Любители на Котки - Тема 157

• 32 199
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Да, казахме за цветето, но досега нито един лекар не се впечатли. Казват, че не е от него. Търсих информация в англ.сайтове и има доста котки, които са го яли, но нищо им няма.
Цяла нощ сънувам кошмари как с бебето и мъжа отиваме да спим в клиниката, за да сме до нея, а тя е избягала Close

# 646
  • Sofia
Толкова често се включвам, че новата тема, вече стара е в края. Новото при нас е, че Суза се оправи. Но продължаваме с Уринари лечебна. Чудя се дали да сваля цветето - Араукария от секцията на пода. Трябва  и да го разсадя, че е две стръкчета. Страх ме е да не го опоскат, постоянно ядат цветята и Мариан и Суза. Горе върху секцията за сега не се качват.

# 647
Да, казахме за цветето, но досега нито един лекар не се впечатли. Казват, че не е от него. Търсих информация в англ.сайтове и има доста котки, които са го яли, но нищо им няма.
Цяла нощ сънувам кошмари как с бебето и мъжа отиваме да спим в клиниката, за да сме до нея, а тя е избягала Close

Как е котето?

# 648
И аз затова идвам...

# 649
Yan25,стиснати палци и много молитви и от нас за котето ви!
Как е днес ?
Представям си какво ти е ,ние минахме през подобен  кошмар наскоро ,но закъсняхме с реакциите ,хубавото е че при вас милото е под постоянно наблюдение !Вярвам ,че ще се оправи ,кураж !

# 650
Привет. Звънях в клиниката и е добре. Няма температурата и припадъци след диазепама. Остава за наблюдение, защото не знам дали от действието на диазепама се е успикоила с кризите или ще продължат.. Даже мисля да си я оставим още 1 ден там, макар че ми казаха днес евентуално да я вземем.. Но аз предпочитам да се застраховам и да я наблюдават лекари.
Не мога да си обясня какво се случи. Всичко почна с повръщане, но стабилна и весела котка.после стана уплашена, ръмжеше във въздуха. И вече в 3 фаза почнаха кризите и пишкането....

# 651
Малко си се успокоила!
Остави я за наблюдение. Да се увериш, че и без диазепам става.

# 652
  • Велико Търново
Yan25, много съжалявам за котето! Обърна ми се сърцето и още като прочетох първият ти пост за пердето си помислих, че е точно като епилептичен припадък. Трябваха ми няколко случая вкъщи, за да разбера какво се случва с нашия Рижко 😥
Той веднага след гърча се изпишкваше и затова аз също помислих, че и вашият случай е епилепсия. Само температурата ми изглежда странна.
Ако все още мислите за лекар в София препоръчвам др Войчев-невролог е и страхотен специалист. За другия много добър са ти писали-др Златинов в ЦВК. От него обаче нямам лични впечатления, ние водихме Рижко при др Войчев, защото беше супер спешно и ни прие буквално същия ден.
Сега се е успокоил от диазепама- по принцип за епилепсия дават точно леко упойващи вещества, които да успокоят мозъка и така да не се стига до кризи.
Стискам палци всичко да се оправи и да е на-лекия възможен вариант!

# 653
Благодаря ви!
Предполагам вашата котка пие епитил? Това май се оказва единственото лекарство доколкото четох и докторите ми казаха... Заедно с него взех и феромони, които се пускат в контакта да я успокояват. Обаче от какво го отключи съм тотален шаш Frowning

# 654
Fearful Надявах се да не е това, което споделих, ами че ще е някаква уро-инфекция. Температурата, обаче, не е симптом на епилепсия. 
Има и нещо друго, освен епилепсията. Вирус, бактерия, интоксикация...? Дано да е вторична и да намерят първопроблема.

На каква възраст е котката? Хранили се?  Тестове за коронавирусен перитонит и другите котешки вируси направиха ли ѝ? 

И аз се сетих за Рижко... Sad

# 655
Изобщо не съм експерт, но ако оставим настрана, че е коте, подобни състояния ме навеждат на мисълта за: вирус, паразити, автоимунно или прединсултно състояние. Все гадни неща... В никакъв случай не бих го взела сега...пък на тия лекари ако им пука, ще го изследват това коте - от а до я, а няма да му сложат успокоително и да ти го върнат.

# 656
Отидохме да я вземем, уж беше добре.. И пред нас за, 10мин направи 2 пристъпа. Твърдяха, че сега е за пръв път, аз хич не вярвам, че някой я е наблюдавал въобще......
Оставихме я там, защото в неделя на а кой да ни приеме, но сега започвам четене и търсене къде да ходим. Тук имаше препоръки за лекари. Търся някой, специално за епилепсия..

# 657
Сигурно ли е, че е епилепсия? Направени ли са всякакви изследвания?
Не казвам нищо лошо за конкретен лекар, но ти препоръчаха ЦВК и Добро Хрумване, а аз изчетох доста лошо за тях когато избирах клиника където да водя моето коте.

# 658
В момента е в Св. Антим в Банишора. Нямам идея къде да ходим. По телефона всяка клиника твърди, че имат опит с епилепсия.
Получава тремор на устата и от страх почва да тича навсякъде безконтролно. Веднага след това търси храна, което е отличително за епилепсия.
Днес ще й правят още изследвания за перитонит (някакъв котешки корона вирус). Аз си рева, рева и нямам идея къде да идем, главата ми ще гръмне.. Нося бебето на ръце, и рева за маца... Много ми е тежко наистина. А колко пари изгърмяват, че вече се чудя за касичка ли ни взимат или наистина са нужни еди какви си добавки и тн. Взех и феромони, някакви капки (това от предишния лекар, при който бяхме)...

# 659
  • Велико Търново
Yan25, ние не сме давали нищо за епилепсията. При нас тя се яви като следствие на друго заболяване - котешки перитонит неврологична форма. Затова и нищо не давахме за епилепсията, а се опитвахме да лекуваме вируса. Момичетата тук знаят нашата история и им благодаря отново за всичко!
Относно цените и приемането като касичка. Ние не сме ог София и само от вас съм чувала за клиники, цени и условия там. Мога да коментирам лично само др Войчев. Ходихме в неговата клиника преди да се появи епилепсията, защото Рижко изведнъж получи парези и освен мненията за доктора тук, нашите ветеринари също го препоръчаха. Тръгнахме за скенер и консулт. Войчев го прегледа, каза си мнението, което потвърди нашето, и сам отказа скенер. Каза, че няма смисъл да ни взема парите и да упоява кот. Моите впечатления са отлични като отношение, експертиза и това, че не ни гледаше като касичка.

Общи условия

Активация на акаунт