Любители на Котки - Тема 157

• 32 228
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
За тоалетните, моите ползват, която си харесат, като имат няколко на разположение, но са си разпределили в коя да си правят само голямата нужда и в коя да чишкат. Имам и затворена и отворена тоалетна.

# 556
  • София

Безсолна извара му давам с малко жълтък и му варя месо .Колко консерви ,паучове и пастети ,заминаха или в коша или на уличните котета  не е истина .И суха храна не обича, опитали сме Роял Канин,Пурина Про План,Уискъс...Някоя да предложите ?

Нашият също е капризник. Като по-малък ядеше паучове и консерви, сега само облизва соса на пауча, а консервите също близва малко и бързо се отказа. Яде предимно суха храна за котета до 12 месеца на Josera и напоследък Tundra. Последната много я харесва, но е скъпичка.

# 557
Бих ги оставила да се оправят.
Когато имах котило у дома, бяха майката + три малки.
Да но и на някои от големите им беше интересно.
Малките нямаш е как да пускам вън безконтролно или да спят вън.
Вече имах една загуба пред лято.

# 558
  • на брега на морето
Когато малката ми дъщеря донесе Нала на гости носеше и нейната тоалетна и пълнежа. Малката веднага започна да ползва тоалетната на Рафаела. Сега ползват една тоалетна и мога да различа коя е акала и коя е пишкала.

# 559
  • София
Въпрос към потребители с повече от една котка. Как се процедира с тоалетните?
Тоалетните са две за 5 котки, като само едната е винаги достъпна. Всички ходят в нея. Simple Smile Има само едно неудобство - при проблем не знам коя е котката с проблема. С храната е същото положение. Докато се хранят сменят купичките си по няколко пъти. Най-нахалният Рижко решава, че в другите купички има по-вкусно нещо и избутва съседа, той пък избутва следващият и т.н. На едно хранене може да се "завъртят" и 3 пъти. Joy

Явно младият господин е харесал повече бентонита, но може и да е просто любопитство към новото. Joy

# 560
  • Варна
И ние сме с една тоалетна. Нямам никакво място за повече. Трима човека сме с една тоалетна, как пък няма за котките да сложа отделни hahaha

# 561
Въпрос към потребители с повече от една котка. Как се процедира с тоалетните?
Казаха ми в началото да са в различни помещения. Добре. Снощи обаче събрах и двете тоалетни в банята.
Дребният се изпишка в тоалетната на големия. Прерови си и неговата.
Малката тоалетна е силиконова, а на старчето - бентонит.

Не можа и да излезе от банята. Вратата беше само притворена. Рева да му помогне някой Simple Smile

Отглеждах на съседката за 5 дни котето. Беше й донесла тоалетната и ги сложих една до друга с наличната. Всяка ползваше, която й падне. Сега пак съм 2 и с 1 тоалетна. Ползват двора. А и от снимката по-горе се вижда и какво друго. Час съм чистила сутринта. Иванчо се беше изакал. Няма да ги оставя да спят в хола довечера.

# 562
  • София
С една тоалетна ще ми е по-удобно Simple Smile
Но пък ако в голямата насипя силикон старчето няма да иска да пишка в нея Simple Smile В момента имам дървени палети и силикон. Малкият беше научен на дървени палети.
Старчето обаче е каприз по отношение на тоалетната.

За храненето... обикалят си купичките. Само пазя малкият да не яде от храната на големия. Не че не иска, но сухата храна е за уринарни проблеми.
Големият редовно преслушва купичките на дребен. Бебешката храна е по-вкусна Simple Smile

# 563
Здравейте,
имам 2 котки, които 8 години живееха в абсолютна хармония и разбирателство. Декември м.г., едната беше настъпена по опашката и другата се притече на помощ, но потърпевшия помисли, че котката му причинява тази болка и от тогава живеят в абсолютен антагонизъм и са разделени. До сега няколко месеца им давам от капките на д-р Бах, но без резултат. Моля, ако някой може да помогне със съвет или контакт на ветеринар, ще съм много благодарна. Благодаря предварително.

# 564
2 котки ми бяха с една тоалетна ,5 котки с 2 закрити .И като бяхме приемен дом ,имахме още една .Случвало се е да се съберат и по две котета едновременно в тоалетната .

Благодаря за храната ,важно ми е да намеря суха,че като остава сам за повечко през деня да има какво да папа,другата не е трайна .

# 565
  • Между гори и планини
Всички 4 са с 1 тоалетна. Като имам бебе, то е отделно, защото го храня в спалнята и там има и тоалетна. Като порасне достатъчно да припка из къщата и открие голямата, само си влиза. Всички ядат и пият от общи купички също. Сега вече ходят по двора,  Чери вчера го видях в градината на съседите- тъкмо изорана и фрезована. Кети ми носи в предния двор,  ще яде бой, където е пишкала,  тревата е жълта, лятото ги гоня от зеленчуковата градина,  много напират да я торят. Вътрешната е чиста,  вече не я поглеждат.

# 566

Помощ! Дайте акъл!
И колко е горд!? Почна да го прави, след като пресадих цветята.

Колкото повече забраняваш и се караш - толкова повече прави напук. Оставила съм моетл на свобода и щетите са по-малко. Нормално е да ги "изследва" след пресаждане, защото новата почва мирише, а и е имало разместване. Не се карай, ще копне пак и ще му омръзне.

# 567
# 568
# 569
  • София
ilievasv, доколкото знам, има изпарители с феромони, за по-лесно адаптация, Фелиуей френдс например. Може да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт