Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 67 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Линд примерно са качествени шоколади.

# 121
Oryon честно казано откакто разбрах, промених храненето си коренно, преди ядях по нещо сладичко всеки ден, много въглехидрати и рядко салати, но сега толкова съм се мотивирала, че почти не ми се дояжда сладкото. А и явно има прогрес щом от Инсулин 10,59 в началото, 20 дни по-късно беше 6,8. Режима ми е доста строг, много стриктно го спазвам, и ми е добре, но си имам едни такива доста рядки моменти, в които имам чувството, че ще полудея без една хапка сладко, иначе и Линда, и бонбоните в случая, са ми пред очите и не ми се ядът.

# 122
Oryon честно казано откакто разбрах, промених храненето си коренно, преди ядях по нещо сладичко всеки ден, много въглехидрати и рядко салати, но сега толкова съм се мотивирала, че почти не ми се дояжда сладкото. А и явно има прогрес щом от Инсулин 10,59 в началото, 20 дни по-късно беше 6,8. Режима ми е доста строг, много стриктно го спазвам, и ми е добре, но си имам едни такива доста рядки моменти, в които имам чувството, че ще полудея без една хапка сладко, иначе и Линда, и бонбоните в случая, са ми пред очите и не ми се ядът.
Darling здравей може ли да попитам каква е диетата какво ядеш какво не от кои храни избягваш,плодове въобще не ядеш ли ако ядеш кои са?Благодаря ти

# 123
Дарлинг, можеш да пробваш каквото писа и Елора - в Лидъл има хубав шоколад 85% какао, с черно-лилава опаковка е.

# 124
Гайо даже са още по-качествени знам.
Също така и на Берьозка съм взимала.

# 125
Cengiz Emin 636883 аз не смея да кажа какво ям, защото не съм за пример в тази тема, тъй като съм отскоро с ИР и още се уча, но общо взето повече салати, месо, риба, домашна кайма си купихме, когато не ми се яде салата просто задушавам с много малко кокосово масло и повече вода, лук, чушки, домати, (понякога ги пасирам), тиквички/патладжан с кисело мляко, пържоли със зеленчуци на фурна, карфиол,пилешки филенца с топено сирене и кашкавал, любимите ми броколи със сметана и пилешко, телешко варено и рибена супа без картофите, мусака с тиквички, сирене по Шопски (ако така се казваше това в гювечето), кавърма, веднъж правих и пица с фатхед тесто и още много подобни, но не се сещам в момента. Може и да съм в грешка с кашкавала например и някои други работи, но вече и аз не знам.
Закуската ми е малко трудна, но най-често бъркани яйца с кашкавал и сирене/извара или спанак, веднъж даже и кайма им сложих Grinning
С плодовете - мандарини, ягоди, рядко зелени ябълки, прегрешавам по 2-3 дни в седмицата, но не защото не мога без тях и не защото не знам, че не трябва да се ядът, а поради друга причина...
Сутрин пия топла вода с половин лимон - и тук съм в грешка вероятно, затова казах, че не съм за пример, но все пак ти споделям, а и малко съм свалила Инсулина само с режима - значи е ОК за момента Blush

Oryon и Елора - Благодаря!

# 126
  • пак там
Че какво му е на кашкавала?

# 127
Cengiz Emin 636883 аз не смея да кажа какво ям, защото не съм за пример в тази тема, тъй като съм отскоро с ИР и още се уча, но общо взето повече салати, месо, риба, домашна кайма си купихме, когато не ми се яде салата просто задушавам с много малко кокосово масло и повече вода, лук, чушки, домати, (понякога ги пасирам), тиквички/патладжан с кисело мляко, пържоли със зеленчуци на фурна, карфиол,пилешки филенца с топено сирене и кашкавал, любимите ми броколи със сметана и пилешко, телешко варено и рибена супа без картофите, мусака с тиквички, сирене по Шопски (ако така се казваше това в гювечето), кавърма, веднъж правих и пица с фатхед тесто и още много подобни, но не се сещам в момента. Може и да съм в грешка с кашкавала например и някои други работи, но вече и аз не знам.
Закуската ми е малко трудна, но най-често бъркани яйца с кашкавал и сирене/извара или спанак, веднъж даже и кайма им сложих Grinning
С плодовете - мандарини, ягоди, рядко зелени ябълки, прегрешавам по 2-3 дни в седмицата, но не защото не мога без тях и не защото не знам, че не трябва да се ядът, а поради друга причина...
Сутрин пия топла вода с половин лимон - и тук съм в грешка вероятно, затова казах, че не съм за пример, но все пак ти споделям, а и малко съм свалила Инсулина само с режима - значи е ОК за момента Blush

Oryon и Елора - Благодаря!
Darling благодаря,че ми отговори лека вечер пожелавам на теб

# 128
Здравейте! Какво ще кажете за тези бонбони... мислите ли, че може да се похапват 3-4-5 бонбончета веднъж седмично (тоест по 2-3 на ден например когато вече много ни се прихапва сладко)?

Кокосово масло - 1 с.л.
Брашно от рожков - 4 с.л.
Кокосово брашно - 3 с.л.
Канела - 1 ч.л.
Какао - 2, 3 с.л.
Банан - 1 бр.
Фурми - 7 бр. (като фурмите могат да бъдат и по малко - 5-6 бр.)
Овесени ядки - малко повече от 1 кафена чашка
Кокосови стърготини - за окраса
*от това количество излизат около 24 бонбона с големината на орех

Без овесени ядки и те са с нишесте .  Повечко кокос и ще сгъсти

# 129
По-добре овесени трици.
Бананът си е сладък. Кокосът също. Фурмите нека са две.
И по-добре да има някакви ядки вътре.

# 130
Здравейте, бих искала да ви попитам за мнение за следната закуска: 1 ч.ч. бадемово мляко, 2 с.л. чия, 2 с.л. ленено семе, 3 с.л. конопено семе, 3 с.л. замразени боровинки (на котлон за 10 мин).
Нямам доказана ИР, но имам симптомите и се опитвам да променя нещата с хранене. А тази закуска е опит да заместя овесените ядки сутрин.
Благодаря!

# 131
Здравейте, ядките подходяща храна ли са при ИР? - сурови бадеми, лешници?
Също така някой беше писал, че хапва броколи с топено сирене, а вечер четох в една статия, че броколите имат висок ГИ?
Също така към закуската си какво мога да добавям като семена и ядки?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 132
Здравейте! Някой по-запознат с ИР би ли разтълкувал резултатите ми от обременяване с глюкоза? За жалост няма референтни стойности и аз изобщо не се ориентирам ОК ли са моите стойности или не. А съм на преглед чак след две седмици.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 133
Ами не, не са ок.

# 134
Здравейте, може ли коментар на изследванията на ММ, тъй като сме чак след 2 седмици на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт