Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 69 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
При мен, чак на 4-тия ден от яденето на боклуци се нормализираха стойностите на гладно. Предните дни сутрешната глюкоза ми беше все малко над 5 (от 51, до 5,5). Днес за първи ден е под 5 (4,3).

# 571
Първите няколко дни на глюкофаж бях със зверски запек. След това започна диария по веднъж на ден. От днес вече имам бонус и повръщане, и не мога да мръдна от легло /тоалетна вече три часа. Всичко това съпроводено със страшно задържане на вода. Сутрин съм ок, но до вечерта няма коляно, няма глезен - всичко е едно ниво. Моля някой да ми каже, че това ще отшуми и че няма да е все така, докато съм на хапчетата. За справка - от снощи съм си на пълната доза, тоест изпълних схемата за адаптация. Очаквах, че няма да имам подобни неволи, но днес все едно ме удари с тройна сила...Идеи как да облекча положението? Утре съм на работа и няма как да съм половин човек Disappointed Relieved

# 572
Ужас.
Явно не е за теб това хапче. Ти си по-зле и от мен. Аз като бях зле, попитах лекарката и отговорът и беше "Нищо, нищо, трябва да ги пиеш"
Страхотно, няма що. Спрях си ги на своя глава.
Минавай на строг НВВМХ режим.
Колко ти е дневната доза, че такива проблеми имаш?

# 573
Първите няколко дни на глюкофаж бях със зверски запек. След това започна диария по веднъж на ден. От днес вече имам бонус и повръщане, и не мога да мръдна от легло /тоалетна вече три часа. Всичко това съпроводено със страшно задържане на вода. Сутрин съм ок, но до вечерта няма коляно, няма глезен - всичко е едно ниво. Моля някой да ми каже, че това ще отшуми и че няма да е все така, докато съм на хапчетата. За справка - от снощи съм си на пълната доза, тоест изпълних схемата за адаптация. Очаквах, че няма да имам подобни неволи, но днес все едно ме удари с тройна сила...Идеи как да облекча положението? Утре съм на работа и няма как да съм половин човек Disappointed Relieved

При мен мина чак месец след като ги започнах по схемата, но чак повръщане не съм имала. Иначе запек, разстройство, задържане на вода...
Лекарката ме прехвърли на Глюкофаж XR, което сякаш облекчи положението. Има и други варианти като Пизона примерно.
Но задължително опишете всичко на лекаря си, има решение.

# 574
И аз съм на XR и затова го приемам само вечер. Притеснява ме факта, че обикновено съм с железен стомах, а сега имам чувството, че ще се гътна всеки момент.

Елора, 1500 мг ми е дозата - води се средна, според лекарката ми.

# 575
  • Sofia
Бях спряла метфогамма може би за 2-3седмици,стараех се да не ям въглехидрати.Покрай празниците хапнах малко козунак и започнах пак с малка доза,но отново се върна разстроеният  стомах,болки в бъбреци и го спрях отново😠

# 576
И аз съм на XR и затова го приемам само вечер. Притеснява ме факта, че обикновено съм с железен стомах, а сега имам чувството, че ще се гътна всеки момент.

Елора, 1500 мг ми е дозата - води се средна, според лекарката ми.

Преди време тук писахме, че метфогама е много по-щадящо хапче.
Ако искаш пробвай с него.
От глюкофаж и други хора се оплакват.

# 577
Благодаря, ще го помисля, ако продължава така. Интересното е, че според лекарката, точно глюкофаж е с най-леки странични реакции...

# 578
Всеки организъм понася различно.
Ако си наистина с висока кз и висок инсулин, няма лошо да пиеш хапче.
Но според моя опит, храната си е най-важна.

# 579
Захарта ми е ок на гладно и ниска на 120та минута, но инсулинът си е височък.

# 580
Те са с една и съща активна съставка, само пълнителите евентуално да са различни на Глюкофаж, Метфогама и още сигурно двуцифрен брой препарати там, че всяка фирма е с нейно си име. За съжаление само с проба може да се разбере кой кое понася по-добре... Иначе лекарите си имат предпочитание обикновено, предписват който препарат са свикнали или от която фирма са ги кандърдисали по един или друг начин, но за пациента гаранция няма че това е най-удачно.
Cristi, вариант е да смъкнеш обратно до доза която ти понася сравнително добре и да караш така известно време. Имаше и други в темата дето споделяха че никога не са успели да си достигнат и държат пълната предписана доза, отново заради странични ефекти.
И другото е да разчиташ на режим - хранителен и двигателен. Което според мен трябва да е първото изпробвано в повечето случаи, поне за няколко месеца строго, а не да скачат направо на хаповете или както в случая на Gadina_Malka даже и с Оземпик. Шансът не е никак малък да се подобриш и без лекарствата, ако си достатъчно мотивирана и спазваш нужното. Може би ще е по-бавно, разбира се. Но пък и ИР сме си я "отглеждали" с години, какво са няколко месеца?

# 581
  • Бургас
От седмица включих и второ хапче, на мен ми е предписан Глюкофаж 850. До сега нямах оплаквания, но тази вечер така ми се гади, на парцал съм.От утре трябва и сутрин да започна. Мисля, че дозата ми е доста голяма като ви чета. 3 по 850. Не знам дали да го вземам.

# 582
Natka, благодаря за включването Flowers Hibiscus
Аз всъщност се храня НВ-ВМХ, откакто бях бременна (имаше съмнения за ГД). Сега лекарката каза, че само това + тренировките пет пъти седмично са ме спасили и реално гликираният хемоглобин например е много добре. Но качих 20 кг от септември досега, без видима причина, и тя смята, че причината е в ИР. Наистина инсулинът ми е бая височък, та се надявам да е права и глюкофажът да помогне.

# 583
Опитай с друго хапче.

# 584
Здравейте, гледам в различните лаборатории правят изследвания за вит. Д и вит. Д3. Второто е по-скъпо. Ясно е, че става въпрос за различни неща.  Вие кое си пускате? Д3 го пия като добавка периодично, без да съм го изследвала досега.

Общи условия

Активация на акаунт