"Своята първа есен, февруарчето посреща с песен"

• 9 973
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!  bouquet

Нашата кухня си е много хубава, аз лично ако приготвях пюрета в къщи щях да ги правя по същия начин. Днес например имаше пюре от червени чушки, картофи и телешко месо със жълтък, млечна супа от грис със сирене и жълтък (аз я изядох и ми хареса), а за десерт кисел от ябълки, като кисела се прави с плод, а не с оцветители. Само, че е скъпа - 1,6лв на ден. Това е положението във Варна, винаги е било по-скъпо. Доколкото знам в София е около 0,40лв. А за това, че идва зима  Naughty студено, топло детето е навън. Само да не е -10 градуса и да не вали из ведро. Иначе тук при нас духа да си е`е фара.

На болните - скорошно оздравяване, а на здравите повече здраве и да не ги е страх от времето.  Heart Eyes

# 76
привет мами,
Санди се озъби, с много зор и дрисъци първият зъб проби Simple Smile 4ака се 2ри.
4ета, 4е взимате храна от детска кухня, но не ми е ясно нещо. в София има мле4на кухня, от 6 месец и детска кухня от 9-10 месец. но едната - мле4ната е буквално недостъпна, защото е една за цяла София (в красна поляна) и снабдява предимно болници и домове за сира4ета, а детските са по райони. моите дружки с по-големи бебета взимат. не е много по евтино от Варна- 1- 1 и нещо на ден, де да беше 0.40 лв. Simple Smile, но като гледам храната не знам дали след 2 месеца ще се запишем , не ми се нрави. май ще си правя аз пюретата докато минем на по-обща храна.
въпросът ми е каква е вашата кухня, 4е за с толкова малки бебета ви приеха. и кремовете не са ли с прясно мляко, както и грисът и сутляшът.
по темата с кухните сигурно сте забелязали едни странни теми из форума от софийските мами - тези за буркан4етата. тук искат по 20-40 буркан4ета от старите винтови за детски храни , а такива пюрета ве4е не останаха, само хелоу и понякога ам-ам от 190г.  (семпер, бебевита, хаме и ган4ев не стават) при вас има ли такива абсурди, аз отсега събирам, защото ако реша да запиша кухня, трябва да предам исканото количество + няколко оборотни буркан4ета.
за класацията - ще от4ета достиженията утре, защото сме на ДК.
а за килограми не ща и да 4уя, тъкмо сваля малко и ги вдигна, 4е и с няколко отгоре, имам 13 до фазата преди забременяването и поне 20 за що горе нормален и пак дебел вид. ще трябва да си пусна едни хормони на щитовидната жлеза.
 добре 4е поне са равномерно насложени и 4е съм висока. сега съм една руса , "цицеста" с извинение, фурия дето кара дюнерджиите да ме4таят.
мисля си 4е никога няма да бъда, каквато бях, а ме мъ4и страшен глад, аз се изпуснах през бременността и ка4их 30 , от лежане по предписание и похапване от лакомия. никой не ми е виновен, аз съм си . само дето преди време домоуправителят ме вижда с една рокля потник и ме пита дали съм дискохвърга4ка или гюлемета4ка. за4удих се да запла4а или да се засмея, накрая се ухилих и му казах , "не дебела съм си " Simple Smile искам както преди години , да ходя на фитнес 3 по 3 4аса и да има кой да ми гледа дедето. да си видя старите крака и трицепсите . в дупките на целулита ми може да посадите фикус:) тъй 4е майкъл търмънд е големият ми сън. направих неговата диета - стартовата, заболяха ме бъбреците, свалих 4 киля и ка4их после 7 Sad тя с върви с тренировките, а тук не мога да намеря фитнес с детски кът, където картата да не струва колкото пласти4на операция, при нас този който намерих, ако си следвам предния режим само фитнесът ми е 45 лв. на седмица +18 за детски кът на седмица. а старият ми фитнес е много дале4е на 6 км.
хайде стига от мен, утре пак .
весела и спяща ве4ер на мами и бебета Simple Smile

# 77
  • София
Краси,тук кухнята е 1.00лв + някава такса за транспорт,но не запомних колко ,май 0.40 няма никъде в Б-я  Wink
Имаме си и 3-то зъбче-долно,кога е избило нямам представа  Rolling Eyes
И аз малко занемарих диетата,то нали мина морето и сега не си давам толкова зор  Blush но пък се радвам и че не качвам.Пак ще я започна в най-скоро време,а и то не е точно диета,а повечко се ограничавам.
Дикси и мен ме помръзква да ходя на фитнес,но май всичко опира до движението и шъ трябва дъ съ прежалим и дъ съ опаковаме с неопрен и марш на степера и колелото  Mr. Green  newsm39

# 78
Мисълта ми е не че няма да излизаме,естествено,че ще го извеждам,но доколкото знам храната от кухните се взима в определено време,а досега аз му приготвям всичко,защото Марти не иска да яде готовите пюрета и мисля,че така ще е по-добре.

Моля ви да ми кажете ефикасно средство с/у мухъл.От няколко дни в спалнята има,а по цял ден е отворено...ужас.Благодаря ви предварително:)))

# 79
  • София
Хармъни,кои хормони изследваш -Т3 и Т4 ли?Ако са същите значи имаме сходен проблем.Аз през бременността пих лекарството,но след като родих го спрях и сега и аз трябва да си направя изследване за да видя какво е положението  Rolling Eyes

Честито първо зъбче на Санди   tooth!

# 80
Здравейте!
Harmony broken, честито ви зъбче, дано другите да ги вадите по-леко. tooth
Нашата кухня, мисля че записват от 5месеца. А лекарката ни каза да започнем към края на 6-тия месец. Ние си правим кречмчетата и гриса с прясно мляко 1.5%. Още на консултацията на петия месец лекарката каза да си правим вече кремчетата с обезмаслено мляко. А за бурканчета при нас такива неща няма.
Момичета, вие които сте от повече време, сигурно сте забелязали темата "Първа помощ за деца" във форума "Здравословни проблеми, здравна каса, здравеопазване". Там една майка е дала инфо за помощ, реших да го напиша тук, ако някой не го е прочел да го разгледа. Дано никога да не се случват такива неща, но добре е да ги знаем.
http://consult.speednetbg.net/fs/html/noii_iaieea.html

Лека вечер

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 22:24 от tinka81

# 81
Ехооо, добро утрооо! Направих си кафенце  kaffeetrmker_2 , Рони щурмува с проходилката и мрънка да я занимавам  hahaha
Вчера бяхме на Детска консултация - резултатът е 1см и 130гр  Rolling Eyes , т.е. 69,5см и 8,530кг, добре е... Но на мен доста повече ми струваше, че ще се окаже. Като се има предвид, че преди да излезем тя се изака, а не беше и яла /защото друг път все ядем преди ДК/, това не е малко като грамчета  Mr. Green  Каза да почваме попарката /аз досега не съм давала/ и да яде само сутрин и вечер млекце. Да, ама Рони си наваксва пропуснатото мляко нощно време. Питам доки да каже някой трик за отказване на нощното хранене, а тя: "Ми то си е до изграждане на режим, както се е научило отначало! Няма трикове, към всяко дете се подхожда различно!" Аз й казах, че нощното хранене не е от начало, защото е от 4-ти месец насам. Каза ми, че ако много се захласва, да не я оставям да плаче /аз предложих да я оставя да плаче 2-3 нощи за проба/. Споделих, че Рони се храни на около 3 часа все още, но по малко количество и тя каза, че това е индивидуално, нали си наддава нормално! Някои ядат често, но по малко, други повече и на по-голям интервал. Успокоих се, не че много съм се притеснила, де  ppp
Такаааа, интересен звук, който издава Ронката от около 2 седмици вече е: Ррррррррррр! Особено като се ядосва  smile3532 Направо ме разби, то големи деца не се справят с този звук, а тя отсега се отприщи!
Хайде, доскоро, че плачка нещо! Не й обръщам внимание  hahaha

# 82
Здравейте!  bouquet

Монката сега спи, а като се събуди сме на ДК.

Рибка, аз това с реването го пробвах, може да ме помислите за садиста, обаче го оставих човека да реве 7 дни. В началото наистина всичко беше като по книгите. Първо плака 20мин., на следващата вечер, 15, после 10 и аз тъкмо реших, че методът работи, йок, след третия ден се почна един рев ти казвам - 3 часа, обаче аз упорита, правя се че ме няма и не издавам и звук, хеле успокои се и заспа, обаче след 15 мин. пак рев и така цяла нощ, че и след това още три нощи. Накрая се примирих, сега до към 12 или 3 ч. през нощта си спи в кошарката, след това при мен. Кога спи, кога яде честно казано не знам.  Така, че ако искаш пробвай  Confused  Една приятелка много ме ядосваше като казваше " ти не можеш да го търпиш като реве" , а и аз четох разни книги и се амбицирах да опитам, но уви не се получи.  Embarassed

Когато каката беше бебе, кухнята тук беше 1,20 лв. , а в София 0,39 лв., в Пловдив 0,55 лв. , та затова като прочетох, че в Асеновград е все още на подобна реших, че и в София е така, явно съм сбъркала. Иначе при нас такива бурканчета не се искат, всъщност нищо не искат. Кухнята се води Млечна Кухня за деца от 6 месечна възраст. Приготвя се с прясно мляко естествено, няма кой да ти слага адапте. Ама те и на Ганчев пюретата са със обикновено сухо мляко, а не адаптирано, за Хипа не знам, ама са много скъпи, а и Мони не ги яде. Пробвах да приготвям всичко сама, обаче месото никога не мога така да го пасирам, а  и да има разнообразие  Rolling Eyes  Абе общо взето аз я харесвам, а и щом детето я яде  Rolling Eyes , каката ми беше много злояда, а сега Мони така си отваря устичката като гардже, че направо ми е драго да го гледам, а на другите пюрета лапва 2, 3 лъжички и стиска устата. Щом не проявява признаци на алергия смятам, че няма проблем, а и ние се кърмим безброй пъти.

Хармъни, не се коси, аз с каката качих 33 кг. и не усетих кога ги свалих, някъде като стана тя на година и половина вече бях 53 кг. е преди да забременея бях 47, но то пък това какво е  Blush скелет, сега качих 22, мисля че съм ги свалила, ама не съм се теглила, гледам, че дрехите ми стават. Така че по- малко гледай кантара, важното е на теб да ти е добре, при мен проблема беше, че като вляза в магазин за дрехи все налитах на разни тинейджърски и продавачките ме гледаха странно, к`во ли са си викали " тая поглеждала ли се е в огледалото" , истината е, че много много не се гледам  Whistling

Ох май взех да ставам досадна  Joy

Хайде приятен слънчев ден, ще се включа пак довечера  Crazy

# 83
Здравейте, момичета. Heart Eyes
Моят мъник пак е болен, тече му нослето, но дано само с това се размине. Чувствам се малко виновна, защото сме излизали съвсем за малко и сигурно е настинал вътре докато е спял. Уж спи облечен и в чувалче, ама сигурно му е било студено.

Честито зъбче на Санди.  newsm47

По въпроса с килограмите от другата седмица сигурно тръгвам на фитнес. Не мога да кажа, че съм дебела за моя ръст, обаче не мога да си вляза в дрехите и като се гледам в огледалото едно увиснало дупе и паласки, ужас. И един целулит ме е нападнал  ooooh!, ама то шоколада не прощава. Стриите просто няма да ги коментирам.

В нашия квартал май има много бебета и въпреки че още лятото подадох молби в две кухни, ми казаха, че най-вероятно ще се вредя чак към годинка, но така или иначе карам бавно със захранването и това не ме притеснява. А като цена нещо ми се мотае 18лв.,ама не съм съвсем сигурна.  newsm78

# 84
Здравейте, мами! Стига с тези кухни, яденета и тинтири-минтири  Laughing Дайте за друго да си говорим - например: какво разсмива бебчовците ви и как се обръщат към вас половинките?

# 85
 К`во сатава!  Rolling Eyes Да не дойде лятото, че няма никой тука  newsm78

Нашият човек най-му е смешно "буба лази", обича да се люлее на люлка, ама силно, а като прави бели става по-тих от тревата. Нашето тати ми вика "мамо".

Вчера бяхме на консултация, наддали сме само 200гр и естествено доки каза, че кърмата не ми била достатъчно калорична  #Crazy Препоръката е сутрин попарка, вечер супичка и кърма, за да се събере достатъчно, да изчам през целия ден.  Laughing

# 86
Тук сме  Wink Каката пак е вкъщи и по-малко време ми остава да надничам във форума. Ходи 3 дни на градина и почна да кашля. Незнам до понеделник дали ще се оправи.
Нашият мушморок много се кефи като го изкарам на площадката.  Отдалеч почва да рита с крачета и маха с ръчички като види люлката. Слагам го в мен и хем мама се люлее, хем и той Mr. Green
Татито най-често се обръща по име към мен Wink

# 87
Здравейте!!!
Днес тръгвам на семинар в Албена  newsm68 newsm44 smile3534 bye
За пръв път се отделям от Марти за повече от 4 часа. Нооооо ще си почина от цялата лудница в къщи. Ще се видя с колегите, ще ям, ще пия ( то аз откакто съм забременяла пия макс. 1 чаша бира) и ще си гледам кефа. Отиваме в хотел Ралица - не го знам, но казаха че е луксозен (има масажи  Mr. Green) и ще ходим на рибен ресторант. Завидяхте ли ми ?  Joy Joy Joy
Не знам как ще се оправи мъжа ми с храненето - нали още се кърмим, но съм изцедила във фризера кърма- не ме интересува.  
Ходих на фризьор, а следобед мисля да ида на маникюр, ако можеше и една липосукцийка на корема на бързо щях да съм доволна , ама хайде  Confused
Стискайте палци петък 13-ти да не е чак толкова фатален.
Хайде и времето се пооправи и  ще излизаме. Ще пиша като се върна   bouquet

# 88
Скъпата , весело изкарване в Албена   bouquet Хотела наистина е много хубав,ние там почивахме това лято - Ралица Супериор се казва  Peace Много ще ти хареса  bowuu
За обръщението на съпружеското тяло - най-често напоследък "шкемби"  Sick

# 89
Ами ние с мъжо от краааай време се наричаме "Сънчо"  Mr. Green
Днес излизахме с Рони малко на разходка, не е много лошо времето, даже вкъщи е по-студено, отколкото навън  Shocked  Тя си подремна, гък не е казала през цялото време  Grinning  Как ще караме зимата вкъщи просто незнам - ще обикаляме по коридорите на блока  Mr. Green
Цунки, че нещо плаче...

Общи условия

Активация на акаунт