Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 795
  • 714
  •   1
Отговори
# 120
Дренче, ставаше въпрос, че понякога, само понякога, обаче, е важно, не толкова какво ще кажеш, а КАК.
 Една жена от малцинствата в разговор (служебен) , ми вика- ам чи, нали знаеш, от децата нищо ми не остава? Викам- незнам, нямам още,а тя- ааа, нищо не е, ка (каке), после цял живот ще имаш, глава няма да надигаш. Смяхме се о двете. Така, до човек е, до колко си човек.

# 121
Винаги, драга, винаги е важно и как Wink

# 122
  • София
🤣🤣 Много ми е смешно сега това "няма да ги издържам".
Даже да успее да мине 7 клас без уроци, в 8 няма да мине без учебници. И това е само дребен пример.

# 123
Да издържаш ученик и студент е едно,да издържаш 25 годишен е съвсем различно.Това имам аз предвид.

# 124
  • София
Още не съм стигнала до там. Като стигна, ще се отчета, обещавам.

# 125
Обикновено условията са две..
- да си срещнала мъж (любов)
- да имате желанието за дете ..
Тогава не се колебаете. Живота е динамичен и променлив.
За тези почти 18г е имало толкова пикове и спадове...Но ето на отрасна младежа.
По мое време 90% се омъжихме и родихме между 20 и 32-33г. И никоя не е отлагала заради кариера, покупка на апартамент или подобна сигурност.

# 126
Извън темата е, но винаги съм се питала каква е тая работа, която се работи от 18 годишен и  ти позволява да си финансово независим на тая крехка възраст. Защото от една страна тука, във форума се развява мантрата,че без солидно образование няма как да оцелееш, пък от друга се  дава пример как се издържат сами от 18 годишни. Нали уж необразованите ( разбирай само със средно) нямат шанс за развитие и работа?!? Това пак според форума...

# 127
  • Далечният изток
Обикновено условията са две..
- да си срещнала мъж (любов)
- да имате желанието за дете ..
Тогава не се колебаете. Живота е динамичен и променлив.
За тези почти 18г е имало толкова пикове и спадове...Но ето на отрасна младежа.
По мое време 90% се омъжихме и родихме между 20 и 32-33г. И никоя не е отлагала заради кариера, покупка на апартамент или подобна сигурност.

В интерес на истината и аз не познавам такива хора. Само във форума чета подобни мнения.

# 128
Аз работих в дискотеки докато завърша и малко след това,понеже ме повишиха и имах и дневни смени.Заплатата беше малка,башкишите големи.Общо взето за един петък и събота вечер си изкарвах пари за наема.Лятото работих по морето-Сл.бряг,Несебър основно.
Сервитьорка ,барманка и управител бях,на последното най-малко пари вадих.

# 129
Стартът на творенето и най-продуктивните години от един живот, противно на онова, което повечето си мислят, е като навлезеш в света на възрастните. т.е.около и след пълнолетие.
Няколко години преди това детето е почнало да се превръща в жена. Биологията отдавна си е казала думата, а хората - всеки различно, според обстоятелствата в живота си.
Като чета тук за предполагаеми бъдещи действия, които някой се зарича задължително да извърши и все едно слушам тринадесетгодишния си син с великите заричания... Grinning

# 130
  • София
Аз като бях на 15, си мислех, че на 25 трябва задължително да имаш утвърдена професия и семейство с деца. После дойдоха 90 те и ми се замая главата и забравих всичко.
Честно казано, ако в момента съм на 25 също щях да съм пълен шах.

# 131
  • Варна
Аз като бях на 15, си мислех, че на 25 трябва задължително да имаш утвърдена професия и семейство с деца. После дойдоха 90 те и ми се замая главата и забравих всичко.
Честно казано, ако в момента съм на 25 също щях да съм пълен шах.
Защо? Положението сега подобно ли е като 90-те? Сори, но аз  тогава бях малко дете и не мога да съпоставя? Доста съм в страни от темата, но ми стана интересно? Извинявам се за което!

# 132
  • София
Ами не точно, но пак е някаква побъркана криза. Много хора изгубиха работата си, трудно се намира нова, ако учиш трябва да минеш онлайн, срещите даже са много по-трудни...

# 133
  • София
Извън темата е, но винаги съм се питала каква е тая работа, която се работи от 18 годишен и  ти позволява да си финансово независим на тая крехка възраст...

Финансово независими - трудно, но да не си финансово бреме на родителите си винаги има начин.
Нашите големи дъщери от 16-годишни работят по тяхно желание и с наша подкрепа (работата винаги е била за близки хора). В учебно време се занимават с преводи и със събиране на различни статистически данни, информация и съдействие, за което може да се осъществява от лаптопа и през интернет. През летните ваканции работят в нашата кантора, в магазина на сестра ми или в заведението на наши приятели на морето, също са разнасяли листовки. Преди короната най-голямата работеше в заведение за бързо хранене в кампуса, където учеше, но се прибра, когато ги прехвърлиха дистанционно. В момента двете най-големи работят с различни екипи по няколко европейски проекта.
След завършване се надяваме да си работят по специалностите, което е невъзможно в момента, предвид спецификата на образованието им и пандемията.

Навремето ние със съпруга ми ходихме на "бригади" в Гърция. Брали сме маслини, портокали, праскови, грозде. Аз съм била секретарка, той беше сервитьор.

Винаги има начин, щом има желание.

# 134
  • София
Очевидно е, че завършили гимназия няма как да се изхранват сами, но то и никога не се е случвало това изхранване. Разбирам, че тук всички са успешни и работят от невръстна възраст, но пак е изключение. Винаги родителите са давали много на младите по пряк или косвен път - дали директно с пари, дали с жилище, дали с манджи и зимнина, подаръци. Никой не тръгва по широкия бал свят кол като пушка, а ако се появи бебе, винаги бабите и дядовците се включват активно.

Общи условия

Активация на акаунт