Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 69 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Яж си нормално, както досега. Не прави промени.

# 241
Е, ако е на НВ хранене не се ли препоръчваше няколко дни преди обременяването да не е точно така?
Не съм преглеждала скоро стартовия пост на темата, но мисля че и там го имаше изрично написано това.

# 242
Аз като я чета, тя не е на режим.
А и пише, че иска да види дали няма ИР.
Затова и го написах.
Иначе да, човек на НВ - трябва да вдигне въглехидрати малко.

Едит:
Да бе, написала е, че е на НВ. Голям съм бльон Joy

# 243
Рядко е някой дето тепърва ще  проверява има ли ИР, да е на НВ хранене, наистина не очакваш да прочетеш това. Те колко има дето са с доказана ИР и не искат...

# 244
Не искат, не знаят, не им се занимава.
Имам колежка, която е над 130 кг. И знае, че има ИР, знае за режима, чела е. Знае, че не е нужен глад. Ама не ще.
А аз ако някой преди 20 години ми беше казал, щях да си променя почти тогава начина на хранене.
Е, щеше да ми трябва време, че тогава анатемосвах протените, но ако бях получила знанията отнякъде, които сега съм намерила, нещата щяха да са различни.

# 245
Oт какво според вас се получава бученето в ушите?
С ИР и Хашимото съм, ако съм на НВВМ и пия метформин след хранене покачвам кръвното и ми бучат ушите.
Случайно на един обяд с колеги проблемът с бучащите уши изчезна след хапване на фурма.
Ендокриноложката не може да ми обясни каква е причината - Смрънка, че кръвната ми захар танцувала...
Направих си и експеримент - ако се храня НВВМ - не пия метформин, също не ми бучаха ушите.
След месец НВВМ без метформин обаче HOMA индекса беше скочил на 18
Изписа ми Пизона, но изобщо не ми понесе на стомаха и доста дълго възстановявах щетите, но така се възстановиха и част от кг.

# 246
Не знам какво значи, но ми мирише, че храненето ти не е на ниво, щом без харче резултатите ти се влошават.

# 247
А как си със солта?
При мен ако употребяват малко сол се получава.

# 248
Здравейте! Гинекологът ми ми пусна изследвания за ИР,поради лека поликистоза,много обилен цикъл,изпотяване и напълняване.При тези резултати каза просто да огранича някои храни,според вас да отида ли на ендокринолог

# 249
Можеш да пробваш и с диета, прочети хубаво информацията на първа страница, след това и цялата тема, а може и предишнните. Колко бързаш? Мисълта ми е, целиш ли скорошно забременяване? Защото няма да стане за 2-3 месеца, нужно е време и постоянство.

# 250
Раждала съм преди 4г.Не мисля за друго дете,просто искам да се нормализирам.Всъщност преди не съм имала поликистоза,но цикълът ми е адски тежък -освен пмс,е и прекалено обилен,с кръвоизливи,които ме изтощават и предизвикват анемия.Чета,че при поликистоза е оскъден.

# 251
Благодаря на Елора и natka за бързите отговори! Hug

Колко време преди теста е добре да се въведат въглехидратни храни? 2-3 дни или седмица?

Храня се НВ-ВМ от януари месец. Храненето обаче не е стриктно. Ям млечни и сирена, и от време на време плодове (гледам обаче плода да не е всеки ден и да влиза в позволените за деня въглехидрати). През останалото време ям яйца, месо, зеленчуци, риба и морски дарове от време на време. Започнах този начин на хранене преди няколко години, за да сваля няколко излишни килограма. Допадна ми и продължих и след това да се храня така. Миналата година обаче му отпуснах края и освен пловоде започнах да ям и сладки неща и от време на време ориз, картофи и тестени. Освен качените килограми се появиха и други здравословни проблеми. След консултация, лекар ми препоръча да направя ГТТ. Реших да го направя, защото преди години правих ГТТ, но тогава ми казаха, че стойностите са ок. Като чета темите обаче май не са били много ок.

Скрит текст:
ИзследванеРезултатРеферентни стойности
Глюкоза 0 мин.5.99 mmol/l4.1 - 5.9; гранично 5.6-7.8; патологично - над 7
Глюкоза 60 мин.6.17 mmol/lдо 8.9; гранично до 10.9; патологично над 11.0
Глюкоза 120 мин.4.69 mmol/lдо 7.77; гранично 7.8-11.1; патологично над 11.1
Инсулин 0 мин.10.5 mU/ml2.0 - 29.1
Инсулин 60 мин.40.3 mU/ml
Инсулин 60 мин.11.7 mU/ml

# 252
И инсулина и глюкозата не са ти били наред, ако това са тези въпросни преди време изследвания. Сами по себе си може и да са били инцидентни, но ако си имала и тогава симптоми, е ясна работата.

# 253
И инсулина и глюкозата не са ти били наред, ако това са тези въпросни преди време изследвания. Сами по себе си може и да са били инцидентни, но ако си имала и тогава симптоми, е ясна работата.

Да, това са изследванията, които правих преди около 2 години. Тогава гинеколога каза, че всичко е ок и се успокоих. Ще направя тази седмица нов тест и ще се взимам в ръце!

# 254
Аз не мога да разбера какви са тези доктори при видими резултати над нормата, дори и с 1-2 ... те да казват “нищо ти няма” и “нямаш ИР”. Честно много се дразня! Ако човек им повярва (а много хора са така) и не попрочете тук-там, ще си остане ей така докато не развие диабет, но тях какво ги интересува?! Ядосвам се заради доктори като на abcch и моите - НЯКОЛКО, с изключение на АГ, а със сигурност има още много такива случаи ... наистина не знам защо го правят. Това не е услуга, за да ни успокоят, напротив - вредят ни!

Общи условия

Активация на акаунт