Родителите ми го мразят

• 13 049
  • 311
  •   1
Отговори
# 180
  • София
При мен, като научиха за раздялата, майка ми каза: "Ами, сега трябва да си намериш някой за секс, то това си е необходимо, ама ново семейство и деца няма защо да правиш, нали..."

Да не сме сестри?
Това бяха и думи на майка ми през далечната 1990 г. Хем знаеше, че тогавашния ми мъж беше с циклофрения и детето ми, родено по време на брака  не беше от него.
А баща ми се притесни как ще каже на брат си, че съм разведена. Брат му живееше в  севлиевско село, вече беше го хванал Паркинсона и не познаваше никого.
Ръсят бисери всички при подобен развой на нещата. Не трябва да им се обръща много внимание.
Авторката, и да се отделиш пак ще пробват да се бъркат покрай детето. Уж да помагат, но и съвети да дават.
Аз бях лесна - имах си апартамент, живеех отделно, но все да поучават, да подпитват.

Майка ти я разбирам- знаела е защо ти го казва.
Може пък и брат да имаш, де да знам, но аз съм щастлива, че синът ми и внукът ми не са имали житейски сблъсък от такъв калибър.

# 181
Понякога си трябва намеса, но вероятността да се вслушат е много малка!

# 182
Аз от една страна разбирам родителите. Когато се върнеш в къщата им явно се задейства родителският инстинкт. Авторката е отишла слаба и нуждаеща се от помощ. Едва ли е приятно детето ти да се върне след 10г брак нещастно.
Как да плеснат с ръце от радост изведнъж за новата любов.

# 183
  • София
Няма нужда да пляскат с ръце.
Но поне да опознаят човека, да се виждат с него и след като придобият впечатления тогава да си казват мнението.

# 184
Но поне да опознаят човека, да се виждат с него и след като придобият впечатления тогава да си казват мнението.

По един или друг начин хората имат впечатление от настоящия мъж. На базата на тези впечатления изразяват мнение. От какъв зор ще се виждат и опознават с някой, който за момента не им е приятен?

# 185
  • София
Баща ми навревемето дойде, прегърна ме, изслуша ми всички оплаквания от БНД, погали ме по главата и каза "По-добър няма да намериш. Всички сме такива. По-добре си стой та поне детето ти да не стои без баща. Че теб с дете няма кой да те вземе вече." Бях на 27 години. Добре, че не го послушах.

# 186

Аз като родител бих постъпила така, но хората са различни.
Пък и тя колко е убедителна..
Има спорове, дискусии..Тя така и не каза, защо не го харесват.
Ми да ги убеди да го канят на вечеря веднъж в седмицата...да го опознаят ако мнението им е изградено само от хорски приказки.
Пък и него ще види в различна (неудобна) среда Simple Smile

# 187
Реакцията на майка ми като разбра за моя развод беше: "Гледах интервю веднъж с Иван Костов и той каза, че черпи, защото дъщеря му се била развела. Ти защо не ми каза и аз да почерпя? Щом не върви, добре си му дала пътя. Ама само да не тръгнеш пак да се омъжваш" Simple Smile Явно за много родители развод бива, ама повторен брак - не. Добре, че няма кой да ги слуша Simple Smile

# 188
И моите родители така ме посъветваха на времето, ясен ми бил късмета, да не се пробвам повече.Cry

# 189
Баща ми купон щеше да вдигне, когато брат ми се раздели с неговата. Живееха на семейни начала без брак, та разводът им се размина.  Бившата му беше събрала багажа и го занесла при нашите докато брат ми беше в чужбина. Нашите още не са загубили надежда, че може и да си намери сгодна булка.

# 190
А, аз знам защо, фрау Данна. Баба като останала вдовица навремето, не се омъжила. Това се приема като много светъл пример (т. е. занимавала се само с децата си). Всъщност баба после се занимава и с внуците, тоест отглежда следващите поколения до над 90 г. възраст. Но аз все пак имам само една дъщеря, та едва ли ще ми отвори чак такава работа... Rolling Eyes

# 191
Много светъл пример е да мъкнеш сама тежките торби, всички ангажименти с децата да са само твоя грижа, да нямаш вечер 1 дума да размениш с някой човек на твоята възраст явно. Или поне така е било.

# 192
  • София
Имам една съседка - мъжа й беше 25 години в затвора, а тя милата с две деца си остана сама през всичките години. От работа - вкъщи, от вкъщи - на работа. Всеки ден точно в 17.30 ч минаваше пеш с големите торби пазар. Дори на почивка не ходеше, за да не си помислят хората, че е с някой мъж. И какво - мъжа й излезе от затвора и 1 година по-късно почина. А баба ми още цъка с език и повтаря "Еххх, стабилна жена излезе. Толкова години само вкъщи си стоя и децата сама си изгледа. Браво" Егати и бравото - няма що.
Сега сигурно някои от вас ще кажат - ама тя сигурно много го е обичала. Ами сигурно да, ама 25 години са си 25 години. И то най-хубавите години от живота. И да ги изживееш заради това какво ще кажат хората - ами не го разбирам

# 193
  • София
Да, голяма чест, няма що. Май предпочитам да съм нечестива, ама щастлива Joy

# 194
Не е задължително оставането сам да е "заради хората", на някои жени просто не им се занимава повече с мъже, стигало им е да се прецакат веднъж.
Други пък не намират подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт