Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 262
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Амели, много кофти. Точно така, прибрана навътре, се чувствах и аз като се изпоразболяха мама, татко и мъж. Да минава всичко пожелавам!

# 466
Много съм щастлива,че този път часовете са дълги. Междучасията също. Днес само 2 пъти е дошла да ме пита за нещо малката.
Бърди,те басейните в някои хотели и сега работят Joy

# 467
  • Отвъд алеята зад шкафа
А моята голяма ми съобщи преди малко, че си имала сериал "за училище" и сериал за след това. Питам какво значи това и тя ми отговаря, че по време на час си гледа един сериал, а след училище друг. Като я питат нещо, спира сериала и отговаря на въпроса. А аз 😱.
 И допълнението "Ми кво да направя като умирам от скука!"

# 468
Аз съм с три малки деца, но съм ги оставала да се оправят напълно сами. Имам си работа и не ми се занимава с учене, а и вече станах малко егоист заради това тъпо ДО. Миналата пролет ние станахме учители и сега с радост установих, че съм си научила урока да не повтарям тази грешка. На 6-годишния само баща му днес му помага да влезе в час - не че той не може сам, но за да си спази графика все пак - иначе няма да се сети кога да излезе от играта си или от youtube. Пък и много работа имам (което е хубаво, де - че в тая криза...)

Разбира се дразня се и аз на гадното време, но каквото - такова. То и без това няма кога да си покажем носовете навън.

Ашче, бе, на твоите няма да им трябва висше след 7 години ДО. Ще те слагат в джобчето.

# 469
  • София
Not, дано. Хич не искам да се налага да ги дондуркам цял живот. Най-вече защото ме е страх, че няма да мога - не, защото съм стисната или нещо.

# 470
  • София
Който има да учи - да си учи. Аз моето съм си го научила. Единственият ми ангажимент с ДО на малкия е да го събудя сутрин и малко по-късно да се уверя, че е станал, защото има вероятност да заспи по време на обличането. Но то и при ПО е така - намирала съм го да спи седнал по турски в леглото и гол до кръста. Joy

Бърди,те басейните в някои хотели и сега работят Joy
В кой хотел са се осмелили да пуснат басейна да работи?

# 471
Е,не върви така да ги накисвам. Говоря за курорт,където се ходи главно заради басейни и спа.

# 472
  • София
Значи и басейните са забранени? Аз вече спрях да ги следя.

Амели, гуш Heart

# 473
  • Пловдив/София
Направо се впечатлих от малкия ти, Аш. Моето абсурд да отвори пощата с линковете и да избере точния, камо ли в точния час. Той и youtube не може да пусне. Като се замисля и паролата на уиндоуса не знае. Така че шанс за самостоятелност- 0.
Но ние не даваме никакво време пред екран- евентуално вечер пускаме филм по взаимен избор за точно определено време. Никога не е играл игра. Нямаме таблети и сме на общ лаптоп вкъщи (освен служебните). Знам, че в училищна възраст няма да е лесно ограничаването вече и стискам колкото мога, защото за свърхактивните деца екраните съвсем влошават положението (часове спокийствие, години проблеми). Единствено се замислям дали е проблем, че изостава с компютърната грамотност, но все си мисля, че бързо се наваксва това. Според вас може ли да има такъв “проблем”- недостатъчно запознато с виртуалния свят дете?
За ДО като мине повече време ще споделя, като че има някакво подобрение.

# 474
Наскоро жена ми имаше рожден ден. Едната девойка вика -  Дай си картата, да купим на мама подарък. Ето, купувайте.
На другия ден гледам - ваучер за уикенд да не казвам в коя винарна някоя си с хотел, 690 лева. Малоумници, даже не помнят онзи колан, дето ми го подариха за Коледа 2013 и не можах да го сменя, щото в целия магазин нямаше нищо читаво😀

# 475
  • София
Пипи, моето дете беше така преди онлайн училището миналата година. Много трудно захапахме всичко технологично. Ама тръгна си и това. Не го отчитам като грешка, че дълго я държахме настрани от всичко.

# 476
Е, поне ти подаряват нещо.
Гледам моето диване умира от скука. Давам допълнително неща, в офиса съм го замъкнала, да има рутина и пак не мога да го откъсна от игрите, или тик-ток.
Влизам днес в един ресторант, за обяд, само аз с маска, чак неудобно ми стана.

# 477
Да си вземеш за вкъщи или си в Тексас😀

# 478
Да взема за обяд. Имаше почити 20човека опашка.

# 479
  • София
Единствено се замислям дали е проблем, че изостава с компютърната грамотност, но все си мисля, че бързо се наваксва това. Според вас може ли да има такъв “проблем”- недостатъчно запознато с виртуалния свят дете?
За ДО като мине повече време ще споделя, като че има някакво подобрение.

Много бързо се наваксва, изобщо не го мисли. Малкото ми дете до втори клас не беше помирисвало компютър, покрай ДО миналата година свикна да се справя само точно за 2 дни. По-бавно и трудно се наваксва това, което пропускат покрай "виртуализацията"

Общи условия

Активация на акаунт