С какво ви дразнят мъжете /тема №7/

• 55 790
  • 798
  •   1
Отговори
# 705
  • В полите на Пирин планина
Има една много хубава мисъл, която винаги си припомням. На св. Августин Блажени:
"Ако обичаш човека такъв, какъвто е, то ти обичаш него. Ако се опитваш да го промениш, то ти обичаш себе си."

# 706
Тереза , щом някой си позволява да те обижда пред собствения ти мъж , явно толкова му е умствения капацитет. Мъжът ти като по - умен , улегнал и т.н. не му се занимава с простаци и тъпаци . Има една порода елементарни хора дето чуждо мнение не търпят , на всяка манджа са мерудия , тяхното мнение е най-меродавно , обичат да унизяват и коментират . С такива няма оправия , или трябва да се изпокарате и да слезеш на тяхното ниво , или да не обръщате внимание. Явно мъжа ти не намира обидите за чак толкова "обидни" и не иска да се разправя. Аз също мразя да влизам в конфронтация с прости хора ,  с годините съм приела тактиката " убий простака с мълчание" , под нивото ми е да споря , да се нервя на простаци и хора лишени от елементарно възпитание. Не защото нямам какво да кажа , просто няма смисъл. Моя мъж е обратен на твоя , пали от раз и разправия може да стане от нищо. Доста избухлив нрав и характер , за разлика от мен . Години ми отнеха да " го науча " , че не за всичко се спори и  не с всеки можеш да се разбереш.

# 707
  • Пловдив
Точно нещо такова щях да напиша и аз - не че е ок, да обиждат жена му пред него, просто е много „дзен“ и над тия неща. Той знае, че ти не си такава, каквато те изкарват и понеже той, а не другите живее с теб, просто не му е важно какво мисли за теб филанкишията.

# 708
  • София
Не е дзен, а е безхарактерен. Тия, които са дзен, не търчат да правят услуги на хора, които после няма да ги заплюят на улицата. Такива хора живеят за другите и често просто биват използвани от тях, докато собствените им семейства обират каквото остане от чуждия пир.

# 709
На мен пък ми се ще повече конкретика – какво представляват въпросните обиди, каква роднина се пада отправящият обидите... Като знам колко тънкообидни жени, че и мъже има, да не се окаже накрая, че обидите са само в главата на обидения...
Например: свекървата или зълвата се хвали, че другото внуче проходило на 6 месеца, проговорило с цели изречения на 10 месеца и прочело първата си книжка на година и половина. Снахата веднага се обижда, че я изкарват лоша майка и... Следва очакването милото да тресне с юмрук по масата да не обиждат жена му, че дори и да им извърти по един шамар на двете злобюли. Simple Smile

# 710
Той според моите наблюдения до сега не може да отсее кой е добър и кой лош. За него всички хора са добри и не му мислят лошото. Например той ще направи за някой приятел, роднина или познат каквото може, за да му помогне, ако го помолят, но аз съм ставала свидетел как на него после няма кой толкова да му се отзове и той си казва .. еми хората са заети те не са виновни.. а не е така.
Оставам с впечатление, че авторката е с нагласата "услуга срещу услуга", да помогнем, ама все пак да има келепир след това. Не всички хора са такива, това не прави мъжа глупак или безхарактерен. Никога не съм се месила на моя на кого да помогне, на кого да услужи с пари. Щом е осигурил всичко за мен и детето, останалото да го харчи както прецени, парите са си негови. Никога не съм се бъркала във взаимоотношенията с приятелите му. Изобщо всякакво дуднене и опити човекът да бъде променян, ми се струва като мания за контрол. Не се учудвам, че си мълчи и накрая просто отива да си легне. От една страна дуднат някви роднини, от друга жена му дава акъл какво трябвало да направи, точно между чука и наковалнята е горкият.

# 711
Да ,Сийке, има нещо такова, другото внуче да не се хвали пред снахата.И се научава как всички деца и внуци са мили чак когато имаш две деца и внуци.
Сайке ,ще ти купувам риза, дето те прекръстих ,сега видях.Защо няма коректор за компютър, за телефон не знам има ли.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 21:12 от Бор_яна

# 712
  • Sofia
Щом е осигурил всичко за мен и детето, останалото да го харчи както прецени, парите са си негови.

В нашето семейство пък парите не се делят на "мои" и "твои", независимо кой колко е изкарал този месец. Всички финанси са общи и заедно решаваме как да ги разпределяме.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 14:16 от Blаck Cat

# 713
Скрит текст:
На мен пък ми се ще повече конкретика – какво представляват въпросните обиди, каква роднина се пада отправящият обидите... Като знам колко тънкообидни жени, че и мъже има, да не се окаже накрая, че обидите са само в главата на обидения...
Например: свекървата или зълвата се хвали, че другото внуче проходило на 6 месеца, проговорило с цели изречения на 10 месеца и прочело първата си книжка на година и половина. Снахата веднага се обижда, че я изкарват лоша майка и... Следва очакването милото да тресне с юмрук по масата да не обиждат жена му, че дори и да им извърти по един шамар на двете злобюли. Simple Smile

Ха ха, това ме подсеща за една позната. Събрали се на семеен празник и снаха й (съпруга на брат й) се обръща към нейния мъж, с чаша в ръка и казва: "Наздраве Х, ние не сме роднини, та можем да се чукнем". Познатата ми беше безкрайно възмУтена и даже прекрати контакти с нея, защото я "излага" пред роднините й и вероятно има мераци към мъжа й.
Излишно е да казвам, че отдавна не пия кафе с нея. Много мразя хора без чувство за хумор. Същата веднъж ме попита (преди години) дали не се притеснявам, че ММ ходи на стадиона и "гледа младите майки"? В късния следобяд там ходеха майки с деца (включително и аз понякога), защото в квартала ни няма детски площадки. ММ риташе футбол от време на време, а често идваше с мен и децата. Ама явно е идвал за да гледа другите. Joy

# 714
Реакции и ситуации много. Така без информация и звездите не го гадаят. Но ми се струва, че Тереза чопли където не трябва.
Аз, например, съм от избухливите и нервозните. Обаче, някой си, дори близки роднини, нещо казал ... хич не ме впечатлява, пускам си го между ушите. Виж на третия път може и да си драсна в черния тефтер и толкова. А ММ пък само да му дадат тон за песен и вече е главен хорист, къде ти да защитава ...

# 715
Ами зависи какво е казал човек и с какъв тон. Аз се обиждам, когато усетя, че някой е имал намерение да човърка нарочно по болни теми и прекратявам отношения, понякога засичам на място, но рядко, защото се изненадвам, тъй като не очаквам нападки по принцип. Може би в такива случаи на авторката ѝ се е искало мъжът ѝ да реагира, поне при мен го е имало, но не го е правил, защото за ММ е много важно да не се създава напрежение и неудобство, особено с роднини и приятели, на мен ми е все тая, та не се разбираме по този въпрос.
Според мен е въпрос до различни светоусещане и характер, мъжът ѝ може да е дзен, а може и да се прави на дзен, за да не показва кога го засягат, да изглежда широкоскорен и да избягва наистина конфликти. Какъвто и да е случаят, надали ще се промени, затова съветвам да се защитава сама и да показва какво не толерира, когато има неприятни ситуации, не е нужно да е груба, може да подхожда даже с чувство за хумор, то пак става ясно, нелсучайно я има приказката "добре, че е шегата, че да си кажем истината".

# 716
Ситуацията беше следната щом ви е толкова любопитно: Негова далечна роднина, с която не беше общувал от години ни покани на гости за няколко дни, за да видят малката. Мъжа ми се съгласи и отидохме. Да ама след седмица научаваме, че жената казала за мен, че съм мърлява, не готвя, не чистя и не си гледам изобщо детето. Бяхме там 3 дни НА ГОСТИ. и въпреки всичко се стараех винаги да мия посудата, която сме ползвали оправях стаята така както я заварих първия ден и т.н, защото ме предупредиха, че тази жена е ужасна интригантка. След това едно момче, което е племенник на съпруга на въпросната жена е казал на мъжа ми, че съм к..ва, защото един колега ме взимаше от работа за един месец, тъй като работя по далече, а той има фирмена кола и взима колеги, когато се налага. Говорих с мъжа ми обясни ми, че си ги слагал на оная работа и че всички знаели какви хора са точно тези и че ако им се връзвам съм луда. Издразни ме факта, че поне веднъж може да не си ги слага на оная работа както казва той, а да каже мнението си, че според него не са прави. Както и да е не искам да го променям далеч съм от този факт. Искаше ми се да има известна доза маалко по твърд характер що се отнася за такива хора. И не, не искам да помага на хора, които са използвачи и нагаждачи.

# 717
Че такива интригантски истории и аз бих ги сложила на онова място. Тъкмо миналата седмица имахме подобна случка. Роднина на ММ го пита: ти защо си казал еди какво си, Х ми каза? Уточниха се, че няма такова нещо и им стана ясно как въпросният е говорил пред единия против другия и обратното. Аз и жената на роднината бяхме категорични, че няма смисъл да се "уточняват", а просто да го игнорират. Да държиш сметка на подобно просто парче, значи да стигнеш нивото му. Уточнява се с интелигентен човек, с такива, които се хранят с интриги, няма смисъл. Само ще се радват, че са те "жегнали". Единствено мъжът ти би трябвало да избягва контакт с тях. Все пак не му е казано директно в очите, а е "една жена казала...". Мълчанието му и игнорирането на техните опити да те злепоставят ги дразни повече, вярвай ми.
Единствено това с курвата, което му е казано директно (поне това става ясно от поста ти), е по-притеснително, че не е реагирал по никакъв начин. И не говоря за физическа саморазправа, и тук е ясно, че си има работа с прост човек, а да прекъсне контакти с него. Не знам, аз бих отговорила на такъв така: вие не й берете грижа с кого спи, важното е, че аз съм й разрешил. Ясно е, че целят да ви разделят или поне да ви "смразят" отношенията, но твоят човек явно не поддава. Ако знаеш как биха реагирали някои ако им подметнат, че жена им си има вземане даване с колегата, ще ти стане лошо. И не, не биха насочили агресията си към обиждащия, както би очаквала ти. Радвай се, че подобни неща си ги мести в крачолите.

# 718
Благодаря. Явно проблема е в мен, защото аз съм по темпераментна, по-бързо се паля и не понасям такива хора ама изобщо. Спряла съм всякакъв контакт с тях и той по никакъв начин не ме задължава да се правя на луда и да говоря с тях, ако се засечем например. Ще се старая да не му се ядосвам вътрешно, че не реагира ами ги игнорира. Явно това е неговия начин да се справи с такива хора.

# 719
  • София
Тотално не ми дреме какво казал племенника на учинайката на вуйчото на бабата. 🤯

Общи условия

Активация на акаунт