Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 410
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
dream theatre, преди да стигнат до есе, кандидатите за пълни стипендии се отсяват по социален признак. Т.е. от всички заявили желание, се отсяват 10-15 най-нуждаещи се . Пояснявам за да няма надежди и разочарование.
Сега прочетох назад, да, нямате юридически задължения да декларирате доходите на втория баща и за АК ще е напълно ОК. Честта и благородството срещу формалното право, изборът е ваш. Както и на родителите с доходи в сивата икономика. Щото някак кофти е да те карат с последен модел мерцедес, да джиткаш по най-тузарските заведения и да вземаш 80% стипендия (dream theatre, по никакъв начин не е аналогия с теб, а съвсем отделен реален случай)
Слава Богу моралът е наличен, без нерегламентирани доходи, осигуровки на реално възнаграждение + стара шкодичка. Но ако наистина има 10-15 по-нуждаещи се от нас е редно те да получат. Фокусът сега е и върху матурите да видим какви са шансовете и в държавните гимназии.

# 556
  • софия
аз не мога да си представя как ще живея с някой,детето ми ше го възприема за баща, и ще си позволя да омаловажа този някой като вляза в схемата да кажа "не, не, сама си живея, няма никой наоколо".
Знам, че документите са тежка процедура, но все пак преодолима.

Моят най-чистосърдечен съвет е да не слушате никой, да си вземете документите, да си ги разгледате и да си ги попълните.  И сами да се ориентирате в подхода на колежа.
Dream theatre,  не се вкарвай във филми, щом на домакинството ви му е наистина трудно бъди сигурна, че ще ви бъде помогнато! Пожелавам ви успех!

# 557
Ех, че хубави новини!
Честито на всички приети деца.
Време е за празнуване!🍷

# 558
  • Пловдив
Здравейте, споделям и с вас радостта си. Дъщеря ми е приета 23 от момичетата. Горда съм от успеха и постигнат без допълнителна подготовка. Но едва ли ще я запишем без сериозна стипендия, не сме от София и обучение плюс разходи за общежитие си е сериозна сума годишно. Има ли някъде обявен критерии за доходи ?

# 559
АК нямаше как да организира постоянно присъствено обучение, защото не попада в нито едно от изключенията. Беше дадена възможност на един етап, училищата които имат по една паралелка във випуск да учат присътвено.
Аз за друга възможност не се сещам, така че не знам какво имате предвид под "организира присъствено обучение". Има си Закон за извънредното положение, има заповеди на здравния и образователния министър... АК спази всички от тях, другото е извън рамките на закона.

Много се разписах днес, спирам, лека вечер от мен! Simple Smile

# 560
  • София
Това с присъственото обучение, сериозно ли някой го отчита като недостатък/преимущество на училището, зависещ от него? Flushed

# 561
В АК дистанционното обучение май е най-малко "почивка" Grinning Не може това да е сериозно!

Санака го написа преди мен Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1
Това с присъственото обучение, сериозно ли някой го отчита като недостатък/преимущество на училището, зависещ от него? Flushed

# 562
Дистанционното обучение е перверзия по принцип, но Санака е права - не зависи от училището.

# 563
  • софия
Kassii i Sharky, чудесна да им е вечерта на младежите! Heart

# 564
Естествено, че много родители считат неприсъственото обучение като недостатък. Това, че не са във форума, не значи, че ги няма. Дали АК е могъл или не е могъл да организира присъствено обучение, не знам, но за родители, за които това е важно, може да се насочат към други частни училища. Все пак като се плаща една такса/или се вдига/, е хубаво да ти покрива приоритетите.
Моят син разцъфтя покрай дистанционното обучение, каза че така иска винаги да учи, но аз лично имам наблюдения върху някои аспекти на правене на тестове, които на живо биха били други и по-трудни за покриване. Ако сегай някой пак изахка-"ама сериозно ли"...ми..сериозно. Нека не си кривим душите.
Успех на резервите!

# 565
Kassii i Sharky, чудесна да им е вечерта на младежите! Heart
Благодаря! Много ми е вълнуващо!
Трябва да има и малко емотиконки под постовете, не само " полезно ", че няма как да се изразя емоционално!
Дописвам! При колежа съм. Чакам. Не знам колко, но с тази рокля и токчетата, дето до вчера бяхме на маратонки, не знам как би се прибрала с метрото.  Та ако има някой тук, наоколо, да пием по кафе?

# 566
  • София
Моят отиде сам с колата. Предполагам, после "ще  извозва".

П.С. Днес сме изписали 9 страници в темата; по едно време сериозно се притесних, че ще  минем 50та  страница и ще трябва да пускам нова Rolling Eyes .

П.С.2: Познах, точно това прави...

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 22:18 от Sharky*

# 567
  • Sofia
И аз се записвам с приета девойка, на 109 място, но без абсолютно никаква подготовка, сама от НВО, много съм доволна от нея! Сега ще мислим😀

# 568
  • София
Естествено, че много родители считат неприсъственото обучение като недостатък. Това, че не са във форума, не значи, че ги няма. Дали АК е могъл или не е могъл да организира присъствено обучение, не знам, но за родители, за които това е важно, може да се насочат към други частни училища. Все пак като се плаща една такса/или се вдига/, е хубаво да ти покрива приоритетите.
Моят син разцъфтя покрай дистанционното обучение, каза че така иска винаги да учи, но аз лично имам наблюдения върху някои аспекти на правене на тестове, които на живо биха били други и по-трудни за покриване. Ако сегай някой пак изахка-"ама сериозно ли"...ми..сериозно. Нека не си кривим душите.
Успех на резервите!
Напротив, във форума сме масово против ДО. Но всеки, който е средно грамотен и следи министерските заповеди във връзка с извънредната епидемична обстановка /а ако е средно грамотен би трябвало да ги следи/, знае, че ДО/ПО зависи САМО и ИЗЦЯЛО от заповедите на министъра на здравеопазването. НИЩО не зависи от училищата. Училище може да е на на ПО, когато масово са на ДО, само в два варианта: или има само по една паралелка на випуск, или ДИРЕКТНО нарушава министерска заповед.

# 569
  • София
Значи или в Иван Апостолов са 1 паралелка на випуск, или нарушават ненаказуемо заповед и всички са доволни.
Май е второто - със сигурност нямат една паралелка
На приятелка детето й е в конкретна профилирана паралелка Sad
Честно казано съм раздвоена дали да кажа "браво за смелостта", или "на какво учим децата".

Общи условия

Активация на акаунт