Студенти в UK - 14

• 73 514
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • софия
И аз бях против да работи щерката. Не се налагаше, можеше да си позволи да се гмурне в ученето. В нейната сфера е много важно да трупа практически опит, съветвахме я да работи като доброволец, без пари, само и само да се заърти в сферата... Не можело. Постепенно сама започна към унито - в тяхната галерия, води им и няколко клуба. Много добри пари си изкарва за нещо, което обича и не усеша че работи. Така няма против, но като гледаше други деца (местни), които се доказваха на родителите си, че можели сами (не можеха) да работях по разни кафета само и само да си играят на самостоятелни...и нашата поема от тях, та и тя да започнела работа в кафе. Възпротивих се и и обясних, че няма какво да ни доказва и че ако ние не смятахме, че е способна да се справи сама просто нямаше да се намира в Англия.
Колелото се завъртя за почасови работи в творческата сфера и на мен ми се струва, че добре се случиха нещата. Научават наистина много - най-малкото елемнтарното осчетоводяване, данъци, банкови сметки за преовд на заплата и т.н.
За последната година (сега от октомври) смятаме, че е време да си поема по-цялостна работа и малко по малко да се откача от нас. Не знам дали е правилно, но и двамата сме на мнение, че има достатъчно време и ако не го използва започва да лентяйства, а липсата на продуктивност никак не и се отразява добре психически - започва да изпада в нездравословни съмнения и депресии даже понякога.
Та аз съм на мнение, че трябва да са много заети и много продуктивни. Тогава, колкото и да им е трудно, изпитват особена гордост и величие. И лично според мен така трябва да бъде за един млад човек.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 15:04 от Амели

# 376
Да споделя за тези, които тази година са кандидатствали за магистратура. Моята щерка кандидатства в шотландски университет. Тя и други кандидатстващи да получили отказ. Имали много кандидати. Може би защото университетът е с по- ниска такса, незнам. Тя си се чувства добре, тъкмо казва, че ще поработи до януари и щяла да си изкара пари.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 20:11 от Maitrix

# 377
  • В най - голямото село
Моята избра London School of Economics, но сега сме в ужас, че не можем да намерим апартамент. Отказахме общежитието, което искаше 17к GBP накуп, a сега се оказа и драма с апартаментите. Хересва някой звъни, зает бил. Или пуснете по  - висока оферта че има и други оферти. Отчаяла се е и май пак ще търсим общежитие. Тя не иска споделен апартамент.

# 378
Да, драмата с наемането на жилище е голяма. Отнема месеци и не може без компромиси. Дано успеете. А тази такса от 17 К Astonished

# 379
Мен ме притеснява леко опцията на квартира сам. Тъй като не успяха да завържат много контакти първата година, а унито гарантира общежитие само за първокурсници .

# 380
  • София
В интранета на нашия университет има препоръчани фирми/наемодатели, които работят ексклузивно за студенти на университета. Нямате ли нещо подобно и при вас? Моят син беше първата година на общежитие. Втората трябваше да се изнесе и си намери квартира точно по този начин. Плаща по-малко, договорът е за 1 година и наемът се плаща месечно.

# 381
  • В най - голямото село
В крайна сметка дъщеря ми си нае пак общежитието. Тя е свикнала вече 4 години е била и се чувства много по - спокойна. Разликата е за че за едни 18 кв/м плащаш , почти като за едностаен апартамент 40-50 кв/м. Ама здраве да е. Да са ни здрави децата и тази година да е лека и за тях. Flowers Four Leaf Clover

# 382
Децата ви намериха ли си квартири или още сте в търсене ?
Има ли такива които ще продължат онлайн от къщи?

# 383
  • SO 15
Здравейте.
Дъщеря ни си запазиха квартира още преди края на учебната година.Учи в Саутхемптън-къща с 6 деца,като таксата е 407паунда на месец+400паунда депозит за година.Има и гарант.

# 384
Децата ви намериха ли си квартири или още сте в търсене ?
Има ли такива които ще продължат онлайн от къщи?
В областта, където учи дъщеря ми възникна проблем с квартирите. Много деца не успяват да намерят къде да отседнат. Заради ковид промените много жилища се ползват като втори дом и не се отдават под наем. Докато преди година е имало стотици къщи на пазара, сега са единици. И не знам какво ще се прави. Аз бих предпочела да не учи още една година онлайн, защото курсовете на дъщеря ми са по-скоро практически и макар да съм уверена, че ще се справи с материала, мисля че е по-важно сега да гради умения за работа с други хора. Не знам дали не е твърде късно да поиска да пропусне една година. Би могла да поработи тук и да понатрупа опит. Но все пак тя решава. От университета нищо конкретно не предлагат. Само някакво съчувствие... Останаха седмици до началото на учебната година и е доста неприятна тази неяснота.

# 385
Моят син също търси все още квартира. Как се оказаха все заети толкова бързо не знам. А сметките горе- долу колко излизат ако не са включени в цената?

# 386
Моят син също търси все още квартира. Как се оказаха все заети толкова бързо не знам. А сметките горе- долу колко излизат ако не са включени в цената?

С уговорката, че това е много условно, според дъщеря ми - за вода, електричество и газ - в рамките на 50-80 паунда месечно. Интернет - около 20 месечно.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 00:42 от Clotilde

# 387
Моят син снощи замина, днес вече търси квартира, има 2 огледа, чакам резултат. Обучението не знае още как ще е.

# 388
А дали апартамент или къща  примерно за двама -трима е по-добре от сградите тип общежитие със самостоятелна баня и обща кухня?Чудя се, ако има опит някой да сподели

# 389
Със самостоятелна кухня и баня е по-удачно.

Общи условия

Активация на акаунт