За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 509
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Според мен не е от кехлибара или гелчета, просто при някои е ад,при други е леко,дано и другите са така,Бобчи!
Ако на някой е полезно, след ваксината МПР на 12ти ден 2 дни имаше температура и лек обрив, отмина, надявам се това да е било и да забравим.Други наборчета също бяха така, едни като нас,други без нищо и единици с по-тежки неща от типа на сериозен обрив, рев и неядене доста дни.

# 406
За голямото дете ползвам комбиниран стол за хра е е . Става и на люлка Кангару Ниагара. За малкото заложих на класиката- ИКЕА Wink

# 407
  • Пловдив
Нашата се роди със светли очи, беше със сини, а сега на 7 месеца станаха зелени. Двамата с баща и сме с кафеви, но тя на баба си прилича с много интересен цвят.

При нас има някои спокойни вечери, някои се буди на 30 минути да проплаква и да търси вода ( да си чеше венеца с биберона на бутилката). Вече 3 седмици така, а зъб още не се вижда .... 😳🙂

При нас колики нямаше, но и нейния корем беше така като на жабка първия месец. Според мен е нормално , не сме се шашкали , нямаше нишо Притеснително.

# 408
С кои капки минаха коликите при вас ?
Нормално ли е коремчето на бебе на 2 седмици да е леко подуто и да изглежда голямо? На пипане е добре, не е твърдо. Нормално се усеща. Храним се минимум 8-9 пъти на ден с кърма, но от (антиколик) шише. Пием и colief капки с лактаза по предписание от педиатър. Дори коликите му отшумяха, спокоен е и не плаче много. Не му е твърдо коремчето, и с таткото не знаем дали не откачаме напразно в момента 😅 пък да звъним за всяко нещо на педиатъра, направо ще я подлудим.

Ние бяхме буквално с жабешко коремче 🤭 сега сме на 5 месеца вече се оправи .. беше така от коликите 🤭🤭 педито всеки път ксзваше , че бебето е пълно с колики 😊 но за ваше успокоение питайте ако искств педито , все пак те са за това

Дано да се оправи бързо, че педиатър много от рано ни диагностицира с колики. Едвам 1 седмица бяхме, и сега с капките почти нищо няма. Почвам да се съмнявам колики ли са били или е бил преуморен или не знам и аз. Дано така да се задържи, със затишие на каквото и да е било обаче с това подуто коремче... Дето се вика първо бебе е, от въздуха се шашкаме 😅

# 409
С кои капки минаха коликите при вас ?
Нормално ли е коремчето на бебе на 2 седмици да е леко подуто и да изглежда голямо? На пипане е добре, не е твърдо. Нормално се усеща. Храним се минимум 8-9 пъти на ден с кърма, но от (антиколик) шише. Пием и colief капки с лактаза по предписание от педиатър. Дори коликите му отшумяха, спокоен е и не плаче много. Не му е твърдо коремчето, и с таткото не знаем дали не откачаме напразно в момента 😅 пък да звъним за всяко нещо на педиатъра, направо ще я подлудим.

Ние бяхме буквално с жабешко коремче 🤭 сега сме на 5 месеца вече се оправи .. беше така от коликите 🤭🤭 педито всеки път ксзваше , че бебето е пълно с колики 😊 но за ваше успокоение питайте ако искств педито , все пак те са за това

Дано да се оправи бързо, че педиатър много от рано ни диагностицира с колики. Едвам 1 седмица бяхме, и сега с капките почти нищо няма. Почвам да се съмнявам колики ли са били или е бил преуморен или не знам и аз. Дано така да се задържи, със затишие на каквото и да е било обаче с това подуто коремче... Дето се вика първо бебе е, от въздуха се шашкаме 😅

На Colief, капки с ензим лактаза. Около 35лв са в аптеките. По 4 капки всяко хранене в млякото се слагат. Но до колко са минали и до колко са били колики не знам. Знам само че от както ги почнахме най-много час да поревем и туй то.

# 410
Има доста по-евтини капки от Колийф. Също са за разграждане на лактозата. Всички са едни и същи, само цената и името се различават.
За мен най-изгодни са Абоколикен

# 411
За мен най-ефикасни са Лефакс.

# 412
При нас не действат , даже според мен влошават .
Има доста по-евтини капки от Колийф. Също са за разграждане на лактозата. Всички са едни и същи, само цената и името се различават.
За мен най-изгодни са Абоколикен

# 413
При нас от нищо нямаше ефект-Абоколикен, Колийф, Санколик, Бебезан чай, хомеопатия, Био Гая,Лефакс, чай от копър, чай Хип.
На втори месец и половина спрях всякакви капки и започнах да давам Омнибиотик Панда и Инфакол, по два пъти на ден. Плача на детето намаля, не знам дали просто пораства или тези две неща помогнаха.

# 414
Омнибиотика и лефакса ги почнах заедно,още на третия ден имаше ефект.Омнибиотик давах един месец,лефакс четири.

# 415
Моят съвет е да не се пробват много неща. Така или иначе си е експериментално какво ще подейства. Иначе Абоколикен и Колийф доколкото знам са еднакви. Аз давах Абоколикен, но нямаше ефект при нас. Ето тук има една анкета - https://m.bg-mamma.com/?topic=425576.930 Flowers Hibiscus

# 416
Според вашия опит какво ще ме посъветвате, мога ли да дам лефакс за първи път вечерта.
Вие капките за колики през деня ли ги дадохте за първи път?

# 417
Аз бих дала .

# 418
Давах капките през деня. Лефакс така и не посмях да давам повече от три-четири пъти на ден, заради опасност от запек.
Пробиотик докога се дава?

# 419
О да +1 от мен няма такъв ад като коликите и зъбите са гадни, но е по-голяма и се заиграва абе друго е 😃🥳

Някой беше писал за т.след морбили колко вдигна детето и какво давахте?🤔

И на нас нищо не ни помогна какво ли не купих за колики...просто трябва да отмине ....период за който не искам да се сещам 😶😭.
Гушкане  и търпение....

Общи условия

Активация на акаунт