"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 10 009
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, мамчета!

Честито на всички пораснали бебоци!

Diksi, приятно изкарване!

Стана студено и всички пишете, а аз не мога да стигна до компютъра. В нас е пълна лудница, от август сме поръчали дограмата, най- накрая дойде и нашия ред. Всичко е с главата надолу, но за сметка на това като се оправим ще ни стане доста по- топличко. Вън доста захладя, ние вече пуснахме печките. Студено е, но аз изкарвам Вили по малко, че иначе полудяваме вътре.

Да ви се оплача от моето момиченце, все повече вечер се буди, а през деня спи най-много 2-3 часа. Направо умирам за сън. newsm46 Надявам се, че и това скоро ще свърши. И друго,  когато сме си двете е спокойна, има ли някой само ме дърпа и мрънка "ма-ма". Страх я да не ида някъде. Снощи бяхме на Рожден ден, а тя като сме тръгнали цял час докато заспи само ма-ма и към вратата гледала. Вашите бебоци правят ли така? Мислех си, че е още малка, но явно вече добре разбира. Стига съм се оплаквала, това да е. Нека да са здравички, пък другото ще се оправи.
Сега нека да я похваля, от няколко дена като и кажа: "Колко голяма ще пораснеш?" - Дига ръчички и казва  "ей". Hug

Мама Нина ви е писала, че ги бяхме събрали с Лъчко и искахме да ги снимаме, но тя Вилито за миг не се спря. Ето една снимка в движение, друга не успя да стане.
http://images11.snimka.bg/001401223.jpg

Май се отплеснах
За сега чао
Надявам се скоро пак да пиша

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 11:12 от tinka81

# 136
Chere6ka, избери си от някъде картичка (да е в Интернет, не в твоя компютър).
Натисни десен бутон после "Properties" и копираш" Adress".
После в писмото избираш снимка излиза и натискаш "Paste" .
Ако искаш картинка, която е в твоя компютър, качи сия примерно в албума и от там по същия начин.

# 137
Проба     

Благодаря ти, Тинка !

Сега пък емотиконите не ми работят.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 14:40 от chere6ka

# 138
Честит празник! Днес е св. Йоан Рилски чудотворец!Честито на именниците и на техните близки!
Мисля, че това е един МНОГО голям празник (Св. Йоан е закрилник на бг народ!), а всъщност днес никой не дойде на църква... На мен ми е малко смачкано настроението, за съжаление. Дано се оправя, просто ми е притеснено за някои неща...
Беба е добре.
Само, че  откакто преболедува стана по-ревлива - не ми дава да я пусна никъде - все на ръце иска. Добре, че когато бате си е в  къщи се забавлява с него, та аз да мога да свърша нещо.
Отново сме на вълна " ба-ба-ба-ба-ба".
А новото е, че когато нещо я е заинтригувало пита по много специфичен начин с "А?!?" - такова едно кресливо и с въпросителна интонация. И аз й отговарям как се казва предмета.

# 139
Забравих да ви кажа, че първото зъбче му проби преди два дена  newsm44
Игси, не знаех, че днес е празник  Embarassed Аз, уж ги знам повечето празници, но този за първи път го чувам  Embarassed

# 140
Момичета, помните ли когато си говорихме за проходилките и аз ви казах, че съм категорично против? Ето една темичка по тоя повод, на 2-ра стр. има мнения п/в проходилката. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135045.20

# 141
  • Габрово
Здравейте, момичета!
Приспах Антония и баща и и спокойно мога да седна да драсна някой ред, че отдавна не съм се отчитала. Чак ми е съвестно, но ние и в това време сме изцяло навън- от 10 до 19.30 ч. До сега не се е разболявала и се надявам така да е и занапред. А през другото време гледам да обърна повече внимание на хората вкъщи.
   Вчера бяхме на консултация - тегло 7.800 и ръст 72 см. Този месец ми хареса-наддало е детето цели 600 гр. Педито каза да вземаме Зимафлуор и да продължаваме с Вигантола. Антония няма още зъби, не пълзи и не казва думички. Показва лампичката и клати главичка /показва как прави часовника/. Става все по стабилна в ходенето. Ако не тича/което се случва рядко/ може да ходи като я държа само за едната ръчичка. Много обича да гони котките и по-големите дечица. Но оставам без кръст. Вчера успя да направи 2-3 крачки сама. Притеснявам се обаче, че детето не се е научило още да пада хубаво. Тия дни ще трябва и това да усвоим. Също много обича да я люлея, а днес се мъчи да се катери по катерушките - естествено с моя помощ, но като гледа децата и тя иска.
   Антония спи при мен на леглото, че си имам проблеми с кръста и не мога да я вдигам от креватчето. Но се е научила да се гушка в мен и да ме прегръща и аз не мога да мръдна. И не мога да се наспя така. Затова сега я върнах в нейното креватче. Тя като е права вече ми е по-лесно да я вдигам. Та ще видим как ще се спи занапред.
   Дикси, приятно изкарване!
   Честито на всички христянчета и рожденици!
   И болните бързо да оздравяват!
   Това е, че стана дълго. Но така е, като се включвам рядко. Спокойна нощ!

# 142
Здравейте , момичета!

Бих искала да се присъединя към вашата компания.

Моето момиченце е родено на 27,02,2006г, с тегло 3,350кг и дължина 53см. Роди се по нормален начин, за което цял живот ще съжалявам. Казвам го , защото в следствие на раждането се получи обездвижване на лявата ръчичка Іплексос брахиалис на горен ляв крайникІ. До някъде проблема го отстранихме с рехабилитация, но е необходима още много работа. Останаха да се възстановят само фините движения на ръката.

Иначе детето е много жилаво и пъргаво, но все още не лази, та камо ли да ходи.
На навършени 7 месеца тежеше 7кг.Джобно гадже  Wink.Иначе си яде всичко. Дори започнах да и правя бисквитена торта.

Е това е от мен за сега. Приятна вечер на всички.  bouquet

# 143
  • Варна
b_zlateva,добре дошла при нас .Сигурна съм че тук много ще ти хареса.Съжалявам за това което се е случило с детенце при раждането.Пожелавам ти всичко да бъде наред.  bouquet
Приятна вечер на всички.

# 144
b-zlateva,добре дошла в нашата групичка! welcomeПожелавам ти скорошно  оправяне на твоето момиченце и да порасне  голяма послушна госпожица Two Hearts newsm10

Игси,разгледах темичката за проходилките и да си призная..притесних се.Ние ползваме проходилка,Лъчко вече много добре се движи с нея,обикаля целия апартамент.Дали  може да му стане нещо от това? newsm78Но той ходи с нея има -няма да му се събере за целия ден 2 часа.Но е толкова щастлив като е на проходилката...постоянно ме следи.Не го държа за дълго време на нея...дано няма някакви последствия  PraynigЗа  дъщеря ми също сме ползвали проходилка и слава богу..нямаше никакви проблеми.Проходи на 11 месеца.Надявам се и с Лъчко да е така Thinking
Е спокойна нощ на всички "късни "мами като мен smile3524 newsm46 smile3524

# 145
Здравейте мамчета!!!

Рибче и Краси сърдечно ви благодаря за вниманието.  Blush

Вчера бяхме на консултация и отчета ни за този месец е следния наддали сме 300 гр. - т.е. Яни тежи 8720, а сме пораснали само с 1 см - 77,5 см. Но въпреки всичко май си държим лидерското място по дължина.

По въпроса за проходилката аз все още се колебая дали да купим, но смятам, че избора е единствено и само на майката дали да слага детето си в нея или не. В интерес на истината четох някъде в Интернет, че в Канада дори ги били забранили и не се продавали.

И при нас бибата не ни слиза от устата и нощно време ако я е изпуснал в просъница я търси, търси и ако не я намери - ЪЪЪЪЪ УУУАААААА. Като ме я дам се заспива веднага и така до следващия 1 час. Това продължава почти цяла нощ. Как ще я махаме тази биба ума не ми го побира.  Sick  ooooh!  newsm78

Добре дошла при нас на новоприсъединилата се мама. Сигурна съм, че с течение на времето всичко ще се оправи и твоята сладка Малечка Палечка ще порасне здрава и хубава принцеса.
Ами това е за сега от нас. Целувки и приятен ден.

# 146
Здравейте, мами!   bouquet

Мони днес пак кашля, ходихме при лекарката сутринта, изписа му сума ти лекарства, добре, че повечето са хомеопатични и витамини. Гърлото му било леко червено. Дано да се разминем само с това, че вече кафа. Каката никога не ми е боледувала така често, но уви. Явно всичко тръгна от тази варицела.

Привет на новата мама   bouquet

Дано бързо да решите проблема с ръчичката и да се радвате на щастливо детство.

Гали, ами че твоята мома е готова за прощапулник. Аз поне така знам, че се прави като детето направи една, две крачки само, за да проходи по лесно.

Това за проходилките за мен е пълна глупост, няма научни доказателства за това. Аз също имам мнение по въпроса  Wink , мисля, че проходилката служи за забавление, а не за прохождане. Например моето дете не пълзи, не може да се изправя и не мога по цял ден да го разнасям, или да го държа в кошарата  да се забавлява само. Чисто и просто, когато реши майката, че детето е готова да проходи трябва да го извади от проходилката. Аз със каката така направих, ако я бях оставила в проходилката, сигурно и тя щеше да проходи на година и  4м. , обаче аз като видях, че детето се изправя само, стои стабилно право и го оставих в средата на стаята, след малко мрънкане тръгна сама. Е моите методи са малко драстични, но съм си такава  Embarassed Най-важно е да се внимава детето да не се уплаши от падане.

Билянче, твоята мома наистина е доста дългичка, сигурно ще става манекенка.  Laughing

Честити 8 месеца на Стефито

Черешка вчера нещо с теб се преследвахме, май.  Wink

# 147
Привет и от нас  Joy. Ние по случай 8-я месец се разболях ме  Sad, сополчета, но сега да не чуе дявола сме по-добре.
Мами да ви се оплача моя син е полудял. Бие си главата като се ядоса нещо и така зверски я удря, че...... Ние си взехме карта за кухня от една мама и от 1-ви сме на кухня. Гого вече яде от кухнята и много му хареса  Laughing.
Ние ходим хванати за ръчички, като малкия дивчо даже се пуска с едната ръка, а е нестабилен, но е много смешен.

# 148
Здравейте и от нас Grinning Марти вече е 9.600кг и 73см,все още си нямаме зъбче Sad По случай 8-я месец Марти беше с Т(аз мислех,че е от зъбките-направо се виждат долните 2,а не избиват,само мъчат бебчето ми) и след 3 дни 38-38.5 изби обрив.Педито ни каза,че не е шарка,а някакъв вирус,който минавал за 3-4 дни.Незнам какъв беше този вирус-нищо друго му нямаше освен Т ThinkingВече сме добре,лазиме много и се опитва да ходи,даже си дърпа ръчичките и иска да се пусне сам.Toй си стои доста стабилно на крачетата и няма да му вземам проходилка.Е кръста и гърба заминават,но с тати се редуваме Wink.Отказва да си пие вечерното АМ и сега хапваме каша за вечеря.Сега съм го оставила при майка ми и тази вечер ще се забавляваме с таткото 1dating luvbed
Хубав ден от нас Hug

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 15:24 от titiii

# 149
Добре дошла на новата мама!
newsm51
Надявам се детенцето ти скоро да се оправи и всичко да остане един спомен от миналото.

Да ви кажа дойде и "наш ред" да се разболеем. IllВчера го водих на лекар. Изписаха му антибиотик и капки за нос. Голяма борба пада с тия капки. newsm45 Носа му тече като незатворено кранче. Няма Т. , гърлото му е зачервено. Дано да се оправи скоро.

Съгласна съм с krasykm06 относно проходилката. Не мисля, че е нешо толкова фатално. Аз съм доволна и си го слагам. Той си стъпва на цяло краче, хваща се отстрани и тръгва да обикаля. Незнам дали му помага или не, но съм решила да използвам проходилка. Всяка майка да си реши за нейното бебе.

Момичета имате ли проблеми с neta? Аз постоянно. Направо се ядосвам.Пиша, пиша, пиша и тъкмо да публикувам и то отказва достъп. А пък докато влезна във форумааааааааа.Незнам ей ся писах дадох - публикувай и пак ме отхвърли. Пиша за 2-ри път. Дано да стане, че не ми се пиша пак.

Е за сега чао!

Общи условия

Активация на акаунт