Родителите ми го мразят

• 12 605
  • 311
  •   1
Отговори
# 30
И аз щях да съм притеснена, ако дъщеря ми на 30+ скоро след развод говори за "любовта на живота ѝ" и "най-прекрасния мъж" след няколко месеца заедно с новия. 2 години развод, 10 годишен брак, значи първият брак е започнал в ранните двадесет = втора серия на същия сериал, нищо не е научено.

Можеше и спокойно да си походите с новия и без да държиш вашите чак толкова в течение. Инфантилно доста...

Поредна петъчна пързалка е това, ама айде.

# 31
Авторке, а имаш ли възможност да живееш и се издържаш сама с детето си, или ако с този мъж съжителството не се получи, ще трябва пак да се върнеш при вашите. Аз предполагам, че някъде в тази посока са притесненията им.

Другият вариант е, според тях точно той да е тотално неподходящ по някаква причина.
Аз съм финансово независима от 18 годишна. Не съм живяла при родителите си от тогава. Имам стабилна кариера и приходи. При родителите ми съм за да ми помагат със сина ми и да не съм сама. Във всеки един момент мога да отида да живея сама. А иначе не планирам толкова скоро да заживея със сегашния ми партньор, искам да мине повече време и да съм сигурна. Проблемът е, че има драми от страна на родителите ми дори, когато се виждаме.

В такъв случай, аз те съветвам да мислиш в посока да си изградиш независим живот и собствен дом. Така ако желаеш ще можеш да се виждаш с господина колкото време ти е необходимо , за да вземеш решение за бъдещето, без да се нуждаеш от одобрението на родителите ти и без да са в течение кога и колко се виждаш с някого.

# 32
  • София
Родителите ти се държат като токсични насилници. Определено трябва веднага да се махнеш от тези хора. А дали мъжът е подходящ или не, само времето ще покаже.

# 33
Е, ти да не си на 15, че да ти се тръшкат. Животът си е твой – и грешките, и успехите. Няма да живееш с родителите си цял живот, я. Хич да не ти насаждат вина, а стъпи по-смело и си отстоявай мнението. Като не го харесват, не го харесват, тяхна си работа, тяхно си право. Нали ти ще живееш с него и детето ти, а не те.

# 34
Не знам защо, но от това, което прочетох не усещам да си финансово независима и преуспяла в кариерата. Още от начало без да си го опознала достатъчно му слагаш етикет "идеален". Което ми звучи леко незряло за 34 годишна жена. Преместването при вашите веднага след развода и т.н. Смятам, че родителите ти забелязват неща, които пропускаш и не искат да повтаряш грешки. Все пак твое право е да решиш как смяташ да продължиш.

# 35
Родителите нямат ли собствен живот, че така ги включваш в твоя? Недей да ги информираш, живей по твоя начин.

# 36
Твърде е вероятно родителите да гледат детето, докато авторката се среща с мъжа, оттам и да пискат срещу него, че я отклонява от... нейните задължения. Simple Smile
На колко е детенцето?

# 37
Не са харесвали никой, но пък да поставиш ултиматум на зряла жена е обидно. Разбирам, че са загрижени, но вмешателство в личния живот е унизително.

То и за тях може да е обидно и унизително голямата им и успешно реализирана дъщеря да се върне при тях с подвита опашка. Хем действаш незряло, хем се сърдиш, че те третират като такава.
Вече си направила един грешен избор, нормално е хората да се притесняват, че и следващият ще е такъв. И после пак ще се прибереш при тях с подвита опашка, само че този път с 2 или 3 деца. Също така е много вероятно да виждат червени светлини, които влюбените ти очи не виждат.
Приятелките ти какво мислят за него? И изобщо, защо не си живееш отделно, щом си толкова финансово независима? Така никой за нищо няма да ти се бърка.
Ама ти хем искаш помощ, хем да е само тази, която ти отърва, хем и да не ти дават акъли... Ами... порасни най-сетне!

И на мен ми е петъчно. Simple Smile

# 38
  • София
Не знам защо, но от това, което прочетох не усещам да си финансово независима и преуспяла в кариерата. Още от начало без да си го опознала достатъчно му слагаш етикет "идеален". Което ми звучи леко незряло за 34 годишна жена. Преместването при вашите веднага след развода и т.н. Смятам, че родителите ти забелязват неща, които пропускаш и не искат да повтаряш грешки. Все пак твое право е да решиш как смяташ да продължиш.

Родители, които реагират с упреци, обиди и заплахи, че буквално ще умрат, ако не стане тяхното, са изключително незрели в най-добрия случай, и на тяхната преценка не може да се вярва.

# 39
На 46 е Simple Smile - имал е неуспешни връзки.
Много важно! Вторият ми съпруг беше на 35, когато се запознахме
На 35 с краткотрайни връзки не ми се вижда толкова странно, на 46 е съвсем дръго. Представи си точно тези 11 години, в които сте заедно, той да ги прекара с множество неуспешни връзки. Мислиш ли, че щеше да срешнеш същият мъж като този, който си срещнала на 35? Без допълнителен товар за едно цяло десетилетие.

Родителите на авторката може да виждат, че тя още не е емоционално стабилна и да се притесняват от повторение на ситуацията с първия ѝ мъж.

# 40
  • София
Авторке, питай родителите си какво искат от теб.
Ей, така, сериозно.

Сама ли да останеш, ако не, какъв мъж биха харесали за теб, кога за тях е приемливо и изобщо приемливо ли е да се виждаш с мъже, може ли още деца да раждаш, не може ли...
Да дадат предложение, което няма да ги съсипе или убие.
Белким зацепят.

# 41
  • София
Родителите на авторката може да виждат, че тя още не е емоционално стабилна и да се притесняват от повторение на ситуацията с първия ѝ мъж.

Тогава те да се държат емоционално стабилно, а не да се тръшкат като малки деца, по чиято гайда някой отказва да ходи.

# 42
Добра идея, Горджи! Hands Thumbsup

# 43
Авторке, питай родителите си какво искат от теб.
Ей, така, сериозно.

Сама ли да останеш, ако не, какъв мъж биха харесали за теб, кога за тях е приемливо и изобщо приемливо ли е да се виждаш с мъже, може ли още деца да раждаш, не може ли...
Да дадат предложение, което няма да ги съсипе или убие.
Белким зацепят.

Хаха, направих го! Според тях било рано, защото съм "прясно" разведена и е грешно да бъда с мъж 12г по-голям. Щял да ми направи още едно дете, да стана слугиня и да умре преди мен, а аз да стоя млада вдовица....

Родители, които реагират с упреци, обиди и заплахи, че буквално ще умрат, ако не стане тяхното, са изключително незрели в най-добрия случай, и на тяхната преценка не може да се вярва.
Всеки родител желае най-доброто за детето си и е нормално да бъде скептичен и притеснен, особено в моята ситуация. Наистина ми е тежко, че бракът ми се оказа неуспешен и това повлия психически и на най-близките около мен. Но те просто не искат да му дадат шанс и се опитват да направят всичко възможно за да не се срещаме.
Относно финансовата стабилност, независима съм от 18 и винаги съм работила, просто предпочетох в този труден момент да приема подкрепата на близките, иначе обмислям закупуването на собствено жилище съвсем скоро.
При мен проблемът е по-скоро емоционален - желая да бъда с този човек, но не искам да имам конфликти с родителите ми ( които са леко консервативни в някои аспекти).
За момента не натрапвам личния си живот, но усещам как нещата ще ескалират, когато разберат че продължавам да имам връзка с него.

# 44
  • София
Авторке, може да си самостоятелна финансово, но явно още си зависима психически от родителите си. И не можеш да различиш кога едно поведение е загриженост и кога насилие.

Общи условия

Активация на акаунт