"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 966
  • 306
  •   1
Отговори

Flowers Four Leaf Clover Февруарски мънички човечета - те са нашите късметчета  Flowers Four Leaf Clover
Януари
 - tatqna25 - момченце Никола - 3920 гр, 52 см
 - Мaya - момченца близначета Филип и Давид - 2600 гр, 48 см и 2450гр, 46 см
 - Мишонка - момиченце Ния - 3600 гр, 50 см
 - Anell - момиченце Елена - 2900 гр, 49 см
 - didun4o - момченце Димитър - 3450 гр, 51 см
 - Screaming Mamaa - момиченце Лора - 3100 гр, 50 см
 - Vjara - момиченце Надин Ивон - 2750 гр, 49 см
 - fanita - момченце - 3200 гр, 50 см
 - vilis - момиченце Лора - 3850 гр, 53 см
 - doritt - момиченце Мирабел Йоана - 4620 гр, 55 см
 - Slyn4o - момиченце Ивана - 2800 гр, 50 см
 - Inik - момченце Крум - 3450 гр, 50 см
 - mameto04 - момиченце Александра - 2850 гр, 49 см
Февруари
 - nasya - момиченце Михаела - 3100 гр, 50 см
 - pepeto - момченце Александър - 3350 гр, 51 см
 - irinopolis - момиченце Рая - 4530 гр, 57 см
 - dimihinkova - момченце Станислав - 3820 гр, 50 см
 - simoneta - момченце Илия [color]
 - desipe - момченце Мартин - 3950 гр, 52 см
 - Jujolinka - момченце Александър - 3850 гр, 52 см
 - chdiana - момиченце Елиза - 3070 гр, 47 см
 - Pile - момченце Калоян - 3920 гр
 - kid - момиченце Габриела
 - zwezdichko - момченце Павел
 - naddi - момченце Радослав - 3950 гр, 51 см
 - iana spasova - момиченце Габриела - 3250 гр, 50 см
 - Doninka - момиченце Виолета - 2900 гр
 - NataliKol - момиченце София - 3000 гр
 - Игси - момиченце Теодора - 3600 гр, 50 см
 - rosiza - момченце Димитър - 3300 гр, 51 см
 - harmony broken - момченце Александър - 3.080 гр, 50 см
 - elix - момиченце Калия - 3250 гр
 - diemma - момченце - 4400 гр, 54 см
 - calendula - момиченце София - 3350 гр, 49 см
 - didka-pitka - момченце Денис
 - Tina82 - момченце Валентин
 - {Тони} - момченце Виктор - 3650 гр, 51 см
 - bobche - момченце Михаил - 3450 гр, 50 см
 - Жожоба - момиченце Яна - 3500 гр, 50 см
 - Beb4o - момченце - 3900 гр, 51 см
 - Rumyana - момиченце Габриела - 3300 гр, 52 см
 - krasykm06 - момченце Момчил - 3400 гр, 51 см
 - Скъпата - момченце Мартин - 2850 гр, 50 см
 - Бистрони - момченце Васил - 3800 гр, 50 см
 - diksi - момченце Димитър - 3650 гр, 51 см
 - katty n - момченце Мартин - 3840 гр, 53 см
 - desi7674 - момиченце Илина - 3350 гр, 50 см
- OLYMPIA - момченце Константинос - 3750 гр, 52 см
 - tinahris - момченце Георги
 - Atrakcia - момченце Божидар - 3400 гр, 52 см

- mirage - момченце Тома
 - tonita76 - момченце Стефан - 4150 гр, 53 см
 - apinkova - момченце Иван Асен
 - "Гали" - момиченце Антония - 3500 гр, 51 см
 - AsyaM - момченце Максим - 3200 гр, 48 см
 - bilqna - момченце Калоян - 3750 гр, 53 см
 - chere6ka - момченце Стефан - 3700 гр, 54 см
 - ribkata - момиченце Вероника - 3250 гр, 50 см
 - EmitoI - момченце Ангел - 3600 гр, 51 см
 - meria - момченце Филип
 - Ивка - момиченце Дара - 3500 гр, 51 см
 - magica - момченце Дани - 3200 гр, 52 см
 - dina1 - момиченце Зорница - 2450 гр, 49 см
 - Maichka - момиченце Веселина - 3800 гр, 53 см
 - GeryD - момченце Тодор
 - mama nina - момченце Лъчезар - 3600 гр, 52 см
 - baby_world - момченце Мартин - 3700 гр, 52 см
 - mimi.m - момченце Кристиян - 3050 гр, 49 см
 - Nin_ka - момченце Борис - 3350 gr, 49 sm
Март
 - zaiche dafi - момиченце Елена Карина - 2700 гр, 46 см
 - tinka81 - момиченце Виолета - 3650 гр, 52 см

Нашето фотоалбумче
 smile3509
потребителското име: mami
парола: bebe

baloniНАШИТЕ РОЖДЕННИЦИ baloni
cheers

Януари    ura
8 - Ивка
18 - Rumyana
21 - {Тони}

Февруари  Tada
6 - mirage
7 - "Гали"
13 - Nin_ka
20 - ribkata
22 - magica

Март   cook
13 - mimi.m
28 - chere6ka
29 - EmitoI

Април   Gift
3 - OLYMPIA

Май  newsm67
4 - nathalie
4 - jujolinka
7 - apinkova
9 - elix
11 - zaiche dafi
14 - didka-pitka
15 - Бистрони
16 - desi7674
21 - tonita76

Юни    Party Time
14 - Pile
29 - GeryD                                         

Юли   costumed034
1 - ScreamingMamaa                           
16 - nasya

Август   party023
7 - Maichka
9 - Beb4o
22 - anell
24 - diksi
28 - NataliKol
29 - doritt

Септември newsm18
18 - harmony broken
21 - didun4o
25 - chdiana

Октомври  dazzler1
1 - Жожоба
1 - Мишонка
1 - zwezdichko

Ноември dazzler1
15 - VIVKA
20 - mama nina

Декември  Tada
10 - inik
17 - Игси
19 - Doninka

П.С За допълнения - пращайте ми на лични

Предишни теми:

[url=http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=118246.0]Февруарска мамо, искам и пюре, голям съм вече само за млекце

В парковете състезаваме се всички, февруарски мами с бебета в колички
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте
Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее
Февруарчета добрички гукат като малки птички
Май дойде, заедно с пчелички и тревички растат февруарските душички
Пролетни цветя, великденски яйца - за пръв път ще ги зърнат февруарските деца
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Първи усмивки, гукане сладко-февруарското бебче е радост за мама и татко
Февруари си замина, вече сме двамина
Февруарчета си гушкаме, цункаме и люшкаме
Нямам аз търпение да гушна бебче-февруарче непослушно
Щом настъпи февруари, часът на трепетната среща с бебчо ще удари
Февруари носи любовта, с него идват нашите деца
Нетърпението е голямо вече - скоро ще си цункам малкото човече
Нека надеждата и вярата ни съпътстват в очакване на февруарските ни бебчета 
Февруари не е толкова далече - смее се в корема малкото човече
Жадуваните февруарски бебчета ще топлят още малко нашите коремчета 
Февруари наближава вече, идва с мойто сладко бебче
Три месеца очакване само и аз ще се появя на бял свят, мамо - Февруари'2006
Малък Сечко Февруари със сладки бебчета ще ни завари
И нека този февруари да ни посипе вместо със сняг - с бебешки игри и смях
Ех, кога ще дойде февруари - питат мамчета красиви, скрили бебчета игриви
Бебета през февруари 2006

Автори на заглавията: sweet_gold, мишонка, Игси, anell, jujolinka, OLYMPIA, с добавка от
Doninka, ribkata, diemma, Beb4o, ScreamingMamaa
"Февруари чука на вратата, ето бебо се задава"(Tonita76)
предложения:
Ний сме февруарски мами,гушкаме си кавалерчета и дами
Със сладки усмивки и мили очички февруарският бебчо ни радва нас всички
На четири месеца вече почти съм голямо човече
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

Предложения за заглавия:
"Февруарските хлапета вече се изправят на крачета" от tinka
"Февруарското човече е готово за игри, безспир из къщи то пълзи" от magica

Praynig Flowers Rose               Flowers Rose                   Flowers Rose                Flowers Rose                   Flowers Rose Praynig

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 10:42 от didun4o

# 1
ихаа, пак прекрасно оформена тема Simple Smile поздравления.
пък и успях по 4удо да вляза преди да е преполовена.
да се опла4а мъни4ко- ве4е се побърквам надявам се да пробие  ве4е  поне 1 зъб, 4е вси4ки бебета изпревариха моето, даже майските. 
ина4е с дъв4енето няма проблем моя де4ко. понякога гледа така жално големите, които похапват , 4е ми идва да му тикна в ръката  някое кебап4е и да направим скоростно захранване Simple Smile  успешно се справя с бишкоти, бисквити, сухари и кори4ки хляб. а в коли4ката трупа запаси, които размазва навсякъде. писна ми да пера , 4естно , всеки ден пералня, през седмица - две коли4ка.

хайде мами, вклю4вайте се.  Simple Smile

# 2
Честита темичка - много сладурски е обзаведена  Joy
Момичета, от два дена Марти казва "мама" и "баба"  smile3521
и аз съм много щастлива!!! И ние нямаме зъбчета, но аз не бързам - няма дете без зъби  Mr. Green
Аз ще ходя на семинар след 10 дена и по този повод трябва да минем на смесено хранене - с АМ и кърма - не искам да спирам с кърменето, но за тези 2 дена трябва да яде АМ и затова от сега мисля да го посвикна , а пък и да ми се регулира кърмата до тогава.
Някой виждал ли е музикални гърнета по магазините в София. Нещо не мога да открия около нас, а ми се иска такова, за да не вдигам през 2 мин.Марти и да проверявам за резултат  Rolling Eyes

# 3
Бравос, Дидунчо, чудни картинки, откъде ги намираш  Heart Eyes

Мамчета, радвате ли се на циганското лято? Хармони, не се притеснявай за зъбките, колкото по-късно, толкова по-безболезнено излизат и по два, три на веднъж Joy

Скъпата, нямаш ли си запаси във фризера. Имаш време, можеш де си изцедиш малко и да си замразиш Hug

Онзи ден Монката открадна от кака си краставицата и се отхапа едно голямо парче, и докато сваря да го взема , той вече се задави Sad

Мамета, които сте учили медицина, искам да питам лекциите и упражненията по цял ден ли са, или по половин?

# 4
Здравейте, милички!  Hug  Благодаря на всички за подкрепата!
Вчера водих Сузи при Пулмолог, тя също ни препоръча противогрипна ваксина като оздравее детето. Друг съвет - да си я водим на детска градина - ще боледува, ние ще лекуваме, пак на детска и т.н., но ни каза, че е по-добре сега, отколкото това да стане в 1-ви клас. Иначе Есберитокс е пила 2 месеца през пролетта, така че и това сме пробвали, нямаше ефект при нея. Изписаха ни сега витамин А и вит. Е като имуностимулатор и допълнително още едно антиалергично средство. Казаха ни, че ако продължават тези кашлици по-нататък ще се наложи да вземем инхалатор  Sad  , но засега нямаме по-сериозен пристъп и затова докторката ни лекува с други методи.
Нашият тати не е съвсем безучастен в грижите за децата, но като си реши да ходи някъде, го прави без дори да ме попита, направо ми го заявява като свършен факт, с който трябва да се примиря. Ето, че в плановете му са и другите два мача от Шампионската лига, не е честно. Аз дори не мога да се наспя, камо ли да ходя да купонясвам. От три дни Рони се буди постоянно през нощта, едвам заспива, какво става незнам, но не са симптоми на зъбки.  newsm78
Гърне още не съм взела, а пък количката още не са ми я оправили, разхождаме се с кенгуру и не ме питайте как се отразява на раменете, гърба и ръцете ми. Не ми отпускат пари от сем. бюджет да си купя поне една втора употреба /харесах си една за 37лв, дето иначе е 90лв, но така или иначе вече са я купили, та изпуснах момента/.
Скъпата, след този семинар мислиш ли да продължиш кърменето? Доста ще ти се промени количеството кърма за два дни /казвам го от личен опит, дори и да се изцеждаш пак не е същото/. Но и вече не е такъв проблем, защото дечковците попораснаха  Sunglasses
Доскоро, че каката ме вика!

# 5
Здравейте!
Честита темичка!
Страхотно е оформена!

Много съм горда, че помогнах. Мислех си, че само в математиката мога да мисля (това учех- 5г само задачи и теореми).
Ние днес имаме повод да почерпим. Виолетка става на 7 месеца. Да ви е сладко!

# 6
Здравейте, мамите!
Дидуне, ей, и тоя път си се отчела подобаващо!  bouquet Бравос!!! Белисимо!
Мамита, аз такова, да ви питам: по колко пъти акат бебешорите ви  на ден? Моя до преди една седмица акаше по веднъж, после започнах попарата и започна по 3-4 пъти да ака. Ама то и зъби сега са го напънали отгоре /единия проби в събота, ама другия се бави нещо/, та се чудех, това др...кане от зъбите ли е или /не дай си боже/ от глутена, че какви страхотии прочетох за тоя глутен, мани, мани....Дано да са само спекулации...
Хи-хи-хи, и аз започнах мъките на Мерия с вземането на урина! Като четях тя как се е мъчила ми беше много смешно /сори Мерия/ , ама сега ми се плаче... hahaha Дайте идея как направихте номера

# 7
EmitoI, на Мерия се дадоха доста съвети по този въпрос.
Някой с пликчета от аптеката, други с памук в памперса. Аз взех урина с кукото. Издебнах Вили като се събуди и веднага я сложих да пишка. Ако сте купили гърне пробвай така, винаги като се събудят чишкат. Успех! Wink

# 8
Еми, аз как взех урина май бях писала, но пак да си кажа   Wink -  мушнах пишлето му в контейнерчето и с едно малко парче лейкопласт го залепих, ко,лкото като сложа памперса да не се измъкне.След половин час като махнах памперса и контейнерчето беше пълно почти догоре с урина  Peace Успех ти желая  Hug
Краси, когато аз учех медицина, далечните 1993-1999  Mr. Green, лекциите и упражненията ни бяха по цял ден.До към 18.00, а се е случвало и до 19.00 да сме в университета.Сега едва ли нещо се е променило, но пък де да знаеш...  Thinking

Рибка  Hug 
Не се сърди на мъжа ти за мачовете от Шампионската лига.За един запалянко да му се отдаде възможност да гледа Барселона и Челси на собствен терен това си е мечта.Аз не съм чак толкова запалена,но обичам да гледам мачове на големи отбори.По този повод ние с мойту мъж също ще ходим на тези срещи.Даже сега в събота ще идваме до София специално за мача България-Холандия  Sunglasses

П.П. Когато дадох проверка на правопис, ми маркира "пишлето" и ми предложи "пилето"  Joy

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 16:48 от diksi

# 9
Дикси, направо ме разби с това "пиле"!  hahaha Благодаря ти за картичката! Аз разбирам, че е голям кеф да отиде на тези мачове, но в останалото време да се съобразява и да не ходи на биричка след работа, или да се събира с колеги да гледат в някой от тях мач. Отвреме навреме да, но нали знаеш, не бива да се прекалява, той ми се качи на главата направо. Нооооо и това ще го преживея, чудя се дали да не му извъртя някой номер, например да си мушна ключа и да не може да си отключи като се върне, или да отида с децата при баща ми и да не ни завари у дома  hahaha  Веднъж ми беше направил този номер, аз учех за изпити при една колежка от университета, останах до нощите да учим и реших да спя у тях. Той се разсърди, на следващия ден си беше изключил мобилния, а като се прибрах - няма никой  Shocked Трябваше да продължа ученето и следобяд, ноооо от притеснение нищо не свърших. Прибраха се чааак в 22 часа. Естествено на следващия ден не си взех изпита!  #2gunfire  Номерът, който ми извъртя, беше потресаващ и недопустим. Незнам как ви звучи цялата тая работа, но само тогава ми се наложи, при това не е да съм била на дискотека или да запивам с приятелчета и да се разтоварвам. За толкова години, откакто се роди Сузи съм излизала сама има няма 5 пъти... А той да ми извърти такъв номер. Оправдава се с това, че той все пак се прибира вкъщи, а аз съм преспала там. Да, идва си, по нощите!
Както и да е, гледам да не мисля за това, но един ден ... може да ми прикипи.
Цунки на всички, днес е много горещо!

# 10
  • София
 Здравейте, момичета!
 Днес водих малката на консултация 8600г, 70 см. Продължаваме с Вигантола вече с по 5 капки. Фонтанелата й още е доста голяма. При вас как е? Педиатърката казва, че на повечето бебоци на 8 месеца вече са  почти затворени...
 Глутена го въведох с обикновените бисквити на "Житен дар". Голям кеф - голямо мазане. Купила съм й и едни бебешки от борсата в Люлин /турски са, ЕTI, или нещо такова/ , но още не съм й давала от тях.
 Месо също не съм давала. Нито жълтък. Месото мисля да е с готови пюрета първо, но татито е против. Слагали най големите боклуци в пюретата и т.н. Не можело ли и тях да си ги правя, както зеленчуковите. Да опитало детето истинско месо - боклуци цял живот занапред щяло да яде.
 Рая не пълзи, ното се изправя. Но се търкаля. Оставям я на пода в хола, и тя вече взе да ми "подрежда" нещата. Отваря чекмеджетата. "Чете" списанията...Днес беше докопала една саксия с теменужки и си ровеше из нея. Не знам как ще я опазя зимата да не се доближава до печката - отопляваме се с камина с водна риза..
 В петък живот и здраве отиваме на гости при нашите в Стара Загора. Надявам се да успеем с татито да излезем някоя вечер - да се позабавляваме. Откакто се роди бебка сме излизали сами вечер  едва 2-3 пъти. Като при последното се ударихме с колата /точно на годишнината ни от сватбата беше Rolling Eyes/
 Целувки на всички бебоци, и бързо оздравяване на настиналите.
Лека нощ

# 11
Добре сме дошли и ние в отбора на настиналите  Hug От 7 месеца насам записахме първата си безсънна нощ  Mr. Green Митко е провисил едни сополи до колене и леко покашля.Температура няма и всичко това е повод като го вдигна от възглавницата и му се поотпуши нослето да последва една игра цяяяяла нощ.Като реша пак да го сложа да легне и му се запушва носа и почва един рев,рев......и так до 6.00 сутринта  Sad  След което не той е заспал, а ние решихме да ставаме  ooooh! Понеже не съм чела много внимателно, а и не съм в час с новите тенденции в капките за нос, на обяд ще ходя при личната лекарка да ми даде наставления какви капки и сироп да закупя  Peace Когато се роди купихме една помпичка за носен секрет.Един път си бях въобразила, че има хрема и се опитах да издърпам с нея нещо, но нищо не стана и си реших,че това е голям боклук.Но тази нощ съм я въздигнала на пиедестал.ако не беше тя не знам как да му облекча дишането.Много добра работа ми свърши  Wink
Хайде пооплаках се малко и пожелавам хубав ден на всички   bouquet   bouquet   bouquet

# 12
Добрутроооо!
Дикси, съжаляват за Дребчо, че е болничък! Оправяйте се бързичко, повечко на слънце, ама то пък днес го дават да захлажда вече.
Момичета, по колко урина искат за изследването, че аз успях да "изцедя" от стените на пликчето някакви си жалки 20 мл? , дано да стигнат.

# 13
Здравейте!

Irinopolis, ние днес сме на консултация и ще видим как сме за фонтанелата, сега давам по 2 капки. Ще ти пиша за това след консултацията. При нас май захранването става доста по-бързо, мисля че е добре вече да и даваш местно и жълтък. Особено жълтък той е много важен, след 4 месец трябва да се дава, а вие сте вече доста големки. Четах някъде за жълтъка, ако го намеря ще го публикувам. Аз го давам през ден, добре е да е в зеленчуковото пюре . А за пюретата вземи на "Ганчев" тук  в цеха в Асеновград са спазени всички изисквания. Имам позната която работи там.
Ние отдавна сме на кухня, а Виолетка си изяжда всичко, снощи за първи път и сварих кус-кус с масло и сирене, а тя много го хареса. Тя всичко харесва, непрекъснато казва АМ и ммммм.

Diksi, жалко че  не ви подмина тази хрема.  Sad Ние ползваме Vibrosil - 3пъти по 2капки и Euphorbium Compozitum- той е хомеопатичен спрей.

EmitoI, мисля че ще е достатъчно.  Hug
Приятен ден

# 14
tinka, доволна ли си от спрея?
Ох, много ми е мъчно, плаче ми се. Защо и двете ми деца като почнат да боледуват, минават месеци докато се оправят, пият АБ и мине и една седмица и пак отново Sad Направо ми се къса сърцето, като гледам малкия как се мъчи. Не може да изкара храчките, хърка, нослето му е запушено Cry Каката и тя е болна. Миналата седмица щях да я пращам на градина. Оставих за тази, но като гледам и др. седмица сигурно няма да тръгне.
И двамата по цяла нощ не спят. Но примирих се с това. Само искам да са здрави. Но къде греша, защо се разболяват толкова много. Каката я кърмих до 9 мецеса, малкия суче по 6 пъти на ден и мина цял месец, а е още болен. Изпи цял куп лекарства и не се оправя. Накрая стигна и до АБ. А така не ми се даваше и пак няма подобрение Cry
Оффф..., оплаках ви се. Извинявайте, че ви натоварвам, но трябваше да споделя, за да ми олекне малко.

Общи условия

Активация на акаунт