Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 737
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
В Италия всичко отваря от понеделник, а и не вярвам лятото да затворят паркове и детски площадки.

# 181
  • USA
Свършваме училище на 27 май.Имаме точно 2 месеца лятна ваканция и на 29 юли стартира следващата година. Ние смятаме да сме в БГ юни и юли като ще се върнем седмица преди началото на учебната година,че да свикнем с часовата разлика. Ваксинирани сме (без децата разбира се) Всеки преценява кое е по-малкото зло за себе си.За мен душевно няма да е добре да остана още едно лято тук.3 години не сме ходили.Важно ми е да си гушна баща ми.По млади няма да станат,нито ние. Живота си върви,а рискове винаги има.  Само преди седмица тук в нашия  град имаше масова стрелба от един който буквално е избягал от психиатрия и застреля 8 човека...  Дали ме е страх ,разбира се,че ме е страх,но отказвам страха да ме води!
Сноуче,радвам се,че на Софи и харесва в новото училище!
Ася ,моите №2 и 3 са по същия начин.Големия и до сега предпочита да играе с деца место да е пред екрана.Другите двама се налага да контролирам под часовник.Не ,че не ги съгласявам да правим други неща и после им е хубаво,но определено виждам пристрастяване. От там предполагам ,че и страда Българския,но такова е.

# 182
  • Немция
И ние, ваксинирани или не, трябва да се видим с близките.
Аз имам роднини и в Германия, мога да изкарам така още известно време, но мъжът ми няма никой от семейството си. Минаха 2 години, без да ги е виждал на живо.
А малкият Бибитко сънувал вече 2 пъти България. Липсва му на детето явно.
Онзи ден сънувал как бягаме от страшна буря от Германия. Нищо не вървяло, дори коли, и ние, яхнали коне, сме поели към България. Grin

Българският и на двамата губи позиции, нормално. Ние с баща им не сме им достатъчни, за да е активен българския им. През лятото ще задобрее покрай престоя им в България, няма начин.

Сноуче, чудесно за новото начало, какво по-хубаво от това детето да се чувства добре там.

# 183
Привет от България.  Пътуване  чудесно. Никъде никой  не ни е спирал и проверявал. Само на влизане в България.  И търсят pcr тестове. Та даже има офис на здравната инспекция. И в него една лелка с интерес разглеждаше изпринтените тестове. Имаме ги на телефоните, но искат на хартия.

# 184
  • Rennes, France
Краду, приятно в БГ и безкоронно! Браво за пътуването...мисля си обаче че лятото няма да е същото, защото тогава и потока ще е по-голям.
Сноуче, браво да у.щето.Много е хубаво когато децата ходят с желание! Приятно пътуване до Швейцария на вас!
Калалили, и аз се опитвам да не ме води страха, обаче хич не ми се разболява в БГ...здравната систева куца. Макар че силно се надавям като по-млади, да го изкараме и по-леко...надежди, надежди...Но и аз не си мисля че мога да издържа без да видя нашите, племенника ми, който стана на 1,5г и третото бебе, което е на път /казах ли ви че брат ми ще има 3-то?!/ което се очава да се роди края на юли. На зъболекар също трябва да ида. Смятам че ако пристигнем безкоронно, вероятността да се заразим е малко защото сме на планината, където няма никой освен нас... Ще го мислим още като му дойдевремето.
Бибит, вие пак ли сте на ДО?Децата почват присъствено другат седмица, но още не ясно дали ще ги тестват.
Брюкселче, къде се изгуби.?!?!
Якамоз, хубаво е че сте сменили обстановката. И ние забегнахче на морската къща, която само нас чакаше за да си довършим строителните работи. ММ каза че ако има още една седмица без у-ще, щеше да е по-добре за да завършим на 99%.
Мелина, гуш и на теб!
Ася, дано няма проблеми с градината, много неприятно...
Авил, Бюти, как са близките? Подобрение има ли? Мама вече е много по-добре, но доктора й е казал след около 20-30 дни да отиде на кардиолог да се прегледа. Сега е наред баща ми за профилактични прегледи и към края на май всички ще правят тест за антитела, да се знае кой го е изкарал и кой - не.
Оставям ви дами, отивам да си направя една вана, че всичко ме боли...вчера си заметнах работо, та днес по спешност на остеопат- оправи ме, сега ще се накисна с гореща вода....мммммм

# 185
  • Немция
Къти, оправяй рамото по-скоро!
Не си споменавала, че в семейството на брат ти са в очакване на трето дете, чудесна новина! Ще има поводи за празници, ако се приберете лятото.
Да, моите момчета са в ДО. Приеха закон, когато в определен район/окръг заразените в рамките на 3 дни са над 165 на 100 000 (как го измислиха това число?), учениците да учат от къщи. При нас днес са 206 на 100 000. Очаквам и другата седмица да са в дистанционно. Гледам да излизат и разпускат следобедно време, но не винаги се получава, има дни, когато малкият има доста материал, отделно и видео конференция.

Днес се засякоха с познато дете на площадката, поиграха заедно, разсеяха се добре.

Авил, Бюти, надявам се всичко да е наред с близките ви!
(Вуйчото на ММ вече е интубиран, дано да има късмет човека и да оцелее! Sweat)

# 186
Ох, Калалили, Сноуче, така ми е хубаво да чета, че някой живее нормално. Тук сме много ограничени все още. Нямам търпение да дойде лятото и се надявам да можем да пътуваме. Не смятам да сме много социални, стига ми да съм с родителите си и да пообикаляме сред природата.

Сноуче, браво за училището.

Бибит, да ти кажа честно бих била по-спокойна, ако моята госпожица реагира на ситуацията по подобен начин и изяви желание да пътуваме. На нея по принцип й липсва България, но от известно време е склонна да не пътуваме. Усещам, че започва повече да се притеснява. Тревожи ме, че нещо в нея се променя и не знам точно как. Беше толкова активна и позитивна когато сме навън, а сега забелязвам, че е по-притеснена, страни от хората. Искрено се надявам когато сме там да се поотпусне. Тук няма как да стане.
Съжалявам за вуйчото! Дано се оправи!

Карду, много хубаво, че сте пътували безпроблемно. Успех с документите!

Къти и аз си търся някой да ми намести кръста Simple Smile , но нещо не ми се получава. Хубаво е, че си попаднала на добър специалист.

Oт доста време чета "алтернативна" литература. В началото, преди години, всичко ми изглеждаше абсурно, но сега започвам да виждам как абсурдите стават реалност. Как конспиративните теории имат много добра обоснованост. Все ми се иска да вярвам, че светът може да се върне към предишното нормално, но виждам, че това по-скоро няма да се случи. Дано греша!

# 187
Бибит, стискам палци за вуйчото на мъжа ти!

Кала, съгласна съм с теб и аз го мисля така и иначе, въртя суча и ще видим какво ще стане накрая. А и вие все пак сте ваксинирани, това е от голямо значение за едно относително спокойствие.

# 188
Якамоз, а кога се очаква вас да ви ваксинират? Я кажи как е Торино като град? Харесва ли ти? ММ сега има интервюта и евентуално може натам да се насочим, но трябва да се уверя, че е град, където можем да се установим за поне 5 години напред. Не мога да си местя децата всяка година все едно сме циркови артисти. Видях, че доста го хвалят и има много чужденци там, но ми е интересно да чуя и твоето мнение.

Трябва да разберем, че този вирус е тук, за да остане, и да започнем да живеем нормално. Локдаунът и дистанционното обучение не са вариант. Правителствата трябва да работят в оптимизиране на легловата база и медицинския персонал. В това отношение имат много какво да научат от Азия. Децата трябва да ходят на училище, а родителите евентуално - да работят от вкъщи.

Аз да ви се оплача, обчаведох се със сенна хрема... Не помня някога да съм имала алергия, но тази година при цъфтежа тук в Москва е някакъв ужас за мен. От две седмици съм със сополи и дращене в гърлото. Кихам като луда, а хората ме гледат все едно съм коронясана Scream Сега взех да пия антихистамин и малко е по-добре, поне не кихам така, но вечер много трудно спя, заради носа.

# 189
Здравейте момичета,
Тук се втрещих. С маска навън никой не ходи. В закрити пространства също са 50/50. Всичко работи. Все едно не са чували за ковид.

# 190
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Cardhu ,  какво да ти кажа.... 😔

Сноуче, много неприятно. Пробвала ли си десензибилизиране?
Не ви ли харесва в Москва, че пак ще се местите?

Перла, още като стана ясно, че короната е навсякъде, бях наясно, че “преди” няма да се върне.
От нас зависи новото да е по-добро.
Всеки исторически разлом е и шанс.

# 191
  • Немция
Масовата ваксинация е изхода за мен, нищо друго. Да разширят легловата база и лекарския персонал не ми е опция за борба с вируса. Като остана с увреждане след ковид, кел файда, че е имало лекар и легло за мен.

Карду, не се учудвам, даже и очаквам такова неглижиране на проблема с вируса в България. Затова и разбирам защо някои съфорумки се притесняват да пътуват. И аз считам страната ни в момента за много рискова.

Свекърите се ваксинираха вече с 1 доза, скоро предстои втората.
Майка ми с 300 зора я записах през платформата за ваксиниране, дано всичко е точно, когато дойде момента!

Роднината ни за съжаление изгуби битката с вируса. Cold Sweat Ковидът го отнесе като перце за 10-ина дни. Видимо здрав, прав и младеещ за възрастта си човек.
И жена му е в болница вече, дано поне тя се справи.

И за да не се върти всичко около вируса - Сноуче, знам, че цъфтежът на брезите  провокират сенна хрема. В Русия има по принцип много брези, не знам как е, където сте вие.
Но нямам опит със сенна хрема дано и да нямам в бъдеще, никога не е късно.

# 192
Здравейте Simple Smile

Къти, радвам се, че майка ти се е оправила. Баща ми го пращат на кръвни изследвания след 2-3 седмици, не са му говорили за преглед на сърцето. Майка ми е по-добре, от утре започва привикването на без кислород. Но се очаква дълъг възстановителен период.

Бибит, много лошо за вуйчото на мъжа ти Sad. Стискам палци да се оправи.

При нас пътуването до България е неясно. Надявам се тази година да има прилични връзки (по принцип пътуваме с Луфтханза, защото е най-бързо), миналата нямаше. Освен това имаме само три седмици точно преди началото на учебната година и сигурно ще трябва да се върнем поне седмица по-рано, заради евентуална карантина. А и тук всяка година променят класовете и учителите и не е добре децата да изпускат първия учебен ден.

При нас ваканцията свършва, на децата им хрумват все повече и повече пакости. Обиколихме всички близки паркове и горички и днес ми казаха, че от всичко най им е харесало като ходихме заедно до големия супермаркет (не бяха ходили там от лятото)... Хубавото на всичко е, че малката се научи да кара колело без помощни Simple Smile.

# 193
Бибит, много съжалявам!

В България дори не могат да си представят как се спазват мерки на други места по света.

Сноуче, не мога да ти кажа как в Торино за живеене. Била съм няколко пъти на екскурзия за ден. Не е много голям град, попринцип съм чувала хубави неща, на мен ми се видя леко провинциален, но когато ходих го сравнявах с Милано, сега ако отида сигурно ще ми се стори супер в сравнение с мястото където живеем. Joy между другото и двата пъти в които ходих бях ужасно болна. Най-добре е да отидете за няколко седмици преди да прецените дали е ок за вас. Не знам дали след такива градове като Токио и Москва няма да ви се стори тесен. Аз лично съм фен на Емиля Романя и искам там да се преместим. Имат много добри условия за семейства, освен това морето е близо, има планини, добро здравеопазване.
Пиемонте също не е зле, но нямам лични впечатления.

# 194
  • USA
Бибит,съжалявам за вуйчото!
Къти,дано се оправи рамото бързо и по-полека с работата! Това е страхотно,че ще имаш още едно племенниче! Дано успееш да ги видиш!
Бибит и аз така го виждам справянето с вируса с ваксиниране. Тук много компании решиха да оставят работещите от къщи перманентно, защото видяха,че работи за тях,спестяват пари от наеми на офиси. Има доста позитиви които останаха след карантината и не затрудняват никой.
Снуче,да не е просто настинка или вирус? От моя клас доста деца се разсополивиха. Моите и тримата също. Вече се оправят. Слагах им една комбинация от масла дето помагат за дишането в стаята. Не знам дали си пробвала,но снаха спокойно.
Перла,наистина е тревожно и аз бих се разтревожила ако се случи с моите деца. Между другото и моите бяха така в началото като отвориха всичко след дългата карантина. Така бяха наплашени ( в училище явно доста ги бяха образовали) ,че самите те си слагаха граници,но за щастие пак в училище лека децата се поотпуснаха. Дано успеете да се приберете в бг и заредите батериите както се казва! Вярвам,че ще има подобрение и дъщеря ти!
Днес бях направила баница и носих в училище да почерпя колежките. Всички бяха във възторг. Едно от моите деца донесе донъти и въобще стана забавен петък. 😋 Текат тестовете,за предните получихме резултати,че са се справили отлично и така. Днес на път за училище видяхме един белоглав орел кацнал на покрива на една къща. Литна и си хвана риба от близкото езеро и отлетя,а гъските в езерото се разкрякаха неспокойно.Децата бяха във възторг.

Общи условия

Активация на акаунт