Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 315
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Под "пешеходец" разбирам човек, който се придвижва пеша - аз съм така.
Под пешеходец нямам предвид такъв, който обича да върви и да се разхожда (дали в парк, дали в тиха градска среда, дали километър до магазин, спирка и др.)

Може би от това идва разминаването. 🙂

# 106
Няма разминаване. Коментирала съм този въпрос:

Скрит текст:
Явно зависи дали конкретният човек ходи до Витошка и иска да се връща пеш от там. Де да знам... Аз ходя и искам, ама други сигурно не.
Като не е до Витошка, поне едно МОЛче да имаше. На пешеходно, де 😃
Сега пък се замислих какво е "пешеходно". От Плиска до метрото "пешеходно" ли се нарича?

# 107
  • София
Аз мисля я разбрах Доро. Аз съм върл пешеходец и само силно минусови температури могат да ме качат на някакъв транспорт. Което е различно от всекидневно "ходене до спирката" Но такива като мен са малцинство, та не сме някакъв критерий.

Аз харесвам Изток. Точно заради близостта до ТАЗИ част на Борисовата градина и липсата на много магазини. По-големите магазини са източник на мръсотия, струпване на хора и коли.

# 108
Ако обичате да ходите, маршрутът през Борисовата е много приятен и доста хора ходят сутрин на работа така. Имам познати, които и вечер се прибират така, но не знам дали е толкова масово както сутрешното пешеходстване.

# 109
Аз също съм пешеходец, не до спирката, а ежедневно. И да работа ходех пеш, преди Ковид, надявам се да сме живи и здрави и след Ковид. Разходката в парка си е разходка, но аз обичам и по центъра, и в квартала, и до други квартали да ходя пеш. Емма е права, удоволствие е през парка. Но съвсем не е само там.
Ако обичате да ходите, маршрутът през Борисовата е много приятен и доста хора ходят сутрин на работа така. Имам познати, които и вечер се прибират така, но не знам дали е толкова масово както сутрешното пешеходстване.
Точно така е.

# 110
Здравейте, може ли мнения за Кръстова вада! Знам, че е нов и неуреден квартал, но конкретно ме интересува въпроса за училищата - кои училища посещават първокласниците?

# 111
  • София
73 СУ е със сигурност. За други не знам, обаче.

# 112
Но дори и да имаш 3 години адресна регистрация в района на това училище, кандидатстващите деца са повече от наличните места и се прави жребий. Поне така са писали в темата следящите училищата.

# 113
  • София
Да, има жребий, но накрая всички ги приемат по район 1-ва група последните 2 години. Сега със системата не зная, как ще е.

# 114
Зависи, по улици е. Част от Кръстова вада са към 21 во в Лозенец. А може и към 122 Н. Лилиев да има, не знам.
В 73то са МанЛи Изток.
Има списък с училищата и улиците, който са им в района. И с новата система са същите, поне тези, които аз съм гледала, само че вече е централизирана, а не за всяко училище поотделно. Иначе и точките са същите. Като си знаеш улицата и номера, намираш го в този списък към кое училище е.
73то приемат всички от 1 група, останалите не, нямат толкова места.

# 115
  • София
Зависи, по улици е. Част от Кръстова вада са към 21 во в Лозенец. А може и към 122 Н. Лилиев да има, не знам.
В 73то са МанЛи Изток.
Има списък с училищата и улиците, който са им в района. И с новата система са същите, поне тези, които аз съм гледала, само че вече е централизирана, а не за всяко училище поотделно. Иначе и точките са същите. Като си знаеш улицата и номера, намираш го в този списък към кое училище е.
73то приемат всички от 1 група, останалите не, нямат толкова места.

В 73-то не са Ман Ли Изток, а част от Кръстова вада. Ман Ли Изток са в 121-во ОУ.
Иначе в нета може да се намери разпределението на училищата.

# 116
В 73-то не са Ман Ли Изток, а част от Кръстова вада. Ман Ли Изток са в 121-во ОУ.
Иначе в нета може да се намери разпределението на училищата.

И 73-то, и 121-во. Зависи коя част на източните ливади. Източните източни ливади са към 73-то, западните източни ливади са към 121-во.

# 117
  • Sofia
Благодаря за новата тема г-жо Томева. Въпрос към Вас, в момента кои квартали бихте определили като нови популярни за покупка ако може така да се определи?

# 118
Здравейте,
Може ли мнения за кв. Сердика (високите блокове до Данон)? Мислите ли, че гетата около Батолова Воденица ще бъдат махнати скоро (така казва брокерът)? Виждам, че се строи..и може би има някаква перспектива, но все пак не мога да преценя как е в момента животът в такава близост до тези места. Училището в близките 8-10 години не е фактор. Благодаря!

# 119
Здравейте,
Може ли мнения за кв. Сердика (високите блокове до Данон)? Мислите ли, че гетата около Батолова Воденица ще бъдат махнати скоро (така казва брокерът)? Виждам, че се строи..и може би има някаква перспектива, но все пак не мога да преценя как е в момента животът в такава близост до тези места. Училището в близките 8-10 години не е фактор. Благодаря!

Аз лично не бих купила/наела жилище там, ако става въпрос точно за блоковете пред Данон, в близост до училището - доста ми е индустриално, мръсно, пълно с кучета и кофти индивиди. Въпреки че според мен ще цъфне нов квартал в карето между Охридско езеро, Гешов, Борис и Камен Андреев и ще стане доста цивилизовано в някакъв момент. Сега в това каре има само някакви порутени сгради там и вече са започнали с първия комплекс - 1Home или нещо такова. Гетата в района не се надявайте да бъдат премахнати скоро - дано греша, но от 15 години слушаме как "скоро" ще ги махнат. Единствената част на Сердика, която на мен ми харесва е тази, която граничи със Зоните - около/зад Била.

Общи условия

Активация на акаунт