Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 639
  • 714
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А, аз не съм успешна и съм благодарна на родителите ми за помощта. Иначе съм една обикновена домакиня, която помага в семейния бизнес между манджите, децата и сериалите. Не се майтапя.
Затова и смятам, че е редно да се дава рамо на децата, но е добре и те да имат съзнание и да не висят на хранилката твърде дълго и помощта от родителите наистина да е помощ, а не отглеждане до живот.

# 136
  • Далечният изток
Андариел, не обобщавай така за всички.
Ние с мъжа ми навремето сме тръгнали по широкия свят с 5 лв. назаем. В истинския смисъл голи като пушки, без нищо. Без никаква помощ нито от неговото семейство, нито от моето. Да не казвам, че даже бяхме и изгонени един вид... Пак се справихме, мнооого трудно, но се справихме сам самички. И детето си така отгледахме, без баби, дядовци, никаква помощ.
Беше миналия век, едва ли сега млади хора на по 18-20 години биха се справили.

# 137
Темата доста се е разводнила. Наистина не разбирам 40 годишни жени, които тепърва искат да забременеят. Къде са били до тази възраст? ( изключвам репродуктивните проблеми, там е друго).

# 138
Е, не са искали, чакали са партньор (стабилен), жилище, доходи. То си го пише в темата. Simple Smile

# 139
В този смисъл моето родителско рамо беше, че майка ми ме уреди на работа в едни ужасни времена - 1992 г. Това беше нейната помощ, което за времето си не беше никак малко, ама никак. Аз също работя от 19 годишна, но едни хубави времена си изкарах при мама. Заплатата ми беше само за джобни, в къщи не съм давала пари за сметки и храна.

# 140
  • София
Темата доста се е разводнила. Наистина не разбирам 40 годишни жени, които тепърва искат да забременеят. Къде са били до тази възраст? ( изключвам репродуктивните проблеми, там е друго).
Не са имали подходящ партньор, не са искали да забременяват... 
За себе си бях решила, че преди 35 не искам дете – егоистка съм, не ми се занимаваше, харесвах живота си такъв, какъвто беше...

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 19:13 от milenaka

# 141
  • София
Всички сме работили на тази възраст, но в онези времена по-скоро беше от пуберски максимализъм в зората на демокрацията - изведнъж се нароиха много фирми и фирмички, ние млади-зелени, работа без договор, без нищо. Добре че са били родителите ни. Сега времената са други, младите не се навиват да работят на черно, регулираха се нещата в общи линии.

# 142
Не знам, моето си беше истинска работа, с договор, отпуск и т.н. В зората на демокрацията сигурната работа беше предимство пред дипломи, магистратури и прочие. Работих в тази фирма 21 години.

# 143
Наистина ли смятате, че една жена на 35 се задъхва от старост Flushed
Да. Поне онези жени, чиято душа се задъхва от старост още от раждането им.

# 144
  • София
Аз на 17 се самоиздържах и покривах половината сметки вкъщи, нищо, че нашите не ми позволяваха. Ей така - с кеф.
Не, че съм прокопсала, ама и никога след това не съм виснала за нищо на техният гръб.

По темата - деца когато тогава. Защото съм абсолютен атеист, но човек предполага, Онзи разполага.
Важното е да са правени с любов Blush

# 145
Всеки за себе си си знае, но ако ще давам съвет, бих казала че времето за деца зависи от това как искаш да си уредиш кариерата, освен ако не си от онези дето не им трябва да работят. Да гледаш дете докато буташ изпити за университет е по-трудно отколкото да си вземеш майчинството докато работиш. Ако нищо не се планира излизат едни майки дето все се оправдават с децата си че не им бил добър живота щото трябвало да ги обгрижват. Не виждам никаква връзка между това на каква възраст ще имаш дете и това дали то ще бъде самостоятелно на 16г или не.

# 146
  • София
Мисълта е дали могат те /16-18-20 годишните/ да гледат деца. Примерно да навъртят стаж за майчинство.

# 147
  • София
Преди 18 са все още контингент на Закрила на детето като непълнолетни майки в риск. Получават социалното майчинство, май беше една година.

# 148
  • някъде в орбита...
Според кой каквото го влече.
Моя близка ако можеше още на 20 щеше да си намери "свестен" мъж (домошар на държавна админ длъжност) и да си направят 2-3-4 деца, които да гледат в средностатистическа семейна идилия.
Мен такъв живот щеше да ме убие. Съответно късното раждане за мен пък беше най-доброто решение. И по въпроса мога само позитиви да давам, от моята позиция негативи няма на това деца да се правят след 30 или 35.

# 149
Според мен най-добре жената да роди когато е около 20-22 г. А мъжа да стане баща около 25-28 г.
Напълно незрял човек на 20г да създава деца? Не казвам че всички трябва да чакат дълго , но на 20 си едно дете, което не познава нито себе си, нито света нито може да даде на едно дете нужното му. На 20 още си без образование и възможности. Само ще стресираш горкото дете, което за нищо не ти е виновно.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 22:39 от Aminka

Общи условия

Активация на акаунт