Студенти в UK - 14

• 73 527
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Дъщеря ми е в Манчестер и си сключва договорите за месец. В момента е в една къща с още 3 българчета. Всеки си има собствена стая. Другия месец ще се мести в друга до края на сепември, но станалите деца ще останат за цялата година, та не знам как ще бъде сключен договора.  Наемът и е точно 1/2 от наема за общежитие, но тя ще бъде 1ви курс и държи да е на общежитие от октомври месец. Мисля къщите си ги резервират от AIRBNB, но дали само лятото дават за по месец не съм наясно.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 13:20 от elitsa_b

# 346
Аз писах конкретно за Лондон и от собствен поглед вече от няколко години. Достатъчно видове квартири и различни договорки има според нуждите на всеки.
To и аз за Лондон с личен поглед от години, ама на - резонен бил въпросът (и той за Лондон). Grinning

# 347
  • Варна
В спора се ражда истината - изтъркано, ама факт.
В хотел, хостел, апартаменти от airbnb и т.н. може и на по 2 дена да се плаща.
Репликата на cool_witch, след въпроса  на  Storytime провокира дискусията и за мен беше хубаво, да се напише и прочете, за да не остане някой с грешно внушение или усещане.

Иначе и в момента в стаята на дъщеря ми доколкото знам живее момиче, за два месеца /докато тя си е тук/ и да - има варианти всякакви, и без депозити, гаранти, договори и т.н. .

# 348
  • В най - голямото село
Току що гледах студио на прилична цена с депозит 30 000 паунда Simple Smile

# 349
  • Варна
Току що гледах студио на прилична цена с депозит 30 000 паунда Simple Smile

Сега почнахме да се надлъгваме тука. И понеже много хора четат в темата ще вземат да повярват Simple Smile

Аз пък, още с отварянето на сайта на openrent попаднах на стая в споделена къща, в района на гара и метростанция  "Лондон Бридж" , SE1, за 650 п / месец , обзаведена, макс. 4 човека в къщата, мининум наемен срок 6 месеца, свободна от 2-ри август, възможност за паркинг. Та , който каквото търси, както казах. Ако студента ще си стои в по-голямата част от учебната година в България, един такъв вариант е достатъчен, вместо да се плащат един куп пари предварително за "необитаемо" самостоятелно жилище. Пак да кажа- мое мнение. И лично аз приключвам по темата.

ПП: Гледам в сайта има прилични студия от 850 п/ месец до към 1500 п/ месец, без депозити по 30 000 п.

# 350
  • София
Депозитът мисля, че е стандартно 5-6 седмични наема. Поне това съм виждала като условия. На дъщеря ми също е в този порядък.
Не знам за човек без доходи, дали не искат допълнителни гаранции, но определно не съм срещала подобни оферти по сайтовете, когато търсеше.
Един линк към обявата, ще разсее съмненията. Simple Smile

# 351
И синът е в Манчестър. От година и половина е на договор за 1 месец, който може да прекрати с предизвестие от 1 месец. Така е оформен, че се подновява автоматично. Проблем няма. Той искаше така, защото не знаеше къде и как ще продължи да живее в Англия. Имаше и за 6 месеца, но не му харесваха квартирити. Да добавя, че е споделена, но наемът и комуналните услуги не се събират от всички/ бил е в такава квартира/. Сега се е договорил да е С всичко включено за неговия наем и така  няма проблем да организира и събира пари от останалите. Въпрос на договорка.
Забравих да пиша, че депозитът е за 1 месец наем

# 352
  • В най - голямото село
Нямам никаква изгода да ви лъжа! Вчера попаднах на обявата, но като видях депозита даже не я пратих на дъщеря ми. Не смятам, че сме се събрали тук да се надлъгваме.

# 353
Договора на синът ми беше за едногодишен дължим наем, безусловен + депозит за 5 седмици. С триста зора и уговорки успяхме да намалим до 6 месеца дължим наем.
Всякакви безумни изисквания съм срещала, но такава свободия като месец за месец не бях. Та затова зададох "странния" въпрос Simple Smile

# 354
Моята дъщеря плаща наем месец за месец в Абингдън. Депозита е £600. Не са ни искали гарант.

# 355
   Според мен е безсмислено да спорим, защото няма стандартни, задължителни законови положения. Това е свободен пазар и се определя от баланса между търсенето и предлагането. Договорите се сключват между две страни, когато и двете се съгласят с условията си. В някои случаи търсещият може да преговаря, в други - предлагащият не е склонен на компромиси и отстъпки. Питането с нищо не вреди.
   В града, в който учи дъщеря ми, има два много големи университета. Според нея, обаче, местата за настаняване са дори повече от студентите и затова наемите не са високи (като за Англия) и могат да се договорят варианти като нейния. Т. е. ако напусне предсрочно, да загуби само депозита, без да плаща за останалите месеци.
   Ако търсенето надвишава предлагането, разбира се, че наемодателите ще се стараят да си "връзват гащите" повече. Естествени пазарни принципи.
   За мен темата е полезна и благодаря на всички, които пишат. Старая и аз да съм, но на практика студентката се оправя с всичко сама и не следя много отблизо действията й. Все пак, винаги мога да я попитам и да пиша тук Simple Smile
   (Започвам да клоня към харесаното от нея студио, с целогодишната предплата. Наемът е 400 паунда месечно със включени сметки и като чета тук, май няма какво много да му мислим.)

# 356
Прочетох назад в коментарите за депозит £30 000. Да, и ние при търсенето на квартира видяхме депозит £65000. Много се озадачих, гледах и броях нули, запетайки- толкова беше. Ставаше въпрос за апартамент в Оксфорд.

# 357
  • В най - голямото село
   Според мен е безсмислено да спорим, защото няма стандартни, задължителни законови положения. Това е свободен пазар и се определя от баланса между търсенето и предлагането. Договорите се сключват между две страни, когато и двете се съгласят с условията си. В някои случаи търсещият може да преговаря, в други - предлагащият не е склонен на компромиси и отстъпки. Питането с нищо не вреди.
   В града, в който учи дъщеря ми, има два много големи университета. Според нея, обаче, местата за настаняване са дори повече от студентите и затова наемите не са високи (като за Англия) и могат да се договорят варианти като нейния. Т. е. ако напусне предсрочно, да загуби само депозита, без да плаща за останалите месеци.
   Ако търсенето надвишава предлагането, разбира се, че наемодателите ще се стараят да си "връзват гащите" повече. Естествени пазарни принципи.
   За мен темата е полезна и благодаря на всички, които пишат. Старая и аз да съм, но на практика студентката се оправя с всичко сама и не следя много отблизо действията й. Все пак, винаги мога да я попитам и да пиша тук Simple Smile
   (Започвам да клоня към харесаното от нея студио, с целогодишната предплата. Наемът е 400 паунда месечно със включени сметки и като чета тук, май няма какво много да му мислим.)

Ние 4 години ползвахме нещо като общежития със страхотни условия, охрана и т.н. Сега пак сме намерили такова, но проблемът е , че минат ли он лайн и тя се върне тук, няма връщане на парите, които искат предварително за цялата година (17 000 GBP)

# 358
Здравейте, може ли да се направи нещо като обобщение, че за децата, които ще кандидатстват през учебната 2022/2023 в UK, без значение къде точно, няма да има никакви финансови облекчения от страна на университетите, освен евентуалната стипендия от ок.9000 паунда, която е около 1/2 от цената за учебна година?
Бях останала с впечатление, че в Шотландия все още важи стария режим и имат автономия при вземане на такива решения, но явно не е така.

# 359
Здравейте, може ли да се направи нещо като обобщение, че за децата, които ще кандидатстват през учебната 2022/2023 в UK, без значение къде точно, няма да има никакви финансови облекчения от страна на университетите, освен евентуалната стипендия от ок.9000 паунда, която е около 1/2 от цената за учебна година?
Бях останала с впечатление, че в Шотландия все още важи стария режим и имат автономия при вземане на такива решения, но явно не е така.

Стипендии никога не е имало.Всеки университет индивидуално може да направи отстъпки от таксата.За Англия до сега беша 9250 паунда на година.

Общи условия

Активация на акаунт