Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 701
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • на брега на морето
Болните да оздравяват, другите -да не се разболяват! Hug
Сноуче, интересно звучи за билингво училището, ще пишеш после! Успешно ви заминаване!
И аз да внеса малко настроение- вчера Борко стана на 7 години. Blush Празнувахме на детската площадка, имахме късмет да е слънчево, тихо и да не вали, около 15 градуса беше между 14 и 16 часа. 4 деца от класа му+ още 2 от ДГ, с които често играе заедно по площадките. Взе си стерео колонката, която искаше за подарък и надуваше музика от време на време и танцуваха. Гонеха се, падна игра. Ядоха пица и торта. Родителите също. Имаше и мъфини в пакетчета ( купени), както и кроасани, но от тях почти никой не яде. Тортата я купих готова от Меркадона, само я надписах, с тези тубички за рисуване по сладки. Беше много вкусна, изяде се цялата. За първи път правихме в РД на площадка. Борко каза, че много му е харесал РД и това е най- важното. Blush Hug

# 646
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Оооо темата изведнъж се размърдала!

аз не съм писала, че бяхме болни.

Първо А. беше с корона, над 15 дена позитивна, всички останали бяхме с негативни PCR, антитела не съм тествала, но си имахме леки симптоми (сополи и главоболие).
Миналата седмица бяхме отново всички болни, след като тя довлече нов вирус от яслата, пак бяхме негативни.
Днес вече живваме, до сега бяхме всички със заден ринит и едно кашляне, едно плюене, ужас.

Карду, дано леко го изкарате, независимо какво е!

Мелина, да ти е жив и здрав Борко! Много се радвам, че толкова бързо сте се напаснали там.
А такива спонтанни Рд са най-хубавите.
Аз казах на Дзвер да мисли какво иска за неговия, очаквам пак локдаун! Миналия път бяхме измислили много игри и забавления, но каза, че е най-скапания му РД, защото е без деца... тъжно ми стана.

Сноуче, безпроблемно преместване. С училищата те разбирам, и аз го смених. Аз обаче не плащам толкова бързо Sweat Smile

# 647
Мелина, много щастливи звучите, вижда се колко добре се чувствате всички в Испания Heart Честит рожден ден на юнака, да е жив и здрав!

Ася, минали сте го значи. Ние след короната много боледувахме, буквално 6 месеца бяхме болни - пълен срив на имунитета. Ако можеш покани деца вкъщи пък даже и да е локдаун, да си гледат работата.

Няма как да не платим, това е сума за регистрацията. Тя по принцип не се връща, но тъй като все още не бяхме платили нито една годишна вноска, а и децата не са стъпили крак в училището, ще ни ги върнат.

# 648
Мелина, да ти е здрав и щастлив рожденикът!

Калалили, то мина време от вашето празнуване. Но все пак по-добре късно отколкото никога Simple Smile: да е жив и здрав и твоят рожденик!

И моето момиче имаше рожден ден, затова я и тествахме като вдигна температура. Свекърите трябваше да дойдат уикенда, а са рискови. В края на крайщата беше zoom парти. Но подаръците бяха реални, най-се хареса голямата магнитна дъска за писане. От вчера нон стоп иска да играе на училище. Simple Smile

Карду, това за повторният тест е за децата, на които първият тест е бил отрицателен. Щом тестът на твоята дъщеря е положителен, тя е просто 10 дена в карантина. И значи пак ще може да се върне на училище в понеделник. Проблемът е за контактните неваксинирани. Те, ако нямат положителен тест са в изолация 17 дена. Засега това е случаят със сина ми. Днес пак го тестваме, с надеждата за положителен тест, защото за мен е сигурно, че и той кара ковид. При всички случаи, и ти трябва да се тестваш утре примерно. Най-добре пср тест, освен ако не ти е спешно. Има доста проучвания, че антигенните са с чувствителност под 50% при безсимптомните в сравнение с пср тестовете, а както казва и Сноуче, и те не са сигурни.

Чудя се дали да не пускам антитела на сина, ако не даде положителен резултат. Както идват ваксините и за малките, е по-добре да имаме доказателство, че е карал ковид. Но от друга страна не искам да му взимат кръв от вената.

Ася, като децата бяха в ясла (преди ковида), имах чувството че постоянно някой беше болен. Сега поне имаме периоди от по две седмици без болести Grinning

# 649
Ще правя тест, ясно е. Детето цял ден скача и  пее, та съм по-спокойна, че поне минава така. И да, ще имаме доказателство, че го е преболедувала.

# 650
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сноуче, Дзвер има РД през зимната ваканция и повечето деца ги няма. Я по баби, я по занимални.
Той празнуваше по-късно, като започнеше училището.
Обаче и аз смених училището, сега е по-далеч и всички деца живеят далеч. Което не улеснява начинанието.
От стария клас поддържа връзка само с едно дете.

Карду, дано остане безсимптомна.

# 651
  • Немция
Мелина, Авил, честито на децата ви! Да растат здрави и щастливи, с много детски радости и игри! Birthday Balloon Party Time
Мелина, и ние сме празнували рожден ден веднъж на голяма детска площадка, с голяма зелена площ наоколо, получи се много добре.
Липсва ли ви нещо от Норвегия? А на децата?

Карду, Авил, дано всичко мине спокойно с тази корона в семействата ви! Може и да е корона, може и да не е. Stuck Out Tongue Closed Eyes Шантава работа!

Ася,на твое място аз не бих издържала от любопитство да разбера дали наистина съм изкарала ковид и бих пуснала един тест за антитела. Grinning
С мъжа ми хем знаем, че я изкарахме, хем си проверихме антителата- да видим с ваксина и преболедуване как са(доста са високи, особено при мен).

Относно тестовете- има значение и от производителя. Има по-надеждни тестове и такива , които са с по-ниска чувствителност.

Сноуче, явно децата са ти на частно училище- големи такси са това, макар и регистрационни...
Леко местене, скоро ви предстои, нали?
Имате ли вече сняг?

# 652
Карду, тествахте ли пак?

Ася, ами и едно дете да поканите пак ще е радост за него. А може да опиташ и онлайн парти да организираш. Също Кала може да даде идеи, защото една година беше правила на Лекси РД без други деца, ако помня добре.

Бибит, имахме много хубав сняг миналата седмица, но се задържа само няколко часа. Засега нямаме сняг.

Днес се убих да търся плюшен нарвал, защото С. си го поръча от Дядо Коледа и тъкмо се бях отказала и мислех как да се измъкна от ситуацията, защото и онлайн няма и видях в летящия тигър един - последна бройка! Викам си, гледай какъв късмет има тази моята капризница Joy Че и розов, точно както си го е нарисувала.

# 653
Бибит, мерси Simple Smile.
Малко се стреснах като писа, че може и да не е ковид, но си права. Все се чудя каква е вероятността от грешки с пробите.
На щерката са тествали пробата и за варианти и тя е с делта мутацията. Тестът на сина е отново отрицателен. Беше и на лекар, с бронхит е. Лекарката му предписа изследване за антитела да се види дали е с ковид сега или не. Има хипотеза, че синът е изкарал ковид безсимптомно, заразил е дъщерята, а след това и двамата са хванали друг вирус... Не знам, чувствам се изморена от всичко. Във Франция има наистина много деца с ковид в момента, едната братовчедка на децата е с положителен тест от вчера, а живее на 500 км от нас.

Времето при нас последните две седмици е сиво и студено. Днес имаше малко слънце и бяхме в градината. Добре че имаме двор, не знам как щяха да издържат децата (а и аз) иначе.

Ние вече сме купили основните коледни подаръци за децата. За сина взехме началния комплект гравитракс. Той това поиска, а и си спомням, че Бибит даде добри отзиви. За дъщерята е по-трудно, понеже рожденият ѝ ден и Коледа са близо. Взехме ѝ мъниста за закачване, защото тя от всичко си прави ''бижута''. Grinning

# 654
  • Down Under
Привет и от мен и вече официално от днес лятна Австралия ☀
Съчувствам на всички засегнати от ковид. При нас здраво държат границите затворени и пиле не може да префръкне, което държи ковид далеч.
Прекарваме дните навън, времето е хубаво, на дребния все му се играе и обикаляме 3-5 площадки на ден 😅 през почивните дни скачаме в колата и се опитваме да ходим на различни, интересни места.
Украсихме елхата онзи ден и детето все ходи да проверява дали Дядо Колед не е дошъл и оставил подаръците. Уших му коледни дрешки и сме тотално в празнично настроение. Като се стъмни обикаляме квартала и гледаме коледните украси на къщите 😊
Не можах да си харесам хубав венец и реших да си спредтна един diy 😅 много бързо и лесно стана. Ще кача малко снимки, споделяйте и вие, аз много обичам да гледам коледни неща 😍

# 655
  • на брега на морето
Благодаря, момичета! Hug
Честит Рожден Ден и на твоята порастналала дъщеричка, Авил! Да расте здрава и щастлива! Hug
Ася, Hug децата като се адаптираха бързо и чувстват добре, и ние сме добре. Ние с мм сме лесни, на нас не ни е първата смяна на държавата. Grinning
Радвам се, че си намерих и две приятелки, това помага много.
Надявам се да измислите нещо за РД на Тим. И аз бих предложила да поканите 1-2 деца. Първоначално това бе моята идея за РД на Борко- 2 деца вкъщи. Но после едната ми приятелка ми даде идея за парка, и така реших с покани на ръка да поканим още 4 деца, които Б. ми каза, че играе най-често в училище. Защото нито познавах родителите им( само едната майка познавах), нито нищо. Така хем се получи добре, хем се запознахме.
Бибит, Hug честно казано нищо не ми липсва от Норвегия засега. Или ако ми липсва понякога природата или нещо, то не е толкова, че да ми е мъчно и да искам да се върнем там.
Имах приятелки и там, но едната и тя напусна Норвегия завинаги малко след нас, а а другата се чуваме по уотсап, надявам се при по- добри времена и да ни гостуват.... Както и  ние имаме къде да отидем ако решим да гостуваме в Норвегия един ден.
Сигурно някой ден ще ми липсва нещо от Норвегия, това са нормални чувства. Неизбежно е когато си прекарал известна част от живота си на едно място, 12 години не са малко.
Горди, голяма красота! Hug

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:10 от Мелина_3

# 656
  • Down Under
Мелина, аз в БГ работех за норвежка компания в продължение на 7г. И въпреки че, Норвегия е била винаги първенец в разни класации и аз не бих живяла там. Определено не е за всеки. Много добре сте взели решението да се преместите, дано постигате само успехи  и имате само позитивни емоции на новото място! На мен в началото ми се прокрадваха мисли , да замина за Осло, щяха да ми осигурят квартира от работа . Но след многобройните пътувания определено стана ясно, че не е за мен. Запознах се с българско семейство, които тъкмо оправяха документите си да заминават за САЩ.

# 657
  • Rennes, France
Привет дами!

ЧРД на всички пораснали деца!!! Много здраве, повече усмивки и безгрижно детство! Нашето голямо момче се присъединява и той - днес стана на 11г!

Карду, как сте? Честно иска ми се моите деца да го изкарат...после поне за 1год ще съм спокойна. 
Авил, и вие през Короната сте минали. Надявам се да е по-добре вече положението!
Мелина, супер звучиш - браво! Много бързо сте се адаптирали, което е страхотно!
Сноуче, леко местене на вас. И бърза адаптация, макар че сигурон сте свикнали.
Горди, страхота декорация - това на вашата къща ли е? Аз съм много семпла откъм декорация. днес сложих лампички в хола - винаги го правя за РД на Луи. Другата седмица елхата. Да ви е топло и усмихнато лятото!!! При нас днес има слънце - вчера дъжд...та е едно никакво.
Ася, възможно е да сте били безсимптомпи, но пък да сте го изкарали. Аз също бих си пуснала антитела.
Баща ми така изкара леко короната, неговите антитела бяха най-малко. Майка ми каза че все едно имал настинка, пък тя милата се съсипа 3 седмици като караше вируса. Та всеки различно.

При нас нищо ново. ММ е пак командировка. Занимаваме се с у.ще. Здрави сме. Чакаме коледните празници.
Поръчала съм си книги от БГ, ще чета и ще плета - ха, ха.
Купих подаръчите за Коледа. Само ММ остава да го мисля, ама той си получи доста подаръци предварително, та много няма да се тормозя.
До скоро и да се пазите.

# 658
Здравейте момичета!
Ако наистина е с ковид, по нищо не личи. Мъжа ми и той е командирован от доста време. И у дома се реди коледна украса.
cutty, да ти е честит рожденика. Много здрав и безгрижно детство, на твоето момче и на всички деца.

# 659
  • на брега на морето
ЧРД на момчето ти, Къти! Много здраве, щастие и безгрижни дни му пожелавам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт