Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 728
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Мерси, Ася, това обяснява защо в квартала има доста смокинови дръвчета. Другото разпространено са черешите, но те са големи дървета, а ние нямаме толкова място.

Бюти, според мен майка ти щом се подобрява, не трябва да започва нови антибиотици. Тук за децата педиатърът ни каза, че при добро общо състояние и липса на температура, не изписват антибиотик даже при сериозна кашлица. Вие частно или държавно училище ще избирате?

Ние тук въобще не можем да пътуваме освен при много наложителна причина. Имаме ограничение при придвижването от 10 км. Карду, проверихте ли какви документи евентуално ви трябват за вашето пътуване?

Сноуче, последно при полетите в ЕС децата над 6 години трябваше да са с маски.

# 151
  • Наблизо
Пак вдигна температура и от днес и играе сатурацията.Сутринта дори беше 90,но се вдигна на 92-93 и стига до 97.Загубила съм апетит и се храня почти насила.
Частно ще е защото тук,където сме ,училищната карта ни праща в едно в гетото.Ще се местим след няколко месеца и в момента ми е объркано какво ще правим...но точно сега не мога да то мисля.Има време.Имам доста повече притеснения на главата..

# 152
Бюти, на нас лекарят ни каза при неочаквано ниска сатурация, да се премери след 30 секунди отново. Не винаги уредът отчита точно, а освен това може да има моментни колебания. Друг съвет е да си затваря очите за няколко секунди при мерене, за да не гледа какво показва оксиметърът. От притеснение, стойността може да падне.
Скрит текст:
При първото мерене при майка ми сатурацията беше под 70, после се вдигна сама до 80, но после бързо се повлия добре от кислорода.

# 153
  • Немция
Бюти, дано да минава тази голяма тревога, стискам палци на майчето!!! Hug Hug Hug
Вуйчото на мъжа ми е с ковид(в България), зле е, в болница е. Просто кошмар!

Сноуче, антибиотик се дава, когато инфекцията продължи по-дълго, тъй като от вирусна може да прерастне в бактериална.
Приятно изкарване в Швейцария! Моят голям Бибитко би завидял, като голям фен на Алпите.
Британското училище звучи много обещаващо!
В Германия маските са задължителни за деца от 6 години нагоре. Предполагам, че това важи и за самолетите.

Новостите около нас са, че моите ученици продължават с дистанционното обучение вкъщи Bowtie. Взеха наскоро решение в Германия при определени бройки заразени да се затварят училища и в нашия регион влиза в тази графа.
Оф, конско търпение и волски нерви ще са ни нужни... Но и това ще мине, само да сме здрави! И ваксинирани....

# 154
Бюти, сатурацията понякога играе така. Ние мерихме с три различни апарата, за да сме сигурни. Но щом даже и 97 показва, значи не е толкова лошо. Разбирам отлично притеснението ти и ти пожелавам скоро да мине и да е зад гърба ви.

Аз не съм изобщо фен на Швейцария и окакто имам деца ми се ходи само по резорти. За май с удивилствие бих отишла в Дубай, вместо в Европа. Особено и сега като даже не знаем какво ще е отворено и какво не. Но ММ настоява да отидем, защото сестра му идваха няколко пъти в Токио като се родиха нашите деца. А той още не е видял племенницата си.

Добре поне, че казвате маските са за деца над 6, моите и двете са под 6.

# 155
  • USA
Бюти,дано започне да се оправя майка ти!
Тук много трудно можеш да си намериш индивидуален учител по плуване,а не в група.Освен ако си нямаш собствен басейн,тогава не е драма. Басейн обаче не искам в двора.Всички познати които имат предпочитат да ги нямат особено в нашите ширини.На юг може и да си заслужава. Изискването обаче за тези класове е детето да е поне на 5г. Набират деца които не ги е страх от водата. Все пак учителите са гимназисти от гимназиалният отбор по плуване. Уте ще споделя впечатления,че утре са първите уроци.
Времето ни е приятно пролетно.Не е много студено,не е и горещо.Температурите са между 5 и 15 градуса.Големия в петък отишъл при училищната сестра,че се оплакал от гърло.Тя го прегледала и му дала солена вода да направи гаргара и си го върнала в клас. Simple Smile) Само за сравнение на 30 септември тази учебна година отишъл със същите оплаквания и ми звъннаха да си го взема веднага и да не го връщам,без бележка от доктор.  Дори не са ми звъннали в петък,той също не ми е казал,чак като си видях имейла разбрах. За мен е с настинка както и есента беше. Просто отказва да се облича и дори и като 5 градуса си кара по тениска на вън... Не слуша и сега точи сополи. Вчера малко градинарствахме след БГ училище,а днес сме се отдали на разходки из природата и уикенда си отлита. Започват тестовете им и става напечено в следващите 3 седмици.
Сноуче училището звучи добре.Тук са по същя модел,само дето не играят ця следобяд,а се разпределили целия ден на учене игра и ги редуват.Домашни също няма на тази възраст.Даже и големите които имат домашни са им толкова лесни нещата.Действително си научават всичко в клас,само ми се иска да упражняват писане малко повече заради краснописа иначе е правилно.

# 156
Събирам багаж. Във вторник имам скенер и за всички ни тестове. И ми е много,ама много неспокойно с това пътуване,с бг бюрокрацията и с тестовете, които ще правим там. Такива ги вършат,че докато не си тръгнем,няма спокойствие за мен.

# 157
Аз бих предпочела да е в група плуването, но ние искахме англо-говорящ треньор, а и имаме басейн в сградата, който е страхотен, та затова избрахме частни уроци. Освен всичко имаме и сауна, та след урока децата се топлят в сауната преди да се изкъпем и после по джапанки - вкъщи. Много ми е удобно. За съжаление нашата треньорка ще си ходи в САЩ това лято и няма да можем вече да тренираме с нея. Ще трябва да намеря рускиня, а те работят по съвсем други методи, но какво да се прави, такъв е животът...

Калалили, те не играят цял следобяд. Просто сутрин са академичните занимания, а следобед са друг тип - арт, музика или физическо, като между тях единственото академично е час по руски език. Играят навън два пъти на ден.

Вчера бяхме на РД на едно дете от градината и бяха организирали в един малък куклен театър. Та имаше представление и децата бяха в екстаз! Голям смях, голяма забава, после вечерта не мога да ги сложа да спят Laughing Та сега ще потърся и ние да ги заведем някъде на постановка.

Карду, успех с всичко!

# 158
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Едно време Дзвер обожаваше театър, даже вкъщи бях направила мини, за масата. Голям хит беше.
Въобще като се замисля колко неща А. не е видяла и преживяла заради короната.... До сега е била 5-6 пъти на басейн, с Дзвер ходех 1-2 пъти в седмицата 🙄

Вчера много се смях. Седнахме да вечеряме, А ядеше салата с вилица. След малко стана ориза и го нося и тя започва да крещи: багер, багер 😳 и да сочи към Дзвер.
Оказа се, че иска лъжица 🤣
Така де, лъжица, багер, все загребва 🤣

# 159
Хахаха, Ася, много се смях с твоята госпожица Laughing Много са сладки в тази възраст, наистина!

Наистина, заради короната, децата изтърват много. Даже често си мисля за учениците, които страдат най-много. Поне моите са малки. А учениците и техните родители Disappointed Relieved Не знам вече кога ще свърши този ужас!

# 160
  • USA
Хаха Ася голяма скица е А ама добра асоциация е направила с багера.
Карду успех с пътуването и дано ви е безпроблемно!
Сноуче,че то и америкаснкия модел е такъв тук.Много странно как ли е представен в Русия. Иначе за плуването мисля,че и в БГ е по-руския модел. Бях записала момчетата преди 3г. в БГ на плуване като бяхме ваканцията и видях доста голяма разлика,но хубавото беше,че треньорката беше запозната и с американския модел,та моите доста напреднаха.Тогава само момчетата ходиха. Изискването при нея също беше да са над 5г. Андрей беше на 4.5г и по изключение го взе да го пробва,но той пък много я слушаше и изпълняваше. Ако има уроци това лято пак ще ги запиша и б БГ.Аз нямам против да видят как е и с други подходи. Виждам големи позитиви децата сами по себе си да си изградят мнение кое им харесва. Вече разбират доста добре и сравняват. Андрей не помни много от преди 3г.Даже бих казала,че помни нищожно малко неща и то не съм сигурна дали не е повече от снимки и клипчета.Малката няма никакъв спомен.   

# 161
  • Немция
Карду, добри резултати от скенера, приятно пътуване и още по-приятно и безкоронно изкарване в България! Въпреки обстановката, мисля,че добре ще ви се отрази смяната на обстановката!

Ася, смях с багера и браво, че А. си хапва салата. Малкият не яде салата , но нарязани зеленчуци - да. А големият е уникум, нищо от посоченото.

Ние имахме лош  опит с плуване в България, в родния ми град, окръжен град все пак. Те и моите момчета не са лесни, но разлика с опита ни Германия имаше от небето до земята или поне на такова попаднахме.
Майка ми беше уговорила уж индивидуален план с треньор. Отиваме с децата и нито индивидуалност имаше, на всичкото отгоре момчета от малки до големи, басейнът сравнително малък, почти няма плитко. Платихме, влязохме в съблекалнята, моите гледаха шашнато, видяха басейна през отворената врата. Дори не се съблякоха, казаха, че няма да стъпят вътре, излязохме , поисках парите и обратно и си тръгнахме. Close Satisfied
Повече опити нямам и намерение да правя, а и без това повече от 2 седмици в града ми не се задържаме.

Моите не са присъствено на училище, но поне тенисът засега не са го затворили и днес ще ходят на тренировка, 4 деца в група са.

# 162
Бибит, а в Германия как тренират? Моите си тренират само в големия басейн. Отделно има и малък, но той не е за тренировка, а за игра. За мен най-голямата разлика между руския и американския стил е, че американския е без никакви помощни средства и че треньорът е вътре в басейна, а руснаците стоят навън, слагат плувки и нудъли на децата и ги карат да "плуват" сами.

Аз съм късметлийка, защото и двете ми деца ядат и плодове и зеленчуци. Вече и някои салати (а не само нарязани на парченца) - зелена и зелева ядат. А малаката даже и туршия Yum

# 163
  • Немция
Сноуче, започват от плитки басейни към дълбоки, зависи от нивото. Свикват първо. На 2 места сме ходили, отделно към училищата има организирано плуване.
Според нивото на децата се ползват помощни средства.

Там, където съм водила големия в група първия път, беше малко като в казарма. И не донесе успех.
На второто място, където ги записах и двамата, пак в група, имаха чудесен подход, имаха известен напредък, хареса им.
Моите момчета обаче са трудни с плуването, не са средностатистически пример.

Големият получи възможност за индивидуален треньор тази година към училищното плуване, обаче нямаме късмет пак- покрай короната нямат нормално училище.

Като се нормализира положението, смятам да търся индивидуален треньор за двамата. Но е трудно да се намери и е скъпо.

Малкият има по принцип организирано плуване от училището от другата година.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 13:51 от Бибит

# 164
Карду, пожелавам ви безпроблемно пътуване.

Бюти, надявам се да сте добре.

Интересна тема за плуването. Във Франция също взимат децата от 5 години нагоре, по изключение на 4. За тези, които са в група, трябва да могат да стоят на плиткото на басейна. Имат плуване в училище от първи клас, когато няма корона криза, а някои училища и от 5. (Синът миналата година имаше няколко занятия преди всичко да затвори.)
Моят син е записан на плуване към градския басейн. Не знам как протича точно тренировката, но инструкторите не влизат в басйна освен при проблем. На сина ми му харесваше и имаше напредък. Само един път беше стресиран при подновяване на занятията след есенния локдаун.  Като цяло треньорите не са много строги.   
Иначе има и възможност и за курсове за по 3 деца към един съседен частен клуб, но е по-скъпо и ни е по-далече.

Аз се чудя дали да не го запиша на лека атлетика, защото не са прекъсвали тренировките и са навън. По принцип не исках да го записвам на много неща, за да има свободно време. Вече е записан на българско училище и на плуване (на което не ходи заради ковида). И тенис е хубаво, но при нас е трудно със записването.

Общи условия

Активация на акаунт