Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 485
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
# 346
С едно кратко въпросче ще се включа. Къде всъщност няма канализация в Софийска община.?
Селата всички ли нямат? За Бояна ясно.
И в Бояна в къщи за по мильон, лай...ка ли ги оправя?

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 20:03 от Анонимен

# 347
Някой преди  се подиграваше за желязото и материалите

https://www.marica.bg/biznes-zona/domino-s-cenite-stroitelstvoto … red-sa-jilishtata

# 348
Аз отново ще попитам. Конкретно.
Къде ако идем да живеем в  Софийско, ще ползваме говничарка?
21 век, евро столица)
Отговора на компетентните ще е много полезен за некомпетентните, кат мен.

# 349
  • в страната на чудесата
Къде ако идем да живеем в  Софийско, ще ползваме говничарка?
В софийско му викат фекалка 😂😂😂😂
При това положение по-добре си стойте там...

# 350
Аз отново ще попитам. Конкретно.
Къде ако идем да живеем в  Софийско, ще ползваме говничарка?
21 век, евро столица)
Отговора на компетентните ще е много полезен за некомпетентните, кат мен.
Всички т.н. луксозни квартали на Витоша нямат канализация. Нови Искър също. Карпузица само в част от квартала. В новите части на Малинова долина, Кръстова вада също. Горубляне също е само с частична канализация. Част от Суходол, част от Банкя, Бенковски, Модерно предградие, част от Овча купел, Враждебна, част от Горна баня,  Христо Ботев, Малашевци, Факултета, Манастирски ливади - Изток, Герман, Панчарево, Кокаляне, Градище, Косанин дол, Лозен, Железница, Бистрица, част от Обеля, Иваняне и други.

# 351
Тенкс.Във Витоша дето  живея има канализация.
По едно време ми се завъртяха  идеи за селата. Ама и там май е тъй фекалка, говничарка все едно гаднярка. Разбрах

# 352
Тенкс.Във Витоша дето  живея има канализация.
По едно време ми се завъртяха  идеи за селата. Ама и там май е тъй фекалка, говничарка все едно гаднярка. Разбрах
Имам предвид планина Витоша, а не кв. Витоша. Драгалевци, Симеоново, Бояна, Бистрица, Железница, Владая. Предполагам, че може да има частична канализация в по-старата част на тези квартали или пък на места, където някой инвеститор е изградил такава, но като цяло няма. Като завали дъжд или има снеготопене от горните имоти тече вода  и препълва септичните или изгребни ями на долните имоти.

# 353
  • Бистрица
В някои от тези села(или по-точно отделни къщи) са си направили нещо канализация-не са на яма, а са вързани към някое дере/река. В разните му затворени комплекси и блокчета в тези квартали са изградени някакви пречиствателни станции за конкретния обект. Та всеки си е решил проблема както намери за добре. Изграждането на централна канализация много трудно/бавно/скъпо ще стане за тези места и не съм оптимист да се случи скоро.

# 354
В някои от тези села(или по-точно отделни къщи) са си направили нещо канализация-не са на яма, а са вързани към някое дере/река. 
Нали ти е ясно какво означава това и колко е легално , а и колко е гадно?
  В разните му затворени комплекси и блокчета в тези квартали са изградени някакви пречиствателни станции за конкретния обект.
А това освен ч вдига много разноските според мен в един момент ще стане повод за непрестанни разправии при супер скъпи аварии ... кой какво пуснал, кой колко платил и кой колко нямало намерение да плати и как да си разделим сметката на неплатилия, че ще ни се наложи да ходим по храстите ...
Кой да ва разрешения за подобни строежи изобщо не разбирам.

# 355
  • Бистрица
bella ciao, давам само информация,без да изказвам личното си мнение дали това е легално,морално,красиво,скъпо или евтино, защото само ямите се споменаваха по-напред, а не са само те налични на хората по дворовете.

# 356
Спомена се нещо за престижни квартали в Европейска столица.
Да си изливат канализацията в рекичк и потоци . И да вижеят там ...
В средновековието е имало подобна система в градовете. Само вадата е била посред улицат а.
Според мен е време малко да се позанимават с инфраструктурата преди да строят още отгоре. Но и това е само мое мнение . Всеки е свободен да има собствено.

# 357
Има ли начин онлайн да разбера кой е строителят на бизнес сграда, въведена в експлоатация през 2010 г.?

# 358
Пробвай в регистъра на ДНСК за А 16 (популярно казано).

# 359
Да, регистъра на ДНСК и също регистрите за издадени Разрешения за строеж и прилежаща документация към съответната районна община. Търсачките са доста нефункционални обаче, трябва да имаш някакво начално инфо като номер на парцел по кадастър, име на инвеститор, възложител, иначе те чака дълго скролване.

Общи условия

Активация на акаунт