
Не всички са такива, но голяма част са.
Не всички семейства са такива.. Ето ви другата крайност да има само за детето пък за родителите нищо да няма. Детето е препълнено от вещи, който не пипва даже, но да си ги има... В край на сметка преди това дете и ти си бил/а жена/мъж и си имал/а нужди и след това си оставал/а такав/а
Преди всичко сме хора не само родители. Децата в днешно време ми идват леко презадоволени. Те имат всичко, но родителите му не трябва да имат нищо...Дори хората, които имат сефиозни възможности е хубаво понякога да си слагат спирачки, а не да презадоволяват децата си.