"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 958
  • 306
  •   1
Отговори
# 15
И ние сме  в отбора на болните бебета  Cry  Къде го лепна тоя вирус, втора нощ не спим вече. Интересното е, че има само кашлица - нито температура, нито хрема - нищо. Докторката изписа сироп за кашлица, витаминен сироп и вит.С (да няма бръчки на лице  Laughing )  Много цунки на всички бебчета и прегръдки на изморените майчета  Hug

# 16
Здравейте всички!!!!
[/color]

Вие не ме познавате (все още,защото съм нова), но се надявам, че ще се опознаем добре. newsm03

Казвам се Татяна и съм на 25г. Живея в Асеновград.
Имам момченце и се казва Никола newsm53. Той е роден на 05.януари 2006г.Днес навършва 9м.  newsm38. Искам да ви почерпя, но незнам как моля да ме извините. smihesorryДнес следобед ще ходим на консултация.

Бих искала да ви пиша още, но трябва да побързам да ида да взема кухнята на Никито, че ще остане гладен.

# 17
  • София

Добре дошла tatqna25  welcome Много силна Асеновградска групичка се заформя  Laughing Незнам как е в януарската темичка,но при нас е много весело/когато няма болнички бебчета разбира се  Sad /
Уфф,какъв е този вирус пък сега  ooooh! Кали преди морето хвана един летен,но много бързо й мина -за 2 дни.Имаше разтройство и повръщаше,температура също имаше ок.37.5С След това й нас ни хвана,както и половината рода. По TV-то казаха,че зимата ще ни нападне нов грип.Вие мислите ли да се ваксинирате?Аз да!Досега 2-3години подред го правя и не съм имала "честта"да се тръшна болна,докато около мен почти всички са били.

Чао засега и лек ден!

# 18
tatqna25,добре дошла в нашия отбор! welcome
Много ще ти хареса тук.Мамите са страхотни и винаги можеш да попиташ за съвет или да споделиш притеснения. yesОт къде взимаш храната на детето?И ние сме на кухня.Можем да се видим някой ден.ако ти е интересно-разгледай нашето албумче.. Two Hearts
Chere6ke,и аз ползвамм този спрей...дори в момента се лекуваме с него.Сега пръскам на Лъчко по3 на ден,но в началото на хремата -през 2 часа.Този спрей може да се ползва дълго време ,а не като капките 6-10 дни.
Момичета,снощи казаха по новините,че се очакват тази зима 3 нови вируса #Crazy.Как ще опазваме бебчетата...незнам newsm78
Diksi,аз също намаше да се справя да помогна на Лъчето да диша,без помпичката.И сега вече 8 ден от хремата и още си му вадя сополките с нея.Доста плачи,но не знае бодаличката,че искам да му помогна,а не да го дразня WinkОще като види ,че посягам към личицето му и веднага си обръща главицата,та даже и ръцете успява да ми хване.Неприятна работа,но няма начин Confused

# 19
HugДобре дошла Татяна!
Радвам се че се включи!
Hug

Сега Ники е батко на всички, най-голям е в групата. Честит празник .Ето нашият подарък.

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 15:27 от tinka81

# 20
Сега да ви разкажа резултатите от консултацията. За моя радост, сме наддали само 350гр.

Виолетка  тежи 9,350кг, а на дължина не успяхме да я премерим много, доста се  борихме с лекарката да я опънем 73см  Whistling
Ние да не сме най- големите тук? newsm53

Chere6ka,  ползвах Вибросил. Сополите не спряха, а не може повече от 10дена да се ползват, затова взех спрей.  Още има сополи, но вече не и тече така нослето.

Irinopolis, за фонтанелата добре ни се затваря продължаваме на 2капки, при различните деца било различно, не се притеснявай. Намерих за жълтъка, но ще го напиша после, че сега имам още малко работа.

Нина, Татяна също ни е комшийка.

Засега чао

Последна редакция: чт, 05 окт 2006, 15:35 от tinka81

# 21
Здравейте отново!!! wavey

Благодаря за топлото посрещане. omm

mama ninaблагодаря. Кухнята взимам от "Вапцаров".Да, може да се видим.Били сме кумшийки. Аз живея точно до барчето "Рим" (на Чукалковите).

tinka 81благодаря и мерси за подаръка coolcool. Успях да се включа и се радвам много.Изглежда че сме най-големи. jumpuu

И ние бяхме на консултация днес. Никито тежи 9.270кг. и е 74см.висок.Фонтанелката му е добре пие по 1 капка DIAVIT
Имате ли белег Mantu Никито май няма? В понеделник личната лекарка ще го прати при специалист за "оглед" и ако евентуално той поттвърди ще му бият повторно имунизация.Дано да не се налага. При вас как е? Имате ли белези?

Виждам, че бебчетата доста боледуват. IllНикито (да не казвам голяма дума smile3505),но досега се е разболявал само 1 път  като беше на 4м.  ylinfant

З сега чао!И лека вечер! Wine Glass

# 22
Ама момичета с какво ги храните тез деца? Михаела тежи 7650 и е дълга 69,5см, иначе си е жизнена, пълзяща, пееща, даже на гърне успяваме да си свършим работите по 3-4 пъти на ден. Далеч съм от мисълта, че знае какво става, но е факт че 2 -3 мин след като я сложа и сме вече готови.
Фонтанелата и е доста отворена, от това което четох няма проблем, при всяко дете е индивидуално, до година и половина има време.
Относно пюретата, мисля че най добре е аз да си ги приготвям, в момента има страшно много зеленчуци които могат да се ползват, ще купувам като намалее асортимента. За месните също ще са домашно правени, процедурата с кубчетата смятам да използвам и така...
Още 4-5 месеца и ще почне да яде от наш'те манджи Simple Smile
Стискам палци, всички дечица бързо да оздравяват и това да са им последните болежки!

# 23
Здравейте!
Да ви питам какви са вашите помпички за нос, моята е на Камера и нищо не става. Ако вашите са други и вършат работа моля кажете.
Лека нощ

# 24
Моята е някаква измислена Mr. Green Пише на нея MAS. Никаква работа не върши.
Тази сутрин го водих да му вземат гърлен и носен секрет. Ще видим дали ще излезе, че има някаква бактерия. Ако няма,  просто незнам как ще се лекуваме по-нататък. Вчера вдигна Т - 37,8. Вечерта преди да си легне беше 37,3. Свали я без да му давам нищо. Тази сутрин няма Rolling Eyes

# 25
Здравейте, майчета!

Chere6ka, дано вече да се пооправите, че Стефчо и ти доста се измъчихте. Пиши какви са резултатите от изследванията.
Аз да ви се похваля, Виолетка снощи заспа 20:30, пробуди се към 12 после в 4, а на сутринта стана в7:30. Това са си интервали от 4 часа, за нас е голямо събитие, направо се наспах. Тя се буди на час, два, а сутрин става в 6ч.
Но от няколко дена вече спи по два пъти през деня.
Моето момиченце да е живо и здраво, но наистина най-малката ще се окаже най-голяма. Щом и от баткото е по-тежка. Изглежда голяма, но не  и дебела тя е доста якичка и набита (Прилича на татко си, той е висок и едър). Като си играем и се боричкаме чак синьо ми прави. Та ние сме купили буйки 18-19, 16-17 са и малки.
Тук ще ви сложа някой от последните снимки, да я видите.
http://images11.snimka.bg/001316531.jpg
http://images10.snimka.bg/001270906.jpg
http://images11.snimka.bg/001326094.jpg
http://images11.snimka.bg/001326092.jpg

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 10:48 от tinka81

# 26
Здравейте, мами!
Започна се гадното  време и Марти в къщи е много кисел. Постоянно мрънка и иска на ръце. Батко ни е със запушен нос, но го пратих на градина. Нищо друго му няма - дано да не се разболява. То и Марти ми се закашля един - два пъти, но ми се струва, че е от напъване да мрънка, защото като го взема не кашля  Laughing
Исках да питам кърмещите майки - в какво замразяват кърма (ако замразяват)?
Аз мисля да замразя в бурканчета от пюре. Дали може?

# 27
То и Марти ми се закашля един - два пъти, но ми се струва, че е от напъване да мрънка, защото като го взема не кашля  Laughing
Това е запазена марка на Коко  Joy

# 28
здравейте мами

Преди няколко дена се завърнах от BG. Бяхме във Варна за 1 семдица, но времето беше много мрачно и дъждовно. Накрая се оправи, но в неделя Елиза се разболя. Вдигна и тя висока температура а в понеделник трябваше да летим. Майка ми покани една позната педиатърка в къщи да и преслуша гърдите, прегледа ушите, да не би да има някакво възпаление но нищо не видя. Искаше да ни предпише антибиотик, ама нашия татко като каза не. Нищо не се съгласи да давам на бебето. Аз обаче му казах да не ми се меси и и дадах 3 пъти парацетамол по 60 мг (от свещичките) което не е супер голяма доза и да ви кажа таткото цял ден ми се сърдеше и мърмореше че съм си правила каквото поискам. Много трепери над Елиза, направо ужас. Понякога ми се иска да е като мъжа на Рибката (да е футболен запалянко )... Wink
Сега сме все още със сополи, но да ви кажа детето ми изглежда много бледо, с цвят бяло жълтеникав. В понеделник ще го водя на лекар да видим какво ще кажат. Този път ще ги накарам да вземтат кръв, тук такива неща не правят... #2gunfire  #2gunfireМоже ли да ми кажете ако има нисък хемоглобин какво се дава на бебето в БГ? newsm78 Питам за да му кажа на доктора да ми изпише нещо подобно, че ми омръзна тук лекарите да си вдигат ръцете и да казват че бебетата могат да се справят сами с всички болести....

мерси на Черешка за пожеланиата за рождения ми ден!

За захранването , аз наскоро въведох глутен, скоро смятам да се опитвам да дам хляб, но много ме е страх да не се задави. Досега сме все на финно пасирани пюрета...

И да се похваля, на Елиза и пробива вече 6 ти зъб  Mr. Green

# 29
скъпата,спокойно можеш да замразяваш кърма в бурканчета от пюренца.Аз процедирах така цели 6 месеца.Измии ги хубаво с топла вода и сапунче,можеш и да ги извариш и слагай спокойно ,без никакви притеснения.Но  ако ще замразяваш за дълго време -надпиши дата на бурканчето ....
chdiana,за нисък хемоглобин се пие желязо.Аз през бремменността пих Малтофер.ако това става за деца,можеш да даваш.

Общи условия

Активация на акаунт