Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 387
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
  • София
В (като Вятър), да, има и бяло с различни подтонове (студени и топли). Аз гледах на Benjamin Moore. Имат си имена и номера. Предполагам и другите марки също си имат. Мислех да си взема мостри от някои неща и да ходя на място да преценя. То е много важна и светлината за това как ще стои цветът. Предишния път боядисах две стаи с еднакъв цвят и противно на очакванията ми в по-тъмната стая стените изглеждат по-светли, а в по-светлата - по-наситен е нюансът Rolling Eyes

# 706
Здравейте момичета,

В неголям апартамент сме и вече се налага сериозно реорганизация.
Разполагаме с 1бр. спалня, сравнително голяма. И хол и кухня събрани заедно.
До този момент, децата не особено големи,спяха на дивана в хола (голям ъглов все едно са ъглови легла).
Сега искам да ги преместим в нашата спалня и да я направим детска стая.
Ние ще трябва да се прехвърлим в хола. За мен всяка нощ разпъването на дивана не ми е опция.

Въпросът ми е, някой има ли, правил ли е падащо легло върху диванче? Към каква фирма да се насоча, какви механизми са добри, какъв матрак да му се сложи? Изобщо всякакви въпроси свързани с това.

# 707
  • София
До преди няколко години, ако някой ми беше казал, че ще искам бели стени и таван, щях да го обявя за луд. Винаги ми се е струвало бозаво, никакво. Обичам цветове, но вече харесвам и бяло. В този хол живееше майка ми, беше затрупан с вещи, тъмен, не ми се говори... Трябваше да ипотекирам жилището за да изплатя дяловете на сестрите ми, това е причината, поради която не мога да си позволя кой знае какъв ремонт. Жилището е на 45 години, има паркет, върху който бяха слагани с години какви ли не неща. Бях се интересувала мисля, в тази тема, как стоят нещата с паркетите - минимум 400лв ще ми струва, ако искам да се оправи. Ламинат не искам, оказа се, че има от къде да намеря мокет, който ще ми е без пари, затова тръгвам от него. С пари всеки може Wink Искам да е максимално изчистено и просторно, затова бялото ми се вижда супер, за разлика на всички около мен (деца и приятели). Изобщо не ми напомня на болница, по - скоро на чистота и простота, това към което се стремя. Снимки на мокета пускам, не са на дневна светлина, приятно съм изненадана, че е по - скоро сив Simple Smile 
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А, това е снимка на хола в процес на сваляне на тапети, вижда се пода в какво състояние е.
Скрит текст:

# 708
Ние ще трябва да се прехвърлим в хола. За мен всяка нощ разпъването на дивана не ми е опция.
Какво за теб означава разпъване на диван? Ние с ММ доста време поспахме на един, който не се "разпъва", а все едно две ъглови легла ги доближаваш едно до друго. Препоръчвам.

# 709
  • тук и там
Aз не бих махнала паркета в никакъв случай. Особенно пък -да се замени с мокет. Елказелка,помисли си пак. Все пак става въпрос за дълготрайна инвестиция. Паркета е издържал 45 години.Пооправи го.Стени могат да се боядисват,ама да заменяш естествено дърво с мокет,ламинат и подобни за мен не е окей.Естественото дърво дава съвсем друго усещане-за уют и топлина.

# 710
Здравейте момичета,

В неголям апартамент сме и вече се налага сериозно реорганизация.
Разполагаме с 1бр. спалня, сравнително голяма. И хол и кухня събрани заедно.
До този момент, децата не особено големи,спяха на дивана в хола (голям ъглов все едно са ъглови легла).
Сега искам да ги преместим в нашата спалня и да я направим детска стая.

Въпросът ми е, някой има ли, правил ли е падащо легло върху диванче? Към каква фирма да се насоча, какви механизми са добри, какъв матрак да му се сложи? Изобщо всякакви въпроси свързани с това.

Ако пространството позволява, не може ли да сложите направо легло отделено от холната част със секция. По-назад в темата имаше точно такава снимка.

# 711
Aз не бих махнала паркета в никакъв случай. Особенно пък -да се замени с мокет. Елказелка,помисли си пак. Все пак става въпрос за дълготрайна инвестиция. Паркета е издържал 45 години.Пооправи го.Стени могат да се боядисват,ама да заменяш естествено дърво с мокет,ламинат и подобни за мен не е окей.Естественото дърво дава съвсем друго усещане-за уют и топлина.

Тя дали не мисли да слага мокет върху паркета, а не да го маха?

# 712
  • София
Черна станция, точно това мисля. И през ума ми не е минало да го махам, ще чакам по - добри дни за да мога да си го възстановя Simple Smile

# 713
  • Sofia

Тя дали не мисли да слага мокет върху паркета, а не да го маха?

И аз така я разбрах - мокета върху паркета.

# 714
Само ще трябва да се изрендосат 4-5 мм от долната страна на вратите. Да го имаш предвид, защото мокетът ще вдигне нивото и вратите ще задират.

# 715
Какво за теб означава разпъване на диван? Ние с ММ доста време поспахме на един, който не се "разпъва", а все едно две ъглови легла ги доближаваш едно до друго. Препоръчвам.

Дивана ни е на формата Г в момента, няма опция да се разделят частите. Може да се спи на негокато на ъглови легла, както спят децата.
Има опцията за изтегляне на долната част и става на спалня. Не е удобно обаче така, защото частта, която се издърпва е по-тънка и боли гръб после.

precious*, за жалост не позволява, защото при нас кухнята и хола са едно помещение.
Едната ми опция е да си оставя този диван, да се разпъва всяка вечер и да купя един топ матрак за него.
Другият вариант е да го махна и поръчам такъв тип падащо легло.

Диванът ни в момента е такъв тип

# 716
  • тук и там
Аз не разбирам от ремонти. В смисъл-мислех,че като се сложи мокет или ламинат отгоре,паркета се скапва. В интерес на истината,си мислех даже че мокета се лепи отгоре..Blush
Както и да е, важното е че паркета ще остане.

# 717
Да, разбирам. Давах идея, докато намериш фирма, която да сглоби спалньо/дивана да купите нов диван, който лесно да превръщате в спалня, без да се разпъва.

# 718
или нов диван, който да се разтяга много по-лесно, падащо, и съответно е уравнен, а не с пружини. има много такива. аз обмислях същия въпрос като вас и се спрях на този вариант. + топматрак за още по-голям кеф. гледах дивани напр на старозагорската фирма иввекс. гледам реклами на нани, които би трябвало да са матрачно-удобни. това с падащото легло заема място, а и тогава диванът няма да е много удобен.

някой пробвал ли е с тебеширена боя или минерална боя да боядисва лакирано дърво. открих този вариант за чамовите си гардероби, които искам бели, и съм във възторг. но все пак от пробвали, ако има, да споделят мнение.

# 719
И аз съм на това мнение, така като гледам паркета е в добро състояние, като се изцикли,
лакира и се запълнят фугите ще "грейне". Струва ми се, че единия клон на дървото пред терасата е изсъхнал, може да се обадиш в Общината, да дойдат и да го отрежат.

Общи условия

Активация на акаунт