Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 951
  • 714
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Пак ли темата се обръща на внуци и плетки?

# 196
  • София
Бабите лоши? Не те притеснява, че могат да се заразят, но те лоши... Бре. А другият родител къде е?
Да се заразят като вече са го карали наскоро?!
За твое сведение командировка ще е 20 дена.
Друг въпрос?
Да, благодаря.

Някоя от бабите казвала ли е, че ще ви гледа детето?
Още един – тези програми, за които спомена, само за баби ли са?

# 197
Като питате баби и дядовци дали са съгласни да си направите дете, уточнявайте ги тия техни ангажименти, де!

# 198
Бианка, всички така говорят, докато все още имат деца за отглеждане. Обаче появи ли се първото внуче, все едно някой с голямата гъба им е изтрил старите мисли и е сложил нови.  Simple Smile

В живота задължително няма.
Ах, тези обобщения на килограм за всички!

# 199
  • София
Почна да ми се изяснява, че трябва децата да се родят рано, за да може да сме млади за отглеждането на внуците и с раждането им да се пенсионираме моментално и да забравяме за всичко друго, освен да сме всеотдайни баби. Simple Smile

Лошото е, че социалната ни система не мисли така и ни вкарва в други рамки, без да й пука за биологията. Бабите ни навремето са се пенсионирали на моите години или не са работили и са помагали наистина, докато мъжете им работят. Днес аз трябва да изчакам още 20тина години до пенсия.
Ама и майките ни са завършвали гимназия на 16-17 и университет на 22-23. Сега децата ми завършиха училище на 19 и преди 24-25 няма как да се дипломират.

# 200
Тука стана, като в онова филмче “Умно село”.

# 201
Оо хохо! Не в много от случаите репликите са “ама нали знаеш,че на теб няма кой да ти гледа детето” Бахти бабата,само да почертая ,а аз съм пред спешното с шанс за бъбречен блок?!?!?!?
Така е,самоче си го карат както е било и с техните деца.Всички наборчета бяхме хвърлени на бабите.Младите майки мятаха кълки по заведенията.
Истински завиждам (благородно) ня тези ,които имат домашна помощ.
Идват на гости до нас,ама не идват детето да видят,че как ще изпуснем софрата? истории много мога да ти разкажа!
Доста от пътите детето е било със стегнат багаж и ме чака на вратата? И очакваш да имам добро мнение ,ама докато се роди се биехме в гърдите и само натегачески истории.
Казвам го поради причината ,че аз имах невероятна връзка с баба ми..за жалост детето ми няма да изпита това!И ме яд от сърце,не ми пречи ,че е с мен навсякъде..живот и здраве септември още едно чакам,яд ме е че всяка от моето обкръжение се оплаква за оъвратително отношение към децата.
Относно проектите ми проверете ги в интернет!

# 202
  • София
Животът си има естествени цикли и ние като все се лъжем с него за неща, които са съвсем нормални и хубави, надлъгваме себе си.

Не става въпрос за обръщане на внуци и плетки, а всичко тръгна натам заради твърденя, че ако младите не могат да гледат деца, не са самостоятелни, са безотговорни и не можело да се разчита на бабите. Е, да, ама може да се разчита и повечето хора не само разчитат, а и доста добре се справят, нещата като цяло се наместват добре и за младите, и за старите, и за децата. Ние се опитваме да прокарваме някакви нови правила, които само ощетяват децата, защото се късат връзките между трите поколения, при това не заради физически разстояния. После съжаления, ама вече е късно.

# 203
Мдам, трябваше да остана с едното дете, което родих на 22. Така щях да мога да съм на стендбай, за да гледам внуци. Аз обаче някак супер безотговорно родих още едно дете на 35, което в момента е на 14 и още по-безотговорно предпочитам отговорностите ми да са сведени до негов родител, а не да гледам внуци, за които се предполага, че имат здрави и прави родители. Междувпрочем, както аз, като 22-годишна майка, не съм ползвала баби и дядовци, а с баща им си гледахме детето сами и плащахме на детегледачка за моментите, когато сме имали нужда от помощ, не виждам причина и моите деца да могат да правят това. На мен не ми е тежало и категорично не бих заменила детегледачката с отглеждането на децата ми от баби и дядовци (да не се бърка с общуване и гости при баба и дядо).

# 204
Светът върви напред.

# 205
  • София
Къде е това "напред"? Към изгрева или към залеза?

За мен е сто пъти по-добре детето да се гледа от баби и дядовци, отколкото от детегледачки. Но тук въпросът е повече на страхове на младите, че старите ще им изземат функциите. За контрол става въпрос. Мислят си, че като плащат на бавачка, ще й казват какво да прави. Е, да, ама бавачката е на работа, а на бабата й е внуче. Познай кой е по-привързан емоционално и всякак!
(Много обичам да работя с бабите и дядовците - в повечето случаи каквото домашно съм дала, винаги при тях то е изпълнено и винаги си личи по поведението на децата кога са имали благотворното влияние на бабите и дядовците. Децата грейват, когато е имало баба или дядо да ги поглези, да им обърне специфичното за баба и дядо внимание, да ги придума.)

# 206

За мен
е сто пъти по-добре детето да се гледа от баби и дядовци, отколкото от детегледачки.
Именно. За теб. А дали обективно е по-добре, няма нищо общо с това кое е по-добре за теб.

# 207
  • София
Скрит текст:
Оо хохо! Не в много от случаите репликите са “ама нали знаеш,че на теб няма кой да ти гледа детето” Бахти бабата,само да почертая ,а аз съм пред спешното с шанс за бъбречен блок?!?!?!?
Така е,самоче си го карат както е било и с техните деца.""
Истински завиждам (благородно) ня тези ,които имат домашна помощ.
Идват на гости до нас,ама не идват детето да видят,че как ще изпуснем софрата? истории много мога да ти разкажа!
Доста от пътите детето е било със стегнат багаж и ме чака на вратата? И очакваш да имам добро мнение ,ама докато се роди се биехме в гърдите и само натегачески истории.
Казвам го поради причината ,че аз имах невероятна връзка с баба ми..за жалост детето ми няма да изпита това!И ме яд от сърце,не ми пречи ,че е с мен навсякъде..живот и здраве септември още едно чакам,яд ме е че всяка от моето обкръжение се оплаква за оъвратително отношение към децата.
Относно проектите ми проверете ги в интернет!
Как така "няма кой да ти гледа детето"? Че кой трябва да ти гледа детето, ако не ти? И другият родител. Ако това е реплика на бабите, значи жените са били съвсем коректни и открити.

А родителите, които "Всички наборчета бяхме хвърлени на бабите.Младите майки мятаха кълки по заведенията." няма да коментирам. Само ще го посооча като нагледна вреда от преждевременното забременяване.

# 208
  • София
Да, и обективно е по-добре. Това са доказани неща, няма какво да ги обяснявам.  При равни други условия бабата винаги ще направи много повече физически, емоционално и всякак, отколкото най-добрата бавачка.

# 209
  • France
Едно време прадядо ми търговец на 27години е откраднал прабаба ми от Гърция,когато била на 15 години.
На 20 години,тя вече е имала 3 деца.
Обаче тя не е учила в университет,не е работила,не е правила нищо друго,освен да си гледа децата и домакинството.
Прадядо ми е издържал цялото семейство и това е било нормално за времето в което са живяли.
Тя починала на 36 години след раждане на 6 дете,което оцеляло.
Радвам се, че тази епоха е зад гърба ни.

Детето не е НЕЩО, което пречи на развитието, кариерата, пътуванията, дискотеките. В това съм се убедила лично, като съм родила детето си преди да имам образование, кариера и т.н. По никакъв начин детето ми не ми е попречило да уча, да правя кариера, да пътувам заедно с детето си разбира се, да ходя по заведения и да си живея живота. Детето не е пречка. Поне за мен. Други явно са с противните разбирания. Живи и здрави бъдете.
И аз си мислех така преди първото ми. МАКАК може, в 21 век, в Европа, едно дете да спъва устрема на една жена?! Има гледачки, ясли, анти-дискриминационни закони и тн.
После разбрах, че можело. Не можеш да работиш до 19.30 (съвсем нормален час, когато искаш да се откроиш) защото яслата/дг затварят в 18.30. И когато гордо показваш CVто си, което до сега ти е отваряло врати, всичко което виждат е дупката по майчинство. За пътуването и излизането навън зависи от модела бебе. Сигурно има и такива, които спат в количката когато си на заведение от 9 до 11 вечерта, без да си развалят режима. Аз, за съжаление, не познавам такива бебета.

Общи условия

Активация на акаунт