"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 968
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
Билянче, много спомени ме връхлетяха като ти прочетох постинга...
Първото си майчинство го карах по същия начин. И то, проблемите дойдоха от най-близки за мен хора. Депресирах се много, бях нервна, изнервях и детето, карах й се постоянно и си го изкарвах на нея  Sad  Сега направо се чудя що за загубен човек съм била и колко много моменти съм пропуснала, да им се наслаждавам и радвам. Усещам нещата още по-дълбоко сега покрай Рони, защото си дадох сметка, че наистина мноооого съм изпуснала, а съм била до детето си  Cry
НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАЙ!!! Проблемите никога не свършват, лошото никога не идва само и винаги идва без да сме го викали... Аз не стигнах до хапчета, защото ме стряска само мисълта за тях, но си мисля сега дали пък нямаше да ме облекчат поне малко, стресовете бяха жестоки!
Ако успееш без медикаменти, ще е чудесно, щом усещаш и облекчение от хомеопатията...
Донинка, искам да те питам дали ти си пуснала обява в Продавалник за едно комплектче /розово 3 части/? Същото име пише и ще ме извиниш, ако е станала грешка   bouquet

# 46
Да ви кажа сега като се замисля, чак ме хваща малко страх. Да не би да стане нещо в последствие на Никито?Вместо да се "стряскам", аз смело му давах всичко.Май не съм много разумна майка.
Билянче искам да ти кажа да не се предаваш. Всеки човек малко или много понякога има тежки периоди.Съгласна съм с tinkaдецата са нашата опора и надежда.Сигурна съм, че ще се оправиш бързо.и ти като ribkata ще се чудиш как е било възможно да изпаднеш в такова състояние.Вярвай в себе си!

Е лека и спокойна.

# 47
Здравейте мамета!

вчера писах, писах и после ми изчезна поста.

Привет на новата мама, Много силна асеновграска група се е заформила. Аз съм от Пловдив и имам много приятели от Асеновград.

Биляна, какви са тези условия във вашата кухня, във Варна няма такива работи, отиваш и си купуваш купоните. Ние от около 7-я месец сме на кухня, ядем само основното и десерта, от другата седмица ще започнем да ядем и супата. Аз не мога първо да кърмя и след това да давам пюре, защото Мони така не ще, а ако направя обратното пък ме хапе, а нали си има 4-ри зъба.

Нашата кака хич не слуша, много е своенравна и непрекъснато дразни Мони и му взима играчки и е много палава. Направо не знам какво ще я правя?!

Снощи имах много тежка нощ, Монката цяла нощ ми вися на цицата, нещо много рев изрева, тази сутрин се е събудил към 10  #Crazy никога досега не се беше случвало, обикновено става към 7ч. Все си мисля, че когато съм неразположена е така нервен  newsm78

# 48
  • Габрово
Здравейте, мами!
 И ние се позагубихме, но ми се искаше максимално да използваме хубавото време - излизаме сутрин в 10, та до 22. Все по пътищата. И къщната ми работа все изостава. Иначе редовно ви чета.
   Но то няма и нищо ново при нас. Антония не ще да пълзи, затова пък като я водя за двете ръчички доста добре ходи. Гони децата по градинките. Обаче и ние като Рибката имаме проблем с обувките. Най-малките, които намерих са 16, но и те са ни големи. Мами, има ли проблем децата да ходят по терлички или някакви декоративни обувчици без твърда подметка? Направо не знам с какво да я обувам вече. Нямаме още и зъби. Не казва никакви срички. Като слушам, че вашите деца поне мама казват и ми става малко тъжно. Дано скоро и аз да чуя някоя думичка.
   Надявам се да намирам повече време  да пиша като е лошо времето. Спокойна нощ!

# 49
Здравейте!

Леле какъв дъжд се изля днес и продължава да вали! ooooh!
Зарадвах се като чух по времето че ще спира.

Днес за пръв път като къпахме Виолетка тя стоеше спокойна в коритото, беше се хванала с двете ръчички и се наслаждаваше. Иначе къпането ни е голяма борба, по двама човека я къпем и ни изморява. Дано вече да се успокои. При вас как е?

Тази седмица нашия татко е отпускар и ще се гледат с Вили. Аз ще ходя да работя поне за половин ден в магазина. Нашата магазинерка е в отпуск, защото другата седмица й е сватбата. Та по този повод на 14 (другата седмица) сме сватбари. Тя не ни е просто магазинерка, ние сме много добри приятели, на нашата сватба те ни бяха шафери. Слагам ви снимка да ме видите като булка и кума, като кума съм в петия месец. Снимките са с голям размер и по тази причина може като се намалят да са малко размазани.
http://images11.snimka.bg/001349641-big.jpg
http://images11.snimka.bg/001349787-big.jpg
Аз май се отплеснах. Извинете ме ако съм ви досадила с тези неща.

Лека вечер

Последна редакция: нд, 08 окт 2006, 22:43 от tinka81

# 50
  • София
Здравейте и от мен!
Лошо време,предразполагащо за спане,а аз цял ден правя есенно почистване  newsm79 newsm28 ,а и татито също много помага  Wink От вчера си имам миялна машина и се свърши с висенето на мивката  Grinning
Тинка,много хубава булка и кума си била  thumbsup Относно къпането при нас е точно обратното,като е в коритото е мир и спокойствие,като изключим ,че половината вода е извън него  Laughing ,но след като я извадя започва борбата и реввв...не иска да излиза бре.
Краси, и аз се записах за млечна кухня и на мен също ми казаха,че е за след 10 месеца.Казаха ми ,че детето трябва да мине на обща храна и чак тогава  Peace
Биляна,дано скоро намериш решение на проблема и всичко се нормализира.Може би пък наистина следродилната депресия да продължава и  да си по-чувствителна и ранима.Винаги можеш да споделиш за да ти олекне поне мъничко  Hug
При нас няма нищо ново,утре ако има ще пиша  Mr. Green

Лека нощ мамета и бебчета  smile3524

# 51
Здравейте,мами! Heart EyesЕЕЕх ама лошо време хвана.Днес цял ден в Асеновград вали пороен дъжд ooooh!Е,как не спря поне за малко!Искаше ми се да разходя Лъчето,ама си останахме само с желанието.Как занимавате вашите бебчовци по цял ден в къщи? newsm78Добре ,че Лъчко ми спи по 3 на ден ,та остава по-малко време за будуване.Заниваме го аз,кака му и татко му ..и добре че сме трима .та не се изморяваме по много.Днес за отбиване на времето му правихме доста снимки и клипчета.
Гале,и ние още не казваме срички и не пълзим,но за сметка на това така се смее с глас,че и да  не ти е до смях,пак ще се разсмееш JoyИначе все повече се занимава на проходилката,обича много да стои пред компютъра.Каката му е направила папка с много детски песнички и той много харесва да ги слуша.Също така е фен на Модърн Токинг.Като седне да им гледа клиповете ,..не го търси за нищо Joy
Вече стои доста стабилно  седнал на дупето и много смело крачи като го държа за ръчичките.
Толкова е пораснал,че даже вече ми помага като чистя WinkЕто тук можете да го видите.
http://images11.snimka.bg/001351087-thumb.jpg
http://images11.snimka.bg/001351111-thumb.jpg
http://images11.snimka.bg/001309857-thumb.jpg
elixЧестита ти нова придобивка!Да си я ползвате с много здраве! Flutter
Спокойна вечер на всички!!!

# 52
Извинявам се за грешката при снимките.Ето тук може да ги видите по-добре.Дано се получи сега Praynig
http://images11.snimka.bg/001351087.jpg
http://images11.snimka.bg/001351111.jpg

# 53
Не знам, дали от времето или от зъби или от нещо друго, но Марти днес е ужасно крив. Приспивахме се ужасно дълго, спи му се, а не може да заспи, мрънка, реве .... абе ужас #Crazy. Батко ни го боли стомахче и му е запушен носа, а мен започва да ме наболява гърлото. Супер картинка заформяме. Дано ни е лека ноща, защото не ми се мисли - не стига, че се разболявам , ами ставам нещо и аз много крива. Заради непрекъснатия плач на Марти се посдърпахме с баща му  Rolling Eyes, ама то като е изнервена обстановката и човек се чуди къде да си го изкара.  Хайде лека нощ и по-хубаво време утре!

# 54
Здравейте и от мен  Hug
Хремата на Митко си се развива с пълна сила.Коларгола, който ми изписа личната му лекарка няма според мен никакъв ефект, но все пак от опит знам, че една хрема с капки или без си се влачи по една седмица.Важното е , че няма температура и кашлица.Чукам на дърво  Praynig Сега му капнах и по една капка вит.С в носа, и половин от ампулата му я изстрелях в гърлото, след което рева много сърдито.
Взех си изпита в петък, но лошото беше, че със стъпването ми в София започна да вали и така докато не си тръгнахме в събота след мача.А на мача станахме мокри до кости.Но пък беше вълнуващо на стадиона  Laughing
Посетих триизмерното кино в Мол-а.Гледахме Тиранозавъра Рекс  Joy Хареса ми, но малко ме заболяха очите.Затова сигурно филмчетата са по 40 мин.  Thinking
Единствено за развлеченията, които предлага столицата,съжалявам, че живея в горе-долу малък град.Но това с придвижванията и задръстванията е кошмар, особено за човек, който е свикнал да стига за максимум  15 мин от точка А до точка Б  Sick Тя заплатата ми само за бензин няма да ми стига  Mr. Green
Прогнозата за седмицата е чудесна.Пожелавам бързо оздравяване на всички болни бебчета и спокойствие на майките им   bouquet

# 55
Здравейте и от нас! Коко оздравя, но мама и тати сега са с болно гърло  Sad Мразя да съм болна  #Cussing out На мамите с депресия пожелавам по-бързо да се отърсят от нея, защото е съсипващо и за бебетата, и за тях. Почнете да учите нов език или нова компютърна програма - много помага, направо ставаш нов човек! Намерете приятелки с деца на същата възраст, съберете се на кафе, опънете едно одеало на земята, изсипете мнооого играчки (и други-като калъфи от фотоапарати, дистанционни), оставете бебетата и батковците(каките) да играят, купете клюкарски вестници и вицове, отдайте се на мързел - миенето на чинии няма да избяга! Направете на големите деца сандвичи ала рожден ден през доброто старо време - с очички и смешни муцки, забавлявайте се! Не се поддавайте на самосъжаление! Вижте малките си слънца, нека те огряват дните ви! Успех!

# 56
OLIMPIA, браво за решението за трето бебче smile3501 Аз съм много нерешителна, едва се съгласих за второ newsm53
Днес беше първия "учебен ден" за Маги в градината. Дано тази година повече да има присъствени дни в градината и по-леко да минават болестите Praynig Естествено, че не можем да избегнем градинските вируси, но писна ми от тези гнойни ангини и температури над 40 С, която не може да свали 3-4 дена поред newsm61
Стефко е все още така със запушен нос и кашлица Cry Утре ще станат готови резултатите от носния и гърления секрет. Незнам да се надявам ли да излезе някаква бактерия и поне да знам, че ще я излекуваме и ще спре да кашля или да не се изолира някаква бактерия.
Желая на всички дечица, болни като нас, бързо оздравяване Wink

# 57
Ихааа, ама много малко се пише тук, като се има предвид, че и времето не е добро за разходки!  Grinning
Днес и аз пратих каката на детска градина след двуседмично домашно лечение. В момента има май някакъв вирус с червено гърло и температура, та съм настръхнала! Но определено не се издържа вкъщи, особено вчера госпожицата прекали, толкова се вбесих, че плувнах в пот. Не чува това дете и това си е! То му говориш едно, а то си прави неговото. Понякога се държи като 2-3годишна, а изглежда като ученичка в 1-2 клас /това последното е коментар от някои хора/. Отворя ли вратата и тя хуква да тича по коридора. Бяхме се облекли за излизане в късния следобед и тя вече беше с дебелото яке, комшийката чукна на вратата, а Сузана като отвързано куче се втурна. Да се изпоти и после да я лъхне студа и вятъра навън! Направо побеснях, след като няколкократно със спокоен тон й казах да се спре, че ще се изпоти /на обяд направи същия номер, прясно изкъпана, с влажната коса в студения коридор, такова течение става там  ooooh! /. Моят метод се базира на 3 пъти казвам, накрая плескам или се развиквам. Такъв непукист е, изобщо не се впечатлява... Доста често ми се случва да съм безсилна пред 5-годишното си дете  Tired  А какво ме чака в пубертета й, просто не смея да си помисля.
Рони пък, за сметка на кака си, много слушка. От около седмица се изправя самичка в леглото и прави постоянни упражнения. С проходилката се вихри вече из цялата къща, много е сладка. Като й писне идва при мен и започва да ме дърпа за дрехите, за да я гушкам  hahaha  Иначе кака й редовно й взима играчките от ръцете и започва тя да си играе с тях като ги крие от малката  Sneaky
Имам едно недоумение - относно въпросчето за бульона с надробен хляб вътре: Защо може да се даде преди това, но не и заедно с него, нали целта е да омекне и по-лесно да го глътне? И в крайна сметка дали заедно или поотделно нали пак си отива в стомаха по едно време? Все още не съм го правила, де. Сварих картофче и лук с бульона и го пасирах /нямах морков/ и тя направо се облиза, много го хареса. Онзи ден й дадох за пръв път коричка хляб да дъвче, страшно много й хареса. Не съм давала пак, но като видя филията на кака си и тръгва да отваря устичка и да се навежда за отхапване  hahaha  Вчера се опитваше да ми докопа трохичките до чинията, Сузи не е правила така. Но и не съм й давала корички  Mr. Green  Малко ме е страх, а пък мазалото е пълно - целите ръчички са в трохи, дрешките , по земята, навсякъде.
И понеже май попрекалих с писанията, да взема да се спирам най-накрая  Joy  Хубав ден на всички мами и бебковци!  Hug  pliok

# 58
Аааа, и още нещо: Черешка, какви са тия работи за трето бебе , аз не прочетох нищо такова в постинга на Олимпия?  newsm78

# 59
Здравейте!
Аз също нищо не прочетох за бебе, даже два пъти четох постинга, та да не съм пропуснала. Confused Party
Ribkata, аз слагам в супичките сухарче и попарката я правя със сухар.
И друго ми идва на ум да пиша, но трябва да се стягам за работа. Flutter
Приятен ден

Общи условия

Активация на акаунт