Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 747
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, моите съболезнования!

Авил, дано родителите ти се възстановят без последици!

# 196
  • Rennes, France
Бибит,много съжалявам за загубата ви. Дано жената се оправи! Стискам палци...

Авил, леко възстаняваване.Дано лошото е отминало,без сериозни последици.

# 197
  • на брега на морето
Бибит, съжалявам за загубата ви. Дано жената оздравее.
Авил, бързо възстановяване на родителите ти!

# 198
  • Наблизо
Бибит,много съжалявам за загубата ви!От сърце се надявам жената да се оправи!
Авил,да се оправят по-скоро родителите ти!

Мама се подобрява всеки ден.Изключително благодарна съм на пулмоложката,която намерих тук от форума.

Ние ще се прибираме в България,ще се женим там..а и не мога без да видя роднините си.Гостите на сватбата ще са най-близките ни роднини-някои са ваксинирани,други го изкараха.Баща ми е и двете и след месец мама ще се ваксинира и тя.Надявам се ние да успеем да се ваксинираме преди това..иначе в България.

# 199
Ау, Бибит, сега видях поста ти точно преди моя. Моите съболезнования.

Бюти, радвам се на добрите новини!

Благодаря ви за пожеланията за моите родители. Вече съм по-спокойна, надявам се най-лошото да е минало.

И по темата за алергиите: При мен много зависи от мястото. Най-зле беше в Марсилия, според мен заради мръсния въздух. Има толкова много задръствания, че даже морският вятър не успява да неутрализира замърсяването.

# 200
  • Немция
Благодаря, момичета, за милите думи!!
Дано повече в темата ни няма такива тъжни вести!
Радвам се, че родителите ви се подобряват!

Бюти, хубави събития ви предстоят, дано всичко протече така, както го планувате!

Калалили, голяма находка-белоглав орел!

# 201
  • MI
Да се прехвърля и аз тук, че другата тема умря, а и дъщеря ми вече не е точно бебе. Simple Smile С някои вече се познаваме, приятно ми е да ви срещна пак,  за останалите - в Италия сме, дъщеря ми е на година и половина почти, с Бюти сме от една отчетна група. Hug
Бюти, много съжалявам за проблемите, дано всичко се оправи бързо и да няма повече болни. Много хубави емоции те чакат, радвам се за теб!
Сноуче, аз съм със сенна хрема от години, съчувствам ти. Знам че има някакво третиране, май с инжекции, което помага, но не се наканвам да ида да питам алерголог. За ваксините, казват лятото че ще ни дойде редът. Да видим. Аз още кърмя, но смятам да сложа. За местенето, според мен Якамоз добри съвети ти е дала. Имай предвид само, че редовно води класацията за най-замърсен въздух в Италия, единствено това би ме притеснило. То и тук от това ме е страх, за малката.

# 202
  • Наблизо
Здравей Нели!
Радвам се да се видим тук! Много ти благодаря! И аз се надявам!
Държа да направим сватбата това лято,точно защото имаме нужда и от хубави емоции..да се усетим,че сме живи.

# 203
  • MI
Ако имаш желание, разказвай за подготовката, малко хубави емоции и да позабравим за вируса.. Hug

# 204
Бюти, много се радвам за майчето ти!!! И честито за сватбата, ще чакаме разказ после Wink

Кала, аз видях снимките. Просто невероятно! Каква красота и мощ!

Нели, добре дошла! Ти къде живееше? Аз ще ви разпитам и в иатлианската тема скоро. Градът е около милион, не е провинциален град, има много международни компании и чужденци. Има доста англоезични и двуезични училища. За въздуха, трудно ми е за вярване да е по-зле от Москва, която е в топ 5 на света по замърсяване Disappointed Relieved. Разбира се, не е Рим или Милано, но аз не искам вече да живея в метрополис, идва ми в повече. Дори тук в Москва живея изцяло в квартала ни. Търсим град, който да е достатъчно голям и интернационален, но не мръсен и пълен с имигранти като Рим и Милано, да няма безобразен трафик като в Рим и Москва. Няма как да поживеем няколко седмици, защото, ако това се случи, ще имаме няколко седмици да се преместим. Евентуално през Септември.

Ася, на мен Москва ми харесва като град, но има много фактори, които не мога да преглътна и няма да се установим тук.
1. Трафикът е брутален, замърсяването се сравнява с нивата в Индия. За щастие в нашия прекрасен квартал е много спокойно и чисто, но децата после ще тръгнат на училище и ще трябва да пътуваме.
2. Това не е свободна, демократична държава. Няма никакъв шанс да си отгледам децата на такова място.
3. Имаме голям проблем с езиците. Де факто сега се налага да им говорим на английски вкъщи, защото училището е почти изцяло на руски и децата изобщо не говорят английски, та на моите им се наложи да проговорят руски, за да могат да общуват с връстниците си. Невъзможността да пътуваме и да сме с близките също ги отдалечи още повече от италианския и българския. Сега, ако отидем в Италия, ще ги запиша в двуезично училище - италиано-английско. Надявам се лесно да преминем от руски към български вкъщи.
4. Времето и климатът за нас са пълен абсурд. Не можем да живеем на място с един сезон и половина - дълбока зима и топла пролет - това са сезоните тук, според моите разбирания. Искрено се възхищавам на хората, които живеят по тези ширини и не им влияее на психиката. Ние не сме от тях.

# 205
  • MI
Сноуче, до Милано. В другата тема беше споменала Генуа, отказахте ли се? Не ми се струва зле от гледна точка на критериите ви.

# 206
Според мен тези условия са изпълними в романя. Според мен и Рим е провинциален в сравнение с Милано, а и Милано от квартал до квартал има голяма разлика. В Торино също има доста цветнокожи и араби, всъщност навсякъде в Италия ги има и няма как да се избяга от това. Всъщност те общо взето се концентрират в определени квартали.

Може да се включиш в някоя италианска фб тема с майки и да рапиташ там. Например mammemale са готини и са от цяла Италия.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 23:22 от Yakamoz

# 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Snowche, при вас е сложно!
Децата лесно ли научиха руски? Японски не говорят ли?

Бюти, успех с подготовката. Пожелавам ти само хубави емоции покрай подготовката и после празнуването!

Днес бяхме на излет в планината. Ня няколко места има морени, наричат се каменни морета.
Ходихме на “малките”, другите са огромни камъни А. не може да се катери.
Навсякъде течаха вади, приятно беше.

# 208
Бибит, много съжалявам за вуйчото на съпруга ти!
Дано няма повече тъжни новини в темата.

Болните да се възстановяват бързо!

Калалили, наистина много интересна е случката с орела. Аз си спомням като малки играехме на двора и имахме кокошки около нас. В един момент се видя огромна сянка и всички животинки се затичаха да се прибират. Оказа се, че беше просто един ниско прелитащ щъркел, но те доста се изплашиха.
В тази връзка, ние си имаме гнездо и мътещ гълъб точно на прозореца, наблюдаваме си го през стъклото. Мъжът ми подпрял стълбата на прозореца отвън и те набързо си скалъпиха гнезденце върху нея. Само дано мъничетата оцелеят, че гнездата на гълъбите както в България, така и тук са супер рехави-няколко клончета и са готови. Отделно и котки преминават...
А в интернет има камера, която предава на живо от гнездо на щъркели в България. Който има желание може да погледне. "Драго и Драга" Докато пиша реших да погледна какво се вижда вечерта, оказа се че камерата ги снима и вечер. Единият си лежи, а другият е изправен и се пощи. Явно и при тях има страдащи от безсъние Simple Smile

Сноуче, дано се устроите в Италия по-добре и да ви хареса, а ние мислим да си направим кратка екскурзийка до Москва-но когато се успокои ситуацията. От тук има директни полети, но не знам защо това желание ми се появи едва преди година, а вчера и съпругът ми каза, че му се ходи там.
За сенната хрема, обърни внимание и на какви възглавници спите, с какво са пълни завивките. Ако има перушина може и тя да допринася допълнително за дискомфорта.

Ася, по отношение на бъдещето аз съм по-скоро реалист-песимист. Има разни книги писани преди много години, които описват сегашната обстановка и това, което ни очаква според тях, никак не ми се нрави.
Много красиво местенце! Сега предполагам е прекрасно време за разходки.

Бюти, поздравления за сватбата!

Нели, добре дошла при нас!

# 209
Вчера беше рожденият ден на нашата дъщеря. Поканихме едно момиченце от детската градина, направих торта - замък, добре се получи, тя беше много щастлива. Подарихме ѝ ролери, вече много добре се справя само за два дни. Утре ще празнуваме пак, но с едно друго дете и в парка. Тази година доста мързеливо го карам и купих всичко готово, освен тортата, а за утре ще направя малки банички. И без това много ми дойде цялото приготовление в къщи. Радвам се, че все пак имаше празник въпреки пандемията.

https://photos.app.goo.gl/hwoYqTJPUcQ1Bfzd8

Общи условия

Активация на акаунт