Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 69 297
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Видях ги в магазин на Алмонд. Този за ядки.
Сега дали ги има във всички, не знам - може би.
Преди като си купих течен, абе уж хубав. Но нали има захар, макар и тръстикова уж или био. Та все пак хапвам си, ама ми се хапва още и още.
А с този на Вики, не беше така.
Сега ако някой не може да си контролира лакомията е отделен въпрос Grinning

# 211
  • София
Аз така бях със здравословните десерти, които си приготвях - само полезни неща слагах - фурми (или банан), трици, протеин, кокосово брашно, ябълково, какао естествено, свалям до минимум калориите, обаче кг не мърдат, ушите ми бучат. А то какво било...

# 212
Аз така бях със здравословните десерти, които си приготвях - само полезни неща слагах - фурми (или банан), трици, протеин, кокосово брашно, ябълково, какао естествено, свалям до минимум калориите, обаче кг не мърдат, ушите ми бучат. А то какво било...

Какво било?
Много зависи първо на какъв режим си.
Ако си приготвяш тия вкусотии през ден е нормално да не сваляш.
Аз на цикъл, в най-тежкия ден си позволявам тия полезни изкушения. Така че по-добре такъв сладкиш веднъж в месеца, а не паста от кварталната сладкарница.
И да, вкуса се променя много. На работата често носят вкусотии, но вече не взимам. Защото това ме стопира за доста дни напред.
Скоро предстои РД на колежка. Дори и бонбон няма да взема.
Преди месец опитах един пак по повод. Обаче като съм се стегнала и вкусът ми се променя. Беше отвратително сладък и ми остави гаден вкус в устата.

Правя си подобни от сусамов тахан . Пробвала съм с тиквен и фъстъчен . С фъстъци е на-вкусен но го избягвам , зашото фастаците не са сурови

То може да се прави, ама аз предпочитам да си купя.
Готвя си единствено режимната храна.

# 213
Мерси, Елора!
Аз с ограничаването на сладкото, хляба, ориза и картофите проблем нямам.
Плодовете обаче цял живот са ми били голяма слабост и изобщо не мога да свикна с мисълта "1 плод на ден". А сега като наизлезнат праскови, череши, нектарини.... ще е мъка.
Все си мисля, че влезна ли във форма с килограмите, успея ли да задържа на нисковъглехидратен режим, ще си хапвам плодчета спокойно. Просто без тях ми е тегаво и криво и на тялото и на душата! Bowtie

# 214
Еми, като не можеш, не можеш.
После да не питаш защо така.
Прекомерното ядене на плодове също не е хубаво.
Тук са писали жени, които също не са яли много тесто, сладки, картофи и ориз, но са яли огромно количество плодове и после що имам ИР.

Тъжно е, че много хора не стоплят, че в началото е нужна стриктност. Дори и с плодовете.
8 месеца съм била така и сега консумирам повече плодове и нямам проблем.
Но бурните реакции на организма трябва да се успокоят. Това не разбирате.
Кел файда като обяда и вечерята са ти уж НВ, а помежду другото омиташ един тон плодове.

# 215
За ниското кръвно си мисля да не би пък електролити да ти трябват, макар че ти не си току-що започнала да се храниш НВ, тогава се губят доста течности и с тях и електролити. Вода с малко сол в нея може и да оправи положението, като стане така.
Я, ето защо на мен така ми се услаждат маслините, макар и соленки, след като спрях изцяло захарта (сладкишите с фурми, бяла захар отдавна не консумирам).
А колко сол слагате, примерно на 500мл вода?
Може би щипка сол, знам ли. Аз направих прехода доста плавно и не усетих такива негативни ефекти или почти не. Първо махах въглехидрати, най-напред хляба спрях, после като постепенно се изядоха неща от сорта на картофи, ориз, паста из шкафовете просто не поднових пакетите както преди това. Беше лятото, аз тогава и без това налитам на салати много. Започнах да вдигам мазнините с малко повече зехтин в салатата, маслини и до днес си слагам доволно, месцето не го подбирам да е сухо... и така. Не съм се мъчила, а и не съм гонила стриктност до степен на кето. Солта си е важна обаче, колкото и да я демонизират и нея както мазнините в храната. И другите електролити са важни де, но за тях поне не тръбят как трябва да се избягват. На доста хора им помага да си добавят по малко по време на прехода в храненето.

За плодовете съм скептична, и то не защото на мен не ми липсват. Камо ли това с "един плод на ден" дето аз го чета като ядене на плод всеки ден. Шепа ягоди или малини или от сорта може и да са ОК за повечето хора с ИР, а пък някои може и толкова да не понасят особено добре. Череши, нектарини... от това ако се яде всеки ден, не ми звучи добре, вкарай се в ред първо с показателите. После може и да се окаже че толерираш плодове, както Елора.
И аз мислех че няма никакъв начин да устоя на бира ама на - имам две кенчета в килера от месеци и не съм им посегнала. С това се гордея повече отколкото с останалото съобразяване с храната дето вече ми е навик. Почти три години съм на режим, бира не смеех да внеса вкъщи защото знам че ще я изпия, много я обичам. Жива и здрава съм все още,  но знам че ако си купувам толкова често колкото мога да я пия, няма да съм здрава. И някакси изборът става доста по-лесен.

# 216
Първите 8 месеца съм консумирала единствено плодове в ограничено количество с нисък ГИ.
Сега и банан да изям, нямам проблем. Естествено банана не ми е ежедневие.

Но всеки организъм е различен, макар да има ИР.
Ето аз, преди знаете за моите извращания и ниска култура.
Що торти, сладки, сладоледи, толумби, хляб, ориз съм омитала толкова години аз си знам. Няма да пиша пак.
Но въпреки всичко 8 месеца си бях твърда.
Предвид предишния ми начин на живот, организма ми не може да бъде уплашен от банан.
Но знам кога и колко да ям.

# 217
Солта е много важна при НВВМХ особено в началото. Аз съм писала и друг път, получавах сърцебиене първите седмици, което се успокояваше мигновенно с вода със сол. Постепено увеличих и солта в храната. Сега си ям стабилно солено и не ми се е налагало да пия солена вода скоро.

# 218
Елора, аз загрявам какво и как правят плодовете. Това, че избирам да ги консумирам е друг въпрос, който не идва от неразбиране.
Освен това не съм питала и не съм се чудила защо имам ИР, така че назидателният тон е излишен в случая. Simple Smile

# 219
  • София
Здравейте.Присъединявам се  към полезната група в търсене на информация относно ИР, която подозират че има съпруга ми.Още не е поставена диагноза.Но подозирам че ще потвърди лекаря.Има и фамилна обремененост за диабет.
Публикувам изследванията докато дойде срещата с ендокринолога. Започна вече режимно хранене и с него и повече движение се надяваме да има успех и коригиране на стойности и килограми.Моля за вашите коментари и съвети. Дали според вас ес касае за ИР? Този НОМА индекс е за рискова група. Какво да очакваме оттук нататък...

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 20:34 от sssani

# 220
Елора, аз загрявам какво и как правят плодовете. Това, че избирам да ги консумирам е друг въпрос, който не идва от неразбиране.
Освен това не съм питала и не съм се чудила защо имам ИР, така че назидателният тон е излишен в случая. Simple Smile

А не, бъркаш се. Това не ми е назидателни тон, а кроткия Mr. Green
Пък ако разбираш и пак го правиш, то ти си плачеш за бой     
Скрит текст:
Това не е заплаха за насилие Stuck Out Tongue Winking Eye

# 221
Здравейте от мен отново! Не съм се включвала отдавна Grinning
Писах ви, преди вече много време, че още след около 10 дни от началото на режима бях свалила мисля, че 2 кг., казахте тогава, че няма проблем, организма се чисти - послушах ви, успокоих се. Е, даа, обаче вече съм около месец на режима и съм -5 кг., тоест съм 45 кг. в момента, на височина 165 см. Струва ли ви се нормално, ще свалям ли още? Аз вече започнах да съм с грозно слаби крака, никакво дупе и малка талия 🙄

# 222
Чистиш се.
Ако гладуваш е проблем.
Но ако си ядеш не виждам драма.
Хубаво е да започнеш и да тренираш нещо. Правиш ли го.
Изследвания прави ли?

# 223
  • София
Аз за 1 седмица точно съм -3кг. Наясно съм, че и вода се изхвърля, но все пак е приятно и по дънките го усещам. Simple Smile
Но аз имам много кг за сваляне...
Пробвай да увеличиш калориите, ядки примерно, ако ти понасят, те са доста калорични.

# 224
Здравейте и от мен. Днес занесох резултатите от обременяването с глюкоза на ендокринолог. Каза, че имам ИР. Аз от коментарите тук, вече го знаех. Тя ми изписа глюкофаж 500 мг и каза да ограничавам въглехидратите.  Изненада ме, че каза, че мога да ям пълнозърнест хляб, както и ориз картофи, само че да е по малко т. е. не цяла чиния. Те не трябва ли съвсем да се изключат? Още съм нова, тепърва трябва да чета и да се ориентирам. Имам да свалям 15кг. и да нормализирам инсулина. КЗ ми е в норми.
Аз правя едни хлебчета от овесени ядки, бадемово и ленено брашно. Тя ги одобри.  🙄

Общи условия

Активация на акаунт