Минават бързо есенните дни, през МАЙ се сбъдват нашите мечти!

• 13 928
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте мили момичета WinkПрочетох написаното до тук, благодаря на  majceto за изчерпателната информация относно средствата,отпускани ни от държавата за отглеждането на децата ни. Аз се чудя дали пък като влезнем в Европейския съюз няма да се увеличат тези пари още малко поне-мисля,че 350 лв. на месец е горе-долу нормално.Пак е много малко,но как може за друго тази държава има пари,а за отглеждането на децата да отпуска минимални средства.Да не говорим за 18-те лева на месец детски.Подигравка #2gunfire
Иначе как сте,отминава ли гаденето,нервите,раздразнителността,сънливостта CrazyАз съм на работа до 17.30, а още в 1-2 следобед започва ужасно много да ми се спи.Сега съм в 9 седнмица от оплождането,началото на 3-я месец,термина ми е за 4.05.Кога ще се чуе сърчицето,знаете ли бъдещи и настоящи мами Thinking Grinning

# 151
Здравейте момичета!

Luminosa Добре дошла!   bouquet Лека и безпроблемна бременност ти желая!

Аз да ви се похваля - преди малко се върнах от втория преглед. Видях сърчицето! Бебето се развива много добре и докторката каза, че повръщането и гаденето са признак че бременността върви добре! Сега съм много по-спокойна!

Лек ден на всички и нека имаме много здрави и силни бебчета през Май!

# 152
Здравейте, май-чета Simple Smile

Добре дошли на новичките и леко и безпроблемно бременеене на всички! Simple Smile

Аз не съм писала хич напоследък, но се правя на много работна и затова.. иначе ви чета редовно Simple Smile
Пък явно съм от късметлийките, които не повръщат (и с първото детенце бях така) - за сметка на това обаче настроението ми се мени като на тийнейджър, ужас.. толкова крива не съм била никога Confused Поникнало ми е едно коремче, скоро май всичките ми колеги ще разберат защо не пуша като комин, както преди smile3546.. И ужасно ми се спи, и съм все гладна.. явно ще се дебелее, или, както каза баща ми 'Еее най-сетне ПАК ще станеш хубава' - според него имало 2 вида жени - 1.слаби, и 2.хубави Mr. Green

Поздрави и целувки на всички и само хубави неща да четем едни за други  Praynig Simple Smile

# 153
имало 2 вида жени - 1.слаби, и 2.хубави

е 'начи аз съм много 'убава тогаз  Joy

# 154
  • България
tank you, majce,
 точно тава ме интересуваше

# 155
Здрасти, Dilirium!

Аз бях на края на 10-та гестационна седмица, когато чухме сърчицето при д-р Мазнейкова. Така че може да опиташ вече и ти:)

Soli, ами теб какво те притеснява да кажеш в работата, че си бременна. И аз не съм казала на колегите, но те така или иначе ще забележат по някое време. Виж, на шефа казах. Все пак от него ти зависят задълженията, натоварването, извънредният труд, евентуалните командировки и т.н. Може би ако си нов служител и си да речем на изпитателен срок, сигурно се опасяваш, че могат да те изгонят??? Прецени ситуацията, защото занапред ще ти се налага да ходиш на лекар и изследвания и не винаги ще можеш да го правиш извън работно време.

Majce, ти си като енциклопедия! Joy
И на мен не ми беше много ясно как ще стане на практика това с отпуските и обезщетенията, но изглежда ти като си минала веднъж през тези изпитания си станала спец.

А да ви питам, вие как се побирате в дрехите си?
Защото аз вече - трудно. Почнаха да ми отесняват панталоните и се чудя, живот и здраве, след бременността дали пак ще мога да ги обличам или направо да започвам отсега да ги подарявам?!
Ходих да гледам в 3-4 магазина дрехи за бременни, но едни ми се видяха доста скъпи, други доста широки за все още скромните ми размери:)
Засега съм решила да си купя пола на ластик, че да ми поеме дебелеенето поне за някакъв по-приличен срок от време.
А вие какви идеи имате? newsm78

Тони

# 156
ами енцикопедия - черна станция съм  hahaha а и не забравяйте, че от 1 година съм си у дома с детето, а от месец не излизам. просто няма какво да правя освен да се ровя тук-таме и да давам акъли и мнения.
дрехи за бременни си имам още от петра. пораздала съм ги, но тия дни ще си ги прибера. имам и зимни, и летни - нали родих в края на октомври, та хванах и лошо време. иначе повечето бременски магазини са ужасни. има обаче 1 бутиче в центъра (ул самуил или борис беше - от алабин се свива в ляво. всъщност и на двете улици има бременски магазини, но май бутикът беше на борис и кърниградска), което по мое време предлагаше не-лоши неща на не-лоши цени. а блага благоева в малкия цум предлага бременски работни панталони - с ръб или без. това за тия, дето трябва да са по-спретнати.
аре, пак акъл дадох Simple Smile

# 157
Здравейте на всички, след обилен обяд съм се разположила доволно на стола в работата, само да можех да си вдигна кра4ката на бюрото щеше да е супер. Да ви кажа и аз вече имам проблем със закопчаването на панталоните, а пък повечето ми поли са със ниска талия и единствения начин е да ги нося с боди....но то чорапогащници, бодита и става доста.И аз гледах по разни магазини, но цените са ужасни, а дрехите не са нищо особено...но има разни индийски магазини...на Екзарх Йосиф, близо до халите и един в Малкия ЦУМ..предлагат страхотни блузи за мами с коремчета...но панталони, поли няма.
Исках да ви попитам нещо...дали боядисването на косата ще навреди на бебето??имам остра нужда от боядисване....а и нещо друго..не знам дали е от есенната "смяна на козината", но косата ми доста пада, а и се омазнява по - бързо.Не знам дали си внушавам или има нещо общо с бременността???

# 158
Stanella, странно, но и при мен е така! и аз имам чувството, че косата ми пада повече. Е, не че някога не е падала. Тя винаги пада, но мисля, че точно в бг--мама бях чела, че по време на бременността косата спиралата да пада, не се омазнявала толкова бързо. За сметка на това, след раждането си наваксвала поне с падането. При мен няма нищо такова. Пада си и пушек се вдига:) Аз също имах нужда от боядисване. Не че не мога да трая и с небоядисана коса, ама ставам една шарена и не мога да се търпя. Та аз се боядисах. Ще гледам, ако го правя пак, да е поне след три месеца, за да не прекалявам с химийката.

Majce, то на тоз форум такива кат тебе му трябват - акъл да дават, че само с новобранци закъде сме Joy
А иначе и аз ходих по онез магазинчета в преките на Алабин, но ми се видяха за ужасно бременни жени, а аз още не съм достигнала подходящата фаза, та ще я караме на куц крак.

Т.

# 159
А ето ви и няколко адреса в София на магазини за дрехи за мами, които открих в интернет, но още не съм ги проверила всичките.

1. Граф Игнатиев 3 - Асита;
2. Княз Борис І 55 до Гладстон - Мами;
3. Пиротска 28 - Мис Макси;
4. Фритьоф Нансен 29 - Амореи;
5. Цар Самиул 33 до Солунска - Мама Дона;
6. Тодор Александров до Цар Борис І - Премаман;
7. Ал. Стабмолийски не знам кой номер - като тръгнете от Св. Неделя към бул. Христо Ботев от лявата страна, ъглов (на пряка), на фирма Нисин.

Та това е засега от мен!

# 160
Zdraveite i ot men! Na 26 godini sum i tova mi e purva bremennost. ve4e bqh na lekar, daje mi napraviha karton. Nqmah turpenie zatova otidoh oshte v 4 ta gs i genekolojkata mi preporucha da ne se razmotavam mnogo po bolnicite i zatova da otida chak v kraq na oktomvri za da chuqt curchiceto. Inache mi napraviha purvonachalnite izsledvanie, a dnes izvikaha i priqtelq mi za kruv - zashtoto se okaza che sum rezus otricatelen. Nqkoi da e ot tozi otbor? Inache i az se prisuedinqvam kum tezi na koito ne im se povrushta i new im se gadi, no za smetka na tova me bolqt gurdite i po noshtite pravq putechka do toaletnata. Veselo bremeneene na vsichi ni i dogodina da ni radvat mnogo sladki bebcheta!  Heart Eyes

# 161
Dafni,
Добре дошла  Hug  bouquet

Stanella, не само боядисване а и постригване не вреди на бременеенето Hug

elph,
 страхотна новина със сърчицето  Heart Eyes Hug

И на мен проблема ми е полите и панталоните... но имам чувството, чер и в даден момент краката ми отичат... та може и ботушите да са ми проблем Rolling Eyes

Иначе си имам едно черно полуеластично панталонче, закопчаващо се под корема и много се надявам  , ако не намеря нищо друго.. с него да си изкарам по- голяма част от бременността Thinking

majceto
,
 страшно ни улесняваш с твоите знания!  bouquet

# 162
  • София
Здравейте!

Да си кажа и аз компетентното мнение за майчинството Simple Smile Още в началото попрочетох темата, която е отворена във форума и мога да споделя следното (без да съм много сигурна):
1. Трябва да сме осигурявани 6м преди майчинството, за да получаваме пари.
2. Сумата се изчислява като средно аритметично на БРУТНИТЕ заплати от тези 6 месеца (тук е много важно работодателя да ви осигурява на цялата сума, защото точно тя се взима в предвид) * 90%.
3. Ако се окаже, че сумата (90-те %) е по-голяма от средния месечен ЧИСТ доход, то тогава се взима сума = на средния месечен чист доход, или с други думи реалната заплата.

Това е много гадно, защото при мен 90% от брутната ми заплата са доста повече от чистата и така се чувствам прецакана Simple Smile

Айде после ще пиша пак, защото сега дребосъка ме дърпа да ходим на вън!

# 163
Dafne:) dobre doshla!

I az ima tvoite bolejki...osobeno prez nosta e ujasno:))) i bez tova trudno stavam za rabota:))) I gyrdite mnogo me boliat sasto, i sa edni tvardi, kato silikonovi...
Za kilogramite da ne govoria...pochvam da prilicham na pumpal:( mislite li che nachalo na 3 mesec e vse oste rano da imash koremche??

# 164
май всички сте си направили изследванията вече Sad а аз все още чакам известие от новия ми личен лекар, дали са ме прехвърлили към него за да ми издаде направление, а колко пари хвърлих по доктори, защото нямам направление.Като в същото време съм здравно осигурена...май доста съм закъсняла с първоначалните излседвания, дано не се окаже проблем.

Общи условия

Активация на акаунт