"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 957
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
Руми, като спомена за коса - трябва да снимам Вики Mr. Green
Онзи ден се прибирам от работа и ме посрещат на вратата. Щастливи и засмяни - Вики, подстриган, с прическа таралеж, с бодлички, надлежно оформени с вода. Баща му и детегледачката му решили, че косата му е твърде дълга и го подстригали набързо. Че и прическа му направили Joy
И оттогава толкова му се промени муцунката... Вече сякаш не прилича на бебе, а на малко момченце. Много е сладък Heart Eyes

Как се справяш сега с всичките си задължения - деца, работа, дом? Ще ми е интересно да споделиш - ако имаш време, разбира се.

Ами справям се. Дори смея да твърдя по-добре от преди. Просто ставаш по-организиран и експедитивен. Не си губиш времето. Действаш целево. Поставяш си приоритети.
На работа съм от осем и половина до пет. Пазарувам на връщане от работа. След това дори излизаме на разходка - или поне тази седмица го правихме, но сега с промяната на времето, вече ще е тъмно, така че ще сме вкъщи.
Готвя не повече от два пъти седмично през работните дни. В неделя винаги съм сготвила за понеделник, след това готвя във вторник - за вторник и сряда, и в четвъртък - за четвъртък и петък. Около шест часа проверявам и домашните на Дани, които вече е написал, и надзиравам как пише останалите домашни. Вики обикновено лази наоколо и си играем и с него. След това вечеряме, къпем Вики и той заспива не по-късно от осем и половина. Тогава е времето на Дани - гушкаме се, четем книжки, в девет обикновено и на него му се е приспало. След това съм свободна за моите си работи... Компютър, чета задължително, преди да заспя. Вечерта планирам непременно и следващия си ден. Какво трябва да купя, какво ще готвя, какво ще яде Вики, пиша указания на детегледачката и разни такива. На сутринта ставам рано - тогава приготвям пюрето на Вики за обяд, ако е зеленчуково/месните пюрета са от готовите/, подреждам набързо апартамента, почиствам отгоре-отгоре за 10 минути/един път в седмицата - в неделя идва жена, която почиства основно всичко/. И това е... Време за всичко се намира, ако имаш желание и си все пак в някаква степен организиран... Не се притеснявай! Ще се справиш Hug

# 241
Здравейте, мили мами! Благодаря ви за милите и съчувствени думи - вече почти мина раната (има 2 шева , които ще ги махат утре), а с наставленията на лекарите да не се гледа ТВ и да не яде шоколад - ги нарушава с пълна сила  Embarassed
И понеже не трябва да тича и подскача, вчера падна,тичайки надолу по една камениста пътека на вилата, а аз през цялото време говорех да не тича....
Иначе и Марти няма зъби, но май го мъчат , защото се буди през час през ноща и реве. Нещо нямам спокоен сън от ... newsm78 както съм забременяла.
Интересно, големият като беше бебе ревеше от чужди хора, от лекарката , а малкия изобщо не реве и се хили.
За любими играчки - баткото все още си има, но не играчка, а възглавничка - къде ли не сме я мъкнали, а Марти още няма - всички са му интересни.
Момичета, мисля си за срещата - не е ли по-добре да е през седмицата, защото събота и неделя сме си с мъжете (уж те да пообръщат внимание на децата) .

# 242
 Скъпата, стискам палци всичко да е ОК.   bouquet

Тони ти си нашият герой, аз най-рядко намирам време да чета на Криси, което е голяма грешка от моя страна.  Embarassed

Честит празник на Лъчко  Heart Eyes

Кърмещи мами на зъбати кърмачета, хапят ли ви бебоците, Мони рядко хапе нарочно, обаче много ме драска със зъбки и ме боли, каката не правеше така, явно е нещо от позата му, ама не знам как да оправя нещата.  Confused

# 243
Тони, ти си направо за пример!!!! И аз си мисля, че всичко е до организация и мобилизация. Дано да мога да се похваля с подобно постижение  след някой и друг месец:) Срам не срам, ще си призная, че сега - само с едно дете и стоене в къщи - денят ми минава просто ей-така в гледане на малката и вечерно време като се замисля - не съм направила нищо съществено, а на всичко отгоре се чувствам уморена.  А четенето преди лягане - наистина е много успокоително, но аз не мога да прочета повече от една страница - започвам да клюмам, направо се възхищавам на енергията ти.   bouquet Ще ни покажеш ли малкото-голямо, вече подстригано момче?

Майчета, да ви питам за попарата. Вкусна ли е ако я направя само с вода? И ако може да ми кажете как точно я правите, че навремето, когато писахте, да си кажа честно ви четях малко през ред Embarassed, а сега когато реших да я направя на Габи се започнаха едни чуденки newsm78

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 20:51 от Rumyana

# 244
Руми, попарата я правя с 4 сухарчета на Пападопулус май бяха, като ги счуквам на дребни парченца.Слагам изкиснато сирене - правя я с овче, защото ние само такова си хапваме, масло и накрая заливам с гореща вода.Разбърквам и похлупвам купичката да поседи така докато изстине и хляба съвсем омекне.На мен лично много ми харесва  Mr. Green

# 245
Здравейте, мамита!
Чета, чета, пък си викам "Я да взема и аз да понапиша нещо!"
Днес сме на консултация, като се прибереме ще дам отчет. Ачито още не може да седи, като го повдигна седи няколко секунди и пада. Не може и да пълзи, повдига дупето, застава на 4 крака но не се сеща какво да прави по-нататък. Но като се има в предвид, че започна да се обръща от корем по тръб и обратно едва на 6 месеца....не очаквом скоро да пропълзи и да започне сам д а седи. камо ли да проходи  newsm78
Проходилка имаме, но за сега си стой в плика, подариха ни я за кръщането му.
Има 4 зъба и май го мъчат още 3 отгоре, щото напоследък е нетърпим, само мрънка и реве. Оная нощ сме заспали чак в 5 без 10. Дано по-бързо да пробият. Не знам дали е от зъбите, но от няколко дни не иска и да яде. Преди си хапваше едно пюре от 200 мл за 10ина минутки, а сега за 1 час и то с хиляди маймунски номера и рееееев. Ужас!
Вода не пие грам!!!Купихме му сокове на ганчев и приставка за шишетата на Авент, дето стават като чаши. Сега се учиме да пиеме (да всмуква) от тази приставка, че той това нещо смученето го е забравил май (нали от 6 месечен отказа бибата на шишето и го храня само с лъжица).
Номера няма, не казва никаква думичка (а така ми се иска да каже "мама"), за "чао" не маха, играчките не познава, абе той май и името си не знае щото се обръща и на "Ачи" и на "Прасенце"  hahaha Абе май сме си назад и това  си е!
Аз също нямам цикъл, мъжо даже ме подиграва да не съм пак бременна Sick
С килата не съм мръднала от раждането +10 съм си и това си е. Сега като взема парите ще си купя "Златно чудо 14" да видиме. Някой ползвал ли го е?
Изцеждам се вече само вечер и то едва събирам 80-90 мл. Другото е АМ.
На работа мисла да се върна от 15 януари но само за 1 месец, трябва да водя упражнения на студенти. Майка ми ще дойде да гледа Ачито.
Оф, май станах досадна, за което сори.

# 246
Оооооо, много оживено тука  Laughing Здравейте, мами, работещи и неработещи! Много зъбати бебчовци имаме  Laughing Коко е само с 2 зъба, но чакам още, защото е Мистър Киселяк от няколко дена и с лека температура. Браво но Тони, дано прихванем малко от твоята организираност  Joy Още нямаме режим, висим на цицата и през нощта, но се забавляваме като за световно...

# 247
Привет мамчета Grinning Ние още си нямаме зъбче Cry Марти се движи много-лази,като го държим за ръчичките ходи,даже се пуска с едната ръчичка и започва да се клати като пияница hahaha Като го оставя в кошарата се изправя и за секунди се задържа сам прав без упора(е държи си някоя играчка)и тупва на дупе Joy За хапването яде всичко,попара още не съм давала,но педито ми каза,че имало време,иначе,правилно или не,му давам да опита от всичко,което ние хапваме,а той само се облизва и чака още Simple Smile Целува(пуска лиги) ни всички наред-мен,тати,като отидем при баба,дядо,вуйчо абе точи лиги по всеки    remybussi
Завиждам на работещите мами,как ми се иска и аз започна работа,ама бабите ни работят,а на гледачка не искам да го оставям.Мисля догодина по това време някоя от бабите да не работи вече и да гледа Марти или ще го дам на ясла Sad

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 12:25 от titiii

# 248
diksi, ти ме шашна  Mr. Green Твоят юнак наистина ли изяжда 4 сухара  #Crazy Аз на моя едва успявам да му дам сухар и половина. Спомням си на каката й правих попарата с 2 или 3 сухара, но тя си е злояда. Май и Стефко ще бъде злояд Sad
Има едно зъбче пробило от почти 2 седмици и не расте. Забравила ли съм как беше при Маги, но ми се струва, че при нея направо виждах цялото зъбче newsm78
Не лази, не се изправя, не казва определена думичка, а само нещо си бърбори от рода на "ба-ба", не маха с ръчичка за чао. Ами, така е  bowuu Не може и двете ми деца да проговорят рано и да умеят разни неща. Спомням си Маги беше на 8 мес. Влизаме в един магазин и от радиото се чува музика. Тя си вдигна горе ръцете и почна да подскача в количката  Joy Продавачките бяха много впечатлени.

# 249
Здравейте!

newsm10 Браво Тони, надявам се и аз на пролет да съм толкова организирана като теб. Истина е, че когато имаш повече ангажименти си по-организиран.

Аз също правя попарата с два сухара и дори понякога и остава.
Нямаме още зъбче, но  вече ни мъчат доста.
Всеки ден пускам песнички(детски) на Виолетка. Свалила съм страшно много от Интернет. Пусна ли ги и тя дига ръцете. Когато свърши песента, пляска. Вечер с татко си доста танцуват - много са забавни.
Виолетка се изправя и все по-стабилно се държи, дори се опитва да се движи в креватчето. 1crib Много лази, но за по-сигурно я държа на проходилката newsm30. Освен думите които казва- баба, мама, тате, ам, хайде, да - напоследък е взела много да пищи - явно така си изразява емоциите. Party

За любима играчка, ако може да се каже така, са и пакетче носни кърпи или мокри кърпи. Докато не ги разлепи не се отказва. Другите играчки много бързо и омръзват и започва да ги хвърля.
Днес времето в Асеновград е много ветровито и студено. Затова мама Нина гледаше децата, а  аз ходих до кухнята. Доста са се забавлявали. Двамата бяха  много доволни, че са заедно.  hug

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 15:19 от tinka81

# 250
Здравейте, момичета.  Hug

Голям мързел ме е налегнал и само ви чета. На Тони мога да кажа само браво. Аз с едно дете едвам се справям и то без да работя. Сега се опитвам да съчетая гледане на бебо с ходене на лекции и фитнес ама не знам как ще стане, защото през деня сме си само двамата. За добро или зло аз нямам работа, на която да се връщам и съм решила да си гледам малкия до 2 години. Въпреки това понякога се чувствам много непълноценна като безработна, ама после пък сигурно ще ми липсва майчинстото  Wink, не може да ми се угоди.

Бебо си е все така с два зъба, но това не му попречи да изгризе таблата на леглото-имам си сладък дървояд.  Mr. Green В леглото не стои и минута легнал, непрекъснато е изправен и го обикаля. Иначе като го пуснем лази навсякъде и прави бели. Вчера както съм се залисала, той докопал едно шише с вода, отвил го и се залял целия.
Все още чакам заветното "мама", кога ли ще го каже най-после...

Момичета, как ви се отразява смяната на часовете, аз много я мразя. Сега съм се зачудила дали постепенно да изместя и храненията на бебо към новото време или да си ги оставя така.  newsm78

# 251
Добро утро мами!
 Stop
Новото време ни обърка малко. Вчера Никито се събуди в 5ч. Понеже иначе се събужда в 6ч.
Яденето му го промених спрямо новото време. Той бързо привиква към промените. Днес се събуди в 6ч. както преди.

Наистина Тони се справя повече от отлично. Когато човек си организирва нещата, те се получават. Аз като съм си вкъщи уж, имам много време, ама като се огледам нищо съществено не съм свъшила.

За работата не съм много ентусиазирана. Мислих си, че не е зле да се върна на работа. Обаче, ходих близо месец на работа. Никито така ми липсваше и вечерта като се връщах той направо "полудяваше " като ме видеше. newsm44 nuts Хвърляше се и не искаше да го оставя дори за миг. А пък и тези моменти които пропускаш като - първи крачки, усмивки, и все такива дребни, но важни, не мисля, че не са от значение. Може да е сантиментално, но работата няма да избяга и не мисля, че си заслужава да ходиш на работа и да пропускаш всичко. Предпочитам да си го гледам, а на работата ще си и дойде реда.

Като се сърди или иска нещо започна да ръмжи. По-точно нещо между рев и ръмжене (като мечките) едно заплашително...

Смятате ли да ползвате каиши за прохождане? Купихме му, ама нещо не ги ще. Аз много не съм съгласна ама таткото настояваше. Вие какво мислете?

Лек и спокоен ден!

# 252
Здравейте!

На нас ни е рано за каиши за прохождане, но вижте как изглеждат тези които ни подариха.  Вашите такива ли са?

http://images11.snimka.bg/001461787.jpg
http://images11.snimka.bg/001461791.jpg

# 253
Здравейте мамчета Hug Да ви се похвалим-избиха ни долните две зъбчета най-сетне  Stuck Out Tongue Closed Eyes  Преди две седмици като беше неспокоен и с Т си мислех,че ще избият,а те сега въобще неразбрах Grinning Преди малко ме гризна и нещо ме одраска и като бръкнах изненада те и двете пробили Wink Е и ние вече сме в отбора на зъбатите Mr. Green Лека вечер от мен и Марти Simple Smile

# 254
Здравейте, милички!
Аз нямах Нет няколко дни  Sad  и снощи ви изчетох, но бях много уморена за писане  Crazy
Ходихте ли да гласувате?  Joy Аз все пак успях, нищо че беше на другия край на София. Съчетахме ходенето с Оправянето на КОЛИЧКАТА МИИИИИИ  Mr. Green  Толкова бях щастлива, че само подскачах насам натам от кеф, като малко дете.
Заради Нета не успях да ви разкажа за една мини срещичка, която си направихме с Донинка миналата седмица. Запознахме мъничетата и си щракнахме няколко снимчици, които ще кача като заспи Рони. Беше много хубав слънчев следобед с чудесна компания  Hug
Май ще се приспиваме, ще пиша по-късно!

Общи условия

Активация на акаунт