"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 953
  • 306
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета   bouquet И мен нещо ме помръзва да пиша и само чета.
Митко премина лесно на новото часово време, с моя помощ естествено  Mr. Green  и сега всичко си е по старому.Заспива към 20.30 и става 7.30-8.00.
От толкова канене за детска кухня днес най-сетне на обяд ще взема храна.В това студено време май само разходката до кухнята ще ни е излизането.Вчера не беше толкова студено и цял следобяд бяхме на вън, днес ще е същото, нооо като гледах прогнозата от утре ......
Вие пък ме убихте с тези 2 сухарчета.Аз ако му направя толкова попарка ще има да реве за още.Вчера така рева като му свърши кашата (правя я със 6-7 с.л.) Като видя, че махам купичката в мивката и реееев.И му дадох един банан да яде  Crazy
Хайде лек и весел ден на всички и давайте идеи какво ще правим в студените дни затворени в къщи  newsm78
Ето моите предложения

# 256
Ха-ха,Дикси,страхотни предложения за къщните забавления.Аз освен това ще имам много уроци и  домашни за писане.Каката ни още иска да учим заедно за разказвателните предмети.И в Асеновград  днес е доста студено,но мислим да се зарходим с колата,след като Лъчко се наспи.Много му е кеф като се вози.Голям рахат е.ако имам как да обикаляме цял ден , въобще няма да му омръзне Joy
И ние също бързо се пригодихме към смяната на времето.Изобщо не ни се наложи да променяме режима.За сухарите-и Лъчко си хапва по 4 броя.Много добре се нахранва,напълно достатъчно му е.
Ние още не сме купили зимна шапка..и незнам..нещо не мога да харесам тук в Асеновград.утре ще се разходим до Пловдив и се надявам там да има по-голям избор.Вие какви шапчици и шалчета имате? newsm78
Приятен и топъл ден ви желая!

# 257
Мами,да ви попитам за гърнето.Колко от вас  слагат бебоците на гърне.Сега четох една статия за последиците от ранното слагане и да си призная-притесних се.Незнам дали основателно обаче.Аз съм много доволна,че започнахме от рано да ползваме гърнето,защото Лъчко почти винаги си пика и ака на него,е с изключение на времето когато сме навън.И сега като четох тези неща,съвсем се обърках..дали съм сгрешила като го слагам на гърнето newsm78.За мен е добре,защото пестим и памперси(сега хабим по4,някога и по 3на ден) ,но дали навреждам на детето с нещо....незнам.Ле-ле съвсем се обърках #Crazy
Вие какво мислите? Sad

# 258
Пак съм аз  Crazy
Като един пресен-пресен клиент на детска кухня да споделя впечатления и да ви питам нещо.
Хареса ми днешната храна.Припомних си вкуса на яденето в училищния стол  Laughing Проблем ми е малко, че досега съм го хранила с пюрета, които са си гъстички, а с тази супа,то и второто е доста рядко, омазах всичко около него  Mr. Green
Въпроса ми е към майките, чийто деца ядат 4 пъти.Кога давате супата и основното ястие?На едно хранене ли ?Вижда ми се множко  Thinking Митко сутрин и вечер си пие АМ, в 12.00 ядеше пюре, а в  16.00  каша(грис,попара).Сега десерта от кухнята ще му го давам в 16.00,но за другите две се чудя кога  newsm78

# 259
Мами,да ви попитам за гърнето.Колко от вас  слагат бебоците на гърне.Сега четох една статия за последиците от ранното слагане и да си призная-притесних се.Незнам дали основателно обаче.Аз съм много доволна,че започнахме от рано да ползваме гърнето,защото Лъчко почти винаги си пика и ака на него,е с изключение на времето когато сме навън.И сега като четох тези неща,съвсем се обърках..дали съм сгрешила като го слагам на гърнето newsm78.За мен е добре,защото пестим и памперси(сега хабим по4,някога и по 3на ден) ,но дали навреждам на детето с нещо....незнам.Ле-ле съвсем се обърках #Crazy
Вие какво мислите? Sad
Слагам Тея а гърне от както навърши 8 месеца. Тя е с много редовен стомах и  ака сутрин след събуждането. По друго време на деня не я слагам (случва се само, ако при смяна на памперс ми е под ръка гърнето да я сложа и обикновено се изпишква).
Мисля, че не бива да се притесняваш. Притеснително е, ако се опитваш да се налагаш на детето да стои там, а то не иска. Нищо насилствено не е добро по принцип, но виж, ако му харесва и няма против - защо не? Емо на 1 годинка вече беше почти без памперси (сам си ги махаше), но той е лятно бебе и беше лесно, ако случайно изтърва да го сложа на време на гърнето да пера и да съхне бързо. На 1 г. и половина вече си казваше сам всеки път и почти нямахме инциденти. На някои може да им се стори много ранна тази възраст, но мисля, че то си е до храктера на детето - ако се чувства готово си го показва.

# 260
Здравейте!

Цитат
Проблем ми е малко, че досега съм го хранила с пюрета, които са си гъстички, а с тази супа,то и второто е доста рядко, омазах всичко около него 
Въпроса ми е към майките, чийто деца ядат 4 пъти.Кога давате супата и основното ястие?На едно хранене ли ?Вижда ми се множко 

Diksi, аз давам основното на обед, а супата за вечеря, защото Вили млякото не го признава за храна. Също така слагам вътре по едно или две сухарчета, зависи от гъстотата.

Titiii, честити ви зъбчета tooth. Ние още си нямаме Sad, но след тази тежка нощ смятам, че скоро ще ви се похваля.
За студа и на мен не ми се мисли как ще я караме. Много ме е яд, че в събота го дават толкова студено Cry. За връчването на дипломите си купих костюм пола и сако, но май ще се ходи с панталон. Даже си мисля дали да не си взема в колата дънките и ботушите и като мине официалната час да се преоблека. Нали ще има купон, та да ми е по-удобно, че с тези токове.
Извинявайте че се размислих точно сега и ви го пиша, но много се ядосвам на този студ.

Приятен ден

# 261
  • София
Здравейте, момичета.
 Ние бяхме на гости за 2-3 седмици при бабата в Ст.Загора. Добре си отпочинахме. Прибрахме се преди седмица, но докато прочета всичко написано минаха няколко дена. А и мен не ме подмина прословутия грип и по него загубих 2- 3 дена  ooooh!
 На Рая вече почнах да и давам месни пюрета, попарка, овесени ядки, от време на време и жълтък. Всичко си хапва с голям апетит. Вече си има 2 зъбчета. Показва колко голяма ще порасне, маха с ръчичка  Hug, показва къде са някои от играчките й, подскача на дупето си като слуша музика. Най - много се кефи да си гледа снимките на компютъра - смее се и маха с ръчичка.

mama nina - аз също съм я чела тази статия за слагането на гърне. Но въпреки това си го ползваме. Не мисля, че има някакъв проблем. Майка ми и нас си ни е слагала от тази възраст на гърне, а не виждам да ни се е отразило някак  Laughing

tatqna25 - когато водихме Рая при ортопеда на 2 месеца той каза че от проходилки, колани, бънджи гащи и прочие нямало полза. Били за удобство на родителите. Неговия съвет беше да оставим детето само да си проходи. С коланите щяло да се научи да пада по лице, а не по дупе. Аз не мисля да ги ползвам. А за проходилка - в къщи и без това няма място.

В неделя сме канени на прощъпулник и се чудя какво се носи и какво се купува на детенцето? Дали има нещо конкретно? Ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете с идеи за подарък.

Лека нощ.

# 262
zdraveite моми4ета,
сега след като се развали времето се надявам да съм по-редовна във форума Simple Smile
ина4е с Александър все сме "ули4ници".
ние сме от скромно зъбатите само 2 зъб4ета има , но така се лигави и пла4е, 4е се надявам да изкара още .
имам един въпрос към успелите да поприу4ат беб4етата на гърне. моят санди е много палав, все се вре и щъка на някъде. хи4 не иска да седи на 1 място, та мисълта ми е как да го накарам да седи мирно на гърнето.
иринополис, за прощъпулника не знам да има специални изисквания , но съм забелязала 4е пове4ето гости подаряват неща за кра4етата- обувки, пантовки, 4орапки и т.н.или игра4ки, които стимулират ходенето.
с проходилката -май и ние ще се въздържим, хем няма място, хем докато я вземем може и да проходи. беб4о много оби4а някой да го води-направо ти4а, но още не умее добре да пази равновесие и да ходи воден само за едната ръка. ина4е пълзи бързо и много смешно, или на 3 то4ки, или с ръцете се подпира а с краката ходи надупен.
мисля за зимата и аз да запиша детето на кухня, на 15 сме на консултация и ще поискам бележка.оба4е ми се струва доста еднообразно менюто в люлин, и манджите изглеждат еднакво, миришат доста еднакво. но ще видим дано ги яде.
хайде стига от мен, ще ви писна Simple Smile

# 263
Ние бяхме на гости за 2-3 седмици при бабата в Ст.Загора

А защо не ми се обади  Wink

В неделя сме канени на прощъпулник и се чудя какво се носи и какво се купува на детенцето? Дали има нещо конкретно? Ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете с идеи за подарък.

Не знам нещо конкретно да се подарява. Аз в повечето случаи съм подарявала дрешки и играчки.

Хармони, много трудно приучих щерката да ходи на гърне.  Не искаше да сяда на гърнето, изпъваше краката. Затова си мисля, че си зависи от детето. Щом не иска да седи на гърнето, не трябва да се насилва. Много закъснях със свялането на памперса при нея на 2г. и 6м.  Embarassed Колко се ядосвах, че е много голяма, а е все още с памперс, но нищо не можех да направя  #Cussing out

Извеждате ли бебчовците всеки ден навън при това време  newsm78 Аз вчера го изведох, не духаше вятър. Но в понеделник и вторник си стояхме вкъщи. Много беше студено и духаше вятър.

# 264
Здравейте, мами! Да ви кажа как се уплаших преди малко  Shocked Имам навика в коридора да не включвам лампа, за да виждам кой звъни у нас. Постоянно досаждат хора за събиране на дарения, а как се качват до 7мия, при условие, че долу се заключва - остава загадка за мен  newsm78 Както и да е. Тъкмо приспах бебо, и на вратата се звъни на пожар. Отидох на пръсти, погледнах през шпионката - никой. След малко пак се звъни - поглеждам - някакъв около 20год олигофрен гледа право в шпионката, явно да види движение или светлина. При третото позвъняване аз попитах "Кой е?" - и оня изхвърча по стълбите. Сега съм притеснена, че са ни набелязали за грабеж и треперя вкъщи. Освен това, дъщеря ми след 20мин трябва да си дойде от училище, и ако онзи я пресрещне долу??? Направо ме гони параноя...

# 265
 Олимпия, щом се притесняваш защо не си сложите сот, или аларма. Ние в къщи имаме аларма и си е доста по - спокойно.

# 266
  • Габрово
Здравейте и от нас! wavey
   Вчера регистрирахме първото падане на Антония от спалнята. Чак се чудя как устиска досега.
   Времето тук е лошо, вали дъжд. Преди обяд излязохме за 2 часа и май това ще ни е за днес. Но направихме сефтето на космонавта. Иначе си мисля всеки ден да излизаме, макар и за половин час. То от раждането и до сега май ще имаме около 5-6 такива дни, без разходка. И никак не ми се нрави идеята да изкарвам толкова време вкъщи. Не се виждам тук, но май не ще може да изкарвам детето по цял ден. Тия дни като висях по пейките чак ми се дорева - нямаше други майки да пообелим някоя приказка, а времето не беше толкова студено.
   Дикси, ако те притеснява гъстотата на манджите от кухнята можеш да сгъстяваш със сухарче или каша - Ганчев има такава зеленчукова Картоф и домат. На Антония също и е трудно да яде по-редки манджи, особено супички - водата и излиза от устата.
   Irinopolis, и аз не знам нещо по-конкретно да се подарява за прощъпулник. Може би една раничка ще е хубав подарък.
   Олимпия, Краси е права. Така ще ти е доста по-спокойно.
   Ами това е. Дано при вас времето да е по-хубаво!
   Антония също не иска да сяда на гърнето, изпъва крачета и иска да става. Няма да я мъча още.

# 267
Момичета, сутринта преживях голям стрес - след тежка нощ, защото Мартин се будеше на час и скърцаше, бях като парцал и на автопилот, дребният се събуди към 7 и пак започна да цвърка и аз му дадох някакви играчки да си играе, и изведнъж той започва да кашля. Аз го чувам, но си дрема и той почва да се напъва по-сериозно и в един момент го поглеждам - той на ръце се повдига и гледа чаршафа под себе си. И след секунда зацепвам, че не може да гледа толкова умно чаршафа и скачам, а той повърнал и пак започва да кашля и да се напъва. Аз го грабнах и го тръснах, а той не може да изкара нещо от устата си. В първия момент реших, че е гумата от биберона и му бръкнах в устата, но нищо не излиза. И при поредния напън повърна и изплю нещо синьо  #Crazy. След като се успокои , разбрах, че това е лепенка от кроасан - големият ми син си ги събира и понеже спи на горното легло (пъха си под възглавницата какво ли не) тя е паднала в леглото на Марти, а той я е сдъвкал. Треперех цяла сутрин. А съм казала да не си слага в леглото НИЩО!
Олимпия,май ти беше пуснала адреса на детска кухня. Ти взимала ли си от там храна. Доволна ли си?
Марти категорично отказва да яде попара.
А вашите бебоци справят ли се с непасирана храна? Марти не може - ако има нещо по-едро тръгва да повръща. Та за детската кухня - вие пасирате ли храните или те са си пасирани. Аз мисля да не му е много рано като не може да дъвче.

# 268
Здравейте, мамчета!  bouquet

Гали, да знаеш съжалявам, че си толкова далече, аз съм луда фенка на излизането, вчера ходихме с Мони да видим каката на тренировки, а на вън валеше дъжд, днес пък я водихме на детската, а на вън този път валеше сняг. На Монката много му харесва на вън на студа.  Laughing Искам да ви кажа, че за да отидем на тренировки пътуваме 40 мин с автобус.  #Crazy но аз съм си луда за връзване.  Embarassed

Скъпата, нашата кака също спи отгоре над Мони, и ние (понеже татето сам прави леглото ) купихме едно парче талашит (има всякакви цветове и никак не са скъпи) и го сложихме под дюшека, и така нищо не може да падне от горното легло. Трябва да го снимам и да ви го покажа.

За гърнето, аз каката също пробвах да я сложа на тази възраст на гърне, обаче тя не искаше и плачеше, и аз се отказах. Като стана на година и три, четири месеца реших, че ще махам памперса и го махнах, тя пак не искаше да сяда на гърнето, и аз намерих решение, обличах я с роклички,  и като решавах, че и се пишка махах гащичките, отивахме близо до дърво и тя си пишкаше права.  Embarassed За месец два детето започна да си казва, после като стана студено, понеже нямаше как да пиша права без да се намокри, сама се съгласи да сяда на гърнето. С една приятелка, на която детето е на същата възраст като Криси си спорихме, защото тя твърдеше, че видите ли нейното се е научило да прави голямата работа на гърне на 9м. Да ама не после като каза, че не ще и махнаха памперса на почти три години. И сега смятам така да процедирам, като реше че е време да махаме пампата, просто ще я махне и толкоз.  Wink

На Мони му пасирам супата, че е по-едра и му слагам едно или две сухарчета, давам му я сутрин.

# 269
Честит първи сняг ! [/size]

Май днес навсякъде вали newsm78

Общи условия

Активация на акаунт