Родителите ми го мразят

• 12 600
  • 311
  •   1
Отговори
# 60
Кратка история от мен:

Моя близка приятелка се ожени на 19, роди на 20 и се разведе на 22 г., защото мъжа й не се прибираше по цели нощи, пиеше и изневеряваше, като отвързан. Родителите й така и не й позволиха да има връзка с нов мъж. Непрекъснато я обвиняваха, че не е достатъчно отдадена на детето, че трябва всяка свободна минута да е до него, вместо да си търси мъже, че никой няма да я иска с "ремарке" /това явно си е някаква класика при по-възрастните хора, останала от времето на соца/, че щом един път е опитала и не е станало, значи няма и да стане повече, че накрая ще се окаже сама, с две деца от двама различни мъже и т.н., и т.н., и т.н. И това продължи с години. Е, сега вече е с нов мъж - живее при него и е щастлива, но кога - 23 години след развода. Когато сина й вече е голям, не живее при нея и тя най-накрая успя да си оправи живота.
Ами извинявам се, но това за мен си е пропиляно време в опити да угоди на родителите си и да изпълни техните заръки, да живее живота СИ така, както ТЕ смятат, че е правилно. Цели 23 години тази жена страдаше, плачеше, обвиняваше се, вярваше, че никога повече няма да има до себе си мъж, семейство и да бъде щастлива. Когато се запозна със сегашния си мъж изпитваше толкова много страх от родителите си и вина, че чак ми ставаше жал за нея.

# 61
Той да не е от различна националност,  религия? Осъждан ли е?
Като разведена жена, трябва да знаеш, че едва когато заживееш с някого ще видиш истинското му лице. И ако това съжителство излезе несполучливо като първото, отчитат ли травмата върху детето?  Отделно, не смятам, че мъж на тази възраст ще се грижи за чуждо дете, по-скоро ще му е пречка.
Всъщност не се разбира защо не го харесват, явно не желаеш да споделиш, но определено има "скелети в гардероба".

# 62
  • София
Може, може и супер да е човека, кой знае. Аз въпросите по-скоро ги зададох за теб си, не за да те притесня.

# 63
Като разведена жена, трябва да знаеш, че едва когато заживееш с някого ще видиш истинското му лице. И ако това съжителство излезе несполучливо като първото, отчитат ли травмата върху детето?  Отделно, не смятам, че мъж на тази възраст ще се грижи за чуждо дете, по-скоро ще му е пречка.
Всъщност не се разбира защо не го харесват, явно не желаеш да споделиш, но определено има "скелети в гардероба".
Нищо такова. За тях проблемът са годините разлика и това, че ще иска в даден момент да имаме дете, и че не им харесва начина му на мислене ( познават  го от преди, но не задълбочено).

# 64
Скрит текст:
Нищо такова. За тях проблемът са годините разлика и това, че ще иска в даден момент да имаме дете, и че не им харесва начина му на мислене ( познават  го от преди, но не задълбочено).

1. Годините не са чак толкова много. Ако ти беше на 20, той щеше да е на 32 и тогава разликата щеше да е доста по-осезаема, отколкото е сега

2. Няма нищо по-нормално от това един мъж без деца, да поиска да има дете от жената, с която ще живее

3. Какъв е начина му на мислене?

# 65
  • София
Родителите ти се държат като токсични насилници. Определено трябва веднага да се махнеш от тези хора. А дали мъжът е подходящ или не, само времето ще покаже.
Никакви токсични насилници не са родителите й, а си познават стоката.
10 години в брак с насилник, 2 години развод и веднага намира новия мъж- мечта, любовта на живота си.
Ами, нормално е да се опитат да я озаптят- няма да са полезни само когато трябва да я подкрепят и изправят на крака, а да са вредни в останалото време.

# 66
  • София
Ти би ли създала семейство с него с още едно дете?

# 67
Ти би ли създала семейство с него с още едно дете?
Да, доста мислих по въпроса. Макар, че той ми каза, че дори и да не искам, за него е важно аз да бъда до него и никога няма да иска да правя нещо против волята си.

# 68
  • София
Това е добре, явно си те иска.

Абсурд, мисля си, че ако родителите бяха с малко по- отворени уши и очи, и авторката не си ги познаваше, може би нямаше да си натиска 10 години парцалите при насилник я от страх, я от срам...

Добро, добро, та някой път най- обичните вземат, че ти изпишат вежди.

# 69
Няма да преживеят да се изнесеш!
Няма да преживеят да си с НЕГО!
Как бе, аджеба, преживяха развода?!?
Не бързай да ми отговаряш да си пусна едни пуканки.

# 70
  • София
Родителите ти се държат като токсични насилници. Определено трябва веднага да се махнеш от тези хора. А дали мъжът е подходящ или не, само времето ще покаже.
10 години в брак с насилник, 2 години развод и веднага намира новия мъж- мечта, любовта на живота си.
Ами, нормално е да се опитат да я озаптят- няма да са полезни само когато трябва да я подкрепят и изправят на крака, а да са вредни в останалото време.

Разбира се, нали те са я създали такава. С такива родители, нищо чудно, че е била 10 години в брак с насилник. А те щом са толкова активни, къде бяха тогава?

Дали този мъж е мечта или не, ние тук няма как да преценим. Но някой, който заплашва, че ще умира, ако не стане неговото, е ясен.

# 71

Разбира се, нали те са я създали такава. С такива родители, нищо чудно, че е била 10 години в брак с насилник. А те щом са толкова активни, къде бяха тогава?

Дали този мъж е мечта или не, ние тук няма как да преценим. Но някой, който заплашва, че ще умира, ако не стане неговото, е ясен.
Ей това точно ме срина. Прави каквото искаш, живота си е твой, ама няма да преживеем този избор. Аз и затова пуснах темата....иначе ми е най-лесно да си хвана багажа, но просто ги обичам.
Подкрепят ме, помагат ми, но това с намесата в личния ми живот ме накара да се почувствам унизена.

# 72
  • София
Това ми е любимото- виновни са родителите, че "такава" са я създали; после е виновен мъжа й, че "така е постъпвал с нея".
Само тя е цялата в бяло, непричом- идеалната жертва........

Не го разбирам, честно- що за извратено удоволствие да се тика оплакващият се в калта и да му се отнема дори мисълта за собствената отговорност?

# 73
  • София
Ето я нейната отговорност - събира си багажа и си поема собствения живот в собствените ръце.

# 74
Не си самостоятелна щом си се свряла да живееш в едно жилище с родителите ти. И си незряла за една 34 годишна жена. Купувай си жилище, изнасяй се и кажи на родителите ти да си гледат техния живот. Имаш право да пробваш с новия мъж, ако не се получат нещата показваш му пътя и толкова.
Родителите ти са емоционални вампири и егоисти.

Общи условия

Активация на акаунт