"Искам си нещата"

• 9 943
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Желанието и е да задържи подаръците. Достойнството явно отстъпва на меркантилността.
Никъде не е изразила подобно.

# 226
Бе, най-добре се оплачи на приятелите му - не стига, че трябваше да имитирам оргазми, ами ся и подаръците трябва да върна. Joy
Даже клип да снима на предаванетона вещите, викам аз и да го тагне у Фейса с горепосочения коментар.

# 227
  • Варна
Добър ден

"Според мен и мои близки тази постъпка не е много красива и не е редно да му връщам нищо, но все пак как трябва да се подходи в случая?"

# 228
  • София
Е? Не е казала желая да ги задържа.
В следващият пост коментира как е най- удачно да ги предаде.

Аз не съм йота меркантилна, но нямаше да ги върна, защото това е гротеска обида ала 6 клас. Щях да ги изхвърля/ унищожа/ даря.

# 229
Е? Не е казала желая да ги задържа.

То е ясно, че иска да ги задържи, Прекрасна. Иначе нямаше да се допитва до познати, а по-късно след това и до непознати (нас)...

# 230
  • ☀️София / London🌂
Ако е искала да му върне боклуците, до сега да го беше направила. То е обсъждане с близки и приятели редно ли е или не, то е тема във форума.. Какво чака точно? И да попитам каква е целта на темата всъщност, изредихме се всички да го плюем, и какво? Или мнението на абсолютно непознати беше много важно, за да се ориентира от къде духа вятърът .

# 231
  • София
В ступор е, и аз бих била.
Подобна простотия не ми се е случвала и не знам дали би ми се случила, но ще онемея!

Папито̀, интересен казус е, явно се случва на жените, че го коментираме.
Подарените неща са дреболии, че да плаши и със съд мухъла.
От друга страна, подарено е без условности за празници и поводи. Защо да е длъжна да връща?

# 232
  • Варна
Той я заплашил със съд. А може да приложи и кютек. Тя нека да си пита....

# 233
  • София
Я тя бита, я той е**н.
Ще ме притеснява с малоумни искания ама друг път.

Било каквото било, да си забърше пяната и да продължава, не да търси реваншизъм и да унизява жена.

# 234
А тя нищо ли не му е подарила на тоя хубостник, че да има и той да връща? Че му гадна и грозна постъпката, такава е, ако беше мъж на място, нямаше да се държи толкова дребнаво. ПоДАРил, сега пък - връщай ми ги! Детска градина!
Като си мисля, аз с удоволствие бих върнала всичко само и само да се отърва от присъствието му и неща, които ми напомнят за него. Теоретично, че не ми се е налагало.

# 235
Авторката нищо да не връща, а още утре да ги пусне в олх и да се отърве от тях. За телефона и за лаптопа - да изрови някакви доказателства, че той й ги е подарил, че да не почне после да казва, ама тя ми ги открадна и да не се поддава на такива просташки изпълнения.

# 236
  • София
В ступор е, и аз бих била.
Подобна простотия не ми се е случвала и не знам дали би ми се случила, но ще онемея!

Папито̀, интересен казус е, явно се случва на жените, че го коментираме.
Подарените неща са дреболии, че да плаши и със съд мухъла.
От друга страна, подарено е без условности за празници и поводи. Защо да е длъжна да връща?

А и е напълно нормално да не иска да връща неща като лаптопи и телефони, защото смяната на такива неща е обвързана с много неудобства и разправии, особено ако ги ползваш в работата. И когато някой ти ги е подарил, не си правиш сметка как в даден момент ще си ги поиска обратно, съответно не си отделяш пари и не си правиш аналог на всичко, та да можеш да ги смениш безпроблемно във всеки един момент. То ако ти се налага да правиш такива сметки, по-добре да сменяш човека... Това не е връзка.

Та не виждам дори да не иска да ги връща, какво нередно има? Това са подаръци. Не са неща, дадени на заем. Не са и ферарите и мезонети, та да приемем, че авторката много е намазала от цялата работа. Въпреки че и тогава, щом е подарък, пак е просташко да си го искаш. Като даваш нещо на някого си правиш сметка. Ако ще си го искаш обратно, не го даваш. Или поставяш ясни условия още при даването, писмено ако трябва. Както и да се върти, няма как да излезе благоверния в добра светлина. Следващият път да си прави по-добра сметка.

# 237
  • София
Обвинения в меркантилизъм за подарени неща са нелепи.
На мен ми подаряват с желание, както и аз подарявам с желание. И ми е радостно да получавам и да давам, без никой да го иска или да очаква връщане.
От спонтанност и любов.
Явно за някои границата между любовта и омразата вярно е малка.

Господинът ранен съпруг го играе, че повод за разлъка е казал несходство в характерите. Помислил си е, че и в СИО е живял и сега си иска половината Joy

# 238
Я тя бита, я той е**н.
Ще ме притеснява с малоумни искания ама друг път.

Било каквото било, да си забърше пяната и да продължава, не да търси реваншизъм и да унизява жена.

Много хубаво, ама ти си родена и отгледана в София. В по-малките градове мацките не са толкова нахакани - там все още се счита, че жената е да готви и да роди деца. Какво остава да ползва телефон от сигурно 200-300лв, след като вече не... са си близки.

# 239
Нищо не давам назад, даже и копче!
От какъв зор ще връщам подаръци на мъж?!
Обратното е същото, мъж да ми връща подаръци...
Как ли пък няма да се правя на много горда да си развалям рахата и да трябва да ходя да си купувам нов телефон и лаптоп накуп заради тоя злобар....Ако пък чантата ми е любима, отидЕ...никога няма да стане. Не ме вълнуват лоши карми и т.н.,  все пак тези неща са мои.

Общи условия

Активация на акаунт