"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 952
  • 306
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, мамчета!

При нас сутринта беше хубаво времето, но сега се разваля.
Chidiana, да не би да сте били с температура заради зъбчето дето ви е избило. Браво 6 зъбчета. Ние си нямаме нито едно. Sad
Аз също знам че се пие желязо, но за деца не съм сигурна какво точно, ще потърся.
Даваш ли жълтък?
Жълтъка е ценна храна, защото съдържа желязо. Кърмачетата започват да се нуждаят от повече желязо за образуване на червени кръвни телца към средата на първата годен, защото при бързия растеж ограничения брой кръвни телца който имат от раждането става недостатъчен. Млякото почти не съдържа желязо, а в много други храни има съвсем малко. Повечето каши от зърнени храни съдържат доста желязо. С жълтъка се започва между 4-6 месец, при алергични семейства се изчаква 7-8 месец.
После пак ще пиша, че започва да гърми

# 31
Резултатите ще бъдат готови във вторник. Днес пак го водих да го преслуша лекарката. Гърдите са чисти, гърлото леко червено. Най-вероятно вдига Т от зъби /според лекарката/. Но нещо не мога да разбера, защо вдига Т всеки четвъртък, а няма нито един зъб избил Rolling Eyes
chdiana, в здравния форум имаше такава тема за нисък хемоглобин на 7мес. бебе и какво са му изписали да пие.
Жълтък не съм въвела, попара също не съм давала. Тъкмо щях да почвам и той получи обрив. Сега се чудя от какво е - от кашите "Лека Нощ", от сиропите за кашлица newsm78 Лекарката каза първо да му дам малко сирене и да го следя дали няма да получи обрив. Ако не получи да почвам да му давам попара.

# 32
Добре дошла на новата мама   bouquet
Мами ние бяхме в сряда на консултация и ни биха последния ХепатиБ, до годинка и 3 месеца няма повече боцкане (да не чуе дявола  Praynig). Тежим 8.900кг и сме високи поне 74см  Laughing, не искаше да легне та се мерихме прави  hahaha.
Да ви се оплача  Cry Гого тая седмица се буди се около 4.00 -4.30 и иска да си играе, ни яде ни вода пие иска само игра  ooooh! направо откачам, ако го приспя поспива около час, а аз съответно си разбивам съня и после съм съвсем скапана, цял ден немога да легна. Нали почнах работа на 4 часа и съм на пабота от 13.00-17.00, че тогава малчо спи и да е по-лесно на баба ми. Незнам какво му стана на това дете, но направо откачам.
Мами с болните бебчета пожелавам ви много бързо оздравяване и никога повече да не се разболяват малчовците  Praynig.
Засега чао от мен отивам да си видя бебчо, че ми е мъчничко за дивчо Hug. Сега почесто ще пиша като съм на работа поне съм нон-стоп пред компа  Wink.
Лек и успешен ден и спокойна нощ на всички мами и бебоци   bouquet

# 33
Здравейте, мами.  Hug При нас няма нищо ново. Малкият да чукна на дърво е добре, хапва и спинка през нощта. Стискам палци всички болни дечица да се оправят скоро.

Добре дошла на taqtna25   bouquet

chdiana, на моя бебо хемоглобина му беше на долната граница и в момента му давам Малтофер по 1 капка на ден. Също така яде месно пюре през ден. Ще видим новите изследвания как са.

tinka81, какви сте големи и хубави...пу-пу  Wink

# 34
Лелеее, днес ми е много бавен нета!
Нашите крачета са толкова малки, че и № 15-16 са ни големи  Mr. Green Че и пантофки не мога да й намеря /и те са с номерата на обувките/, поне с тях да е по земята. Слагам й терлички, но ми се искаше да има и подметка, че да не изстива на пода. Трябва пак да слагаме килима /нали го махнахме заради алергията на Сузи, но на балатум си е студено/.
Аз почти загубих надежда да се наспя, цяяяла седмица вече е кошмар през нощта. Последната беше - Рони между нас, върти се, върти се, ту върху мен, ту върху баща си, краката на нашите възглавници,  ooooh! абееее, направо ни се разказа играта. Накрая с друсане заспа след 2:30  Tired  Тази нощ нашия тати го няма и май ще се запасявам с повечко кафе, че знам ли какво ме чака  Shocked
Аз още не съм давала жълтък и попарка, но мисля утре да дам попарата. Имам въпросче към вас, как мислите, дали е удачно да надробя малко хляб в пилешки бульон /пилето е домашно!/?  Ами супите, дали да не сваря малко картофче и морковче в тоя бульон  заедно с фиде newsm78  Може да ви се стори смешно, че ми е второ дете, пък питам такива работки, ама да знаете как съм забравиииилаааа  Joy  А и стомахчетата на момичетата са им различни, така че действам индивидуално.
Цунки, може по-късно пак да пиша, ако Рони реши да не спиииии  #Crazy

# 35
Magica, благодаря. Ама те всички са големи сладурковци.

Ribkata, в Асеновград съм виждала обувчици с връзки дори имаше 11номер.  Те не са ортопедични, но на Колев и Колев продават само стелки, имаше и на друга фирма, но бяха по-скъпи. Аз така бях направила с едни пантофки, бях си купила само стелки и си ги сложих в пантофката.
Защо да не е удачно супер супичка ще стане, дано на Рони да й хареса.

Ако знаете как Вили реагира днес, като видя баща, си направо не очаквах. Той беше на учение цяла седмица. Когато отключи Виолетка беше с проходилката в салона, като го видя започна да се смее и да вика радостно,  да маха с ръчички, направо щеше да хвръкне. Беше много готино. Тя винаги посреща баба си и татко си с щастлива усмивка,но това беше доста по-емоционално. newsm03 Hug Party Hug

Хайде Лека вечер
Дано всички бебчета спят спокойно та и мами и татковци да се наспят

# 36
Здравейте мили мамчета!!!
Аз пак се позагубих, но състоянието в което се намирам от около 2 седмици е меко казано "черна дупка". Мислех си че ми е минала следродилната депресия, но ...  Cry  Tired
Имам си доста сериозни семейни проблеми и това ме смачква от всякъде. Нямам желание за абсолютно нищо дори и до компютъра не съм се докосвала до днес. Но няма да ви занимавам с глупости просто човек като сподели му поолеква макар и малко. Единственото хубаво нещо е моят Калоянчо. Усмихвам се само когато направи някоя от неговите магарийки.
Да се оплачем :  не може още да пълзи, ори по носле и подмята дупето. Не може да седи хубаво клати се като пиян морков и нямаме зъбки. Доста е кисел напоследък и много мрънка може да пробие някое зъбче, а може и да усеща моето състояние и това да го мъчи. Непрекъснато протяга ръчички да се гушкаме и за най малкото нещо рев. Да не говорим че вече бибата не ни слиза от устата.  ooooh! Как ще я махаме ... Иначе като се изправи стои доста стабилно на крачета, пружинира и подскача и много се кефи и издава смешни звуци. От няколко дена правя опити да го слагам на гърне, но за сега не сме свършили нищо в него. Яни знае мама, ам, баба, ненене, да, деде и тата. Научихме се как прави кончето, патето /па-па/, магаренцето /иаиаиааа/ и на кучето казва "ба".
Ами това е за сега от нас. Дано не съм ви обременила с постинга си в хубавата нова темичка. /Браво за Дидунчо  smile3501/
Добре дошла на ново присъединилата се мама и честито на празнуващите newsm51

# 37
Рибче според книгата, която чета за отглеждане на малкото дете не трябва да се слага хляб или съответно сухар в чистия бульон а да се дава така преди пюрето. Аз пробвах и на Яни му хареса, правих му и зеленчукова супа но сложих грис вместо фиде. Иначе слагам понякога сухар в пюрето ако по невнимание съм го направила по рядко.

# 38
bilqnche,ако  си изпаднала в депресия,защо не вземеш някакви мерки.Аз понеже съм супер притеснителна личност,от най-малкото  нещо се разтройвам ..и преди време(2 години) се лекувах с антидепресанти.Постоянно ми се плачеше,беше ми тъжно,нещо сякаш ме притискаше в стомаха.Реших ,че съм много млада още да полудявам Rolling Eyes и отидох на лекар.Изписаха ми Деанксит,това е съвсем безобиден антидепресант,към който не можеш да се пристрастиш.Пих го доста време и мисля че се оправих.НО  депресията се засилва през есента,така че  сезонът може още повече да утежни нещата.И ако наистина семейните проблеми са много сриозни,добре е да предприемеш нещо,все пак Калоянчо има нужда от теб и със сигурност твоето настроение му влияе и на него и тези твои притеснения се предават на детето.Така ,че опитай се да се радващ повече на бебчо,усмихвай му се,милвай го,говори му с усмивка...а така може и да ти олекне и да забравиш за малко проблемите.Та нали децата са нашата радост и нашия живот.
П.С. Няма нищо срамно и лошо в това да потърсиш помощта на специалист.Между другото -всяка 2 или 3 жена пие такива антидепресанти.
Пожелавам ти спокойствие и силен дух.На малкия Яни,много целувки и прегръдки от наборчето Лъчко  love001
Лека и спокойна нощ на всички!!!

# 39
Добро утро!!

Вчера не можах да се свържа и за това днес ще разкажа малко за вчера.
Първото "събитие", което се случи е, че Ники се събуди чак в 9.30, което много ме учуди, защото той не спи повече 0т 6 - 6.30.
Има и ново зъбче отгоре - 3-то поред и 4-тото ще пробие всеки момент.Сигурно затова е много кисел. Sad
Днес още  сутринта се събуди с плач и цяла сутрин е супер кисел само мрънка и незнае какво иска.
Аз започнах да му давам да опитва от всичко още като беше на 2 - 3м.Сега дори да е наяден само да види, че някой хапва си иска да му дадеш.Още нямаше зъби и баща му му даваше да ръфа кебабче.много обича салами и всичко месно. На кухня го записах на 4м и половина. Пасирвах вначалото, но вече спрях.Слагам хляб,сиренце в супичката. Незнам дали не правя лошо, че му давам всичко?Той не отказва.
За сега толкова.
Приятен ден на всички!!!Нищо, че времето о кофти.

П.П.tinka81 много ви са хубави снимките! Чудесни сте!!!

# 40
Добро утро и от нас!

Bilqnche, най- искрено ти пожелавам нещата бързо да се оправят. Послушай съвета на мама Нина. Вземи някакви мерки, горе главата, Калоянчо има нужда от теб.
Виолетка днес я гледам започва да си мести ръчичките по креватчето и после си влачи крачетата, пада и пак наново. Всеки ден с нов номер. От няколко дни като види чантата за кухнята (тя е синя) и бурканчетата започва да вика АМ, АМ. Друго ново е като и кажа "браво на Вили" и тя събира ръчички да пляска. Това са ни новите номера.

Приятен ден

# 41
[[/color].
Аз започнах да му давам да опитва от всичко още като беше на 2 - 3м.Сега дори да е наяден само да види, че някой хапва си иска да му дадеш.Още нямаше зъби и баща му му даваше да ръфа кебабче.много обича салами и всичко месно. На кухня го записах на 4м и половина. Пасирвах вначалото, но вече спрях.Слагам хляб,сиренце в супичката. Незнам дали не правя лошо, че му давам всичко?Той не отказва.
[/quote]
Татяна,по принцип всяка майка решава сама какво да дава на детето си и тя сама най-добре може да прецени, наблюдавайки го , дали нещо му харесва или не, .... но едно бебе може да си отваря устата и да поглъща ВСИЧКО стига да не е много твърдо. Това не значи, че трябва да му даваш ВСИЧКО. Особено вредно е даването на салами и месни сурово сушени и пушени изделия. Те не минават топлинна обработка! Не го прави! Суровото месо е опасно.
Извинявай, ако звуча наставнически ,   bouquet  но мисля, че това не е добре за едно бебе и макар да му е вкусно, не е здравословно.  Peace

# 42
скъпата,благодаря за съвета.Изобщо не е наставническо.Ще се постарая да не му давам "излишна" храна. Само това, което може и трябва. Wink
Днес времето беше доста приятно, макар и малко мрачно.Заваля чак надвечер.От сега нататък ще е такова.
Лека вечер за сега и сладки сънища за малчовците! smile3524

# 43
mama nina и tinka81 благодаря ви за вниманието и най-вече за съветите.  Heart Eyes Но все пак се надявам да не стигам до каквито и да е медикаменти. От два три дена пия една хомеопатична гадост /съдържа жълт кантарион/ за успокояване и мисля, че действа, защото се чувствам малко по-добре.

Танче и аз се присъединявам към мнението на Скъпата без да правя упреци или да те поучавам, но бъди малко по-разумна. Стомахчето на малчо е прекалено нежно и поради тази причина чак към 10-11 месец се започва постепенното въвеждане на по-твърда или иначе наречената преходна храна. Дано не звуча банално, но пак според книгата, която имам на Българската педиатрична асоциация колбасите се включват в менюто на детето чак след 4 годинка.  Дори тук в София на кухня записват децата от 10 месец точно поради тази причина. Вие не сте ли се записали твърде рано?  newsm78 В случая най-важното е че бебо приема всичко нормално. Ние също сме си подали документите и бурканчетата в кухнята до нас . Ноември трябва да си вземем медицинската карта и купоните.
Момичета вие давате ли на бебоците си да грззкат сплетки и бисквитки. Аз давам на Яни бисквитка но по много малко и под непрекъснат контрол за да не са задави.
Ами това е от нас. Желая ви приятна вечер.

# 44
Здравейте!

Bilqna, радвам се че  търсиш начин да се оправиш и се чувстваш по-добре. Аз по принцип съм доста борбен човек и винаги търся решения, дори да изглеждат нещата невъзможни. Сега когато имаме и деца те са още по-голям стимул да се борим с трудностите. Затова бъди силна. Най-важното те да са живи и здрави, тогава и ние ще сме добре.
На Виолетка и давам корички хляб и бисквити. Предпочитам коричка че с бисквитите доста се маже. Сега това ни е спасението в количката омръзни ли  й всичко, вада една коричка от чантата и продължавам.  Аз също непрекъснато я наблюдавам, държа я  под око.

До утре
Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт