Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 670
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Скосяванията не са за всеки, на един от огледите ни показаха освен апартамента, за който бяхме запитали и един със скосявания и височки прозорци, страшна тежест усещах, сякаш всеки момент тая стена ще се стовари върху мен явно бяха по-големи, а като бях по-млада си мислех, че скосяванията създават по-разчупен вид и даже вярвах, че ми харесват, добре че ММ прояви здрав разум. На апартамента който гледахме прозорците ми стигаха над гърдите, а уж се водя нормално висока - около 170 см. Усещането въобще не беше приятно. Благодарение на това жилище установих, че аз към скосени тавани и високи прозорци имам непоносимост.

Lo Ve,Третата обява не е ли на този дето със кметицата на Младост имаше проблеми, избяга ми името му.
Гледала съм техен проект в Лагера, но нямаха готово на акт 16. Много ми прилича на тяхна сграда.

Допълвам се, на Ваклин Груп е третата обява, както по-нагоре писах, ето линк към тях:
https://novitesgradi.bg/%D1%81%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0/%D0 … d1%2580%25d0%25b0

# 691
Е как иначе, Doro, ще го направим супер мега ултра лукс, няма да се излагаме, я Laughing

Последната обява, на Ваклин, като гледам как сградата е под 90 гр ъгъл, ми се струва, че апартаментите, които има изложения навътре, ще са тъмни и слънце няма да видят, отделно, че ще си  гледат в прозорците. Отделно, че наистина е огромна сграда с много жилища на етаж, тип общежитие. Отделно, че размерите на помещенията ги няма, Ефибуш е права.

# 692
Третата обява си е точно на Ваклин, и аз им бях гледала обяви за този комплекс преди повече от година и половина. И аз по "класическата" архитектура го познах.

Естествено зависи за какви нужди търси човек. За сам или млада двойка, която няма скорошни намерения да увеличава броя на членовете на семейството, двата апартамента НС са вариант. Нито единият от тях няма размери на помещенията, така че трябва да се види на място и на чертеж.  Първият - преустроен таван на стара кооперация, за сам човек по-скоро. Приятно е направено, въпреки че може  да се мисли и за преустройство. Но все пак има минуси - 5 етаж без асансьор, скосяванията не са за всеки, покривът трябва да се види в какво състояние е. Цената не е ОК за мен, поне в сравнение с другите 2 обяви, които са НС.

# 693
  • Вече на светло в София
Моля за мнение. Не съм засичала друг път обява в бг. имоти с търг. Поради каква причина би могло да е търга? Какви подводни камъни биха се показали?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16176212076467 … mp;f1=2&fe7=1

# 694
^ Фондови жилища ми е Дубай.

# 695
  • SF
Или Бобмай.

# 696
В този имот са снимани сцени от Малката булка. Всички фенове искат да го притежават и се налага да се организира търг, за да се избегне корупцията при продажбата му!

# 697
По въпроса какви подводни камъни може да има - единствените реални снимки са на кухнята и тоалетната - вероятно най-представителните помещения, иначе щеше да има и други снимки. Т.е. в останалите помещения може да има всичко.

# 698
Иди и виж, хем ще кажвш колко желаещи е имало на търга. Мога от сега да си представя как образувалото се стадо овце се цака от фомо.

Това си е истински капан. Ниска цена, привлекателен интериорен дизайн, липса на реалност, струпване на хора на едно място. Никой търг не завършва в полза на купувача, затовя и не му искат пари за услугата.

# 699
Търг се организира, когато продавачът смята, че към  имота на обявената цена ще има голям интерес и ще може да постигне повече от нея. Дали е така, търгът ще покаже. Назад обсъждахме друго подобно с организиран търг.  Явно започва да навлиза като практика и у вас.

Иначе кварталът не е от най-хубавите, меко казано, а жилището е тотал щета, което не бе било проблем, ако не беше локацията му.  Но за 70 к евро получаваш  90 реални и добре разпределени квадрати. Тя цената затова е такава, заради локацията, не толкова заради състоянието, което се прави, но локация не се сменя. Специално за Фък, че не разбира - състояние да се оправи зависи само и изцяло от собственика, може да го прави евтино или скъпо, кратко или дълго, а смяната та локацията изисква продажба и покупка след нея, което зависи от куп външни фактори и е много голям стрес, освен разходите по двете действия. Особено ако няма къде да живееш и разчиташ първо да купиш, а после да се изнесеш.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 09:30 от Анонимен

# 700
Според мен това е психологически похват да създадат фалшив интерес към имота. Ще дойдат много хора, повечето като видят мизерията,ще се откажат,но ще има 1-2ма да са ОК, заради ниската цена, 1-2ма да се включат с оферти,защото  търсят за изриване. Всеки като даде с по 1000-2000 евро отгоре под влияние на еуфория "само днес се предлага", "ще ви изпреварят" и са стигнали супер цена (За продавача) и са направили бърза продажба.

# 701
Един  с оферта не стига, за да се постигне съществено по-голяма цена. Двама също са малко, в общия случай. Съществено да кажем над 1000 евро. Трябва да е наистина интересен имот, за да има поне.5-6 оферти, айде 3-4, за да има ефект от търга. Аз лично смятам, че.за тази локация това не е възможно, но оставям и едни 30 процента шанс да греша.
Но е интересно как търговете навлизат като практика. Дали ще стане трайна тенденция, ще видим.

# 702
Като е търг, не е казано, че всички оферти ще бъдат с цена по-висока от началната... Според мен ще получат и под цената, въпросът е дали ще има над нея. Това е рискът да обявиш "отворени сме за оферти".

Иначе има такава практика - и при наемите, и при продажбите, напр. АДИС правят така от години с имотите си, но там орбитата е малко по-друга и идеята работи.

# 703
Емма, точна това имам предвид. Това е практика за друг клас имоти, там е ясно, общо взето.  Ще ми е интересно дали.и как ще работи за този от обявата. И изобщо за имоти в ниския сегмент.

# 704
За евтините имоти има много огледи,защото ценовата бариера е по-ниска и повече хора могат да си го позволят. А като няма особен избор на подобни жилища в този ценови диапазон и хората са изпуснали 1-2 жилища,защото някой ги е изпреварил, са склонни на прибързани решения.
Плюс това, ако имотът е на съсобственици, единият може да си наддава,защото реално или ще надуе цената и ще вземе по-голям дял, или ако спечели имота, ще плаща само част от цената (без неговия си дял).

Видях,че ремонтирани подобни са обявени на 90+ хиляди евро, на този си му трябват поне 15-тина хиляди евро ремонт само за бюджетно изриване,дограма,инсталации,врати,кухня,уреди,така че според мен 75к евро си му е абсолютно пазарната цена.

Общи условия

Активация на акаунт