"Искам си нещата"

• 9 934
  • 262
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
А тя защо държи на подобни подаръци. Не може да си ги позволи ли?
При някои раздели обират цели апартаменти. На един съсед
му гепаха и разклонителите. Гладна си беше момата. Докарала и родата. А мена черпи,  че се отървал навреме.😄

# 241
  • Down south
Не четох изписаните страници, но ако подаръците включват годежен диамантени пръстен, имот и подобни, е редно да се върнат. Ако става дума за дребни неща, избора е на авторката и едва ли някой може да я принуди да ги връща.

# 242
  • Варна
Леле, че аз още давам на бившия старите си телефони... Нищо, че отдавна сме разделени. И през ум не ми е минало да си ги искам.

# 243
Той я заплашил със съд. А може да приложи и кютек. Тя нека да си пита....
Страх лозе пази. Иначе обсъждаме достойнство и гордост, де.
На немеркантилните мога да дам банков акаунт на лични, за заплатите. Щото като кажеш А, следва Б.

# 244
В ступор е, и аз бих била.
Подобна простотия не ми се е случвала и не знам дали би ми се случила, но ще онемея!

Папито̀, интересен казус е, явно се случва на жените, че го коментираме.
Подарените неща са дреболии, че да плаши и със съд мухъла.
От друга страна, подарено е без условности за празници и поводи. Защо да е длъжна да връща?

А и е напълно нормално да не иска да връща неща като лаптопи и телефони, защото смяната на такива неща е обвързана с много неудобства и разправии, особено ако ги ползваш в работата. И когато някой ти ги е подарил, не си правиш сметка как в даден момент ще си ги поиска обратно, съответно не си отделяш пари и не си правиш аналог на всичко, та да можеш да ги смениш безпроблемно във всеки един момент. То ако ти се налага да правиш такива сметки, по-добре да сменяш човека... Това не е връзка.

Та не виждам дори да не иска да ги връща, какво нередно има? Това са подаръци. Не са неща, дадени на заем. Не са и ферарите и мезонети, та да приемем, че авторката много е намазала от цялата работа. Въпреки че и тогава, щом е подарък, пак е просташко да си го искаш. Като даваш нещо на някого си правиш сметка. Ако ще си го искаш обратно, не го даваш. Или поставяш ясни условия още при даването, писмено ако трябва. Както и да се върти, няма как да излезе благоверния в добра светлина. Следващият път да си прави по-добра сметка.

То егати работата, ако се налага да ползва личния лаптоп ВУ. Ако е нещо специфично и изискващо определени характеристики и настройки на машината, а и щом е толкова трудна смяната на лаптоп, едва ли някой би си сменил собствения работен лаптоп с подарен такъв стар. И изобщо не бих си и помислила, че ще векувам с амортизиран лаптоп и стар телефон, който средно издържа 2 години експлоатация, преди да започне да дава проблеми, че да не се подсигуря да мога да ги сменя, когато се наложи. Особено пък, ако работата ми зависи от тях. А и не ми звучи като някаква сериозна връзка да са имали, дори не са живели заедно. Аз лично по-скоро бих върнала техниката, без чакам да си я искат, при някакви подобни отношения. Най-вероятно лаптопът си се ползва съвсем прозаично за филми и социални мрежи основно. А телефон се настройва за минути и едва ли е кой знае колко важен съответният телефон за професионалните цели на авторката.

# 245
Не прочетох цялата тема, само разбрах, че става въпрос за дребни предмети, облекло, телвфон и компютър. Аз лично бих му ги хвърлила през балкона. Върнала ли съм ги - върнала съм.. ако си ги е ислак цели - да си ги е хванал в полет.. ако нещо случайно го цапне по главата - да се е пазил... Толкова за такива сметкаджии.

# 246
Неговата постъпка е грозна, но не бих се замислила да върна.

# 247
  • Най-красивата страна
Аз бих му върнала абсолютно всичко.
Не бих искала в дома си вещи,които ми напомнят с какво долно същество съм си губила времето.

# 248
Благодаря за споделените мнения!

Относно казуса меркантилна ли съм или не - няма смисъл да коментирам. Единствено ще добавя, че това което аз съм му подарявала и помагала (финансово), когато е имал нужда,  надхвърля стойността на неговите подаръци. От тук насетне всеки може да си прецени каква съм.
Нямам проблем с връщането, а с грозната постъпка, за която някак не мога да си затворя очите. Имам и лаптоп, и телефон и никога не съм искала или намеквала, че имам нужда от такъв тип подаръци. По своя воля е преценил, че иска да ме изненада с тези "дарове".
Независимо ползвам или не тази техника, трябва ли да се стига до такова унижение дай си ми това, аз ще ти върна еди какво си.
Близките ми са на мнение, че това е цирк и не би следвало да му връщам нищо. Не мога да преценя как е редно да постъпя и затова пуснах темата.

# 249
На колко години е, ако не е тайна.

# 250
Скрит текст:
На колко години е, ако не е тайна.

34 г.

# 251
Ами близките ти са достатъчно умни значи, и не страдат от криворазбрана гордост. Не връщай нищо и не задълбавай в този въпрос, игнор и толкова.

# 252
  • София
Точно цирк ти прави, не се поддавай, па и размисли да водиш.

Да се научи как се подарява, че 34 години се е мотал.

# 253
Да не ги върнеш за мен е падане на неговото ниво. Вместо да приключи, циркът продължава.
Бих върнала бързо, без да се замисля, без коментар, почти без да си отворя устата.
Отивам, давам ги, "Ето ги.", обръщане гръб и готово.

# 254
  • София
Аз пък мисля, че точно съучастие в тези циркове е падане на неговото ниво. Иначе, авторката и тя трябва да изготви списък с нещата, които му е купувала и да си ги иска.
Аре джа!

Общи условия

Активация на акаунт