Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 732
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, DLRG при нас преди короната предлагаха индивидуален тренинг. Също и Bademeister, това в близките два басейна.

Иначе тук влизат във водата, но съм виждала треньори при възрастни, които са на ръба на басейна и гледат техниката на плуване и дават насоки.

# 166
Излязоха ни резултатите от тестовете и вече .редим багажа в колата. Ние освен багаж отзад имаме и един голям кучо. Явно съм се  била  стегнала,защото - тестове, скенер...и като се прибрахме, легнах и почти 3 часа спах, успокоих се. До тук добре. В България ще идем за 2-3 дни да починем и детето да поплува. Хотел с басейни с минерална вода. Тя плува отлично. А тук иска на тенис да я запишем. И в училището имат закрит корт ( за зимата).Стискайте палци и с бюрокрацията да се подредят нещата ( че там ще има много почивни дни).

# 167
  • USA
Карду,радвам се,че всичко е наред при вас! Приятно прекарване и дано успеете с документите!
Уроците минаха добре. Точно както очаквах.Има голямо значение и мотивацията на детето. Големия плува,но има нужда от още практика за усъвършенстване ,а и иска да научи и други стилове. Малкия дълго време го бее страх да си потопи главата,та плува горе долу кучешката.Сега обаче той ми даде зор да го запиша и виждам какво значение има мотивацията.Явно си трябва да му узрее главата. Басейните в гимназията са големи и са два.На всяка лента за плуване имаше по един ученик и един треньор вътре във водата с детето. Аз ги гледах от трибуната.Накрая треньора дойде и ми обясни какво го е учили какво са правили и т.н. Доволни деца,доволна мама. Големия толкова е впечатлен,че на сутринта със ставането ми кавза.Остават ми  еди колко си дни до като започна гимназията(тук започват гимназия в 9кл.) Той е в трети сещате се колко беше смятал и какъв ентусиазъм го е завладял.
В бг учителката по плуване я знам.Тя беше и моята и на брат ми като деца.Добре запозната е и с американския модел. Казваше ми ама да не се шокират ,защото тук е различно.Ами не се притесниха изобщо.За тях беше голямо щастие,че им се гласува доверие и са по-самостоятелни. Аз ги записах и в бг от сега хаха.Още не сме отишли,но им намерих занимания по интереси.Не смятам да обикаляме много страната.Ще бъдем там за близо 2 месеца.Искам да се посветим на семейството.Заниманията са през деня когато повечето са си на работа,а юни изглежда в бг децата и ще са на училище,та да не им е скучно. Момчетата на тенис и футбол освен плуването,маката на художествена гимнастика. Силно се надявам и едно моренце да включим в Гърция,но ще видим условията на влизане как ще са до тогава,ако ли не бг море,но не ми се ще там. Толкоз с плановете.Ще видим кое как с времето и дали ще има промени.За сега не им обещавам нищо,да не се разочароват.

# 168
  • Немция
Карду, лек път и успех с начинанията!

Ася, една уговорка за индивидуален треньор отпадна преди време, трябва пак да търся, когато му дойде времето.

Калалили, много планове за ваканцията в България. Плуване, футбол, тенис, гимнастика... Добре, че децата имат желание.
Не ви ли притеснява назрялата епидемичната ситуация в България, покрай спортовете човек има и много контакти? Ние, дори да сме ваксинирани, ще се опитаме да намалим до минимум контактите, което ще е трудно, но не искам децата да лепнат ковид отнякъде. Което е възможно, ще ограничим.
Ние по принцип сменяме 3 места в България и затова миналата година се отказахме да се приберем именно заради волните и неволните контакти.

# 169
Мен много ме притеснява ситуацията в България, искам да се приберем, но ако не сме ваксинирани не знам доколко е разумно. Освен това ме е страх децата да не се разболеят там, сигурно ще умра от притеснения като знам здравната система каква е.

За плуване аз още не съм мислила да ги записвам. Тук е много популярно и сигурно в някакъв момент ще се наложи, мен малко ме е страх да си призная, но сигурно е по-добре да знаят да плуват отколкото да не знаят.

Карду, успех!

# 170
Ами даже и да се разболеят, вероятно дори няма да разберете. Моите и двете го изкараха. Джулия абсолютно безсимптомно, само с едно рядко ако за 5-6 дена, а София беше с кашлица точно ден и половина и няколко часа с Т 37.5.

Нищо вече не ограничаваме - живеем нормално. Но ние сме с подсилен имунитет - ваксина плюс преболедуване.

# 171
  • Немция
Сноуче, има го и този момент с лекото разболяване при децата,но не е и гаранция. Моите деца са и по-големи, четох, че дълготрайно нарушение на обоняние и вкус може да има и при 10-годишни например. Британската мутация е доста заразна и при деца, при тийнейджъри нараства вероятността от лонг ковид. А в България британската мутация е доминантната вече. И в Германия е така, но разпространението е доста по-ниско поради масивните мерки.

Знам, не искам да си вкарвам бръмбари в главата, но си имам едно наум, не ми се искат излишни притеснения, когато не сме си у дома.

# 172
Сноуче, чудесно е, че вие живеете вече нормално, но много от нас все още не! Не знам дали си чела какво се случва в Бразилия и колко починали деца има там от ковид. Мен ме притеснява нивото на здравеопазването в България и изобщо нямам доверие, че ако се наложи по-тежко боледуване ще получим адекватна грижа там.

# 173
  • USA
Моите деца и сега ходят на извънкласни занимания. Големия баскетбол и футбол,малките гимнастика плюс сега плуване. Не извънкласните не ме притесняват. На улицата играят с една тумба деца също.Повече се притеснявам да вляза в магазина или мол(за бг става въпрос )... С баща ми децата ще са с маски,както са и в момента племениците и той самия с тях. До толкова доколкото сме на вън на открито ,не се притеснявам.Басейните са минерални с топла вода и е доказано,че там по-трудно ще се разнесе ковид. Това са моите планове без да ги натрапвам на никой.Това е наше решение и смятам,че щом децата ми ходят цяла година на училище редовно по цял ден,няма нужда да се пазят повече от това.С маските са си свикнали и не виждам смисъл повече да налагам твърде големи ограничения. Ще се насладим на лятото до колкото е възможно в такава обстановка. Тук около нас вече всички са ваксинирани,включително съседите и родителите в бг училището.
Надявам се и в БГ да се засилят с ваксините.Имаме още 5 седмици все пак. Вярвам,че и в бГ ще се подобри обстановката.

# 174
  • Немция
Калалили, не ме разбирай погрешно, похвално е за летните спортове. Просто сме вече малко "повредени" на тема мерки след 1 година Grinning, а и България далеч не е Америка, ваксинацията върви мудно.
В Германия все още е много затегнато. Очаква се засилване на ваксинацията и искат да се сведат до минимум заразяванията, докато ваксинирането понапредне.

Че то не е останало до пътуването ви, 5 седмици!
Ние евентуално чак към юли плануваме прибиране, ама още не сме взели билети.
Момчетата са на училище до началото на юли.

Якамоз, твоето момиче ходи ли на детска градина сега?

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 09:35 от Бибит

# 175
Аз също се въздържам от ходене до Бг, защото като Якамоз ме е страх да трябва да разчитам на Бг здравеопазването 🙈

Иначе не чета къде колко деца са починали, много ме натоварват подобни неща.

Сега заведах А на ясла, едната възпитателка имала позитивен бърз тест. Сега ПСР ще прави.

При нас от няколко дена има слънце и е около 15-17С. Гледам да сме навън. А и тя много пред мониторите стои 😳, поне лесно я мотивирам друго да правим.

# 176
Аз също не търся специално такава информация, но случайно ми попадна. Все пак мисля, че човек трябва да е наясно, че има някакви рискове и в държава където здравната система е зле рисковете са по-големи. Но аз го казах защото едва ли не, тези които се притесняваме нямаме основания за това, а не е така всъщност.

Бибит, тръгна на градина да, от този понеделник, а градините отвориха от три седмици. Ние нали бяхме при свеки и изпусна малко. Ще преценяваме ден за ден дали да ходи, а и остават два месеца, надявам се да избутаме някак.

# 177
  • Немция
Якамоз, поне ще е малко сред деца.

Ася, и как ще процедират в случая с положителната възпитателка? Тях не ги ли ваксинираха? Май са още с по 1 доза, нали им сложиха АстраЗенека май.
За седенето на А. пред екраните- така е, когато имат по-големи братя и сестри, покрай тях откриват някои изкушения по-рано. Wink

От днес се захлажда в Немско, но поне ще е слънчево и сухо.

# 178
Аз не казвам, че е презастраховане или че няма причина за притеснения, особено в България. В нашия случай, ние вече имаме антитела, всички. Не бих пътувала, особено до Бг, ако не бяхме ваксинирани (а ние сме и преболедували). Но сега живея нормално и даже съм решила, ако до лятото в Италия не отпуснат нещата и не стане нормално за живеене, ще останем в Русия, ще отидем на морето за месец със свекърите и ще изкараме лятото тук, където животът тече нормално. В повече ми идват затворените паркове и детски площадки. Това е нехуманно вече...

Да ви се похваля, вчера мина много добре пробният ден в новото училище! Искаше и днес да ходи там, но за съжаление няма как да стане - трябва да подготвя всички документи и да платим таксите, да поръчаме униформи и т.н. Но решихме от средата на май, като се върнем от Швейцария, че ще започне там.

Якамоз, дано да ви ваксинират лятото Purple Heart

# 179
Чудесно Сноуче, че детето се чувства добре в училището.

Бибит, не попитах. Предполагам просто, че тестът е фалшиво положителен, една приятелка каза, че при тях в училището е било така с една учителка. Иначе предполагам, ако ПСР е положителен, че ще карантинират децата като контактни, ерго и яслата ще затвори 😳
Не съм питала дали са ваксинирани, все пак е доброволно и това е личен избор.

Общи условия

Активация на акаунт