Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 654
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Е, говориш за отделно помещение, килер или гардеробна. И аз това коментирах. Едноспален с входно антре не е толкова рядко, но размерът му най-често няма да е голям.  Като се прибави и изискването за локация, етаж и изложение, пак става трудна задача, в което и сама си се убедила. Не става въпрос за извънземни изисквания, а за реална преценка на това, което се строи сега. Сега масово се строи това, което е възможно най-евтино като проектиране е изграждане и такова, което максимално да усвои даден парцел. И като цяло, голямо.антре с място за гардероби или мокро е нещо, което се прави в големите луксозни жилища. Защото това е лукс, не са лукс плочките или санитарията. И не, това, което търсиш, не е стандарт в сегашното НС, а е лукс.
Казвам ти неща, които съм видяла, пък ти дали ще ги вземеш предвид, си е лична твоя работа.

# 661
  • SF
Аз пообиколих и видях. Някои нямат никакви антрета, други са предвидили за мокро и гардероб.
В момента имам гардеробна и съм свикнала. Това е място, в което не се държат само блузки и чорапи, а например ски обувки.
Широк коридор не държа да имам, по-скоро антре - място за влизане и оставяне на чадър, чанта, обувки - наши и на гости, които рядко ще каня, но ще каня.
Пералня може и в кухнята, но ако хората ползват и сушилня, вечеси е хубаво да има отделно помещение за двата уреда.

# 662
Аз не казвам, че не трябва да го искаш. И аз имам килер плюс входно антре с голям гардероб и знам колко е удобно. Казвам само, че това изискване за малко жилище е трудно изпълнимо. Дори и да има някъде антре с предвидено място, съчетанието с другите изискания е трудно осъществимо. Защото в масовото НС хубавите изложения са най-често"запазени" за големите жилища, защото те са и по-скъпи като брутна цена (не на кв). И инвеститорът си прави сметка, че като иска 150+ К от някого, трябва да му предложи изток и юг, докато като иска 75 К от някого, ще му предложи север или полу-север, или запад. И е прав.
Коментирам логиката на НС, не дали тя се харесва на някого и дали така трябва да е.

Ето ти един двустаен НС, в южен район, с килер/гардерообна, на висок етаж, южен и с паркомясто, точно каквото търсиш:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15985163164015 … k=6k91n4&f1=1
209 К евро без паркомястото, в Ред Епъл.
В луксозните НС това може да се намери, в масовите НС за мен е мисия невъзможна.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:03 от Анонимен

# 663
  • София
Esmee, а защо не разгледаш и гарсониерите ЕПК? Те са точно така - антре с гардероб и перално/склад. Има и читави, поддържани ЕПКта, доста са предвидени за саниране. По мои наблюдения повечето гарсониери там са южни.

# 664
  • SF
Аз не съм казала, че ти си казала, че трябва да искам нещо.

Малко се обърках. Каква е целта на този разговор сега? Да ме убедиш да си променя желанието и намеренията, да се откажа да търся, да помисля за серевен над гаражи?
Пинко пита една потребителка какво търси, за да се включат всички и аз се набутах в чужд разговор с 3 важни за мен критерия, по които търся не дънки, а жилище. Добре, ясно, няма да намеря. Сега какво да напиша - че вече търся тристаен заради място за пералнята?

# 665
Esmee, а защо не разгледаш и гарсониерите ЕПК? Те са точно така - антре с гардероб и перално/склад. Има и читави, поддържани ЕПКта, доста са предвидени за саниране. По мои наблюдения повечето гарсониери там са южни.
Точно така е. Така беше по стандарт преди 1989 - малките да са с най-доброто възможно изложение (изток/юг), а северът е за някое от помещенията в големите. Защото цената нямаше значение, а всички бяхме равни Wink Сега цената е определящото за тези екстри.

Аз не съм казала, че ти си казала, че трябва да искам нещо.

Малко се обърках. Каква е целта на този разговор сега? Да ме убедиш да си променя желанието и намеренията, да се откажа да търся, да помисля за серевен над гаражи?
Пинко пита една потребителка какво търси, за да се включат всички и аз се набутах в чужд разговор с 3 важни за мен критерия, по които търся не дънки, а жилище. Добре, ясно, няма да намеря. Сега какво да напиша - че вече търся тристаен заради място за пералнята?

Целта е да споделя от моя опит, че това, което го търсиш, НС по тези три важни критерия, може да го намериш само за много пари, и дадох пример за това. И не само ти, който и да търси по тези критерии. Нямам идея ти дали можеш/искаш да ги дадеш и как ще постъпиш, това си е твоя лична работа. И на всеки друг. Но действителността е това, което е.

# 666
  • София
И аз се чудя каква ще е тази гардеробна, отделно помещение в 2стаен. То направо някой малък 3стаен, и в 3тата стая да има гардероби и перални.
Иначе, апартаменти с антрета има. Трябва да са повечко квадрати, защото маломерните икономисват от нещо и много често това е антрето.

Също, колкото по-специфични са изискванията, и то рядко срещани, толкова по-разумно е да се търси недовършено. Защото там можеш да си направиш промени, да преместиш стена, да заградиш антре, да премести ВИК за пералнята и тн.

# 667
За търсенето на Esmee - възможно е, моят в Белите брези НС, който продадох беше такъв. Коридорът беше толкова широк, направо двоен, че преграден с плъзгаща врата по дължината и се получаваше голям удобен склад/гардеробна. Отделно имаше 8 кв. тераса и прилично големи спалня (14) и холокухня (24). Тези критерии ми бяха основни като избирах. Но хората предпочитат мини коридор и мини тераса и да набутат две спални в под 60 квадрата НС. В моя такова преустройство за 2 спални беше невъзможно.Факт, за малки апартаменти тези "луксове" като гардеробни не се търсят и не оценяват от масовия купувач.
Което пък ви дава предимство.
В настоящия ни апартамент малко хора могат да  харесат на над 120 квадрата да има само 2 спални, пък складови/гардеробни са цели 3 плюс отделна кухня. Това ни беше коз при преговорите за цената и доста смъкнахме - почти 10% под офертната, която си беше на средната за района за кв.м.
Така че напълно те разбирам и ти пожелавам успех - не е често предлагано, но не е и търсено. Ще го намерите и за вас ще е 🙂

# 668
Doro, а изложението какво беше?
Защото Есмее търси не само голямо антре, но в комбинация с изложение без север и не нисък етаж. Три важни за нея критерия,  събрани в едно.

Танграта, прав си. Промените са възможни, ако има достатъчно квадрати и разпределението позволява. Което пак ни води до цената, защото тези квадрати се плащат от купувача. Изложението е отделно, там промени няма как да има.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 11:06 от Анонимен

# 669
Изцяло изток. Неприятно е много за спящите до късно, с външни ролетки и блекаути се контролираше положението, но пак не беше ок. Като са малки помещенията и няма тераса отпред - няма как да се дръпнеш навътре със спалнята далеч от прозореца и до 12-13 часа си обречен. И няма дървета за сянка Sad

# 670
Doro, вашето е било много добро.
За изтока, спалнята ни е изток и няма проблем за спане до късно,  с блек аут пердета сме. Аз съм от поспаливите,  спя си без проблем. Но спалнята е на два метра от прозореца, а стаята е засенчена от голям орех. Да, при малко помещение е различно. Не бях се замисляла над това.

# 671
Pinko, аз търся двустаен, да не е на нисък етаж и да не е северен. Като райони - южни, но да не навлиза чак в Студентски град.
Искам да има отделно помещение за пералня, гардеробна, гардеробчета.
Също може и маломерен мезонет - долу хол с кухня, горе спалня с баня, но такива май няма.
Ето един неграндомански апартамент, който горе долу отговаря на изискванията. Само за изложението не пише (което ме навежда на мисълта, че може да е северно). Но нищо не пречи да питате при интерес.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16073217630722 … mp;f1=1&fe7=1

# 672
Ние взехме такъв двустаен какъвто търси Esmee с опция за преустройство дори в тристаен и то с хубави размери на помещенията поне според мен, НО го взехме когато бяха на 2-ра плоча....

Esmee, бих те посъветвала да се свържеш с Балкан Г. Правят апартаменти каквито търсиш, но трябва да капарираш на зелено още. Ето един, който струва ми се отговаря на изискванията ти https://www.balkan-g.com/?id=imoti&imot=1395. За около 140000 евро завършен до ключ и с включени гараж/парко място и мазе в цената в Ман. ливади.

# 673
  • София
Може би нещо куца в обявата от Павлово. Метростанция Красно село я описват като бъдеща, а тя е факт 7-8 месеца вече. Това ме навежда на мисълта, че е застояла прекалено и има причина за това.

# 674
  • гр. Варна
Само за изложението не пише (което ме навежда на мисълта, че може да е северно).
Север, но не съвсем . Simple Smile
Скрит текст:
https://estateprof.bg/belmeken-residence/

Общи условия

Активация на акаунт