Трудно съжителство със свекървата.

• 21 577
  • 571
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Прословутите сладкиши вероятно са били в хладилника. Което за мен значи, че всеки е свободен да си вземе. Но при наличие на дете в дома, въпрос на здрав разум е да оставиш някоя бройка, а не да ометеш всичко. Виж, ако в кутията са останали 1-2, ок, ще ги изям. Обаче да има 10, да излапам всичко и да не оставя на детето, съжалявам, не е нормално.
Като са останали едно две и имаш внуча не е ли редно да питаш първо внучето бабе искаш ли тулумбичка?
Или ако го няма изяж ги, пък слез купи една кутия да има и за другите
Това са някакви елементарни норми на поведение.
Егоист е бг родителя и ще кажа защо. Той пуши, пие алкохол това са нужди. Детето иска нова игра за PS  това са глезотии. Масовия случай е така.
Бившия ми мъж ме докарваше до нервен срив като отидем на ресторант поръча си две големи ракии и една бира после с основното и каже на децата айде без десерт, че ще ни е много висока сметката. Ми за да не е висока лиши себе си от нещо, защо трябва да лишиш детето? Или изобщо не ходете на ресторант.
Едва ли всяко семейство може да си позволи всичко, всичко каквото му хрумне за пиене и ядене. Правят се компромиси, българският родител обаче е по-склонен да направи компромис с качеството на сиренето за детето, но да има пари за цигари и ракия, отколкото да направи компромис със своите желания, еми сори егоистично е.
Не всички са такива, но голяма част са.

Не всички семейства са такива.. Ето ви другата крайност да има само за детето пък за родителите нищо да няма. Детето е препълнено от вещи, който не пипва даже, но да си ги има... В край на сметка преди това дете и ти си бил/а жена/мъж и си имал/а нужди и след това си оставал/а такав/а Simple Smile Преди всичко сме хора не само родители. Децата в днешно време ми идват леко презадоволени. Те имат всичко, но родителите му не трябва да имат нищо...
Дъгласна съм, че трябва да има баланс и другата крайност също не е здравословна.
Дори хората, които имат сефиозни възможности е хубаво понякога да си слагат спирачки, а не да презадоволяват децата си.

# 286
hetera,
Ако родителят не пие и не пуши, но не купува нови игри за PS, пак ли е егоист? За една преАтелка питам. Или ако той яде от шоколада на детето, а то от синьото му сирене, кой е егоист тогава? Съжалявам, че си живяла с такъв мъж. У нас храната е за всички и винаги има достатъчно лакомство. Пък и както каза дъщеря ми, когато беше на 4 г., коремчето е пълно, ама ей тука има едно малко местенце за един сладолед.😉

# 287
Различни са хората, и бабите са различни. Покрай поста на _limonche_ се сетих за моята баба, последните си години живя при леля, дъщеря ѝ. Ходех да я виждам и съм я заварвала не веднъж разстроена, че братовчед ми изял бонбоните в кутията (понякога го откриваше, като отвореше кутията да ме почерпи, а тя празна) и сега ще помислят, че е тя. А не смееше да каже, че е той, за да не му се карат. Колко съм я успокоявала, че няма да си помислят, тя и диабет имаше, само това остана кутии с бонбони да унищожава. Ама, такава беше. Изпращала ме е да купя същите бонбони да ги остави в шкафа, че дано не се разбере.
А братовчеда - хлапе на 13-14, леля го знаеше, и баща му, даже му се караха, че като е изял бонбоните, да не оставя кутията в шкафа, а да я хвърли.
Може и авторката да си има кусури, идеални хора няма, но описаната ситуация не е нормална. Аз не бих издържала. Дано се справи някак с мъжа си, т.е. да намерят решение. Че свекървата едва ли тепърва ще се променя. А е в състояние да развали отношенията на собствения си син и жена му по тоя начин.

# 288
  • СИ

... Бившия ми мъж ме докарваше до нервен срив като отидем на ресторант поръча си две големи ракии и една бира после с основното и каже на децата айде без десерт, че ще ни е много висока сметката. Ми за да не е висока лиши себе си от нещо, защо трябва да лишиш детето? ...

Само не се разбра, какво ти е пречило да поръчаш на децата каквото искат и после да платиш сметката?

# 289
Повечето семейства имат общ бюджет, а не мои и твои пари. Grinning

# 290
Аз пък си представих, как мъжът ми си поръчва 2 големи ракии само със салата, а за основното друго...🤪 Възрастни има всякакви, напълно е възможно бабата нищо да не пипва и да иска да живее зимата с децата, но остава въпроса преди това, къде е карала зимата.

# 291
  • София
Ох, леле , това съм го виждала с един катил, който си поръча 2 порции бьоф, а на децата поръча обща порция картофи и пържола без оглед на техните желания, жената нищо.
Сега, всеки си знае бюджета, но поръчах повече, че момчетата /12 и 14/ да се нахранят, споделих виното с жената разбира се, скариди - чопка от кумова срама.

Хапна доволно пича, скастри всички, че десерт не може и взе да плюе скъпотията в ресторанта.

За информация, аз бях канена и аз оправих сметката - само жената после ми се обади притеснена, че ще ми върне за тяхната сметка...

# 292
Това пък поведение от мъж, който би трябвало да е кавалер и защитник на семейството съвсем не го разбирам. На нас вкъщи храна не ни липсва, но и ние си харчим парите предимно за основни хранителни продукти понеже вкъщи никой не пие и не пуши, а от известно време и сладко не се яде. Но примерно ако понякога забравим да купим нещо и не е останало достатъчно за всички, ММ първо предлага на децата и после го оставя за мен. Даже и да казвам, че не искам. Това си му остана още от времето, когато бях бременна и кърмех. Ако дадена храна стига за един човек, той не я яде.
А пък да ида на ресторант и да се свивам.... По-добре изобщо да не ходим.

# 293
  • СИ
Ох, леле , това съм го виждала с един катил, който си поръча 2 порции бьоф, а на децата поръча обща порция картофи и пържола без оглед на техните желания, жената нищо.
Сега, всеки си знае бюджета, но поръчах повече, че момчетата /12 и 14/ да се нахранят, споделих виното с жената разбира се, скариди - чопка от кумова срама.

Хапна доволно пича, скастри всички, че десерт не може и взе да плюе скъпотията в ресторанта.

За информация, аз бях канена и аз оправих сметката - само жената после ми се обади притеснена, че ще ми върне за тяхната сметка...

Ей на това му се казва мъж, според стандартните разбирания на средностатистическата българска жена! Мъж на място даже! Такива на ръце ги носят...! И ги обгрижват много старателно и си ги обичат.
Е... Намират се и мухльовци, които развалят леко общото впечатление, ама те не са интересни...!             Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 294
В случая с нещото, специално за детето, няма значение дали е от немотия, или защото другите не биха яли това (например, ако е някоя тунквана вафла, големите може да не искат просто, но бабата, оказва се, да). И аз бих се подразнила, макар че в поведението на свекървата наистина има нещо по детски егоистично - приема всичко като ресурс и се възползва. Някак обезоръжаващо е. Такова първично възприемане не съм виждала освен при децата и животните. Имаше едно предаване на Nat Geo Wild, една мечка се беше намъкнала на едни в мазето за зимата и те, като искали да влязат за нещо, тя беше взела да си брани територията, по логиката - който каквото си намери, си е негово.

Единствено в мъжа е ключа да се оправи с майка си, но ако му е глупаво, ще стане още по-глупаво, когато жените се изпокарат и майка му бъде поканена посред зима да напусне.

# 295
  • Варна
Горката му жена на тоя задник, да бере срам заради него...

# 296
  • София
Ти си средностатистическа българска жена ли?

# 297
  • София
В случая с нещото, специално за детето, няма значение дали е от немотия, или защото другите не биха яли това (например, ако е някоя тунквана вафла, големите може да не искат просто, но бабата, оказва се, да). И аз бих се подразнила, макар че в поведението на свекървата наистина има нещо по детски егоистично - приема всичко като ресурс и се възползва. Някакво първично възприемане, аз не съм виждала такова нещо.
Единствено в мъжа е ключа да се оправи с майка си, но ако му е глупаво, ще стане още по-глупаво, когато жените се изпокарат и майка му бъде поканена посред зима да напусне.

Как да я оправи? Да я превъзпита ли? Това ми се струва невъзможно.

# 298
  • София
Горката му жена на тоя задник, да бере срам заради него...

Стига я горкосва и ти!
Не иска да застане като отговорен човек и да обясни ситуацията, за да стане ясно защо е пламнала войната и е стигнала дотам, че свекървата да й иска 1 лев за да купи хляб, както и да си зарязва чинията на масата.
Никой ли не отчита, несъвместимите с нормалността, истории, които авторката нахвърля?

# 299
  • Варна
Нямах предвид авторката, Абсурт, а примера за онзи в ресторанта.

Общи условия

Активация на акаунт